The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2017, 17:47
To w tej kwestii trzeba być mędrcem?
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.05.2017, 18:33
Nie jesteście widocznie w targecie lewactwa, czy centrum o które walczy Grzesiu

Działania jakie podejmuje PO w ostatnim czasie są bardzo czytelne:
1. Dogaszenie Nowoczesnej / wyciągnięcie 4 posłów / zabezpieczenie się przed wyborami samorządowymi w terenie -> efekt to zawłaszczenie lewicowo-liberalnego centrum
2. Otwarcie jak największej ilości frontów (Lex Szyszko, imigranci, ustawa metropolitalna, Berczyński, Macierewicz, Morawski, polityka europejska, Caracale, Waszczykowski) pozwala utrzymać temperaturę sporu, aby przez wakacje nie wyskoczył im nowy Biedroń
3. Bruksela, Bruksela i jeszcze raz Bruksela - miał rację Schetyna rok temu na spotkaniu mazowieckic struktur, że granie tym tematem może przynieść rezultaty -> na jesieni czyli na rok przed najbliższymi wyborami spodziewam się kolejnej batalii UE-Polska w celu podbicia na nowo tematów POLEXITU, kwot imigranckich czy jeszcze innej rozpalającej głowy kwestii.

Na pewno sytuacja polityczna nie była od wyborów parlamentarnych tak czytelna.
PiS - 30-35%
PO - 25-30%
Kukiz - 10-12%

Na jesieni prawdopodobnie PSL zacznie się odbijać od progu wyborczego ze względu na konsolidację przed wyborami samorządowymi. Przez wakacje powinien być jednak umiarkowany spokój. Nie licząc setek tysięcy Ukrów, którzy wjadą do UE przez Polskę już od czerwca
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 21.05.2017, 21:50
"Czy Polacy zasługują na wolność, Spotkanie z Rafałem Ziemkiewiczem w kontekście jego nowej książki: "Złowrogi cień Marszałka" "?" Na to i na wiele innych pytań i tematów dotyczących przeszłej ale i zapewne współczesnej sytuacji w Polsce, będzie znakomita okazja posłuchać i porozmawiać z naszym szacownym gościem, publicystą Rafałem Ziemkiewiczem. Ten jakże wyrazisty komentator życia politycznego, będzie gościem Wiślackich Patriotów i Sekcji Wu, już za tydzień w czwartek 25 maja. Serdecznie zapraszamy wszystkich kibiców na starą halę Wisły, początek godzina 18.00. Wstęp wolny.
Ostatnio edytowane przez heoij : 21.05.2017 o godz. 21:53.
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.05.2017, 19:21
Zamieszanie z"Opolem "zaczęło się od rezygnacji Kayah.Ciekawa jej wypowiedź z czasów" komuny":

"Po cholerę jechałaś na festiwal do Zielonej Góry?" - pytał dziennikarz. "Cel jest zawsze taki sam. Chodzi o to, by pojechać na normalną tresę do ZSRR. Chyba wszyscy w tym celu występują w Zielonej Górze" - odpowiadała bez skrępowania młoda artystka. Według Halbera, który podczas całej rozmowy wyraźnie ironizował, Kayah zagrała pokerowo. "(…) albo zapewniona najbliższa przyszłość - trasy i nagrania w Związku Radzieckim, albo utrata wszystkiego, przede wszystkim młodego polskiego odbiorcy. Zdajesz sobie sprawę z tego, że gdybyś po Zielonej Górze chciała wystąpić w Jarocinie, to by cię wygwizdano?" - zapytał redaktor €Magazynu Muzycznego€. Odpowiedź Kayah szokuje mnie nawet dzisiaj, bowiem utożsamiany z oporem wobec komunizmu festiwal w Jarocinie uznała za tandetę, na której nie warto się pojawiać. "Nigdy bym nie chciała wystąpić w Jarocinie i nigdy nie będę chciała. Mnie nie interesuje to miejsce, przerażają warunki, przeraża publiczność. Zresztą myślę, że z wzajemnością, bowiem nie sądzę, żeby jarocińska publiczność była zainteresowana naszą muzyką" - powiedziała piosenkarka, która dodała, że przyjeżdżają tam ludzie którzy nie interesują się muzyką, nie słuchają tekstów, a to co nazywa się w Jarocinie awangardą, jest po prostu nieudolne€.

http://opinie.wp.pl/marcin-makowski-...5371394336385a

Marta Cugier z Lombardu:
"Wiele osób zwraca uwagę, że część z tych wykonawców występowała na festiwalu za €žJaruzela€ i nie przeszkadzały im komunistyczne władze. Jak się Pani do tego odniesie?
To właśnie jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe, że można było grać w czasach komuny, po €žstanie wojennym€, pacyfikacji kopalni Wujek i śmierci 9 górników, zabójstwie Grzegorz Przemyka, bestialskim morderstwie ks. Jerzego Popiełuszki a nie można dziś w wolnym kraju, rządzonym przez partię, która wygrała demokratyczne wybory i realizuje swój program z którym można się zgadzać albo nie. W kolejnych wyborach ocenimy, rozliczymy."

http://wpolityce.pl/media/340835-nas...onej-przez-pis
Ostatnio edytowane przez leszekm : 22.05.2017 o godz. 19:23.
AS82
Banita

Stary 22.05.2017, 19:51
Teraz po prostu nikt nie chce występować w telewizji Kurskiego , która przypomina głęboki PRL.
Pisowcy wolnościowcy - śmiech na sali
Niech Kurskiemu Zenek Martyniuk zaspiewa
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 22.05.2017, 19:56
Dziwne, ze nie chca wystepowac glownie gwiazdy z PRLu
AS82
Banita

Stary 22.05.2017, 19:57
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Dziwne, ze nie chca wystepowac glownie gwiazdy z PRLu
Kayah dla ciebie to gwiazda PRLu ?
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2017, 20:04
A kiedy debiutowala w Opolu? Zreszta na tym wystepie sie "wybila".
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 22.05.2017 o godz. 20:05.
AS82
Banita

Stary 22.05.2017, 20:16
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
A kiedy debiutowala w Opolu? Zreszta na tym wystepie sie "wybila".
O jaka ona mściwa , "wybiła" się na koncercie w Opolu a teraz nie chce wystepować u (wolnościowca) Jacka Kurskiego
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.05.2017, 20:16
.......enie, że PiS taki komunistyczny, TVP PRLowska w kontekście ścieku lewackiego, który wręcz miłuje i miłował komunistyczną Polskę i ludzi komuny to śmiech na sali.
Przecież te wszystkie Kaje i 3/4 tego brudu od początku się obraca w towarzystwie komunistycznym. Występuje w tv agentów Solorza cz Waltera, koleguje się z Urbanami. Nigdy nie protestowali przeciwko Jaruzelskiemu, Kiszczakowi, nie chcieli sprawiedliwości po 89 roku itd. Także o czym my mówimy.
Po prostu dasz lewakowi palec to będzie chciał rękę. Pojebało się im w głowach i by chcieli stworzyć nazistowską Polskę, a jak się komuś coś nie podoba to od razu go chcą na ubocze zepchnąć.

A z tą Kayah to sam już w końcu nie wiem czy Kurski jej nie chciał czy sama zrezygnowała? Bo w filmiku gdzie Kurski z Rodowicz stoją, to Maryla mówi, że nikt nikogo nie blokował.

PS Oczywiście PiS jest teraz pół ofiara i pół winny. Za dużo pajacują i tak jak pozbyli się transmisji z płockiej nocy kabaretowej rok temu, bo nie znali dokładnego scenariuszu imprezy - już wtedy z tym artystycznym światkiem zadarli. Tak teraz to wszystko narasta i fama idzie dalej.
Nie chca oddzielić polityki od tv to mają focha od lewaków. Co nie zmienia faktu, że komuny to ich rządy ani tv nie przypomina i jest to zwykłe .......enie lewaków żeby po.......ić. Lewaków, którzy tak jak napisałem sami się z komuny wywodzą i sami ten ustrój tworzyli i trzymali sztamę z tamtym światem przed i po 89 roku.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2017, 20:22
AS82 napisał(a):Wyświetl post
O jaka ona mściwa , "wybiła" się na koncercie w Opolu a teraz nie chce wystepować u (wolnościowca) Jacka Kurskiego
Dziwne, nie? U komuchow nie przeszkadzalo jej wystepowac, w Jarocinie, ktorym intereosowalo sie samo SB ze wzgledow na antykomunistyczne podteksty, juz przeszkadzalo Biedna ona.

PS. Ogolnie to ja nie widze zadnego problemu. Zaspiewajly nie chca grac bo PIS to niech nie graja, maja do tego prawo i nic w tym nienormalnego. Nienormalne jest zas to ze zjeby z drugiej strony od razu wykorzystuja ten fakt do wojenek politycznych, ze w Polsce wiekszosc to jebane cymbaly to bedzie temat na topie
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 22.05.2017 o godz. 20:28.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2017, 20:39
Oj chłopie chłopie - sram na Kurskiego, ale widzę jednocześnie hipokryzję tych wielkich "artystów". Nie przeszkadzało im występować przed komuchami, którzy mieli na sumieniu ludzkie życie, a teraz nagle stali się bojownikami o wolność, bo Jacuś komuś nie pozwolił zaśpiewać
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 22.05.2017, 20:46
Dowcip dnia:

W Opolu miało wystąpić 20 wykonawców, zrezygnowało już 50

A 'propos Kayah

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2017, 20:51
Między nami od razu była chemia C2H5OH
AS82
Banita

Stary 22.05.2017, 20:51
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Oj chłopie chłopie - sram na Kurskiego, ale widzę jednocześnie hipokryzję tych wielkich "artystów". Nie przeszkadzało im występować przed komuchami, którzy mieli na sumieniu ludzkie życie, a teraz nagle stali się bojownikami o wolność, bo Jacuś komuś nie pozwolił zaśpiewać
Rozumiem ,że jak sie ktoś urodzil w PRL to nie mógł pracowac (śpiewać) bo w ten sposób wspierał reżim komunistyczny ?

Z "Wiadomości" dowiedzieliśmy się, że "wielu obserwatorów opolskiego bojkotu jest przekonanych, że blokada organizacji imprezy to element szerszego zjawiska". - To ma charakter tworzenia alternatywnych struktur w polskiej kulturze. Sugestii takiej, że jest jakaś nienormalna sytuacja w państwie, porównywalna do stanu wojennego, że trzeba tworzyć alternatywny obieg kulturowy - powiedział Stanisław Janecki, pełniący w programie rolę uniwersalnego eksperta od wszystkiego.

Charakter tworzenia alternatywnych struktur w polskiej kulturze
Jaroo1
Senior Member

Stary 22.05.2017, 20:52
Cytat:
Casus komunistów, którzy kiedyś byli za państwem totalitarnym i np antypedalskim a teraz są pro homo i za demokracją hihihi Mowa np o Millerze, Kwachu czy Rysiu Kaliszu.
Dlatego ja jestem za tym aby lewaków w klatkach trzymać, bo jak im dasz swobodę to źle to się kończy.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2017, 20:53
Rozumiem ,że jak sie ktoś urodzil w PRL to nie mógł pracowac (śpiewać) bo w ten sposób wspierał reżim komunistyczny ?
Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem?
AS82
Banita

Stary 22.05.2017, 21:01
Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem?
No rozumiem Kayah sie wybiła za komunistów i miała nawet powiązania z Kiszczakiem jak pisze Jaroo1 . I jest wszystkiemu winna ,a teraz nie chce u wolnosciowca Kurskiego wystąpić
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2017, 21:06
Czyli jednak nie potrafisz

Inaczej - protestowali "artyści", co to teraz nie chcą w Opolu śpiewać, jak Kukiza cenzurowano w radio? Dalej nie kumasz? Przeszkadza im taki pionek jak Kurski, a nie przeszkadzało im występować przed prawdziwymi bydlakami.

Ps. i co Ty masz z tym "wolnościowcem" Kurskim?
AS82
Banita

Stary 22.05.2017, 21:14
Czyli jednak nie potrafisz

Inaczej - protestowali "artyści", co to teraz nie chcą w Opolu śpiewać, jak Kukiza cenzurowano w radio? Dalej nie kumasz? Przeszkadza im taki pionek jak Kurski, a nie przeszkadzało im występować przed prawdziwymi bydlakami.

Ps. i co Ty masz z tym "wolnościowcem" Kurskim?
Protestują bo im się nie podoba to co PIS robi z praworządnością w kraju i co robią z TVP. Teraz Wiadomości to głęboki PRL. Kukiz z czego co wiem też w tej kwestii krytykował Kurskiego ,jako partyjnego kacyka ,który z Telewizji zrobił sobie prywatny folwark . Nie wiem czemu nie protestowali za komuny ,może gdyby wtedy odmówili czekałyby ich jakieś reperkusje.

Wolnościowiec Kurski i cała dobra zmiana , mieli nam wprowadzać wolną Polskę i demokracje a czym sie to skończy to aż strach sie bac
Jaroo1
Senior Member

Stary 22.05.2017, 21:15
Dobra serek, szkoda czasu z lewackim bydłem rozmawiać bo i tak po swojemu wszystko zinterpretuje. Dla Kayah Kurski zły, PiS zły ale z konfidentką Stokrotką od razu do siebie chemię poczuły.
A biedny ASik musi tu siedzieć i .......ić swoje trzy po trzy, że ja niby powiedziałem, że Kayah miała powiązania z Kiszczakiem. Ehhh to lewactwo.

Cytat:
Nie wiem czemu nie protestowali za komuny ,może gdyby wtedy odmówili czekałyby ich jakieś reperkusje.
Dobra rada dla lewactwa, siedziałeś cicho za komuny, siedziałeś cicho za SLD/PO to teraz wypadałoby zamknąć psiochę i nie robić dramy oraz nie .......ić, że komuna wraca i że komuna zła. Skoro wtedy nie przeszkadzała to tym bardziej teraz nie powinna.
drozd:
AS82
Banita

Stary 22.05.2017, 21:17
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Dobra serek, szkoda czasu z lewackim bydłem rozmawiać bo i tak po swojemu wszystko zinterpretuje. Dla Kayah Kurski zły, PiS zły ale z konfidentką Stokrotką od razu do siebie chemię poczuły.
A biedny ASik musi tu siedzieć i .......ić swoje trzy po trzy, że ja niby powiedziałem, że Kayah miała powiązania z Kiszczakiem. Ehhh to lewactwo.
Chłopie ja mam nadzieje ,że tacy jak ty nigdy nie będą rządzić tym krajem , bo prawdopodobnie ustawiał byś "wszystkich inaczej myślących" pod mur , i częstował ich serią z karabinu...
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2017, 21:18
Boże drogi, Ty tak na poważnie?

Czym to się skończy, napisz proszę!

Chłopie ja mam nadzieje ,że tacy jak ty nigdy nie będą rządzić tym krajem , bo prawdopodobnie ustawiał byś "wszystkich inaczej myślących" pod mur , i częstował ich serią z karabinu...
Rzeczywiście, pora kończyć - myślałem, że po latach zmądrzałeś i można pogadać rozsądnie, jednak Ty nic a nic się nie zmieniłeś. Jak .......iłeś głupoty, tak dalej to robisz
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 22.05.2017 o godz. 21:20.
AS82
Banita

Stary 22.05.2017, 21:24
Boże drogi, Ty tak na poważnie?

Czym to się skończy, napisz proszę!

Rzeczywiście, pora kończyć - myślałem, że po latach zmądrzałeś i można pogadać rozsądnie, jednak Ty nic a nic się nie zmieniłeś. Jak .......iłeś głupoty, tak dalej to robisz
Poczytaj sobie ile ten koleś ma nienawiści do wszystkich którzy nie są po tej samej stronie barykady co on , to już chyba jakas jednostka chorobowa
Jaroo1
Senior Member

Stary 22.05.2017, 21:27
Cytat:
Myślę, ze nie byłoby tak źle bo ja się wzoruję na Żołnierzach Wyklętych, ogólnie na polskich patriotach. Także oni takich grzechów za wiele na sumieniu nie mają. Za to twoje środowisko to niewinne lewactwo pomieszane z komunistami własnie takie metody stosowało.
Ci twoi idole to w połowie konfidenci a w drugiej połowie poplecznicy lub koledzy katów, ktorzy mają krew na rękach. Którym właściwie nic nie przeszkadzało w tamtym systemie i nic nie robili aby go zmienić, a teraz mają wielki ból dupy bo np komuchom chcą emerytury obciąć, bo np chca rozbić jakieś układy w sądach itp. Także za dużo nie myśl i się o mnie nie bój, patrz na siebie bo blisko ci do komunistów. Jakby przenieść tamte czasy na dzisiejsze to jesteś po czerwonej stronie. Także pa pa.
drozd:
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.05.2017, 21:29
Z samych finalistów Voice of Poland dałoby się zrobic lepszy koncert niż z kodziarzy-bojkociarzy.
Pora aby to młodzi artyści byli promowani przez publiczne media.
AS82
Banita

Stary 22.05.2017, 21:31
Myślę, ze nie byłoby tak źle bo ja się wzoruję na Żołnierzach Wyklętych, ogólnie na polskich patriotach. Także oni takich grzechów za wiele na sumieniu nie mają. Za to twoje środowisko to niewinne lewactwo pomieszane z komunistami własnie takie metody stosowało.
Ci twoi idole to w połowie konfidenci a w drugiej połowie poplecznicy lub koledzy katów, ktorzy mają krew na rękach. Którym właściwie nic nie przeszkadzało w tamtym systemie i nic nie robili aby go zmienić, a teraz mają wielki ból dupy bo np komuchom chcą emerytury obciąć, bo np chca rozbić jakieś układy w sądach itp. Także za dużo nie myśl i się o mnie nie bój, patrz na siebie bo blisko ci do komunistów. Jakby przenieść tamte czasy na dzisiejsze to jesteś po czerwonej stronie. Także pa pa.
Nie wybielaj się ,a mnie nie oczerniaj bo komuna się skończyła w Polsce jak ja miałem 7 lat.
Jaroo1
Senior Member

Stary 22.05.2017, 21:35
No i co z tego? Historia cały czas zatacza koło tak na prawdę. Zmieniają się czasy ale generalnie od 80 lat mamy w Polsce dwa obozy. Jeden pro Polski.patriotyczny/prawicowy/nacjionalistyczny i drugi zdradziecki/pro rosyjski/niemiecki, antypolski, obecnie pro UE, lewacki, liberalny.
Także sobie mordy nie wycieraj tym, że miałeś 7 lat jak się komuna skończyła bo jesteś następcą tamtego systemu.
drozd:
AS82
Banita

Stary 22.05.2017, 21:39
No i co z tego? Historia cały czas zatacza koło tak na prawdę. Zmieniają się czasy ale generalnie od 80 lat mamy w Polsce dwa obozy. Jeden pro Polski.patriotyczny/prawicowy/nacjionalistyczny i drugi zdradziecki/pro rosyjski/niemiecki, antypolski, obecnie pro UE, lewacki, liberalny.
Także sobie mordy nie wycieraj tym, że miałeś 7 lat jak się komuna skończyła bo jesteś następcą tamtego systemu.
Nie chce się zniżać do twojego poziomu , ale jak mnie tak obrażasz (lewackie bydło) ja powinienem cie nazwać faszystowskim bydłem
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2017, 21:43
A Ty w ogóle wiesz, co to faszyzm?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów