The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.03.2017, 09:01
Dariook napisał(a):Wyświetl post
To jest chyba kluczowe. Widać co odpierdala od wieków polska myśl szkoleniowa
To raz, a druga kluczowa rzecz w całym wywiadzie, to jak powiedział, że drużyny w PL lidze są "messy" (nieuporządkowane).

Przypomina mi się wywiad z naszym analitykiem jak powiedział, że w ESA można bardzo dużo wygrać jeśli postawisz na powtarzalność, na dobrą organizację drużyny, na taktykę. Robi to Jagiellonia, robiła Termalica - i to u nas wystarcza jeśli nie masz wirtuozów, aby być w czubie tabeli. Wiadomo, aby grać o mistrza musisz dołożyć do tego indywidualności. Ale od organizacji wszystko się zaczyna.

Niestety to co za naszą zachodnią granicą jest standardem w polskiej myśli szkoleniowej i w ESA występuje jednostkowo.

Śmiem przypuszczać, że jakby np. Lechia miała przy tym składzie takiego Ramireza, a nie Nowaka, który robi tam szkolne błędy w taktyce i radosny futbol, to szła by od zwycięstwo do zwycięstwa.

To samo wczorajszy mecz U-21. Drużyna w ogóle nie ustawiona, nie wie co grać, luki między formacjami, każdy biega gdzie indziej.. Włosi w rezerwowym składzie im zrobili lekcję taktyki i organizacji gry. I to jest ten utalentowany podobno trener Dorna.
Ostatnio edytowane przez nesta : 24.03.2017 o godz. 09:03.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 24.03.2017, 14:17
Wywiad z Junco:
"W trzech najwyższych hiszpańskich ligach pracuje łącznie 122 trenerów, a tylko kilku z nich może pracować w ekstraklasie. To zależy od wielu czynników. I przeciwnie – nie miałbym chwili zawahania, by zabrać ze sobą do Hiszpanii Adama Nawałkę czy Macieja Skorżę i powierzyć im drużynę Primera Division. To tylko kwestia odpowiedniej sytuacji, wiedzy, co jest potrzebne. Ale w Polsce podoba mi się praca także innych trenerów – Michała Probierza czy Jerzego Brzęczka."

Czyli już wiemy jaki trener z Polski jeśli tfu tfu Kiko nie wyjdzie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 24.03.2017, 16:32
Nawałka źle? Skorża słaby? A może ? Z tym Brzęczkiem bym tylko nie szarżował...

Probierz jest bardzo charakternym trenerem i powiedz mi, że gdy przejmował słabą Jagę to spodziewałeś się, że wprowadzi ją na ten poziom sportowy nie mając wcale $ jak w (7) czy amice
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 24.03.2017, 20:13
Jak oceniasz na chwile obecną Kiko Ramireza?

Zagłosujcie Panowie i Panie w sondzie którą stworzyłem: http://www.strawpoll.me/12598724

Wynik wykorzystam do artykułu który tworzę o pierwszych 3 miesiącach jego pracy.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 24.03.2017, 20:24
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Probierz jest bardzo charakternym trenerem i powiedz mi, że gdy przejmował słabą Jagę to spodziewałeś się, że wprowadzi ją na ten poziom sportowy nie mając wcale $ jak w (7) czy amice
To do mnie pytanie?

Ja zawsze byłem zwolennikiem Probierza - problemem było to że trafił do Wisły w najgorszym możliwym momencie - zapaści finansowej i "zdemoralizowanych" przepłacanych stranierich którym już tylko zależało na skończeniu kontraktu i kasie.

Myślę że gdyby teraz do nas trafił wyniki miałby nie gorsze od Ramireza. Ten sam nacisk na taktykę, na każdy detal. A to że z Jagą kadrowo słabą drużyną robi taki wynik - godne pozazdroszczenia.

btw
Cytat z wywiadu wkleiłem bo niektórzy popadają w skrajności na temat polskich trenerów. Skoro Junco widziałby Skorżę czy Nawałkę w Primera Division czy ceni takiego Probierza to świadczy że są również dobrzy niektórzy polscy trenerzy.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 24.03.2017, 20:26
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
To do mnie pytanie?

Ja zawsze byłem zwolennikiem Probierza - problemem było to że trafił do Wisły w najgorszym możliwym momencie - zapaści finansowej i "zdemoralizowanych" przepłacanych stranierich którym już tylko zależało na skończeniu kontraktu i kasie.

Myślę że gdyby teraz do nas trafił wyniki miałby nie gorsze od Ramireza. Ten sam nacisk na taktykę, na każdy detal. A to że z Jagą kadrowo słabą drużyną robi taki wynik - godne pozazdroszczenia.

btw
Cytat z wywiadu wkleiłem bo niektórzy popadają w skrajności na temat polskich trenerów. Skoro Junco widziałby Skorżę czy Nawałkę w Primera Division czy ceni takiego Probierza to świadczy że są również dobrzy niektórzy polscy trenerzy.
Zrozumiałem poprzednią wypowiedź jako niechęć do w.w trenerów. Nie było tematu
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 24.03.2017, 20:49
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post

Aż strach pomyślec co by się działo, gdyby on miał lotnisko, kvrwe i balon
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.03.2017, 22:33
Nie śmiejcie się z tego że przedstawia Polskę jak Syberię. W Hiszpanii, gdzie od kwietnia do października jest upalnie jak u nas od czerwca do sierpnia lub o 10-15 stopni bardziej, a poza tym okresem od listopada do marca norma to 5-15 stopni, ewenement w postaci zera stopni i pruszącego śniegu to istny armagedon. A co tu dopiero -10 czy -15.

To jak dla nas syberyjskie -50 albo -60
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 24.03.2017 o godz. 22:37.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 25.03.2017, 00:36
Kiko ładnie zamyka usta tym co tak krzyczeli czemu no-name z III ligi hiszpanskiej a nie Polski
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.03.2017, 11:27
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Nie śmiejcie się z tego że przedstawia Polskę jak Syberię. W Hiszpanii, gdzie od kwietnia do października jest upalnie jak u nas od czerwca do sierpnia lub o 10-15 stopni bardziej, a poza tym okresem od listopada do marca norma to 5-15 stopni, ewenement w postaci zera stopni i pruszącego śniegu to istny armagedon. A co tu dopiero -10 czy -15.

To jak dla nas syberyjskie -50 albo -60
No, sorry, ale to tylko świadczy o jego zaściankowości
Kiko nie wystawił nosa poza Hiszpanię i opowiada teraz rodakom "bajki o Syberii". Gdyby popracował choćby we Włoszech (na północy w Turynie swego czasu spędziłem zimę gdzie temperatura przez kilka tygodni oscylowała wokół -25 do -30C) we Francji w takich regionach jak Alzacja czy Nord, w Anglii, nie mówiąc o Niemczech, Belgii czy Holandii to wywiad byłby o czymś innym niż temperatury.
Dobrze chociaż, że zauważył, że Kraków to całkiem ładne miasto.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.03.2017, 12:12
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Kiko nie wystawił nosa poza Hiszpanię i opowiada teraz rodakom "bajki o Syberii". Gdyby popracował choćby we Włoszech (na północy w Turynie swego czasu spędziłem zimę gdzie temperatura przez kilka tygodni oscylowała wokół -25 do -30C) we Francji w takich regionach jak Alzacja czy Nord, w Anglii, nie mówiąc o Niemczech, Belgii czy Holandii to wywiad byłby o czymś innym niż temperatury.
czepiasz sie
kazdy polski pilkarz jest czymś zaskoczony w nowym klubie i nowej lidze
E: Sardyn - haha, no ku.. dokladnie
Ostatnio edytowane przez szprotson : 25.03.2017 o godz. 13:19.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Sardyn
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2005

Stary 25.03.2017, 12:59
Przeważnie tym że jest konkurencja
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 25.03.2017, 15:01
FraMat napisał(a):Wyświetl post
http://www.ekologia.pl/pogoda/wlochy/turyn/archiwum

http://www.ekologia.pl/pogoda/polska...rakow/archiwum

W którym to było roku. Chciałbym potwierdzić twoją niepodważalną jak dotąd autentyczność
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 25.03.2017, 16:32
Nie wiem, czemu chcesz sprawdzać moją autentyczność?

Może raczej prawdomówność?

Ale poczytaj sobie na przykład tego arta z 3 lutego 2012
http://www.torinotoday.it/cronaca/pr...raio-2012.html

Cytat:
„A Torino, nel centro città, il termometro ha toccato -10, ma in periferia è andata peggio“
W Turynie, w centrum miasta termometr wskazywał -10 stopni, ale na obrzeżach było jeszcze gorzej

Albo tutaj:
http://www.torinotoday.it/cronaca/me...raio-2012.html
Cytat:
„In periferia invece il freddo è stato ancora più pungente, con minime al di sotto dei 20 gradi.“
Na obrzeżach natomiast mróz był jeszcze bardziej ostry, a temperatura spadała poniżej -20

Tutaj http://www.ilmeteo.it/portale/archiv.../2012/Febbraio możesz zobaczyć temperatury w mieście w lutym 2012. Jak zawsze, na obrzeżach, a tam byłem, było zdecydowanie zimniej.

Odpowiedz cytując
Markfire20
Senior Member

Od: 12.2015

Stary 25.03.2017, 16:59
Proponuję znalezć jeszcze jakie temperatury były w Monachium, Amsterdamie i Brukseli w 1987 roku.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 25.03.2017, 17:03
Markfire20 napisał(a):Wyświetl post
Proponuję znalezć jeszcze jakie temperatury były w Monachium, Amsterdamie i Brukseli w 1987 roku.
Proponuję, żebyś rozpędził się i przygrzał głową w ścianę. Bez znieczulenia. Kolega zadał pytanie i dostał odpowiedź. Wskazałem, że Ramirez bez sensu jarał się temperaturą w Krakowie w styczniu czy lutym

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.03.2017, 18:07
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Kiko ładnie zamyka usta tym co tak krzyczeli czemu no-name z III ligi hiszpanskiej a nie Polski
Probierz pewnie siedzi teraz cichutko i nie wie co powiedzieć,że ograł go trener z IV ligi Hiszpańskiej.....WeszLo też przestało psioczyć ehhh :( smuteczek
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 25.03.2017, 18:48
Gość jednej rundy u nas nie przepracował a takie pod jego adresem superlatywy tu i ówdzie można usłyszeć, że głowa mała. Ja rozumiem, że bycie kibicem danej drużyny do czegoś obliguje ale żeby pieprzyć od rzeczy tak to kłóci się z logiką i rozumem.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 25.03.2017, 18:55
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Gość jednej rundy u nas nie przepracował a takie pod jego adresem superlatywy tu i ówdzie można usłyszeć, że głowa mała. Ja rozumiem, że bycie kibicem danej drużyny do czegoś obliguje ale żeby pieprzyć od rzeczy tak to kłóci się z logiką i rozumem.
Gość nawet jednego meczu nie zdążył poprowadzić - przypomnij sobie co o nim pisano...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.03.2017, 19:07
Pierwsze osiem stron :

rasel1906 napisał(a):Wyświetl post
Czemu sobol nie zostaje z kmiecikiem? Jestem załamany...
opolan napisał(a):Wyświetl post
Matko bosko! �� Cudze chwalicie, swego nie znacie....... "Gratuluję" pomysłu i decyzji. Najlepiej żeby decydenci zapłacili za swój pomysł z własnych pieniędzy a odzyskali je dopiero po roku jak okaże w razie, że będą lepsze efekty od pracy naszych trenerów. Lepiej jak widać zapłacić więcej zagranicznemu miernocie, niż godziwie własnemu.
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Niesmiertelne pytanie Patryka znowu na czasie...
Kim Ty ku.rwa jestes ?
matti123 napisał(a):Wyświetl post
Jaja do kwadratu.
d napisał(a):Wyświetl post
1. Oficjalnie? Chyba nie, więc raczej temat do śmietnika.
2. Oby, bo to zakrawa na kpinę w stylu Burdenskiego i studenta z Rumunii.

Bez jaj, bez jaj, błagam. Tłumacz z Erasmusa, trener z Erasmusa.
heoij napisał(a):Wyświetl post
3 czy 4 liga... To na poważnie nasz zbawca?

Nisko upadliśmy Panowie. Kiedyś nie do pomyślenia.

To ja podziękuję i wolę Sobola z Kmieckiem
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Może trzeba było wziąć Żurka... albo Janasa...
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 25.03.2017, 20:01
Au, mocny post Brylant.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 25.03.2017, 20:47
Cytat:
Sam napisałeś po zatrudnieniu Ramireza:
Cytat:
Jeżeli ktoś jest w stanie uwierzyć, że trener, z tak marnym CV, nie znający języka nie mówię nawet o polskim a angielskim poprawi organizację gry i ustawienie taktyczne drużyny w ciągu pół roku to gratuluję dobrego samopoczucia. Mam takie wrażenie, że od nastu lat w Wiśle Kraków sekcji piłkarskiej pracują sami gamonie, z wyłączeniem kilku jednostek.
Po drugie trener żeby coś poprawić musi mieć ....a materiał ludzki, a co my mamy pół skrzydłowego, napastników nie strzelających bramek etc....
Nie cytuję teraz tego postu, aby pokazać, że nie miałeś racji. Bo sam byłem ogromnie sceptyczny po fakcie zatrudnienia Ramireza. Ale już te kilka spotkań pokazuje, że gość ma pomysł na ten zespół. Zdecydowanie poprawił naszą organizację gry w defensywie, gramy w niej zdecydowanie pewniej. Oczywiście jest cała masa mankamentów, ale gra Wisły pozwala patrzyć z optymizmem w przyszłość. Nie dam sobie głowy obciąć, że trenerowi się uda. Ale już teraz widać, że kolejnym wesołym Tadkiem to on dzięki Bogu nie jest.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 25.03.2017, 20:57
nesta napisał(a):Wyświetl post

To samo wczorajszy mecz U-21. Drużyna w ogóle nie ustawiona, nie wie co grać, luki między formacjami, każdy biega gdzie indziej.. Włosi w rezerwowym składzie im zrobili lekcję taktyki i organizacji gry. I to jest ten utalentowany podobno trener Dorna.
Dokładnie. Każdy, kto widział choćby kilka spotkań kadry Dorny wie, jaka to kopanina. U-21 to wręcz doskonały przykład na to, jak kilku utalentowanych piłkarzy ratuje dupę trenerowi, który nie ma pojęcia o taktyce, bo gdyby dostał pokolenie samych wyrobników, to dostawalibyśmy chyba wpie*dol od Gibraltaru z nim na ławce.

A wracając do Kiko - widać, że facet przeanalizował to, co robili trenerzy przed nim. Mądrzy ludzie uczą się na swoich błędach, ale bardzo mądrzy - na cudzych.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 25.03.2017, 21:43
nesta:
Cytat:
To raz, a druga kluczowa rzecz w całym wywiadzie, to jak powiedział, że drużyny w PL lidze są "messy" (nieuporządkowane).

Przypomina mi się wywiad z naszym analitykiem jak powiedział, że w ESA można bardzo dużo wygrać jeśli postawisz na powtarzalność, na dobrą organizację drużyny, na taktykę. Robi to Jagiellonia, robiła Termalica - i to u nas wystarcza jeśli nie masz wirtuozów, aby być w czubie tabeli. Wiadomo, aby grać o mistrza musisz dołożyć do tego indywidualności. Ale od organizacji wszystko się zaczyna.

Niestety to co za naszą zachodnią granicą jest standardem w polskiej myśli szkoleniowej i w ESA występuje jednostkowo.

Śmiem przypuszczać, że jakby np. Lechia miała przy tym składzie takiego Ramireza, a nie Nowaka, który robi tam szkolne błędy w taktyce i radosny futbol, to szła by od zwycięstwo do zwycięstwa.

W ogóle ciekawą rzeczą jest fakt, że my w e-klasie w dalszym ciągu nie mieliśmy trenera z prawdziwego zdarzenia. O ile pojawia już się coraz więcej piłkarzy, których nazwiska nie są anonimowe w profesjonalnej piłce to z trenerami nadal jest padaka.
Najpoważniejszym gościem był tutaj Czerczesow, który trenował Spartak i Dynamo Moskwa. Przyszedł i ligę pozamiatał a w grze prowadzonej przez niego Legii przypadków nie było. Maaskant, który w podobny sposób pozamiatał ligę kilka lat wcześniej trenował średniaki w Eredivisie. I stał się ofiarą własnego sukcesu i gorącej głowy Bossa.
Mocno krytykowany Berg także zrobił MP, chociaż wcześniej błyskawicznie pogoniono go z Blackburn. Wymyka się tej liście tylko Hasi, ale powiedzmy sobie szczerze, pod względem warsztatu trenerskiego facet, który pracował przez kilka lat w Anderlechcie nie mógł być aż takim nieudacznikiem. Chłop ma chyba ciężki charakter, nie dogadał się z piłkarzami i szatnia zagrała przeciwko niemu.
Z poważniejszych osób mieliśmy jeszcze nieodżałowanego Petrescu, który był wtedy u progu swojej kariery. I to w zasadzie koniec.
Wyśmiewano się z Wisły zatrudniając Ramireza, ale spójrzmy na Lecha i także robiącego dobrą robotę Bjelicę. Przez kilka msc prowadził Austrię Wiedeń, gdzie zaczął bardzo mocno awansem do LM, ale potem było już tylko gorzej i szybko mu podziękowano. Potem zaś trenował Spezie w Serie B. Na pewno jak obejmował Lecha był bardziej znany od Ramireza, ale CV nadal mocno przeciętne.
Generalny wniosek jest prosty. Jeśli tacy ludzie jak Ramirez potrafią zrobić różnicę w stosunku do polskiej myśli szkoleniowej to co by się stało gdyby przyszedł do naszej ligi taki, bo ja wiem... Lucien Favre by nie szukać dalej.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 25.03.2017, 21:45
Mój cytat z postu brylanta17 ma potwierdzać teze ale chyba nie pasuje...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 25.03.2017, 22:07
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Generalny wniosek jest prosty. Jeśli tacy ludzie jak Ramirez potrafią zrobić różnicę w stosunku do polskiej myśli szkoleniowej to co by się stało gdyby przyszedł do naszej ligi taki, bo ja wiem... Lucien Favre by nie szukać dalej.
Wystarczyło, że przyszedł Kasperczak, który jest z francuskiej myśli szkoleniowej i z Wisłą pozamiatał tę ligę

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.03.2017, 22:58
@Framat

Kasperczak jak na tamte czasy miał po prostu samograj, który miażdżył ligę, a w pucharach (awans do LM) zawsze czegoś brakowało (abstrahując od dużo trudniejszych eliminacji do LM w tamtych czasach). Z polskiego rynku piłkarzy mogliśmy sobie wybierać, w składzie na wielu pozycjach mieliśmy najlepszych zawodników ligi. Nie wiem, ile w tym wszystkim było genialności Kasperczaka, ale musisz uczciwie przyznać, że miał bardzo silną ekipę, myślę, że dużo silniejsza niż obecna drużyna Legii.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.03.2017, 23:05
Patryko napisał(a):Wyświetl post
@Framat

Kasperczak jak na tamte czasy miał po prostu samograj, który miażdżył ligę, a w pucharach (awans do LM) zawsze czegoś brakowało (abstrahując od dużo trudniejszych eliminacji do LM w tamtych czasach). Z polskiego rynku piłkarzy mogliśmy sobie wybierać, w składzie na wielu pozycjach mieliśmy najlepszych zawodników ligi. Nie wiem, ile w tym wszystkim było genialności Kasperczaka, ale musisz uczciwie przyznać, że miał bardzo silną ekipę, myślę, że dużo silniejsza niż obecna drużyna Legii.
dodam do tego,że tak naprawdę bardzo dobry miał pierwszy sezon po przyjsciu potem było tylko gorzej.w Górniku tez go miło nie wspominaja i prawdę mowiac jako trener sukcesów wielkich nei odniósł takze we Francji.właściwie to sprawdzał sie tylko jako selekcjoner w reprezentacjach afrykańskich
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.03.2017, 23:12
Fajnie że Ramirez oglada mecze juniorów. Kilku jego poprzednikom nie mieściło się to w glowie, żeby tak "tracic czas".
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 25.03.2017, 23:45
Patryko napisał(a):
Kasperczak jak na tamte czasy miał po prostu samograj
Bez przesady. Żurawski, Kosowski, Uche, Głowacki, Szymkowiak, Cantoro, Kuźba, Stolarczyk i Baszczyński w ciągu dosłownie kilku miesięcy pracy z Kasperczakiem osiągnęli życiową formę. On sobie ten samograj zbudował. To musiałby być zajebisty zbieg okoliczności, żeby tylu piłkarzy naraz bez wpływu trenera zaczęło grać na reprezentacyjnym poziomie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów