The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2017, 09:04
Popraw to proszę, razi
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
seta
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 22.05.2017, 14:34
Zabawnie wyszło bo @MłodePokolenie ma racje, a głosy przeciwne dają pewnie coś koło 85%.
Lepiej siedizeć cicho i wyglądać na idiotę, niż powiedzieć jedno słowo i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Odpowiedz cytując
piotrex007
Member

Od: 07.2011

Stary 22.05.2017, 23:01
Kiko chyba polubił Kopalnię Soli, bo wczoraj (w poniedziałek) znów byłem w pracy i tym razem go wywoziłem windą na górę Za pierwszym razem był z rodziną, wczoraj chyba z jakimś znajomym
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 01.06.2017, 12:36
http://futbol.as.com/futbol/2017/05/..._Th_13_15_none

Tlumaczenie mile widziane.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 05.06.2017, 07:19
Trenerze Kiko. Gratuluję zadowolenia z osiągniętego miejsca po sezonie. Ja jednak nie podzielam Pana radości. Rozegrane w żenującym stylu mecze w grupie mistrzowskiej, to powód do głębszego zastanowienia. W okresie przygotowawczym proponuję zastosować bandzie tych leni metodę guma i wąskie drzwi. W przeciwnym wypadku, wyjdą Panu na głowę. Natomiast przerwa meczu z Termalicą, tutaj pojadę klasykiem, powinna wyglądać tak:

https://www.youtube.com/watch?v=hscU44GBT04
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 05.06.2017, 07:31
Szczególnie te z Lechią i Koroną wstyd żenada trener do zwolnienia. Mam pretensje tylko za wczoraj. Bo po 1:0 można było dokręcić śrubę i wygrać i byłoby 5 miejsce.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 05.06.2017, 07:32
Z Lechią to była mega żenada. Obudzili się na ostatnie 30 minut. Jak drużyna wychodzi tak zmotywowana i rozgrywa taką pierwszą połowę i początek drugiej to ja nie mam pytań.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 05.06.2017, 08:13
Lechia przez 60 minut też zbyt wiele nie pokazywała....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 05.06.2017, 08:16
Znowu zaczyna się pier.dolić w głowie od tego "dobrobytu"
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 05.06.2017, 08:20
Nikomu nie zaczyna się p..ic we łbie od dobrobytu jeśli do mnie pijesz. Z porażek i stylu w jakim się te porażki odnosi należy wyciągać wnioski. Niech podsumowaniem będą dwa mecze, z Górnikiem Ł. i Termalicą. Tutaj nie ma uzasadnienia, że graliśmy z najlepszymi. Cała teoria o naszym miejscu w szeregu bierze w łeb. Mnie wk... takie usprawiedliwianie na siłę. Robienie świętych krów w klubie, które mają w d... kibiców. I żeby było jasne, nie jestem za zwolnieniem trenera.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 05.06.2017, 10:03
Bilans Kiko: 7 zwycięstw, 2 remisy i 8 porażek; 24:22 w bramkach, średnia pkt: 1,35.
Według mnie to słaby bilans. Czekamy na poprawę bilansu w sezonie 17/18.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.06.2017, 10:16
fansorina napisał(a):Wyświetl post
Bilans Kiko: 7 zwycięstw, 2 remisy i 8 porażek; 24:22 w bramkach, średnia pkt: 1,35.
Według mnie to słaby bilans. Czekamy na poprawę bilansu w sezonie 17/18.
Ja bym to jednak rozdzielał na rundę wiosenną i rundę finałową.

Nawet pozwolę sobie to podzielić na okres kiedy musieliśmy wygrywać (do meczu z ZL) i okres kiedy nie musieliśmy (od meczu z Łęczną).
W pierwszym 19p w 9 meczach - 6 zwycięstw, 1 remis, 2 porażki i średnia 2,(1)p/mecz
W drugim 4p w 8 meczach - 1 zwycięstwo, 1 remis, 6 porażek i średnia 0,5p/mecz.
Ostatnio edytowane przez filemon : 05.06.2017 o godz. 10:24.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 05.06.2017, 10:19
6 porażek (od meczu z Łęczną), odkąd dowiedzieliśmy się, że jesteśmy w grupie mistrzowskiej.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 05.06.2017, 10:25
Barti napisał(a):Wyświetl post
Nikomu nie zaczyna się p..ic we łbie od dobrobytu jeśli do mnie pijesz. Z porażek i stylu w jakim się te porażki odnosi należy wyciągać wnioski. Niech podsumowaniem będą dwa mecze, z Górnikiem Ł. i Termalicą. Tutaj nie ma uzasadnienia, że graliśmy z najlepszymi. Cała teoria o naszym miejscu w szeregu bierze w łeb. Mnie wk... takie usprawiedliwianie na siłę. Robienie świętych krów w klubie, które mają w d... kibiców. I żeby było jasne, nie jestem za zwolnieniem trenera.
właśnie że zaczyna
Odpowiedz cytując
rafaello56
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 05.06.2017, 10:25
Sprawiedliwie należy oddać, że dwie porażki (Lechia i Korupter) to nic innego jak wina gwizdków, a nie trenera i kopaczy
Odpowiedz cytując
Ronaldo
Member

Od: 03.2017

Stary 05.06.2017, 13:05
Problemem nie jest trener ,problemem jest brak napastnika w formie.Na 37 kolejek tylko w 11 meczach bramki zdobywali napastnicy .Kiko widząc,że jest problem z napastnikiem dawał szanse Brożkowi Ondraskowi Zacharze ale niestety żaden na dłużej nie odpalił.Ściągnijmy w lecie klasowego napastnika i wtedy będzie można myśleć o regularnym punktowaniu.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.06.2017, 22:06
filemon napisał(a):Wyświetl post
Ja bym to jednak rozdzielał na rundę wiosenną i rundę finałową.

Nawet pozwolę sobie to podzielić na okres kiedy musieliśmy wygrywać (do meczu z ZL) i okres kiedy nie musieliśmy (od meczu z Łęczną).
W pierwszym 19p w 9 meczach - 6 zwycięstw, 1 remis, 2 porażki i średnia 2,(1)p/mecz
W drugim 4p w 8 meczach - 1 zwycięstwo, 1 remis, 6 porażek i średnia 0,5p/mecz.
Pozostaje żyć nadzieja że od nowego sezonu zacznie się znowu okres od którego "gramy o coś". Mam nadzieję że z ostatnimi porażkami w klubie nie przeszli do porządku dziennego, bo to bylby bardzo zly sygnał.

A to czy będziemy o cos grali zależy nie tylko od Kiko, ale też od roszad transferowych. Napastnik pilnie poszukiwany.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 05.06.2017, 22:41
Biorąc pod uwagę początek Ramireza w Wiśle i ostatnich kilka spotkań włącznie z przegranym spotkaniem w Łęcznej odnoszę takie wrażenie, że po efekcie nowej miotły śladu już nie ma. Niektórzy tłumaczą słabsze wyniki faktem, iż po awansie do czołowej ósemki drużyna w zasadzie nie grała o nic. Wychodzi na to że piłkarze zrobili nam wszystkim na złość awansując do grupy mistrzowskiej bo na prawdziwą grę o coś stać ich byłoby dopiero walcząc o utrzymanie w Ekstraklasie. Przyznam szczerze widząc w jakiej formie drużyna była od połowy rundy wiosennej opaczność nad nami czuwała, że znaleźliśmy się tam gdzie trzeba. Biorąc pod uwagę dotychczasową pracę trenera w Wiśle trzeba zaznaczyć, że styl gry i organizacja do tego co drużyna prezentowała za Wdowczyka nie poprawiły się. W dalszym ciągu borykamy się z tymi samymi kłopotami poczynając od gry obronnej kończąc na rozegraniu ataku na połowie przeciwnika. Ramirez moim zdaniem jest trenerem tak jak grający obecnie w Wiśle zawodnicy mocno przeciętny, czy udało mu się coś poprawić w grze zespołu szczerze wątpię. Żaden zawodnik obecnie grający w klubie nie osiągnął za niego top formy - życzę powodzenia działaczom w sprzedaży Brleka za dobre pieniądze biorąc pod uwagę jego formę i to co ma do zaoferowania w środku pola a ma na prawdę zbyt mało żeby zrobić karierę na zachodzie (ilość strat, czas podejmowanych decyzji na boisku, tempo rozegrania), a mimo to był wyróżniającym się zawodnikiem Wisły w zakończonym sezonie.
Ciężko będzie Ramirezowi w nowym sezonie tymi zawodnikami ugrać coś więcej nie wierzę żebyśmy nagle w okienku letnim znaleźli środki na lepszych grajków od tych których mamy chyba że znalazłby się jakiś poważny inwestor.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.06.2017, 23:35
Moim zdaniem :

1. słaby mecz z Legią
2. żenująco słaby z Lechią do momentu straty gola
3. średni mecz z Jagą
4. dobry mecz z Koroną
5. dobry mecz z Lechem
6. bardzo dobry mecz z Pogonią
7. bardzo słaby mecz BBT

Wyniki wynikami, ale bardzo nie podobał mi się minimalistyczny plan Kiko na pierwsze mecze. To się nie mogło udać. Nie zawsze można mieć tylko szczęścia co z warszafką.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 06.06.2017 o godz. 00:03.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.06.2017, 08:20
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Biorąc pod uwagę początek Ramireza w Wiśle i ostatnich kilka spotkań włącznie z przegranym spotkaniem w Łęcznej odnoszę takie wrażenie, że po efekcie nowej miotły śladu już nie ma..
Jak dla mnie temu trenerowi ciężko motywować obecny składu,który tak czy owak trzeba odmłodzić.
Myślę,ze nie jest złym trenerem (przeciętnym+) i wśród młodszych zawodników z mniejszym mniemaniem o swojej pozycji(sobie), mógłby więcej osiągnąć.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 06.06.2017, 08:39
Duzy blad to pozostawienie na kolejny sezon Glowackiego i Brozka.

Z calym szacunkiem dla Arka, juz jest dawno po drugiej stronie rzeki. Zawala sporo goli, prokuruje sytuacje, a to ze potrafi skasowac kilku leszczy skutecznie maskuje Jego coraz wieksze braki.

Pawel Brozek tez niestety bardziej przeszkadza niz pomaga.

W przyszlym sezonie bedzie z naszymi dwoma legendami niestety jeszcze gorzej.

Zespol musi byc odmlodzony, nie mozemy w nieskonczonosc przedluzac kontraktow coraz slabszym zawodnikom. Arek musi ubrac garnitur bo do niczego nie dojdziemy z nim na boisku. Podobnie jak Pawel.
Rafal tez raczej powinien wiecej nie grac niz grac w przyszlym sezonie.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 06.06.2017, 08:49
Głowacki był solidnym zawodnikiem naszej drużyny przez cały sezon, a Ty chciałbyś się go pozbyć. Proszę mi pokazać z automatu zawodnika który mógłby przyjść do Krakowa (na którego nas stać) i z miejsca zastąpiłby godnie Arka. Bo na chwile obecną na jego miejsce mamy Alana Urygę. Co do Pawła to również bardzo dobrze, że został. Oczywiście nie możemy opierać się na nim, jednak jako zawodnik wchodzący z ławki to bardzo dobry ruch, podobnie zresztą jak z Boguskim. Każdy doskonale wie, że jeśli mamy walczyć o wyższe cele, potrzebne są wzmocnienia.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.06.2017, 09:19
7 kotów napisał(a):Wyświetl post

Z calym szacunkiem dla Arka, juz jest dawno po drugiej stronie rzeki. Zawala sporo goli, prokuruje sytuacje, a to ze potrafi skasowac kilku leszczy skutecznie maskuje Jego coraz wieksze braki.

Zespol musi byc odmlodzony, nie mozemy w nieskonczonosc przedluzac kontraktow coraz slabszym zawodnikom. Arek musi ubrac garnitur bo do niczego nie dojdziemy z nim na boisku. Podobnie jak Pawel.
Brożek jeszcze nic nie podpisał a Głowa daje rade
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.06.2017, 09:27
Wszystko się tutaj rozbija o wysokość kontraktów.
Arek i Paweł będą notować stały regres, do tego Paweł co chwila jest kontuzjowany, mam nadzieję, że nowe kontrakty uwzględniają te aspekty.
Ten kolejny rok traktuję jako podziękowanie Wisły dla nich za to, co dla niej zrobili - niemniej jednak obaj powinni stanowić w nowym sezonie mocne punkty ławki a nie pierwszego składu.
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Stary 06.06.2017, 12:38
7 kotów napisał(a):Wyświetl post

Racja...sądze ze chodzi o liczebność kadry na przyszły sezon bo sportowo to juz jest tak sobie...zeby rezygnowac z kogos i to nie byle kogo to trzeba miec alternatywe, a z tym to nie wiadomo jak bedzie.
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.06.2017, 19:47
Co jest ? pokemony jeszcze śpią ? nie widzę i nie słyszę Kiko out ? ale jak to jestem zawiedziony
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.06.2017, 21:19
To zajrzyj do tematu "Przygotowania...."
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 01.07.2017, 22:01
Bardzo spodobały mi się dzisiejsze słowa Kiko, cytowane przez konkurencyjny portal. Ramirez powiedział m.in. że Mączyński zostaje oraz że Wisła nie będzie sprzedawać swoich piłkarzy za frytki, bo jest zbyt wielkim klubem. Dodajmy do tego i ten drobiazg, że Brlek grywa w sparingach i przygotowuje się do sezonu jak inni. Przekaz jest prawidłowy: Wisła nie musi sprzedawać piłkarzy i nie organizuje żadnych promocji. Jeśli ktoś chce kupić jakiegoś grajka, niech się postara.
Odpowiedz cytując
17wojownik
Member

Od: 10.2015

Stary 05.07.2017, 10:45
Też o tym myślałem (słowa Kiko o Mączyńskim). Dzisiaj jest już praktycznie wyjaśnione i czasem tak sobie myślę, że Kiko generalnie spoko mówi, opanowanie, z szacunkiem, dość rozsądnie. Ale czasem albo trochę odlatuje, albo jest trochę naiwny, albo może kwestia tłumaczenia - słów dziennikarza dla niego / jego słów do publikacji. Bo nie posądzam go o bajkopisarstwo, raczej o takie lekkie oderwanie od twardej rzeczywistości.
Nawet gdy upadniesz, ja będę z Tobą.
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 05.07.2017, 10:50
Może Kiko mówił te słowa w momencie, kiedy oferta była niższa, niż 500k?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów