|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To raz, a druga kluczowa rzecz w całym wywiadzie, to jak powiedział, że drużyny w PL lidze są "messy" (nieuporządkowane).
Przypomina mi się wywiad z naszym analitykiem jak powiedział, że w ESA można bardzo dużo wygrać jeśli postawisz na powtarzalność, na dobrą organizację drużyny, na taktykę. Robi to Jagiellonia, robiła Termalica - i to u nas wystarcza jeśli nie masz wirtuozów, aby być w czubie tabeli. Wiadomo, aby grać o mistrza musisz dołożyć do tego indywidualności. Ale od organizacji wszystko się zaczyna. Niestety to co za naszą zachodnią granicą jest standardem w polskiej myśli szkoleniowej i w ESA występuje jednostkowo. Śmiem przypuszczać, że jakby np. Lechia miała przy tym składzie takiego Ramireza, a nie Nowaka, który robi tam szkolne błędy w taktyce i radosny futbol, to szła by od zwycięstwo do zwycięstwa. To samo wczorajszy mecz U-21. Drużyna w ogóle nie ustawiona, nie wie co grać, luki między formacjami, każdy biega gdzie indziej.. Włosi w rezerwowym składzie im zrobili lekcję taktyki i organizacji gry. I to jest ten utalentowany podobno trener Dorna.
Ostatnio edytowane przez nesta : 24.03.2017 o godz. 09:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Wywiad z Junco:
"W trzech najwyższych hiszpańskich ligach pracuje łącznie 122 trenerów, a tylko kilku z nich może pracować w ekstraklasie. To zależy od wielu czynników. I przeciwnie â nie miałbym chwili zawahania, by zabrać ze sobą do Hiszpanii Adama Nawałkę czy Macieja Skorżę i powierzyć im drużynę Primera Division. To tylko kwestia odpowiedniej sytuacji, wiedzy, co jest potrzebne. Ale w Polsce podoba mi się praca także innych trenerów â Michała Probierza czy Jerzego Brzęczka." Czyli już wiemy jaki trener z Polski jeśli tfu tfu Kiko nie wyjdzie. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nawałka źle? Skorża słaby? A może
? Z tym Brzęczkiem bym tylko nie szarżował...Probierz jest bardzo charakternym trenerem i powiedz mi, że gdy przejmował słabą Jagę to spodziewałeś się, że wprowadzi ją na ten poziom sportowy nie mając wcale $ jak w (7) czy amice |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Jak oceniasz na chwile obecną Kiko Ramireza?
Zagłosujcie Panowie i Panie w sondzie którą stworzyłem: http://www.strawpoll.me/12598724 Wynik wykorzystam do artykułu który tworzę o pierwszych 3 miesiącach jego pracy. ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Ja zawsze byłem zwolennikiem Probierza - problemem było to że trafił do Wisły w najgorszym możliwym momencie - zapaści finansowej i "zdemoralizowanych" przepłacanych stranierich którym już tylko zależało na skończeniu kontraktu i kasie. Myślę że gdyby teraz do nas trafił wyniki miałby nie gorsze od Ramireza. Ten sam nacisk na taktykę, na każdy detal. A to że z Jagą kadrowo słabą drużyną robi taki wynik - godne pozazdroszczenia. btw Cytat z wywiadu wkleiłem bo niektórzy popadają w skrajności na temat polskich trenerów. Skoro Junco widziałby Skorżę czy Nawałkę w Primera Division czy ceni takiego Probierza to świadczy że są również dobrzy niektórzy polscy trenerzy. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Nie śmiejcie się z tego że przedstawia Polskę jak Syberię. W Hiszpanii, gdzie od kwietnia do października jest upalnie jak u nas od czerwca do sierpnia lub o 10-15 stopni bardziej, a poza tym okresem od listopada do marca norma to 5-15 stopni, ewenement w postaci zera stopni i pruszącego śniegu to istny armagedon. A co tu dopiero -10 czy -15.
To jak dla nas syberyjskie -50 albo -60
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 24.03.2017 o godz. 22:37.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Kiko ładnie zamyka usta tym co tak krzyczeli czemu no-name z III ligi hiszpanskiej a nie Polski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() Kiko nie wystawił nosa poza Hiszpanię i opowiada teraz rodakom "bajki o Syberii". Gdyby popracował choćby we Włoszech (na północy w Turynie swego czasu spędziłem zimę gdzie temperatura przez kilka tygodni oscylowała wokół -25 do -30C) we Francji w takich regionach jak Alzacja czy Nord, w Anglii, nie mówiąc o Niemczech, Belgii czy Holandii to wywiad byłby o czymś innym niż temperatury. Dobrze chociaż, że zauważył, że Kraków to całkiem ładne miasto. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
kazdy polski pilkarz jest czymś zaskoczony w nowym klubie i nowej lidze ![]() E: Sardyn - haha, no ku.. dokladnie ![]()
Ostatnio edytowane przez szprotson : 25.03.2017 o godz. 13:19.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Przeważnie tym że jest konkurencja
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.ekologia.pl/pogoda/polska...rakow/archiwum W którym to było roku. Chciałbym potwierdzić twoją niepodważalną jak dotąd autentyczność ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Nie wiem, czemu chcesz sprawdzać moją autentyczność?
![]() Może raczej prawdomówność? Ale poczytaj sobie na przykład tego arta z 3 lutego 2012 http://www.torinotoday.it/cronaca/pr...raio-2012.html Cytat:
Albo tutaj: http://www.torinotoday.it/cronaca/me...raio-2012.html Cytat:
Tutaj http://www.ilmeteo.it/portale/archiv.../2012/Febbraio możesz zobaczyć temperatury w mieście w lutym 2012. Jak zawsze, na obrzeżach, a tam byłem, było zdecydowanie zimniej. |
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
Proponuję znalezć jeszcze jakie temperatury były w Monachium, Amsterdamie i Brukseli w 1987 roku.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Proponuję, żebyś rozpędził się i przygrzał głową w ścianę. Bez znieczulenia. Kolega zadał pytanie i dostał odpowiedź. Wskazałem, że Ramirez bez sensu jarał się temperaturą w Krakowie w styczniu czy lutym
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Probierz pewnie siedzi teraz cichutko i nie wie co powiedzieć,że ograł go trener z IV ligi Hiszpańskiej.....WeszLo też przestało psioczyć ehhh :( smuteczek
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Gość jednej rundy u nas nie przepracował a takie pod jego adresem superlatywy tu i ówdzie można usłyszeć, że głowa mała. Ja rozumiem, że bycie kibicem danej drużyny do czegoś obliguje ale żeby pieprzyć od rzeczy tak to kłóci się z logiką i rozumem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Gość nawet jednego meczu nie zdążył poprowadzić - przypomnij sobie co o nim pisano...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
||
|
Pierwsze osiem stron
:
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|||
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Au, mocny post Brylant.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Eppur si muove!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
A wracając do Kiko - widać, że facet przeanalizował to, co robili trenerzy przed nim. Mądrzy ludzie uczą się na swoich błędach, ale bardzo mądrzy - na cudzych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
nesta:
Cytat:
Najpoważniejszym gościem był tutaj Czerczesow, który trenował Spartak i Dynamo Moskwa. Przyszedł i ligę pozamiatał a w grze prowadzonej przez niego Legii przypadków nie było. Maaskant, który w podobny sposób pozamiatał ligę kilka lat wcześniej trenował średniaki w Eredivisie. I stał się ofiarą własnego sukcesu i gorącej głowy Bossa. Mocno krytykowany Berg także zrobił MP, chociaż wcześniej błyskawicznie pogoniono go z Blackburn. Wymyka się tej liście tylko Hasi, ale powiedzmy sobie szczerze, pod względem warsztatu trenerskiego facet, który pracował przez kilka lat w Anderlechcie nie mógł być aż takim nieudacznikiem. Chłop ma chyba ciężki charakter, nie dogadał się z piłkarzami i szatnia zagrała przeciwko niemu. Z poważniejszych osób mieliśmy jeszcze nieodżałowanego Petrescu, który był wtedy u progu swojej kariery. I to w zasadzie koniec. Wyśmiewano się z Wisły zatrudniając Ramireza, ale spójrzmy na Lecha i także robiącego dobrą robotę Bjelicę. Przez kilka msc prowadził Austrię Wiedeń, gdzie zaczął bardzo mocno awansem do LM, ale potem było już tylko gorzej i szybko mu podziękowano. Potem zaś trenował Spezie w Serie B. Na pewno jak obejmował Lecha był bardziej znany od Ramireza, ale CV nadal mocno przeciętne. Generalny wniosek jest prosty. Jeśli tacy ludzie jak Ramirez potrafią zrobić różnicę w stosunku do polskiej myśli szkoleniowej to co by się stało gdyby przyszedł do naszej ligi taki, bo ja wiem... Lucien Favre by nie szukać dalej. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Mój cytat z postu brylanta17 ma potwierdzać teze ale chyba nie pasuje...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wystarczyło, że przyszedł Kasperczak, który jest z francuskiej myśli szkoleniowej i z Wisłą pozamiatał tę ligę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
@Framat
Kasperczak jak na tamte czasy miał po prostu samograj, który miażdżył ligę, a w pucharach (awans do LM) zawsze czegoś brakowało (abstrahując od dużo trudniejszych eliminacji do LM w tamtych czasach). Z polskiego rynku piłkarzy mogliśmy sobie wybierać, w składzie na wielu pozycjach mieliśmy najlepszych zawodników ligi. Nie wiem, ile w tym wszystkim było genialności Kasperczaka, ale musisz uczciwie przyznać, że miał bardzo silną ekipę, myślę, że dużo silniejsza niż obecna drużyna Legii. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Fajnie że Ramirez oglada mecze juniorów. Kilku jego poprzednikom nie mieściło się to w glowie, żeby tak "tracic czas".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Patryko napisał(a):
|
|