The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2017, 14:09
jonaf napisał(a):Wyświetl post
Twoim zdaniem 21-letni zawodnik nie łapiący się do 1 składu zespołu Ekstraklasy powinien wciągać 1.ligę nosem? W nowym otoczeniu, w nowym systemie taktycznym? Nie grający na swojej nominalnej pozycji?
Co innego miałem na myśli.

Gdyby notował systematyczny progres i rozwijał talent, to z zawodnika, który siedział rok temu na ławce w Ekstraklasie mógłby w 1. lidze powalczyć o coś więcej. Niekoniecznie od razu wciągać ligę nosem.

Nie oglądam 1. ligi, więc nie wiem, czy tam się gra bardziej fizycznie i czy Drzazga nie wykonuje np. tytanicznej pracy w defensywie (jeżeli tak, to tutaj wina dyrektora sportowego i menedżera, bo powinni byli poszukać zawodnikowi klub, w którym mógłby się rozwijać), ale można zdroworozsądkowo założyć, że nie gra na swojej pozycji, bo przegrywa rywalizację na treningach.

Ale może masz rację, trzymam za Drzazgę kciuki.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.05.2017, 08:27
Oglądałem parę meczów Stali, oni grają nastawieni na skorżową lagę na wysokiego napastnika (gra tam taki wielki Bułgar, chyba nazywa się Kolev) i zapewne z powodu warunków fizycznych Drzazga jest wystawiany na skrzydle, a nie na szpicy. Parę bramek strzelił, większość ładnych, ale nie wyróżnia się ani in plus, ani in minus. Ot taki pierwszoligowy poziom na ten moment.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.05.2017, 09:35
Boguskim zainteresowana jest Pogoń Szczecin - źródło futmal.pl
Odpowiedz cytując
konvict1993
Member

Od: 09.2016

Stary 26.05.2017, 11:07
Chciałbym przypomnieć że to Drzazga nalegał na wypożyczenie, a Kiko był zadowolony z jego postawy na treningach. Tak mówił sam Krzysiek w jakimś wywiadzie .
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 26.05.2017, 14:46
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem parę meczów Stali, oni grają nastawieni na skorżową lagę na wysokiego napastnika (gra tam taki wielki Bułgar, chyba nazywa się Kolev) i zapewne z powodu warunków fizycznych Drzazga jest wystawiany na skrzydle, a nie na szpicy. Parę bramek strzelił, większość ładnych, ale nie wyróżnia się ani in plus, ani in minus. Ot taki pierwszoligowy poziom na ten moment.
No to najlepiej bedzie go jeszcze na rok wypożyczyć, albo do Stali, albo gdzie indziej. Skoro nie wyróżnia się w pierwszej lidze to raczej nie ma podstaw, żeby wierzyć, iż rozwiąże nasze problemy ze skutecznością. Jak nie zacznie błyszczeć w przyszłym sezonie to niestety trzeba się będzie pogodzić, że to nie gracz na miarę Wisły.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.05.2017, 15:43
Skuteczny napastnik to oczywiście jest priorytet. Niestety za czapkę gruszek tacy nie przyjdą. Stepinskiego moze z Nantes od Kity wypożyczyć bo się tam nie łapie.
..
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.05.2017, 17:45
Mowa była o napastniku, a nie o Stępińskim ;-)
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 26.05.2017, 17:56
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Mowa była o napastniku, a nie o Stępińskim ;-)
No ta, przecież 18 bramek w 39 meczach w Ruchu kiedy rzeczywiście grał jako napastnik to .... nie statystyka
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.05.2017, 19:14
Charlie napisał(a):Wyświetl post
No to najlepiej bedzie go jeszcze na rok wypożyczyć, albo do Stali, albo gdzie indziej. Skoro nie wyróżnia się w pierwszej lidze to raczej nie ma podstaw, żeby wierzyć, iż rozwiąże nasze problemy ze skutecznością. Jak nie zacznie błyszczeć w przyszłym sezonie to niestety trzeba się będzie pogodzić, że to nie gracz na miarę Wisły.

Ale przecież on gra w Stali na skrzydle! Bilans 4 bramek w 13 spotkaniach na skrzydłowego nie jest zły. Tym bardziej, że gra w słabej drużynie I ligi. jaka jest wg Ciebie definicja błyszczenia?

Brożek w jego wieku na jesieni 2004/05 w 9 spotkaniach nie zaliczył ani jednej bramki a na wiosnę grając na wypożyczeniu w GKSie Katowice zanotował 2 bramki w 12 spotkaniach. A grał w ataku, a nie jak Drzazga na skrzydle.

Wg mnie Krzysiek powinien przepracować z Wisłą cykl przygotowawczy, zagrać w kilku sparingach i dopiero wtedy niech sztab oceni czy znowu go wypożyczyć. Dużo też zależy od posunięć w letnim okienku. Zachara pewnie nie przedłuży kontraktu, a Ondrasek jak gra każdy widzi. Jeśli się pozbędziemy ich obu i ściągniemy 1 napastnika to będzie miejsce dla Drzazgi w drużynie.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.05.2017, 19:17
A jak obecnie wygląda Krzysiek jeśli chodzi o motorykę, szybkość? Bo jeśli tego elementu nie poprawił, to nie ma czego szukać w Ekstraklasie raczej.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 27.05.2017, 10:08
Patryko napisał(a):Wyświetl post
A jak obecnie wygląda Krzysiek jeśli chodzi o motorykę, szybkość? Bo jeśli tego elementu nie poprawił, to nie ma czego szukać w Ekstraklasie raczej.
Też zdarzyło mi się obejrzeć kilka spotkań Stali. Krzysiek kondycyjnie wygląda nieźle, jeżeli chodzi o szybkość, to nie zauważyłem jakichś spektakularnych rajdów w jego wykonaniu, ale to pewnie wynika ze sposobu gry Mielca. Natomiast to, co najbardziej rzuciło mi się w oczy, to to, że Drzazga jest zajebiście mało zwrotny. Obraca się wolno jak ociężały galeon. W sumie dziwne, bo budowę ma dość wątłą. Za to jak mu siądzie piłka, to uderzenie ma przepiękne. Trochę przypomina mi w tym aspekcie Żurawskiego.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 27.05.2017, 10:13
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ale przecież on gra w Stali na skrzydle! Bilans 4 bramek w 13 spotkaniach na skrzydłowego nie jest zły. Tym bardziej, że gra w słabej drużynie I ligi. jaka jest wg Ciebie definicja błyszczenia?

Brożek w jego wieku na jesieni 2004/05 w 9 spotkaniach nie zaliczył ani jednej bramki a na wiosnę grając na wypożyczeniu w GKSie Katowice zanotował 2 bramki w 12 spotkaniach. A grał w ataku, a nie jak Drzazga na skrzydle.
mr_kwolf napisał, żę nie wyróżnia się ani na plus ani na minus, stąd wniosek, że nie błyszczy. Osobiście Stali nie oglądam, więc bazuje na opiniach innych. Brożek we wspomnianym przez Ciebie sezon, jesień spędził w Katowicach, które miały bezsprzecznie najgorszy skład w Ekstraklasie i dostawały łomot od każdego. Wiosną był u nas, ale z uwagi na obecność Żurawskiego i Frankowskiego grał ogony.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 27.05.2017, 10:20
Brożek w tej dziadowskiej Gieksie wyróżniał się zdecydowanie, notował sporo asyst i z tego co pamiętam nie skończył jesieni z zerowym dorobkiem bramkowym.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.05.2017, 11:17
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Brożek w tej dziadowskiej Gieksie wyróżniał się zdecydowanie, notował sporo asyst i z tego co pamiętam nie skończył jesieni z zerowym dorobkiem bramkowym.
wikipedia
Cytat:
Na rundę wiosenną sezonu 2003/2004, w ramach rozliczeń za transfer Jacka Kowalczyka do Wisły, został wypożyczony na pół roku do GKS-u Katowice[45]. 20 marca 2004 roku w swoim pierwszym występie w barwach GKS-u Katowice na stadionie przy ulicy Bukowej, rozegrał świetny mecz zdobywając bramkę i pokazując kilka kapitalnych akcji. Gdy Brożek schodził z boisku w 76. minucie meczu, cały stadion żegnał go skandowaniem nazwiska i owacją na stojąco[46]. Dzięki swoim dobrym występom został określony przez oficjalną stronę katowickiego klubu jako lider drużyny[47]. Jednak w rundzie wiosennej sezonu 2003/2004 często był nękany urazami, dlatego zagrał tylko w ośmiu meczach Ekstraklasy, strzelając w nich trzy bramki[2][47]. Wystąpił również w dwóch meczach Pucharu Polski[44]. W tym samym sezonie został również z Wisłą Mistrzem Polski[2].

Przez sezonem 2004/2005 do Wisły Kraków trafili dwaj napastnicy: Marcin Kuźba i Tomasz Dawidowski. W związku z tym, działacze Wisły postanowili ponownie wypożyczyć Brożka do innego klubu Ekstraklasy. Mógł trafić do Górnika Zabrze, ostatecznie ponownie został wypożyczony do GKS-u Katowice[48]. W GKS-ie ponownie był wiodącą postacią i w grudniu 2004 roku został wraz z bratem Piotrem zaproszony na testy do angielskiego klubu West Ham United[49]. W sezonie 2004/2005 Brożek zanotował sześć asyst w Ekstraklasie, najwięcej w drużynie GKS-u Katowice, pomimo tego, że występował tam tylko w rundzie jesiennej[50]. Zdobył również dwie bramki w ośmiu spotkaniach w Ekstraklasie oraz jedną bramkę w czterech meczach Pucharu Polski[51].
p.s. pamiętam jak grono osób krzyczało i płakało chyba przed sezonem .. "Kupcie Goncerza, Goncerz kot"
Chyba jednak ligi nie zjada tak jak mówiono....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 27.05.2017, 14:20
Proponuję przyjrzeć się Rafałowi Figlowi z Rakowa Częstochowa.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.05.2017, 14:22
Podobno Spicica chcemy przedluzyc. Mnie on nie przekonuje. A jest jeszcze Pietrzak. Chyba ze Sadlok odchodzi.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 27.05.2017, 14:24
Mnie też, choć trzeba przyznać obiektywnie, iż z każdym meczem gra coraz lepiej.

W przeszłości grał w el. LE i LM, prezentował solidny poziom więc może i u nas będzie w stanie jeszcze wznieść się na wyższy poziom.
Odpowiedz cytując
konvict1993
Member

Od: 09.2016

Stary 27.05.2017, 17:07
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Proponuję przyjrzeć się Rafałowi Figlowi z Rakowa Częstochowa.
Pamiętam go ze sparingu, zdecydowanie się wyróżniał.

A co do Spicicia, sportowo się obronił i to logiczne że chcą z nim przedłużyć. Po cholerę szukać i przebierać we Frederiksenach czy innych Sergach Branco jak chłopak gra na odpowiednim poziomie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 27.05.2017, 17:53
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Podobno Spicica chcemy przedluzyc. Mnie on nie przekonuje. A jest jeszcze Pietrzak. Chyba ze Sadlok odchodzi.
a kto to jest Pietrzak? i co on prezentuje na lewej mańce?

po za tym Pietrzak niby moze tez grac w srodku na defensywnym

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.05.2017, 19:53
Faktycznie Spicic > Pietrzak
Być może Spicic starał się o przedłużenie kontraktu, choć był definitywnie zatrudniony tylko na jedną rundę?

Ja jednak mam nadzieję, że Junco ma kogoś lepszego w rękawie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.05.2017, 20:03
Mi się wydaje, że Spicić został zakontraktowany tylko i wyłącznie ze względu na fiasko rozmów z klubem Arsenica. Nie jestem pewny, ale chyba dopóki była szansa wykupu, to Spicić cały czas był tylko testowany.
Odpowiedz cytując
Kristoferson
Member

Od: 06.2015

Stary 28.05.2017, 13:06
Zgadzam sie z powyzszym!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 28.05.2017, 14:51
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie Spicic > Pietrzak
Być może Spicic starał się o przedłużenie kontraktu, choć był definitywnie zatrudniony tylko na jedną rundę?

Ja jednak mam nadzieję, że Junco ma kogoś lepszego w rękawie.
tez chcialbym mieć taka nadzieje...

Z jednej strony nie bede zdziwiony brakiem transferów, z drugiej jednak na nie liczę.
I bądź tutaj mądry...

Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.05.2017, 16:53
Jeżeli mamy robić transfery gotówkowe, by potem znowu mieć problemy z płatnościami na czas to zdecydowanie wolałbym szukać kogoś z kartą na ręku.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.05.2017, 17:29
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Pietrzak swoją grą kogokolwiek przekonywał? Zresztą, zima nas zastanie nim on dojdzie do pełni formy.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.05.2017, 17:59
A może kiedy wyzdrowieje Pietrzak Kiko znajdzie mu inną pozycję jak Cywce? Gość ledwo co pograł to złapał kontuzję a niektórzy go już tu skreślą. Zobaczymy za pół roku jak to będzie wyglądać.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.05.2017, 19:14
@Ogryzek Pietrzak rok nie grał w piłkę. Ciężko aby ktokolwiek na niego liczył i ciężko się temu dziwić.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.05.2017, 08:51
Jestem za przedłużeniem Spicicia... on mnie przekonał, mimo że miał mało szans tak na prawdę...dla mnie ten gościu ma duży potencjał i trzymanie go na ławce mija się z celem... trzeba dać mu więcej szans!
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 29.05.2017, 09:00
Zgadzam się z tym Spiciciem. Zwłaszcza że przecież ponad pół roku przed przyjściem do nas był kompletnie bez klubu, a na ogrywanie się czasu nie było. Widać, że grać potrafi, technicznie i taktycznie prezentuje naprawdę fajny poziom. Jedyny problem u niego to chyba dynamika. Jednak nawet jeśli tego nie poprawi, a kontrakt miałby relatywnie na nasze warunki niewysoki, to zamiast testować stado ogórków, wolę chłopa, który już miał czas się zaaklimatyzować.
Odpowiedz cytując
Sebak
Member

Od: 07.2010

Stary 29.05.2017, 12:19
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Byc moze masz racje, ale chyba przedstawiasz nam dowody na to co twierdzisz ?
A to ze jest sympatyczny i zna sie na żartach to nie jest jakis wielki argument bo Grzes Kmiecik był prze jajcarz a kozakiem w piłce to nie byl
Ogólnie witaj Hugo, bardzo dobra znajomość naszego języka

P.s.zebys mnie zrozumiał w czym dobry jest wg Ciebie hugo ? Jakie sa jego wady jakie zalety bo dla mnie to póki co jest mega bezpłciowy
A co do Balaszowa to gdzie ten kozak teraz gra ?
Widziałem go odkąd przyszedł na prawie wszystkich treningach i wyróżnia się fajnym wykończeniem, dobrym dryblingiem i dokładną wrzutką. Nie wiem dlaczego póki co nie dostaje zbyt wielu szans, bo jak dla mnie na treningach jest jednym z lepszych zawodników. Mam nadzieję, że w lecie po okresie przygotowawczym odpali, bo jak dla mnie ewidentnie ma papiery na lepszą grę.

To, że jest sympatyczny nie ma nic do rzeczy. Chciałem tylko rozwiać plotkę mówiącą o tym, jakoby miał być zmanierowanym pieskiem. To fajny, otwarty chłopak.

Jednak wielu w Wiśle było już takich, którzy na treningu czarowali, a potem na meczach nie mogli się odnaleźć (jak chociażby Andy Rios).
Powód: jżs
Ostatnio edytowane przez Sebak : 29.05.2017 o godz. 12:22.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów