|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Piłkarze to mają agentów, a agenci wiedzą czy "podopiecznemu" się płaci czy nie. Po drugie, piłkarze mają rodziny... Po trzecie, w klubie są inni pracownicy.
Jeżeli sytuacja wygląda tak, jak wygląda. To Pani Prezes mogła wstrzymać się od komentarzy. Wojowanie z prasą czy z faktami, to raczej nie przynosi chluby. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Skąd wiecie jakie są fakty?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
PvD:
Cytat:
Cytat:
Tak jak pisałem jak ktoś ma potrzebę zastosowania mechanizmu wyparcia to niech w te informacje nie wierzy. Ale nie ma tutaj ani żadnego spisku ani szukania sensacji. ![]()
Eppur si muove!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A masz dowody,że są zaległości ?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Potem takie kwiatki, że dana gazeta lub portal(weszło kilka razy pozamiatało) publikują dokumenty ośmieszające danych prezesów.
A jeżeli to nieprawda, to pozywamy i mamy pieniążki dodatkowe, i przeprosiny. Dlaczego się tak nie dzieje, to można samemu wywnioskować. Wdowczyk też miał podobno wylądować w sądzie |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Pieniązki mamy? .. gdyby kluby pozywały gazety za pisanie tego typu bredni to byłoby 300 spraw dziennie licząc wszystkie szczeble ligowe w Polsce. A sprawy takie trwają często latami
Jak opublikują dokumenty dotyczące Wisły, które ośmieszą prezes to wówczas wrócimy do tematu Wiadomo, że komuś tam mogą wisieć 2 tysiące złotych itd. To logiczne, przecież TS Wisła przejmowała klub z kilkunastu milionowym długiem zrobionym przez Cupiała. Ale to są niewielkie sprawy z którymi jak widać można się dogadać z piłkarzem w minutę. Nie widziałęm zeby którykolwiek piłkarz Wisły mówił coś o zaległościach. Ale bez jaj.. ze Wisła w ogóle nie płaci piłkarzom i to od kilku miesięcy. Za bardzo się podniecacie i robicie ogromne zamieszanie jakby piłkarze Wisły rzeczywiście nie dostawali pensji od kilkunastu miesięcy przez co nie mają za co zapłacić mieszkania i wyżywić dziecko.
Ostatnio edytowane przez c. : 19.05.2017 o godz. 18:57.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Znaczy co byś chciał, wyciągi z konta bankowego?
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Ostantio byl komunikat komisji licencyjnej, w ktorym na Wisle nalozono jakis tam nadzor w zwiazku z zaleglosciami wzgledem pilkarzy i sztabu miedzy innymi. Odnosi sie to do roku panskiego 2016. Jakis gryzipiorek mogl zle wydedukowac i uznal, ze zaleglosci ciagle sa. Stad inne "zdanie" naszej uroczej pani prezes. Byc moze nie jest obecnie niektorym pilkarzom placone w terminie. Nie wiem jednak jak ogolnie od strony prawnej funkcjonuje termin "zaleglosc", czy jest to np. minimum jeden miesiac, dwa czy x.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Llonch na twitterze jest bardzo zadowolony z przedłużenia kontraktu. Jak to logicznie wytłumaczyć Panie Martinus?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może i jest. A może inaczej nie wypada napisać. Nie wiem.
Wiem natomiast, że aktualne zaległości względem piłkarzy i sztabu wynoszą dwa miesiące. Nie jest to także tak, że pojawiły się one nagle. Więcej nie ma sensu pisać, bo ani ja nie przedstawię na to dowodów ani pewnie nikogo nie przekonam. Zresztą niespecjalnie mi na tym zależy, jak już napisałem, jeżeli ktoś chce wierzyć, że zaległości nie ma to niech wierzy ![]() ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
2 miesiące to tyle co nic biorąc pod uwagę co się działo w tym klubie. Kasa z canal+ pewnie już jest wliczona na wyrównanie tych zaległości, więc nie dziwi mnie ten spokój w Wiśle. Piłkarze wiedzą, że Pani prezes można zaufać i ustalili, że nie ma problemu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
dwa miesiace zaległosci wystarcza by pilkarze mogli sie domagać rozwiązania kontraktow z winy klubu ( Lipski ) więc to nie jest "tyle co nic"
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Kontrakt przedłużony automatycznie, ale jakby Pol nie był zadowolony, to za tydzień by rozwiązał kontrakt z winy klubu, w oparciu o zaległości (czyt. Lipski). Nawet jak są te 2 miesiące w plecy, to bardzo możliwe, że są po słowie i po zakończeniu ligi zostaną spłaceni z premii za miejsce w lidze. Cały sęk w tym, żeby się dogadywać, a nasz nowy zarząd najwidoczniej radzi sobie z tym bardzo dobrze.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I w związku z tym nie ma co tej sprawy rozdmuchiwać i pompować negatywnych emocji, szczególnie że po piłkarzach widać, że jest ok.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 19.05.2017 o godz. 20:04.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Powiedzmy sobie szczerze, w klubach, które są w sytuacji finansowej porównywalnej z naszą poślizgi z wypłatami w okolicach kluczowych dat procesu licencyjnego zawsze będą. Temat zawsze wraca jak bumerang. Po prostu w tym czasie wszystkie dostępne środki pieniężne idą na spłatę tego, co spłacone być musi aby dostać licencję, kosztem zobowiązań bieżących. Piłkarze doskonale o tym wiedzą i zapewne rozumieją sytuację, chodzi tylko o to, aby nie przegiąć - ale tutaj akurat jest bezpiecznik w postaci możliwości wezwania do zapłaty. Naprawdę istotnych zaległości (miesiące 3+) raczej się nie spodziewam.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Tutaj z jest sprawa odmienna, jeśli Wisła jest czysta w tej kwestii tu chodzi tu po porostu o uczciwie dziennikarstwo. Jeśli są jakieś poślizgi w wpłatach to trzeba załagodzić tą sprawę najciszej jak się da. Przede wszystkim nie doprowadzić do sytuacji, w której piłkarz ucieknie z powodu nie wywiązywania się z obowiązków kontraktowych.
Ostatnio edytowane przez wester : 19.05.2017 o godz. 21:27.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Bo rzucać gównem w sieci każdy potrafi albo "wiem ale nie powiem". Czasami lepiej się po prostu zamknąć. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
kiedyś popularne było, znam kierowce Cupiała, ale dziś to niestety już nie działa...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Inne, prywatna rozmowa. Nazwiska oczywiście powiedzieć nie mogę. I tak jak pisałem problem ciągnie się dłuższy czas. Zaskakujące, że dopiero teraz poszedł przeciek, biorąc pod uwagę, że sprawa nie dotyczy tylko piłkarzy, ale także pozostałych pracowników klubu.
Ostatnio edytowane przez Martinus : 20.05.2017 o godz. 05:39.
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
przecież przyznała że są i jest to dogadane z piłkarzami, więc nikt sie nie sra, pół forum pała z czytania ze zrozumieniem ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
W najbliższych dniach kontrakty powinni przedłużyć Brożek i Załuska, co zapewne będzie dobrze rzutować na racę nowych władz. Gdyby coś było poza ich kontrolą tacy piłkarze (Załuska) nie zostaliby w klubie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Zaczynam mieć podejrzenia, że to ty jesteś autorem tej informacji w koszernej gazecie. Skoro to rozmowa prywatna to po co w ogóle zaczynasz temat? Może są, może ich nie ma. Tyle obecnie na ten temat wiemy. Ty mówisz jedno, Wisła drugie. Jest to słowo przeciw słowu.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prywatna rozmowa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Informacje od dzieci Pani Prezes
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Mam nadzieję że z obecnych bramkarzy tylko z Załuska przedluza kontrakt. Na ławce musimy mieć młodych bramkarzy na ktorych mozna kiedys zarobic. Nie gramy w pucharach, wiec nie potrzebujemy trzymac starych wyjadaczy na lawkach. A mlodych bramkarzy u nas nie brakuje: Chorazka, Zajac czy Al-ani. W tym kadrowicz reprezentacji Iraku ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Wolałbym zeby Boguski jednak przedłużył, bedziemy go jeszcze zalowac.
To samo z Alanem ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Koniec tematu.
Ostatnio edytowane przez Martinus : 20.05.2017 o godz. 13:22.
![]()
Eppur si muove!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|