|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Oglądałem parę meczów Stali, oni grają nastawieni na skorżową lagę na wysokiego napastnika (gra tam taki wielki Bułgar, chyba nazywa się Kolev) i zapewne z powodu warunków fizycznych Drzazga jest wystawiany na skrzydle, a nie na szpicy. Parę bramek strzelił, większość ładnych, ale nie wyróżnia się ani in plus, ani in minus. Ot taki pierwszoligowy poziom na ten moment.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Boguskim zainteresowana jest Pogoń Szczecin - źródło futmal.pl
|
|
|
|
Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
Chciałbym przypomnieć że to Drzazga nalegał na wypożyczenie, a Kiko był zadowolony z jego postawy na treningach. Tak mówił sam Krzysiek w jakimś wywiadzie .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Skuteczny napastnik to oczywiście jest priorytet. Niestety za czapkę gruszek tacy nie przyjdą. Stepinskiego moze z Nantes od Kity wypożyczyć bo się tam nie łapie.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Mowa była o napastniku, a nie o Stępińskim ;-)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Ale przecież on gra w Stali na skrzydle! Bilans 4 bramek w 13 spotkaniach na skrzydłowego nie jest zły. Tym bardziej, że gra w słabej drużynie I ligi. jaka jest wg Ciebie definicja błyszczenia? Brożek w jego wieku na jesieni 2004/05 w 9 spotkaniach nie zaliczył ani jednej bramki a na wiosnę grając na wypożyczeniu w GKSie Katowice zanotował 2 bramki w 12 spotkaniach. A grał w ataku, a nie jak Drzazga na skrzydle. Wg mnie Krzysiek powinien przepracować z Wisłą cykl przygotowawczy, zagrać w kilku sparingach i dopiero wtedy niech sztab oceni czy znowu go wypożyczyć. Dużo też zależy od posunięć w letnim okienku. Zachara pewnie nie przedłuży kontraktu, a Ondrasek jak gra każdy widzi. Jeśli się pozbędziemy ich obu i ściągniemy 1 napastnika to będzie miejsce dla Drzazgi w drużynie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
A jak obecnie wygląda Krzysiek jeśli chodzi o motorykę, szybkość? Bo jeśli tego elementu nie poprawił, to nie ma czego szukać w Ekstraklasie raczej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Też zdarzyło mi się obejrzeć kilka spotkań Stali. Krzysiek kondycyjnie wygląda nieźle, jeżeli chodzi o szybkość, to nie zauważyłem jakichś spektakularnych rajdów w jego wykonaniu, ale to pewnie wynika ze sposobu gry Mielca. Natomiast to, co najbardziej rzuciło mi się w oczy, to to, że Drzazga jest zajebiście mało zwrotny. Obraca się wolno jak ociężały galeon. W sumie dziwne, bo budowę ma dość wątłą. Za to jak mu siądzie piłka, to uderzenie ma przepiękne. Trochę przypomina mi w tym aspekcie Żurawskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Brożek w tej dziadowskiej Gieksie wyróżniał się zdecydowanie, notował sporo asyst i z tego co pamiętam nie skończył jesieni z zerowym dorobkiem bramkowym.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
||
Cytat:
Chyba jednak ligi nie zjada tak jak mówiono.... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
||
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Proponuję przyjrzeć się Rafałowi Figlowi z Rakowa Częstochowa.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Podobno Spicica chcemy przedluzyc. Mnie on nie przekonuje. A jest jeszcze Pietrzak. Chyba ze Sadlok odchodzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Mnie też, choć trzeba przyznać obiektywnie, iż z każdym meczem gra coraz lepiej.
W przeszłości grał w el. LE i LM, prezentował solidny poziom więc może i u nas będzie w stanie jeszcze wznieść się na wyższy poziom. |
|
|
|
Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
Pamiętam go ze sparingu, zdecydowanie się wyróżniał.
A co do Spicicia, sportowo się obronił i to logiczne że chcą z nim przedłużyć. Po cholerę szukać i przebierać we Frederiksenach czy innych Sergach Branco jak chłopak gra na odpowiednim poziomie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
i co on prezentuje na lewej mańce?po za tym Pietrzak niby moze tez grac w srodku na defensywnym ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Faktycznie Spicic > Pietrzak
Być może Spicic starał się o przedłużenie kontraktu, choć był definitywnie zatrudniony tylko na jedną rundę? Ja jednak mam nadzieję, że Junco ma kogoś lepszego w rękawie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mi się wydaje, że Spicić został zakontraktowany tylko i wyłącznie ze względu na fiasko rozmów z klubem Arsenica. Nie jestem pewny, ale chyba dopóki była szansa wykupu, to Spicić cały czas był tylko testowany.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Zgadzam sie z powyzszym!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Z jednej strony nie bede zdziwiony brakiem transferów, z drugiej jednak na nie liczę. I bądź tutaj mądry... ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jeżeli mamy robić transfery gotówkowe, by potem znowu mieć problemy z płatnościami na czas to zdecydowanie wolałbym szukać kogoś z kartą na ręku.
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Pietrzak swoją grą kogokolwiek przekonywał? Zresztą, zima nas zastanie nim on dojdzie do pełni formy.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
A może kiedy wyzdrowieje Pietrzak Kiko znajdzie mu inną pozycję jak Cywce? Gość ledwo co pograł to złapał kontuzję a niektórzy go już tu skreślą. Zobaczymy za pół roku jak to będzie wyglądać.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jestem za przedłużeniem Spicicia... on mnie przekonał, mimo że miał mało szans tak na prawdę...dla mnie ten gościu ma duży potencjał i trzymanie go na ławce mija się z celem... trzeba dać mu więcej szans!
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Zgadzam się z tym Spiciciem. Zwłaszcza że przecież ponad pół roku przed przyjściem do nas był kompletnie bez klubu, a na ogrywanie się czasu nie było. Widać, że grać potrafi, technicznie i taktycznie prezentuje naprawdę fajny poziom. Jedyny problem u niego to chyba dynamika. Jednak nawet jeśli tego nie poprawi, a kontrakt miałby relatywnie na nasze warunki niewysoki, to zamiast testować stado ogórków, wolę chłopa, który już miał czas się zaaklimatyzować.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
To, że jest sympatyczny nie ma nic do rzeczy. Chciałem tylko rozwiać plotkę mówiącą o tym, jakoby miał być zmanierowanym pieskiem. To fajny, otwarty chłopak. Jednak wielu w Wiśle było już takich, którzy na treningu czarowali, a potem na meczach nie mogli się odnaleźć (jak chociażby Andy Rios). Powód: jżs
Ostatnio edytowane przez Sebak : 29.05.2017 o godz. 12:22.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|