The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.05.2017, 15:17
Piłkarze to mają agentów, a agenci wiedzą czy "podopiecznemu" się płaci czy nie. Po drugie, piłkarze mają rodziny... Po trzecie, w klubie są inni pracownicy.
Jeżeli sytuacja wygląda tak, jak wygląda. To Pani Prezes mogła wstrzymać się od komentarzy. Wojowanie z prasą czy z faktami, to raczej nie przynosi chluby.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 19.05.2017, 15:25
Skąd wiecie jakie są fakty?
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.05.2017, 15:34
PvD:
Cytat:
Oczywiście każdy ma prawo wierzyć w to co uważa za słuszne. Natomiast jeśli na szatnię słowa działają jak płachta na byka to niech jeden czy drugi piłkarz powie: nazywam się tak i tak, zarabiam tyle i tyle, Wisła zalega mi za taki i taki okres czasu i jest to tyle i tyle pieniążków, a nie gdzieś pokątnie wypier.... newsów do prasy. Wtedy się okaże, jak podziała to na kibiców
A jak ma podziałać na kibiców? Ktoś z nich się na wolontariat umawiał? Klub ma wobec nich konkretne wymagania za które ma obowiązek płacenia pieniędzy. Wymagania pozostają a regularnych wypłat nie ma.

Cytat:
Skąd wiecie jakie są fakty?
Wisła to instytucja zatrudniająca szereg ludzi. Nie są to tylko piłkarze, ale też sztab szkoleniowy i inni rozmaici pracownicy. Tego typu informacje wypływają bardzo szybko. Ja jestem zdziwiony, że zostało to upublicznione dopiero teraz.
Tak jak pisałem jak ktoś ma potrzebę zastosowania mechanizmu wyparcia to niech w te informacje nie wierzy. Ale nie ma tutaj ani żadnego spisku ani szukania sensacji.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.05.2017, 17:41
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Tak napewno. Sa zaleglosci a wmediach pani prezes sobie mowi ze takich nie ma. Napewno zawodnikom to odpowiada.
A masz dowody,że są zaległości ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 19.05.2017, 18:48
Potem takie kwiatki, że dana gazeta lub portal(weszło kilka razy pozamiatało) publikują dokumenty ośmieszające danych prezesów.
A jeżeli to nieprawda, to pozywamy i mamy pieniążki dodatkowe, i przeprosiny. Dlaczego się tak nie dzieje, to można samemu wywnioskować. Wdowczyk też miał podobno wylądować w sądzie (chociaż to inna sprawa).
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 19.05.2017, 18:51
Pieniązki mamy? .. gdyby kluby pozywały gazety za pisanie tego typu bredni to byłoby 300 spraw dziennie licząc wszystkie szczeble ligowe w Polsce. A sprawy takie trwają często latami

Jak opublikują dokumenty dotyczące Wisły, które ośmieszą prezes to wówczas wrócimy do tematu

Wiadomo, że komuś tam mogą wisieć 2 tysiące złotych itd. To logiczne, przecież TS Wisła przejmowała klub z kilkunastu milionowym długiem zrobionym przez Cupiała. Ale to są niewielkie sprawy z którymi jak widać można się dogadać z piłkarzem w minutę. Nie widziałęm zeby którykolwiek piłkarz Wisły mówił coś o zaległościach. Ale bez jaj.. ze Wisła w ogóle nie płaci piłkarzom i to od kilku miesięcy. Za bardzo się podniecacie i robicie ogromne zamieszanie jakby piłkarze Wisły rzeczywiście nie dostawali pensji od kilkunastu miesięcy przez co nie mają za co zapłacić mieszkania i wyżywić dziecko.
Ostatnio edytowane przez c. : 19.05.2017 o godz. 18:57.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 19.05.2017, 18:54
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
A masz dowody,że są zaległości ?
Znaczy co byś chciał, wyciągi z konta bankowego?
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 19.05.2017, 19:11
Ostantio byl komunikat komisji licencyjnej, w ktorym na Wisle nalozono jakis tam nadzor w zwiazku z zaleglosciami wzgledem pilkarzy i sztabu miedzy innymi. Odnosi sie to do roku panskiego 2016. Jakis gryzipiorek mogl zle wydedukowac i uznal, ze zaleglosci ciagle sa. Stad inne "zdanie" naszej uroczej pani prezes. Byc moze nie jest obecnie niektorym pilkarzom placone w terminie. Nie wiem jednak jak ogolnie od strony prawnej funkcjonuje termin "zaleglosc", czy jest to np. minimum jeden miesiac, dwa czy x.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.05.2017, 19:14
Llonch na twitterze jest bardzo zadowolony z przedłużenia kontraktu. Jak to logicznie wytłumaczyć Panie Martinus?
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 19.05.2017, 19:27
Może i jest. A może inaczej nie wypada napisać. Nie wiem.
Wiem natomiast, że aktualne zaległości względem piłkarzy i sztabu wynoszą dwa miesiące. Nie jest to także tak, że pojawiły się one nagle. Więcej nie ma sensu pisać, bo ani ja nie przedstawię na to dowodów ani pewnie nikogo nie przekonam. Zresztą niespecjalnie mi na tym zależy, jak już napisałem, jeżeli ktoś chce wierzyć, że zaległości nie ma to niech wierzy
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 19.05.2017, 19:48
2 miesiące to tyle co nic biorąc pod uwagę co się działo w tym klubie. Kasa z canal+ pewnie już jest wliczona na wyrównanie tych zaległości, więc nie dziwi mnie ten spokój w Wiśle. Piłkarze wiedzą, że Pani prezes można zaufać i ustalili, że nie ma problemu.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.05.2017, 19:50
silver03 napisał(a):Wyświetl post
2 miesiące to tyle co nic biorąc pod uwagę co się działo w tym klubie. Kasa z canal+ pewnie już jest wliczona na wyrównanie tych zaległości, więc nie dziwi mnie ten spokój w Wiśle.
dwa miesiace zaległosci wystarcza by pilkarze mogli sie domagać rozwiązania kontraktow z winy klubu ( Lipski ) więc to nie jest "tyle co nic"
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 19.05.2017, 19:54
Kontrakt przedłużony automatycznie, ale jakby Pol nie był zadowolony, to za tydzień by rozwiązał kontrakt z winy klubu, w oparciu o zaległości (czyt. Lipski). Nawet jak są te 2 miesiące w plecy, to bardzo możliwe, że są po słowie i po zakończeniu ligi zostaną spłaceni z premii za miejsce w lidze. Cały sęk w tym, żeby się dogadywać, a nasz nowy zarząd najwidoczniej radzi sobie z tym bardzo dobrze.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 19.05.2017, 19:59
picasso napisał(a):Wyświetl post
dwa miesiace zaległosci wystarcza by pilkarze mogli sie domagać rozwiązania kontraktow z winy klubu ( Lipski ) więc to nie jest "tyle co nic"
Jakoś nie rozwiązują, aż dziwne I w związku z tym nie ma co tej sprawy rozdmuchiwać i pompować negatywnych emocji, szczególnie że po piłkarzach widać, że jest ok.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 19.05.2017 o godz. 20:04.
Odpowiedz cytując
pozowski
Member

Od: 03.2010

Stary 19.05.2017, 20:19
picasso napisał(a):Wyświetl post
Po dwóch miesiącach mogą wezwać do zapłaty zaległości, a w przypadku braku spłaty dopiero wniosek o rozwiązanie.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 19.05.2017, 20:33
Powiedzmy sobie szczerze, w klubach, które są w sytuacji finansowej porównywalnej z naszą poślizgi z wypłatami w okolicach kluczowych dat procesu licencyjnego zawsze będą. Temat zawsze wraca jak bumerang. Po prostu w tym czasie wszystkie dostępne środki pieniężne idą na spłatę tego, co spłacone być musi aby dostać licencję, kosztem zobowiązań bieżących. Piłkarze doskonale o tym wiedzą i zapewne rozumieją sytuację, chodzi tylko o to, aby nie przegiąć - ale tutaj akurat jest bezpiecznik w postaci możliwości wezwania do zapłaty. Naprawdę istotnych zaległości (miesiące 3+) raczej się nie spodziewam.
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Stary 19.05.2017, 20:53
Cytat:
Pieniązki mamy? .. gdyby kluby pozywały gazety za pisanie tego typu bredni to byłoby 300 spraw dziennie licząc wszystkie szczeble ligowe w Polsce. A sprawy takie trwają często latami
Moim zdaniem użyłeś totalnego wyolbrzymienia. Nie należy pozywać gazety tylko dziennikarzy. Z własnych obserwacji wiem, że ludziom wtedy odechciewa się wypisywać bzdury. Po prostu dziennikarzom nie chce się wtedy szarpać i latać po sądach, wynajmować prawników. Tym sposobem złodzieje na stanowisakch burmistrzów czy starostów wożą się z kadencji na kadencje. Walą pozwami w ludzi, dziennikarzy i tym zamykają ludziom usta.
Tutaj z jest sprawa odmienna, jeśli Wisła jest czysta w tej kwestii tu chodzi tu po porostu o uczciwie dziennikarstwo. Jeśli są jakieś poślizgi w wpłatach to trzeba załagodzić tą sprawę najciszej jak się da. Przede wszystkim nie doprowadzić do sytuacji, w której piłkarz ucieknie z powodu nie wywiązywania się z obowiązków kontraktowych.
Ostatnio edytowane przez wester : 19.05.2017 o godz. 21:27.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 19.05.2017, 22:41
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Wiem natomiast, że aktualne zaległości względem piłkarzy i sztabu wynoszą dwa miesiące.
Źródło inne niż gazety?

Bo rzucać gównem w sieci każdy potrafi albo "wiem ale nie powiem".

Czasami lepiej się po prostu zamknąć.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 19.05.2017, 23:04
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Źródło inne niż gazety?

kiedyś popularne było, znam kierowce Cupiała, ale dziś to niestety już nie działa...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 19.05.2017, 23:57
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Potem takie kwiatki, że dana gazeta lub portal(weszło kilka razy pozamiatało) publikują dokumenty ośmieszające danych prezesów.
A jeżeli to nieprawda, to pozywamy i mamy pieniążki dodatkowe, i przeprosiny. Dlaczego się tak nie dzieje, to można samemu wywnioskować. Wdowczyk też miał podobno wylądować w sądzie (chociaż to inna sprawa).
Oczywiście mamy rozumieć, ze twoje pierdy to tak...jak twoj nick?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 20.05.2017, 05:33
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Źródło inne niż gazety?

Inne, prywatna rozmowa. Nazwiska oczywiście powiedzieć nie mogę. I tak jak pisałem problem ciągnie się dłuższy czas. Zaskakujące, że dopiero teraz poszedł przeciek, biorąc pod uwagę, że sprawa nie dotyczy tylko piłkarzy, ale także pozostałych pracowników klubu.
Ostatnio edytowane przez Martinus : 20.05.2017 o godz. 05:39.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 20.05.2017, 08:05
MARZENA napisał(a):Wyświetl post
Mogę też dodać, że jeśli następują jakieś opóźnienia, to są one uzgadniane z piłkarzami.

przecież przyznała że są i jest to dogadane z piłkarzami, więc nikt sie nie sra, pół forum pała z czytania ze zrozumieniem
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 20.05.2017, 08:58
W najbliższych dniach kontrakty powinni przedłużyć Brożek i Załuska, co zapewne będzie dobrze rzutować na racę nowych władz. Gdyby coś było poza ich kontrolą tacy piłkarze (Załuska) nie zostaliby w klubie.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 20.05.2017, 09:10
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Inne, prywatna rozmowa. Nazwiska oczywiście powiedzieć nie mogę. I tak jak pisałem problem ciągnie się dłuższy czas. Zaskakujące, że dopiero teraz poszedł przeciek, biorąc pod uwagę, że sprawa nie dotyczy tylko piłkarzy, ale także pozostałych pracowników klubu.
Zaczynam mieć podejrzenia, że to ty jesteś autorem tej informacji w koszernej gazecie. Skoro to rozmowa prywatna to po co w ogóle zaczynasz temat? Może są, może ich nie ma. Tyle obecnie na ten temat wiemy. Ty mówisz jedno, Wisła drugie. Jest to słowo przeciw słowu.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 20.05.2017, 10:08
Prywatna rozmowa
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 20.05.2017, 10:55
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Prywatna rozmowa
Prywatna rozmowa? Może jeszcze info telefoniczne?

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.05.2017, 11:38
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Prywatna rozmowa? Może jeszcze info telefoniczne?

Informacje od dzieci Pani Prezes
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.05.2017, 12:41
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
W najbliższych dniach kontrakty powinni przedłużyć Brożek i Załuska, co zapewne będzie dobrze rzutować na racę nowych władz. Gdyby coś było poza ich kontrolą tacy piłkarze (Załuska) nie zostaliby w klubie.

Mam nadzieję że z obecnych bramkarzy tylko z Załuska przedluza kontrakt. Na ławce musimy mieć młodych bramkarzy na ktorych mozna kiedys zarobic. Nie gramy w pucharach, wiec nie potrzebujemy trzymac starych wyjadaczy na lawkach. A mlodych bramkarzy u nas nie brakuje: Chorazka, Zajac czy Al-ani. W tym kadrowicz reprezentacji Iraku
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 20.05.2017, 12:53
Wolałbym zeby Boguski jednak przedłużył, bedziemy go jeszcze zalowac.

To samo z Alanem
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 20.05.2017, 13:20
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Zaczynam mieć podejrzenia, że to ty jesteś autorem tej informacji w koszernej gazecie. Skoro to rozmowa prywatna to po co w ogóle zaczynasz temat? Może są, może ich nie ma. Tyle obecnie na ten temat wiemy. Ty mówisz jedno, Wisła drugie. Jest to słowo przeciw słowu.
Z autorem artykułu nie mam kompletnie nic wspólnego, nie jestem też autorem żadnej informacji. Tematu nie zacząłem, zaczął się on od tego newsa do którego się odniosła pani prezes. Ja jedynie wiem, że to co jest tam podane odnośnie braków wypłat jest prawdą. Mieszkając w Krakowie, biorąc pod uwagę to ile osób jest w to zamieszanych, przy odpowiednim zbiegu okoliczności nie trzeba dużo, aby znać osobę czy osoby tym dotknięte. To nie jest lista transferowa, którą oprócz dyrektora sportowego zna bardzo wąska grupa osób, z której każdej zależy na anonimowości.
Koniec tematu.
Ostatnio edytowane przez Martinus : 20.05.2017 o godz. 13:22.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów