|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
To w tej kwestii trzeba być mędrcem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zamieszanie z"Opolem "zaczęło się od rezygnacji Kayah.Ciekawa jej wypowiedź z czasów" komuny":
"Po cholerę jechałaś na festiwal do Zielonej Góry?" - pytał dziennikarz. "Cel jest zawsze taki sam. Chodzi o to, by pojechać na normalną tresę do ZSRR. Chyba wszyscy w tym celu występują w Zielonej Górze" - odpowiadała bez skrępowania młoda artystka. Według Halbera, który podczas całej rozmowy wyraźnie ironizował, Kayah zagrała pokerowo. "(âŚ) albo zapewniona najbliższa przyszłość - trasy i nagrania w Związku Radzieckim, albo utrata wszystkiego, przede wszystkim młodego polskiego odbiorcy. Zdajesz sobie sprawę z tego, że gdybyś po Zielonej Górze chciała wystąpić w Jarocinie, to by cię wygwizdano?" - zapytał redaktor Magazynu Muzycznego. Odpowiedź Kayah szokuje mnie nawet dzisiaj, bowiem utożsamiany z oporem wobec komunizmu festiwal w Jarocinie uznała za tandetę, na której nie warto się pojawiać. "Nigdy bym nie chciała wystąpić w Jarocinie i nigdy nie będę chciała. Mnie nie interesuje to miejsce, przerażają warunki, przeraża publiczność. Zresztą myślę, że z wzajemnością, bowiem nie sądzę, żeby jarocińska publiczność była zainteresowana naszą muzyką" - powiedziała piosenkarka, która dodała, że przyjeżdżają tam ludzie którzy nie interesują się muzyką, nie słuchają tekstów, a to co nazywa się w Jarocinie awangardą, jest po prostu nieudolne. http://opinie.wp.pl/marcin-makowski-...5371394336385a Marta Cugier z Lombardu: "Wiele osób zwraca uwagę, że część z tych wykonawców występowała na festiwalu za Jaruzela i nie przeszkadzały im komunistyczne władze. Jak się Pani do tego odniesie? To właśnie jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe, że można było grać w czasach komuny, po stanie wojennym, pacyfikacji kopalni Wujek i śmierci 9 górników, zabójstwie Grzegorz Przemyka, bestialskim morderstwie ks. Jerzego Popiełuszki a nie można dziś w wolnym kraju, rządzonym przez partię, która wygrała demokratyczne wybory i realizuje swój program z którym można się zgadzać albo nie. W kolejnych wyborach ocenimy, rozliczymy." http://wpolityce.pl/media/340835-nas...onej-przez-pis
Ostatnio edytowane przez leszekm : 22.05.2017 o godz. 19:23.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Dziwne, ze nie chca wystepowac glownie gwiazdy z PRLu
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A kiedy debiutowala w Opolu?
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 22.05.2017 o godz. 20:05.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dowcip dnia:
W Opolu miało wystąpić 20 wykonawców, zrezygnowało już 50 ![]() A 'propos Kayah ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Między nami od razu była chemia C2H5OH
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() Z "Wiadomości" dowiedzieliśmy się, że "wielu obserwatorów opolskiego bojkotu jest przekonanych, że blokada organizacji imprezy to element szerszego zjawiska". - To ma charakter tworzenia alternatywnych struktur w polskiej kulturze. Sugestii takiej, że jest jakaś nienormalna sytuacja w państwie, porównywalna do stanu wojennego, że trzeba tworzyć alternatywny obieg kulturowy - powiedział Stanisław Janecki, pełniący w programie rolę uniwersalnego eksperta od wszystkiego. Charakter tworzenia alternatywnych struktur w polskiej kulturze ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Dlatego ja jestem za tym aby lewaków w klatkach trzymać, bo jak im dasz swobodę to źle to się kończy. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czyli jednak nie potrafisz
Inaczej - protestowali "artyści", co to teraz nie chcą w Opolu śpiewać, jak Kukiza cenzurowano w radio? Dalej nie kumasz? Przeszkadza im taki pionek jak Kurski, a nie przeszkadzało im występować przed prawdziwymi bydlakami. Ps. i co Ty masz z tym "wolnościowcem" Kurskim? |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Wolnościowiec Kurski i cała dobra zmiana , mieli nam wprowadzać wolną Polskę i demokracje a czym sie to skończy to aż strach sie bac |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobra serek, szkoda czasu z lewackim bydłem rozmawiać bo i tak po swojemu wszystko zinterpretuje. Dla Kayah Kurski zły, PiS zły ale z konfidentką Stokrotką od razu do siebie chemię poczuły.
A biedny ASik musi tu siedzieć i .......ić swoje trzy po trzy, że ja niby powiedziałem, że Kayah miała powiązania z Kiszczakiem. Ehhh to lewactwo. Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Boże drogi, Ty tak na poważnie?
Czym to się skończy, napisz proszę!
![]()
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 22.05.2017 o godz. 21:20.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Poczytaj sobie ile ten koleś ma nienawiści do wszystkich którzy nie są po tej samej stronie barykady co on , to już chyba jakas jednostka chorobowa
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Ci twoi idole to w połowie konfidenci a w drugiej połowie poplecznicy lub koledzy katów, ktorzy mają krew na rękach. Którym właściwie nic nie przeszkadzało w tamtym systemie i nic nie robili aby go zmienić, a teraz mają wielki ból dupy bo np komuchom chcą emerytury obciąć, bo np chca rozbić jakieś układy w sądach itp. Także za dużo nie myśl i się o mnie nie bój, patrz na siebie bo blisko ci do komunistów. Jakby przenieść tamte czasy na dzisiejsze to jesteś po czerwonej stronie. Także pa pa. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Z samych finalistów Voice of Poland dałoby się zrobic lepszy koncert niż z kodziarzy-bojkociarzy.
Pora aby to młodzi artyści byli promowani przez publiczne media. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i co z tego? Historia cały czas zatacza koło tak na prawdę. Zmieniają się czasy ale generalnie od 80 lat mamy w Polsce dwa obozy. Jeden pro Polski.patriotyczny/prawicowy/nacjionalistyczny i drugi zdradziecki/pro rosyjski/niemiecki, antypolski, obecnie pro UE, lewacki, liberalny.
Także sobie mordy nie wycieraj tym, że miałeś 7 lat jak się komuna skończyła bo jesteś następcą tamtego systemu. ![]()
drozd:
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków