|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 03.2015
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
A z czego Wisła miałaby czerpać zyski? stadion od kilkunastu lat stoi pusty bo na nim nic nie da zarobic, zadne firmy nie chca tutaj otwierac swoje biznesu (sklepy, puby, restauracje) . stadion jest niefunkcjonalny (problemy są nawet z drobiazgami jak układ okien, ściany działowe, materiały z ktorych są wykonane), koszty wynajmu bardzo duze, pomieszczenia są zle zaprojektowane, budowa stadionu wyniosła ok 640 mln zl (z poprawkami), a architekci mówią, że taki stadion postawiliby za 200 mln. Stadion Wisly tak na prawdę nadaje sie do wyburzenia. Na nim nawet skyboxy są zle zaprojektowane z ch.. widocznością. Koncertem raz na pół roku nie da się zarobić. Co miesiąc przeciez nie będziemy zapraszać Madonny, Eminema czy AC/DC. Wisla tak na prawdę została zgnojona, i jest pokrzywdzona w tym układzie. Nowy stadion Wisly mial pozwolic klubowi wlasnie zarabiać, dać nowe możliwości, a jest wręcz przeciwnie. JEST KULĄ U NOGI. Pojebusy z urzędu miasta postawili niefunkcjonalnego kolosa za ponad 600 mln złotych który nadaje się do rozbiórki. Jak Wisla ma sobie z nim poradzić skoro urzędnicy nie potrafią tego zrobić od kilku lat.. nawet zaden duzy sponsor nie chce się na nim reklamować. Wisle byl potrzebny stadion jaki ma Legia. Tam klub zarabia na nim każdego dna. I urzędnicy teraz mają czelnosc pozywać gdzieś Wisłę. A Wisła się k...a nie prosiła o taki stadion i za takie pieniądze!!
Ostatnio edytowane przez c. : 26.05.2017 o godz. 13:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
wiadome było że budowa dwóch przepłaconych molochów projektowanych i wykonywanych przez "krewnych i znajomych królika" odbije sie mastu czkawką
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Chciałem tylko zapytać luz.Aż dziw bierze,że ABW się tym nie zajęło
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
W Krakowie znacznie poważniejsze manewry miały miejsce i do tej pory nikt się tym nie zajął, więc o stadion też mogą być spokojni....
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Nie napisałem, że w klubie źle się dzieje. Napisałem, że wbrew wypowiedziom p. Prezes nie jest (najwyraźniej) tak kolorowo. Rozmawiamy o klubie w gronie kibiców i szczerze, więc chyba nie ma potrzeby stosować zasady albo dobrze albo wcale. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Cytat:
Walić w nich i jeszcze raz walić przy każdej możliwej okazji. Obserwuję sytuacje gdzie klub, którego kibice są wstanie zapełnić stadion w komplecie boi się garstki urzędników. W cywilizowanych miejscach to urzędnicy/ politycy starają się wkupić w łaski klubu, tu sytuacja jest odwrotna to Wisłą musi wkupywać się w łaski urzędników. Możliwe że to jeszcze nie najlepszy czas na to aby nie wystrzelać się przed samymi wyborami. Natomiast jakby nazwiska ludzi którzy są odpowiedzialni za te przykre dla klubu wydarzenia pojawiały się gdzieś na nie oficjalnych fan pagach tak aby edukować ludzi kto z kim jest powiązany.
Ostatnio edytowane przez wester : 26.05.2017 o godz. 15:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wcale mnie to nie dziwi. Chujki od żyda majchrka się postarały, żeby wniosek wypłynął w mediach. Do tego stosunkowo mała cierpliwość miasta. Jak to jest, że większość klubów może liczyć na wsparcie miasta, chociażby z gatunku o nie przeszkadzaniu, a nam nie dość, że chore czynsze karzą płacić to jeszcze jak troche odwlecemy to ....y z UM lecą do sądu?
Ja rozumiem, że to nie prywatna firma i niby powinni, ale mogli przymknąć oko. I pewnie by to zrobili jakby kto inny był burmistrzem. Generalnie wcale mnie nie dziwią, ani nie szokują zaległości wobec miasta. One są i od dawna o nich było wiadomo. Co mnie szokuje to, że miasto zrobiło gównoburzę w mediach o kasę, która im się zwyczajnie należała i było wiadomo, że po premiach z c+ za 2-3 tygodnie powinno dostać jej lwią porcję. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ale zrozumcie, że takie są procedury: jest zadłużenie, jest opóźnienie w płatnościach rat, pieniądze nie spływają na konto UMK, urząd jest wręcz zobowiązany do złożenia pozwu. Tak trudno to zrozumieć?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakoś nie widziałem, żeby miasto skarżyło Ruch Chorzów. Można to było obejść, wystarczy zechcieć. Podpisać jakąś prolongatę płatności czy podobną temu ugodę. Przynajmniej nie narobiłoby się smrodu niepotrzebnie. Efekt i tak będzie podobny, jak Wisła będzie mieć kasę to zapłaci (c+)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Miasto jest udziałowcem Ruchu Chorzów, to raczej trochę zmienia
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Co to znaczy, że Miasto mogłoby przymknąć oko?
Poczytajcie o tzw. dyscyplinie finansów publicznych. Jeśli Gmina ma wierzytelność, która jest do wyegzekwowania to każdy dzień zwłoki nakłada na skarbnika ryzyko pociagnięcia go do odpowiedzalności za "bierność" w tym temacie. Bo ta bierność uszczupla budżet Gminy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Napisałem o prolongacie. Było do zrobienia. Tyle.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Pilnują urzędasy Wisły jak " pies kość " bo przez " zasiedzenie " przez ostatnie lata stracili działki w Krakowie na kilkadziesiąt milionów
|
|
|
|
Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Ciągle i niezmiennie jedno jest pewne. Jakby Wisła przestała wynajmować ten stadion, to miasto zostałoby z nikomu niepotrzebnym obiektem na którym nic by się nie działo, więc krzywdy nam nie zrobią
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Klub powinien po raz kolejny sięgnąć do kieszeni kibiców. Razem z czasem uda nam się zniwelować zadłużenie
![]() ![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Najlepszą odpowiedzią kibiców niech będzie dobra frekwencja na ostatnim meczu w sezonie. Prezes Marzena Sarapata wielokrotnie podkreślała, że wysoka frekwencja może powodować spore wpływy do budżetu klubu, większe od sponsorów.
Jest fajna akcja związana z dniem dziecka i biletem za 1 zł, wiec zabierajcie dzieciaki, brata, siostrę i na mecz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
szkoda że nie dopilnowali parku na młynówce królewskiej przecież to jakieś kuriozum , jakiś chłop postawił sobie w miejskim parku płot, rosły tam krzaczory , nikt sie nie interesował , a teraz przez zasiedzenie to jest jego , no ale nie wiem co by sie musiało stac żeby ludzie zagłosowali inaczej w wyborach, osiedle na błoniach ? osiedle na rynku ? majcher i tak to tak rozegra że sie przedstawi jako jedyna rozsadna opcja na tle wojny popisu , a wine zwali na mitycznych "urzednikow"
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak? Gadżety z ostatniej akcji jeszcze nie dotarły. A skoro chcą zgarnąć więcej $, niech w końcu przewietrzą te magazyny. Asortyment sklepu klubowego boli. Sama piersiówka i karafki nie wystarczą. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Sorry Framat, ale:
1) Jest porozumienie - to jest też uznanie długu, przerwanie biegu przedawnienia, więc konieczność wystąpienia miasta przeciw klubowi wynikająca z możliwości przedawnienia to kłamstwo; 2) Wg Migi umowa - porozumienie wygasło ponieważ Wisłą spóźniła się z zapłatą jednej z rat - osobiście nie widziałem porozumienia dotyczącego spłaty zaległości, gdzie opóźnienie w spłacie 1 raty powoduje wygaśnięcie porozumienia -opóźnienie nie brak zapłaty 3) Biorąc pod uwagę sposób działania miasta i czas kiedy to biedne miasto wystąpiło o zapłatę - ukochany klub JM balansował na granicy spadku, to działania te mają wg mnie jedynie charakter machania szabelką, bo jeżeli nie Wisła to kto będzie "wynajmował" stadion przy Reymonta 4) Miasto nigdy nie wyłożyło na Wisłę ani złotóweczki mimo tego, że przez kilkanaście lat miało dzięki występom Wisły w pucharach europejskich całkiem spore zyski z "reklamy" - zamiast tego miasto wystawiło własnym kosztem stadion, który jest niefunkcjonalny i za drogi, o reszcie nie ma co dyskutować Efektem działań miasta i klubu będzie kolejna ugoda - klub rzuci kilkaset tysięcy celem zniwelowania długu) i dalej będzie spłacać dług w ratach. Dobrze, że Majchrowski to nie HGW, bo ta Legii wystawiła za kasę miasta i oddała za darmo stadion, a tereny wokół stadionu POlonii najchętniej sprzedałaby deweloperom, stąd Polonia nie ma co liczyć na jakiekolwiek działania odnośnie stadionu.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
@funkykoval często w umowach najmu lub leasingu bywają takie myki gdzie opóźnienie z zapłatą raty kończy się zerwaniem umowy i koniecznością wznawiania plus zapłata kary finansowej za niedotrzymanie umowy.
Pełne trybuny na meczu ze słoniami dadzą na tyle dużą kasę by zapłacić miastu ratę. Miasto może liczy na zyski z tytułu zamknięcia stadionu, bo pustostan nie będzie dla nich generował kosztów, a na braku meczy z udziałem Wisły nic miasto już nie traci. Tłumy turystów i tak przybywają do Krakowa każdego roku i główną atrakcją turystyczną jest Wawel, tak więc chciałbym aby każdy zdawał sobie sprawę jak poważna jest sytuacja w jakiej jesteśmy i fakt że w Sądzie mogą zapadać różne decyzje, a większość spraw kończyła się niepomyślnie dla Wisły. Sam fakt złożenia wniosku do sądu w zamyśle może być tylko batem, ale to już jest drugi etap na który i w przypadku braku porozumienia może dojść do trzeciego etapu czyli do windykacji a będzie już koniec Wisły S.A. ... obym się mylił, bo zamiary włodarzy miasta nie są mi znane, a sam fakt chęci podejmowania rozmów przez zarząd klubu nie oznacza, że druga strona tez tego chce... |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Z całym szacunkiem dla miasta, ale to my ich mamy w garści, bo jak my nie będziemy grać na tym stadionie to będzie stał pusty i co z nim miasto zrobi? Miasto musi z nami współpracować wiedząc w jakiej jeszcze jesteśmy sytuacji finansowej. Przez pryzmat tych wielu lat, reklamy miasta przez klub na arenie międzynarodowej, zdobyciu 8 tytułów mistrzowskich Wiśle się to poprostu należy!
Ostatnio edytowane przez lucas8 : 28.05.2017 o godz. 08:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
To idźmy w drugą stronę, miasto wypowiada Wiśle umowę dzierżawy i wtedy zostajemy na lodzie
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
@lucas8
a gdzie będziemy grać ? na kauflandzie czy na hucie? a może znowu w Sosnowcu? żadna ze stron sobie nie może pozwolić na zerwanie umowy bo obie strony będą sobie nawzajem strzelały w kolano. Nie panikowałbym. Czynsz z miastem jest do dogadania a wezwanie jest po prostu czymś co miasto jako organ publiczny musi zrobić. Wszyscy na Nieciecze ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wie ktoś, ile płacimy czynszu miesiecznie/rocznie za stadion? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wisle byl potrzebny stadion jaki ma Legia. Tam klub zarabia na nim każdego dna.
To się trzeba było w trakcie budowy o swoje upominać, a nie mieć wszystko w d.... A taka postawę Wisła wówczas reprezentowała Zresztą nie tylko w kwestii stadionu jak widać Proponuje zasięgnąć języka u osób, które wówczas w klubie pracowały, jak to wszystko wyglądało ![]()
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Stadion Legii budowano od podstaw. Inaczej to wyglądało na Reymonta, gdzie pierwsze plany zakładały budowę wyłącznie trybun za bramkami.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Miał być budowany stadion z czterema trybunami, na coś około 21 tys miejsc, bez narożników.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|