The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2017, 20:47
Cytat:
Tak, Brozek gra za troche ponad polowe tego co wtedy, niecała 100, Ondrasek za 150, przynajmniej takie info chodziło swego czasu
chyba wpisałeś jedno zero za dużo
www.zlamacsport.blog.pl - sport w obiektywnej analizie
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.05.2017, 21:01
Jak jedno zero za duzo?
10tys E rocznie? To pewnie nawet Bartosz ma więcej
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 13.05.2017, 21:06
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Wolfy: ja się nie zgadzam. Wyszedł w pierwszym składzie raz i dostał wędkę w przerwie albo 60 minucie, nie pamiętam. Nie zagrał gorzej niż Brożek w ostatnich 10 meczach. Mimo wszystko pamiętam, że miał w tamtym meczu przynajmniej jedną dobrą okazję (albo nawet 2 - nawet nie pamiętam z kim wtedy graliśmy, musiałbym sprawdzić). Pamiętam, że w tamtym meczu zabrakło mu zimnej krwi do wykończenia. Dla mnie ważne, że napastnik dochodzi do sytuacji, bo jeśli nie jest aż takim partaczem przed bramką jak Jankowski, a kreuje sobie te sytuacje to tylko kwestia czasu aż zacznie regularnie strzelać.

Moim zdaniem Zachara jest lepszy od Brożka i Ondraska jak tylko gra.

Zgadzam się. W obecnej formie Zachara jest najlepszy. Grał w pierwszym składzie z Legią w rundzie zasadniczej. miał jedną setkę, która zmarnował. Jesli chodzi o srednia minut na boisku / gol - ma zdecydowanie najlepsze staty z trójki egzekutorów. Jest na pewno zawodnikiem szybszymi i bardziej agresywnym od Brożka. Technika po stronie Pawła, ale brak innych atutów fizycznych jest aż nazbyt widoczny.
Zachara nie nadaje się do ataku pozycyjnego ale do naszej defensywnej gry i kontr jest skrojony na miare.

Nie pamiętam, który z użytkowników opowiadał o tym, że Stępinski u nas na ataku miałby gorsze liczby niz w Ruchu bo Ruch gra lagę na napastnika i bazuje na farfoclach w polu karnym ale teraz nadałby sie idealnie. Moze byłaby szansa na wypożyczenie.. Swego czasu wpadał na mecze do Krakowa.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.05.2017, 21:35
Moim zdaniem to nie kwestia wakacji, olewania itp. grają na tyle na ile ich stać.
Może rzeczywiście przy jasnym i realnym celu wyglądałoby to odrobine lepiej, ale niech nikt sie nie łudzi, że widziałby inną Wisłę.

Materiał ludzki jest dokładnie taki w jakim miejscu jesteśmy w lidze, jak gramy i z kim możemy powalczyć. Nie ma tu większej filozofii.

Cieżko opierać grę na samym Małeckim czy Maczynskim. Brlek jest jeszcze chimeryczny, Brożek, Stilic, Boguski całkowicie pod formą i podejrzewam, że już dużo lepiej nie będzie. Llonch ma inne zadania. Kto ma strzelać bramki i grać do przodu?

Na tyle Wisle stać. Przypomnijcie sobie, że mecze przed grupą mistrzowska to rownież nie były pogromy rywali tylko wyszarpywane, wydrapane w bólach zwycięstwa.

Okienko wyjaśni o co gramy w następnym sezonie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.05.2017, 23:15
Dramat w ataku. Brożek już chyba należy do klubu Emerytow i Rencistów Kraków. Małecki żyła. Nikomu nie poda, a że sam jest pod forma to efekt mamy jaki mamy. Do pełni nieszczęścia Stillic dublowal pozycje Brleka więc ten drugi tez byl pogubiony na boisku.

Ciepłe słowo nalezy sie z kolei Spisiciowi. Do momentu bramki na 2-0 to wygladal zaskakująco solidnie. Nawet na skrzydle 2 razy fajnie minął przeciwnika. Jako tani rezerwowy to calkiem sensowna opcja.

Mam nadzieję że w klubie maja juz plan jak sie pozbyc Ondraska. Przy nim to już Branco Radovanovic (czy jak mu tam bylo) byl tuzem ataku.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.05.2017, 23:18
abcabc napisał(a):Wyświetl post
Tak... w sumie 4 topowe drużyny. Razem z Górnikiem Łęczna (lider po odwróceniu tabeli). A z nim było 1:3.
Gościu, Ty już jesteś męczący.
Szkoda czasu na gościa, który już dwa razy totalnie się skompormitował. Totalnie. Wskazując, że nie ma pojęcia co to futbol krakowski ('Maaskant go miał' - ); albo wymyślając, że wypuszczenie skrzydłowego z boku to wymyślił w Wiśle Ramirez.

Następne mecze będą wyglądać podobnie. Nawet z Koroną. To jest ten styl gry, który pozwala to przewidzieć. Już po meczu z Legią wiedziałem, że z Lechią, Jagą, Lechem będą bęcki.
Próba wmawiania mi rzeczy których nie napisałem wskazuje że już brak Ci argumentów. Gdybyś zadał sobie trud sprawdzenia tematu mwczowego wiedziałbyś że jako jeden z nielicznych przed meczem z walczącą o życie i dobrze punktującą Łęczną pisałem że będzie trudno. Ale nie. Za dużo roboty. Jesteś jedną z .... które przewidują dominację i zwycięstwo w każdym meczu a potem obrażają się na zawodników i trenera kiedy jej nie ma. OK, porozmawiamy o kompromitacji, ale prawdziwej, nie zakłamanej figurze stylistycznej. Chcesz ofensywnej gry i dominacji w klubie którego najwartościowsi i najbardziej techniczni zawodnicy zawodnicy powoli zbietają się na emeryturę? Jesteś pieprzonym mitomanem. Wymagasz .... wie czego od klubu który dopiero wychodzi na prostą. Przez takich pajaców jak Ty tematy meczowe to ściek po każdym przegranym meczu.
Rzygam już tym hejtem, internetowymi trenerami od siedmiu boleści którzy są za głupi żeby przyswoić jakiemu klubowi i w jakiej lidze rzekomo kibicują. Trzeba być skończonym debilem żeby w ogóle przywoływać Real czy Barcelonę nie tylko w kontekście Wisły, ale w ogóle ekstraklasy.

Nie wiem nawet po .... to piszę, ale bardziej niż przegrany mecz w....ia mnie obrażanie piłkarzy którzy po prostu byli w tym meczu słabsi. Nie odpuścili, nie sprzedali meczu, po prostu grają jak umieją. Ale najlepsze jest to, że marne szanse zastąpić Sadloka czy Małeckiego kimś choćby porównywalnym gdy odejdą.

Chcecie Barcelony? Wykupcie Canal+. Tam grają. Tylko nie przenoście później swojej wiedzy na Wisłę, bo żeby ekstrapolować to trzeba mieć IQ powyżej 70-ciu, więc daremny trud.

Kole w oczka defensywna gra? Bolą przegrane? I ..... Nie jesteśmy w takim miejscu żeby oczekiwać nie wiadomo czego. Gdybyście jeden z drugim jełopy zużyli kilka minut czasu poświęcanego na swoje gówniane posty i zajrzeli na 90 minut żeby sprawdzić ile wpadek zaliczyła Legia, Lechia i Jagiellonia to może dwie szare komóreczki by zabanglały do trzeciej i móżdżek coś załapał o naszej lidze.

Odmeldowuje się stąd mając przyjemną świadomość że takiemu Boguskiemu, Brożkowi czy nawet Urydze możecie skoczyć na pędzel. Może w waszym smutnym życiu barwne (na miarę skromniutkich możliwości intelektualnych, rzecz jasna) dowalenie losowym piłkarzom po przegranych meczach podchodzi pod kibicowanie. Nie wiem. Ale jak serek napisał jednemu z takich geniuszy na shoutboxie żeby pojawił się na meczu to mu przyjebie, to ja go doskonale rozumiałem. Zamiast się cieszyć że nie skończyliśmy jak Ruch Chorzów (albo gorzej, bo bez kroplówki od miasta) to jeden z drugim .......ą jakieś kosmiczne bzdury jakby to było wczoraj i wujek Cupiał pompował tony kasy w klub. Ja naprawdę tego nie rozumiem. Jak można być takim debilem i nie sięgać pamięcią pół roku wstecz?! Czy teraz coś do oranżady dodają, czy to system szkolnictwa, a może to facebook tak zwoje mózgowe przeprasował?

Serio, nie rozumiem. Ja wszystko pamiętam. Meresińskiego, 7 w.......ów pod rząd, ostatnie miejsce, problemy z licencją... To ten sam sezon. A tu hrabiostwo nieusatysfakcjonowane poziomem wizualnym widowiska. To ja jestem taki genialny, czy wy - niedojebani? W sumie bystry jestem, ale bez przesady...

Ogarnijcie się.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.05.2017 o godz. 23:34.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 14.05.2017, 00:24
@wolfy
@"Próba wmawiania mi rzeczy których nie napisałem wskazuje że już brak Ci argumentów."

Co? Mam ci podać linki? Niewiele czasu minęło, a ty już udajesz, że nie pamiętasz.

@"Jesteś jedną z .... które przewidują dominację i zwycięstwo w każdym meczu a potem obrażają się"

Co? To żałosne kłamstwo. Już po ostatnim meczu z Legią pisałem: "No to po pucharach. Pozostaje pałętanie sie po pierwszej ósemce".
A po przedostatnim z Legią nie spodziewałem się za bardzo zwycięstw, jedynie nadzieję można było mieć.
Dominacji oczekiwałem (nie przewidywałem) w meczu z Koroną u siebie (bo już wtedy dominował rywal).
Tak więc kłamiesz na każdym kroku.
No i tak można prawie każde zdanie sklecone przez ciebie potraktować. Albo kłamstwo, albo totalny dyletantyzm (Maaskant i piłka krakowska , albo Kiko wymyślił wypuszczanie skrzydłowych)

@"Rzygam już"
No to rób to prywatnie, nie publicznie.
Napisz o meczu, nawet głupio, a nie non stop oszczekuj innych. Tylko tyle umiesz.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 14.05.2017, 00:53
Ty oszczekujesz i obrażasz , po czym obrażani przez ciebie dostają bany... przypadek ?
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 14.05.2017, 07:15
wolfy napisał(a):Wyświetl post
(..)Nie wiem nawet po .... to piszę, ale bardziej niż przegrany mecz w....ia mnie obrażanie piłkarzy którzy po prostu byli w tym meczu słabsi. Nie odpuścili, nie sprzedali meczu, po prostu grają jak umieją.

Odmeldowuje się stąd mając przyjemną świadomość że takiemu Boguskiemu, Brożkowi czy nawet Urydze możecie skoczyć na pędzel. Może w waszym smutnym życiu barwne (na miarę skromniutkich możliwości intelektualnych, rzecz jasna) dowalenie losowym piłkarzom po przegranych meczach podchodzi pod kibicowanie. Nie wiem. (....)
Ogarnijcie się.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw, czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki."

Uważasz, że nie oddanie celnego strzału w meczu na bramkę, nie jest odpuszczeniem meczu? Uważasz, że kibic nie ma prawa komentować olewactwa na boisku? Cieszą Cię słowa Probierza, że nie pozwoliła jego drużyna Wiśle praktycznie na nic? Myślisz, że faktycznie jesteśmy tak słabi, że nie potrafiliśmy się postawić nawet choć w małym stopniu Jagiellonii? Jak ktoś gra w piłkę od dziecka i doszedł do jakiegoś poziomu, zarabia jak na warunki krajowe jakieś konkretne pieniądze, to niech liczy się z tym, że zostanie czasem zmieszany z błotem za brak szacunku do kibica, który jest zawsze na meczu i angażuje swój cenny czas, własne ciężko zarobione pieniądze, niejednokrotnie ma wyrzuty w domu za swoją pasję. Ja nie chcę, żeby umierali za klub. Wystarczy mi, że będą profesjonalistami. Osobiście mam w d... takich adwokatów jak Ty. Zastanów się kogo bronisz i po czyjej powinieneś stanąć stronie.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.05.2017, 08:29
Barti napisał(a):Wyświetl post
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw, czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki."

Uważasz, że nie oddanie celnego strzału w meczu na bramkę, nie jest odpuszczeniem meczu? Uważasz, że kibic nie ma prawa komentować olewactwa na boisku? Cieszą Cię słowa Probierza, że nie pozwoliła jego drużyna Wiśle praktycznie na nic?
Widziałem mecze odpuszczone, widziałem sprzedane. Ten był po prostu słaby. Tak jak z Ruchem czy Łęczną.
Kilku zawodników jest pod formą lub są po prostu słabi (w tym cały atak i skrzydła). Jagiellonia jest w gazie i grają z maksymalną determinacją. Kadrowo są lepsi. Słowa Probierza oddają sytuację na boisku.
Wyszukiwanie po takim meczu ofiar do zbluzgania jest słabe i nie ma nic wspólnego ze słowami Reymana.

Finansowo, organizacyjnie i kadrowo jesteśmy w okresie przebudowy po TeleFonice. Nasz przyszłoroczny skład będzie na pewno inny, niekoniecznie lepszy.
Na trzy mecze z czołówką jeden remis, jeden mecz gdzie powinien być remis ale Gil sędziował i jedna porażka, gdzie bramkę na 2-0 tracimy w ostatniej minucie. Jak ktoś liczył na puchary, to boisko brutalnie to zweryfikowało, ale nie ma w tym winy klubu ani zawodników. Po prostu to jest nasz aktualny poziom. Serio, kilku pewnie odejdzie, każdy chce się pokazać z jak najlepszej strony żeby coś złapać.

Jak nie umiesz godnie przyjąć porażki żeby nie robić obciachu sobie i innym kibicom to może faktycznie znajdź inne zajęcie. Każdy odwiedzający to forum po meczu kibic Jagiellonii musiał mieć niezły polew.
Wchodząc do górnej ósemki wiadomym było że wyniki pójdą w dół. Nesta ma rację. Nie dominowaliśmy nawet w wygranych meczach ze słabszymi drużynami. Z mocniejszymi grającymi na 120% wygląda to jak wygląda.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.05.2017 o godz. 08:44.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 14.05.2017, 08:40
A ja widzę dwie różne Wisły. Ta sprzed wejścia do 8 i ta po wejściu. O ile w meczu z Legią potrafiliśmy się postawić, (bez wnikania w szczegóły czy Legia grała słabo bo też ma jakieś problemy finansowe), tak w meczu z Lechią czy Jagiellonią po prostu powiem wprost - odpuściliśmy mecze. Nie jest dla mnie argumentem to, że gramy z czołową czwórką. Mnie osobiście zabolały Twoje słowa, że ktoś może skoczyć piłkarzowi na pędzel. Owszem, ten co broni piłkarza, pomimo że nie ma ku temu podstaw, może mu skoczyć na pędzel. Dla mnie akurat większy szacunek należy się kibicom, którzy przejechali za własne pieniądze tyle kilometrów i nie zobaczyli walki na boisku.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.05.2017, 08:52
Moim zdaniem starali się, ale byli bezradni. Brak trenera na boisku żeby skorygować ustawienie był widoczny.
Taki Valencia przykładowo bardziej chciał niż mógł. Spicić być może tym meczem zapracował na przedłużenie kontraktu.
To jakie mamy braki wiadomo nie od dziś - mamy je od kilku lat. Proponuję sprawdzić tematy meczowe po przegranych zeszłorocznych meczach. Dowiesz się że nie mamy zmiennika dla Brożka kiedy ten nie ma formy.

Może coś się zmieni na lepsze od następnego sezonu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 14.05.2017, 10:34
Cytat:
Jak jedno zero za duzo?
10tys E rocznie? To pewnie nawet Bartosz ma więce
a, ok, myślałem że pisząc 100/150 masz na myśli tysiące PLN miesięcznie, a Tobie chodziło o tysiące EUR rocznie. dziwna metoda liczenia kontraktów swoją drogą, mieszkamy w Polsce to i w PLN powinniśmy liczyć
www.zlamacsport.blog.pl - sport w obiektywnej analizie
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 14.05.2017, 10:46
warto zwrócić uwagę na mądre posty wolfiego

i po co było to pompowanie balonika ?

przegraliśmy po zaciętym meczu z liderem tabeli na wyjezdzie jak ktos zaczyna zwalniac prawdopodobnie najlepszego trenera od czasow Dana to niech sie leczy na głowe
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 14.05.2017, 11:06
Sprawa jest prosta. Nieoficjalnie po 29 kolejce, a oficjalnie 2 maja dla naszych piłkarzy zaczęły się wakacje.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 14.05.2017, 11:11
ale przede wszystkim dla Legii, Lechii, Lecha , Jagielloni - skończyły, większość o tym zapomina i porównuje to do meczy z przed podziału ze słabszymi drużynami , bądź już nie walczącymi o (prawie) nic
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.05.2017, 11:12
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Sprawa jest prosta. Nieoficjalnie po 29 kolejce, a oficjalnie 2 maja dla naszych piłkarzy zaczęły się wakacje.
Zobaczymy po meczach z koroną Pogonią i Niecieczą czy zaczęły się wakacje czy też faktycznie jesteśmy za słabi na równorzędną walkę z pierwszą 4. Poczekajmy te kilka tygodni i zobaczymy jak jest.

Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
ale przede wszystkim dla Legii, Lechii, Lecha , Jagielloni - skończyły, większość o tym zapomina i porównuje to do meczy z przed podziału ze słabszymi drużynami , bądź już nie walczącymi o (prawie) nic
Pełna zgoda. Pierwsza 4 gra na 200% teraz.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
konvict1993
Member

Od: 09.2016

Stary 14.05.2017, 12:35
Do niektórych widzę nie dociera że w tym meczu Jagiellonia była zespołem lepszym i bardziej wyrachowanym.
I Wisła z tym materiałem ludzkim i z tą formą kluczowych piłkarzy ofensywnych nic więcej zrobić nie mogła.
Mamy na ten moment zespół kadrowo słabszy od tej pierwszej 4 i tego się nie przeskoczy.

Alan błąd przy pierwszej bramce bo nie wracał na pełnym gazie od razu i Llonch przejął jego zawodnika, dlatego zabrakło go w sektorze z którego Sheridan oddał strzał.
Przy drugiej bramce wgl go nie było. Błąd Gonzaleza i Mączyńskiego bo jak dopadli gościa we 2 a nawet 3 z Valencia to nie powinien on dalej pobiec. Cywka powinien przejść w tej sytuacji na pozycje stopera i wspomóc Spicicia , który wydaje mi się niewiele mógł zdziałać sam.
W ofensywie Chorwat się udzielał ale Małecki nie wiem czy podał mu raz piłkę...
Generalnie jest to gość solidny i jako zmiennik całkiem okej no ale mamy Pietrzaka więc nie wiem czy zostanie.
Małecki ławka dla k*** zasady! Bo ja rozumiem że można grac słabo ale jak nie idzie w pojedynkach to podawać, podawać i jeszcze raz podawać!
Brożek ławka, musi odpocząć mecz albo dwa.
Ja sobie nie wyobrażam miejsca na koniec niższego niż 5. Więc Kiko musi coś jeszcze wyczarować.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 14.05.2017, 13:23
Widzę, źe większość myśli iż nasi piłkarze grają za kanapki i benzynę.

Kontrakt Pawła Brożka na sezon 16/17 to 64k brutto miesięcznie.

Zaskoczeni?
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Stary 14.05.2017, 13:24
Nie bardzo rozumiem o co ta afera. Nikt tu na Brożka pomyj nie wylewa, bo chyba kazdy Wislak docenia jego postać i wie jakie Paweł ma/miał umiejetnosci. Ja tu widzę jedynie stwierdzenia o słabej formie.
Zdobycie 5 bramek w 28 spotkaniach jest wynikiem bardzo słabym. Zaraz będą głosy ze zdobył tyle asyst drugiego stopnia (najlepiej dodajcie ze im. Remka Jezierskiego). A jak to kogos nie przekonuje to padnie legendarny argument o tym, że mieliśmy 7 porażek z rzędu i mogliśmy grać w IV lidze. I to wszystko prawda. Każdy kibic Wisły ma tego świadomość i cieszy sie z miejsca w jakim teraz jest klub. Ale to nie oznacza, iż wszelka krytyka słabej gry piłkarzy jest niedozwolona. To forum chyba jest m.in do wymiany zdań na temat formy zawodników.

Właśnie przez szacunek do Brożka uwazam ze powinien sobie usiąść na ławce i odpocząć bo rozmienia swoja marke na drobne. A chyba nie chce byc zapamiętany tak jak schyłkowy zuraw.

Co do tej mitycznej mocy jagielloni.. W tamtym roku grali prawie identycznym składem w grupie spadkowej i przez długi czas mieli najwiecej straconych bramek. Różnica to Drągowski/Kelemen, Runje/Tarasovs i osoba Sheridana od kilku spotkań. Takze przestańcie chociaz opowiadać o tym, że kadrowo są dla nas poza zasięgiem. Różni ich obecna forma zawodników. Wiślaków tez stac na taka gre i dlatego niedziwne jest rozczarowanie wczorajszą postawą.
Ostatnio edytowane przez pomeran : 14.05.2017 o godz. 13:27.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 14.05.2017, 14:39
Powiem tak. Brożek grał najwięcej z naszych napastników. Ilość jego bramek w tym sezonie to niestety porażka. Bardziej od jego nieskuteczności, w....ia mnie to machanie rękami. Wczoraj z Jagiellonią zamiast grać, to ciągle się irytował.

Brożek zasługuje na szacunek niewątpliwie. Niestety nasz trener nie ma prawa opierać gry na 34 letnim napastniku, a także na 33 letnim Rafale Boguskim. Musi być powiew świeżości, muszą być jakieś zmiany. Nie da się do x lat grać cały czas tak samo.. Takie jest moje zdanie.

Prawdziwy napastnik i skrzydłowy potrzebny od zaraz.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.05.2017, 15:22
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Co do tej mitycznej mocy jagielloni.. W tamtym roku grali prawie identycznym składem w grupie spadkowej i przez długi czas mieli najwiecej straconych bramek. Różnica to Drągowski/Kelemen, Runje/Tarasovs i osoba Sheridana od kilku spotkań. Takze przestańcie chociaz opowiadać o tym, że kadrowo są dla nas poza zasięgiem. Różni ich obecna forma zawodników. Wiślaków tez stac na taka gre i dlatego niedziwne jest rozczarowanie wczorajszą postawą.
Gówno prawda. Naszych piłkarzy stać na pojedyncze zrywy, jak im się mecz ułoży. Co rok jakiś prawdziwek wyskakuje że mamy skład minimum na puchary, a i pewnie na mistrza, tylko ni chuja na koniec sezonu się to nie udaje. Mityczna to jest nasza siła, Jagiellonia broni się wynikami. Innymi słowy - Twoje urojenia kontra rzeczywistość.

Z jednej strony Brożek na ławkę, Małecki bez formy etc., z drugiej to Jagiellonia ma słaby skład, bo naszym to się nie chce. I tak ....a co roku.

Czyli jednak niedojebanie...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Stary 14.05.2017, 15:54
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Gówno prawda. Naszych piłkarzy stać na pojedyncze zrywy, jak im się mecz ułoży. Co rok jakiś prawdziwek wyskakuje że mamy skład minimum na puchary, a i pewnie na mistrza, tylko ni chuja na koniec sezonu się to nie udaje. Mityczna to jest nasza siła, Jagiellonia broni się wynikami. Innymi słowy - Twoje urojenia kontra rzeczywistość.

Z jednej strony Brożek na ławkę, Małecki bez formy etc., z drugiej to Jagiellonia ma słaby skład, bo naszym to się nie chce. I tak ....a co roku.

Czyli jednak niedojebanie...
Brak ci argumentów to rzucasz inwektywami jak prostak.porozumiewaj sie ten sposob w rodzinie, tam moze jest to normalne i akceptowalne. Jesli nie potrafisz odpowiadać jak cywilizowany człowiek i przerastają cie zasady kultury to nie odpisuj albo wybierz przycisk 'ignoruj'. Nie po raz pierwszy i nie w pierwszym temacie próbujesz kogos obrazić tylko dlatego ze mysli inaczej niz ty.

W którym miejscu napisałem ze mamy skład na puchary ? Nie pasuje ci do chorej teorii to sam sobie wymyślasz. Napisałem, ze dysponujemy podobnym potencjałem kadrowym co jagiellonia. Skoro rok temu walczyli o utrzymanie a teraz walczą o wyższe cele to znaczy ze z odpowiednia taktyką, przygotowaniem da sie w tej lidze cos osiągnąć. ale oczywiscie mozesz sie kłócić z ezeczywistoacia ze jagiellonia z prawie tym składem jest 1 a rok temu była 11. Przeciez rok temu była 11 to wyniki wskazują ze co roku bedzie 11 ?
Juz zupełnie na marginesie. Sa najsłabsi z całej czwórki i wcale nie zdziwi mnie jak zajmą miejsce nr 4.
Ostatnio edytowane przez pomeran : 14.05.2017 o godz. 16:06.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 14.05.2017, 16:04
Wolfy
Masz rację, jesteśmy niedojebani bo oczekujemy cudów. Jednak Ty obrońca biednych, przetrenowanych piłkarzy, sprowadzasz nas na ziemię. Zadupcają po 40h na tydzień, a my za duźo Barcelony oglądamy. Wieszasz im poprzeczkę na wysokości kolan, może ją przeskoczą. Mają zrywy? Fakt. Szkoda tylko, że w momencie jak się dupa pali. Dalej dokarmiaj święte krowy. Nawet Realowi można się postawić, wystarczy tylko chcieć. Może przeszedłbym obok tej sytuacji obojętnie, gdyby nie Twoja mętna obrona kogoś, kto na to nie zasługuje.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.05.2017, 16:44
pomeran napisał(a):Wyświetl post
W którym miejscu napisałem ze mamy skład na puchary ? Nie pasuje ci do chorej teorii to sam sobie wymyślasz. Napisałem, ze dysponujemy podobnym potencjałem kadrowym co jagiellonia. Skoro rok temu walczyli o utrzymanie a teraz walczą o wyższe cele to znaczy ze z odpowiednia taktyką, przygotowaniem da sie w tej lidze cos osiągnąć. ale oczywiscie mozesz sie kłócić z ezeczywistoacia ze jagiellonia z prawie tym składem jest 1 a rok temu była 11. Przeciez rok temu była 11 to wyniki wskazują ze co roku bedzie 11 ?
Juz zupełnie na marginesie. Sa najsłabsi z całej czwórki i wcale nie zdziwi mnie jak zajmą miejsce nr 4.
Czyli piszesz, że jesteśmy na poziomie drużyny zajmującej pierwsze miejsce i dziwisz się kiedy ktoś pisze o pucharach? Bez komentarza.

Gówno wiesz o ekstraklasie. Rok temu Jagiellonia przebudowywała skład po tym jak rozsprzedała kluczowych piłkarzy. W tym zbierają tego owoce. Funkcjonują tak już od kilku sezonów, widać że kompletnie nie masz pojęcia o czym piszez.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.05.2017 o godz. 16:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Stary 14.05.2017, 17:06
Napisałem ze potencjał kadrowy jest podobny. To ze oni swoj wykorzystują do maksimum to gratulacje.
8 lat temu zajęli 4 miejsce, 2 lata temu 3 a pomiędzy tym bryndza. I oni 'funkcjonują tak od kilku lat' wg ciebie.. Nie wiem gdzie ta cykliczność ekspercie No ale to ja ekstraklasy nie znam. Masz racje. Twoja racja jest najtwojsza.
Zespoly, ktore w tamtym roku zajęły miejsce 2.3,4 kopia sie po czołach w grupie spadkowej. Pewnie dlatego ze dwa z nich sprzedały po dwóch zawodników .. Piszę o tym tylko dlatego ze w tej lidze kazdy moze przy odrobinie szczęścia i dobrym przygotowaniu walczyć o wysokie miejsca. Jesli tego nie rozumiesz to znaczy ze to ty masz zerowe pojęcie o ekstraklasie. Poza Legia, Lechem jest 5-6 zespołów ktore w zależności od kilku czynników mogą walczyć o podium. Tyle.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 14.05.2017, 20:19
w meczu z Lechią czy Jagiellonią po prostu powiem wprost - odpuściliśmy mecze.
Ja myślę, że są pewne granice krytyki. Jedną z takich granic jest śmieszność.

Wiele można powiedzieć o meczu z Lechią, że zbyt bojaźliwie, że zła taktyka, że brak skuteczności, że sędzia... ale jak można po ostatnich 30 minutach, kiedy grając w osłabieniu z pianą na ustach próbowaliśmy do ostatniej akcji wcisnąć bramkę Lechii twierdzić, że odpuściliśmy ten mecz?

No ludzie, naprawdę autor tych słów byłby w stanie prosto w oczy powiedzieć Głowackiemu, że odpuścił mecz z Lechią?

----

Co do meczu z Jagiellonią, to po prostu byliśmy za słabi. Forma już wakacyjna, z przodu brak argumentów, ale ambicja w tym meczu jeszcze była, więc o to do nich nie mam pretensji.

Nie zwykłem natomiast mieć pretensji o statystykę. Czyli właściwie zwisają mi strzały oddane tylko po to, żeby w statystykach nie było źle, z których za to nic nie wynika. Od jakiegoś ledwo doturlanego do bramkarza, oddanego z czterdziestu metrów w środek bramki strzału naprawdę wolę widzieć jakąś groźną akcję, która miała przynajmniej szanse powodzenia, jak sytuacje Brleka (nota bene - piłka leciała w stronę bramki dopóki się nie odbiła od obrońcy, więc dla mnie ten strzał był celny) czy (mimo wszystko) Brożka, który zgubił piłkę przy dryblingu. No ale statystyków nie przegadasz...
Ostatnio edytowane przez MaLk : 14.05.2017 o godz. 20:25.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 14.05.2017, 20:53
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę, że są pewne granice krytyki. Jedną z takich granic jest śmieszność.

Wiele można powiedzieć o meczu z Lechią, że zbyt bojaźliwie, że zła taktyka, że brak skuteczności, że sędzia... ale jak można po ostatnich 30 minutach, kiedy grając w osłabieniu z pianą na ustach próbowaliśmy do ostatniej akcji wcisnąć bramkę Lechii twierdzić, że odpuściliśmy ten mecz?

No ludzie, naprawdę autor tych słów byłby w stanie prosto w oczy powiedzieć Głowackiemu, że odpuścił mecz z Lechią?

.
Dziękuję za to co napisałeś. Właśnie k...a! Po ostatnich 30 minutach! A mecz podobno gra się przez 90 minut. A teraz wejdź w temat Wisła:Lechia i przeczytaj co napisałem.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 14.05.2017, 21:23
Dziękuję za to co napisałeś. Właśnie k...a! Po ostatnich 30 minutach! A mecz podobno gra się przez 90 minut. A teraz wejdź w temat Wisła:Lechia i przeczytaj co napisałem.
No więc w tej pierwszej połowie, którą Twoim zdaniem zagraliśmy bez ambicji, meczu nie przegraliśmy (bo, jak sam podkreśliłeś, trwa on 90 minut), a nawet nie straciliśmy bramki. Tego typu "defensywnych" meczów zagraliśmy w tym sezonie kilka, a ich rezultaty wcale nie były złe - więc nie wiem skąd pomysł, żeby akurat ten konkretny mecz oceniać w oderwaniu od tego, jak Kiko prowadzi tę drużynę od początku roku.

W drugiej natomiast połowie przesunęliśmy się do przodu i w ciągu kilku minut skończyło się to czerwoną kartką, bo Lechiści nam zaczęli uciekać. I wtedy cały misterny plan taktyczny poszedł w...

Jest jeden podstawowy problem na tym forum. Nieodróżnianie realizacji założeń taktycznych od mitycznej ambicji. O błędną taktykę w pierwszej połowie oczywiście czepiać się można, ale nie o to, że zawodnicy ją konsekwentnie realizowali. Ambicja była i ostatnie 30 minut dobitnie to pokazało. A że taktyka musiała się zmienić w porównaniu do tego, co było grane wcześniej, to oczywiste.

Ambicja to nie jest tylko gonienie po całym boisku. Ambicja przejawia się także w tym, że jak trener w ważnym meczu każe grać defensywnie, przyjmować przeciwnika na swojej połowie i nie wychodzić do wysokiego pressingu, to się to konsekwentnie robi i na tym koncentruje. Zaciskamy zęby i robimy to, co nakreślił trener, bo to on ustala taktykę i ustala w jaki sposób będziemy się starać osiągnąć cel.

No ale ten wątek nie jest o tamtym meczu.

W meczu z Jagą chłopaki też walczyli w miarę ambitnie, nie odpuszczali walki, kiedy była szansa to starali się atakować, choć widać już było brak wiary i frustrację. Szczególnie u Brożka (który od jakiegoś czasu BOI się strzelać i zawsze szuka innego rozwiązania) i Małeckiego (który za to czuje się w obowiązku ponieść samotnie cały zespół do zwycięstwa). Byli bliscy wyrównania, a bramka na 2:0 wpadła w doliczonym czasie gry z kontry - same te dwa fakty świadczą o tym, że nie odpuścili meczu.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 14.05.2017, 21:30
MaLk napisał(a):Wyświetl post
(..)
Na pewnym portalu jest taki gość, GrzegorzS, czy to może Ty? Propaganda pierwsza klasa Rozbawiłeś mnie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów