The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2017, 19:21
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Pozostaje: Lech, Nieciecza, Zagłębie, Górnik Łęczna

Dla mnie plan minimum to 7 pkt:
- powalczyć z Lechem
- wygrać z Nieciecza
- zremisować z Zagłębiem
- wygrać w Łęcznej

Da to 44 pkt i po podziale 22 pkt. Jednak będę bardzo zadowolony z 9 pkt (3 zwycięstwa: Nieciecza, Zagłebie, Łęczna).
Moje typy:
ugrać coś z amiką (a najlepiej 3pkt)
z niecieczą nie wygramy
wygrajmy z zl (rewanż za ub. wiosnę)
mam nadzieję, że z gł nie zdarzy się coś niefajnego

na koniec 6 max 5 miejsce
i co dalej?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.03.2017, 19:50
jak dla mnie przy optymistycznym scenariuszu dla nas, reszta realistycznie, wyglądać to będzie tak:

Jagiellonia
Nieciecza(D) - 3pkt,
Zagłębie(W) - 1pkt,
Cracovia(D) - 3pkt,
Piast(W) - 1pkt
49pkt -> 57pkt

Lechia
Zagłębie(D) - 3pkt,
Piast(W) - 0pkt
Arka(D) - 3pkt
Pogoń(W) - 0pkt
46 pkt -> 52pkt

Zagłębie
Lechia(W) - 0pkt,
Jagiellonia(D) - 1pkt
Wisła(W) - 0pkt
Śląsk(D) - 3pkt
38pkt -> 42pkt

Wisła
Lech(D) - 3pkt,
Nieciecza(W) - 3pkt,
Zagłębie(D) - 3pkt,
Łęczna(W) - 3pkt,
37pkt -> 49 pkt

Imho będziemy się ścigać z Lechią o czwarte jak trendy zostaną podtrzymane (Lechia dół, my podobny poziom). Ja tam wierzę w cztery zwycięstwa. Na wyjazdach mamy ogórki, u siebie jesteśmy mocni.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.03.2017, 20:13
Halo tutaj ziemia prosimy o odbiór! odpłynąłeś i to nieźle, przy meczach Wisły szczególnie z Amiką będzie ciężko z Zagłębiem także
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.03.2017, 20:38
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Halo tutaj ziemia prosimy o odbiór! odpłynąłeś i to nieźle, przy meczach Wisły szczególnie z Amiką będzie ciężko z Zagłębiem także
Tylko, ze te meze gramy u siebie, wiec 6pkt jak najbardziej realne. Predzej z Nieciecza lub Gornikiem sie potkniemy jak by to nie brzmiało.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.03.2017, 20:40
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Przeciez napisalem ze to optymistyczny scenariusz i max co mozemy ugrać.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.03.2017, 20:47
W tej chorej lidze możemy tak samo zrobić 1 pkt, jak i 12.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Od: 09.2016

Stary 23.03.2017, 20:48
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Czyli powinniśmy in kibicować? Chłopie, dobrze sie czujesz? 3 liga to ivh miejsce i zaden pelen stadion tego nie zmieni

Ps. Zmien awatar
Kibicuj sobie komu chcesz, ja napisałem tylko o interesie klubu. Plus chyba nikt nie zaprzeczy że lepsza atmosfera jest na derbach niż na meczu z łęczną? Rywal motywuje i daje okazje żeby pokazac dominacje. Jeśli czujesz kompleks taki jak parchy mają w stosunku do nas to tylko ci współczuje.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 23.03.2017, 21:30
azkaz napisał(a):Wyświetl post
Kibicuj sobie komu chcesz, ja napisałem tylko o interesie klubu. Plus chyba nikt nie zaprzeczy że lepsza atmosfera jest na derbach niż na meczu z łęczną? Rywal motywuje i daje okazje żeby pokazac dominacje. Jeśli czujesz kompleks taki jak parchy mają w stosunku do nas to tylko ci współczuje.
W interesie Wisły jest aby Cracovia spadła najpierw do 1 ligi a potem spadała dalej aż będzie szorować brzuchem o dno b-klasy. I nie chodzi tu nawet o żadne animozje kibiców tylko o prosty rachunek ekonomiczny. Dwa silne kluby w jednym mieście to podział rynku na dwie części, jeden silny klub w mieście ma cały rynek tylko dla siebie( np. Lech). Teraz musimy się dzielić z sąsiadką pieniędzmi bo część nowych kibiców( np. studentów przyjeżdżających do Krakowa) idzie do nas a druga część do nich a im niżej są starozakonni tym silniejsza pozycja Wisły w walce o nowych kibiców. Podobnie ma się sytuacja z walką o sponsorów. Więc bądź łaskaw nie wyjeżdżać z tekstami o kompleksach bo Wisła nie ma żadnego interesu w tym żeby Cracovia sie utrzymała.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.03.2017, 21:51
Piwo dla Pana powyżej.

Stadion pękał w szwach długo zanim cracovia awansowała do ekstraklasy w 2005 roku (czy coś koło tego, nie chce mi się sprawdzać dokładnie). Nie była do tego potrzebna jej obecność, ale po prostu mocna Wisła i moda która wtedy w Krakowie była na jedną drużynę.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 23.03.2017, 23:03
Paradoksalnie dla nas lepiej żeby się pejsy utrzymały, robią nam raz/dwa razy na sezon pełny stadion i dodatkową mobilizację z okazji derbów a tak to na ich miejsce wskoczy kto, sosnowiec? chojnice? czy jakies inne chuja warte drużynki.

Co za bzdury. Idz sobie już
Ostatnio edytowane przez Dariook : 23.03.2017 o godz. 23:05.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 23.03.2017, 23:26
Zamiast żydów? A Zabrze chociażby, kibicowsko wyższy poziom, sportowo jeden ...., no i po meczach z nimi na mieście nie jebie czosnkiem
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 24.03.2017, 13:00
A daleko tez nie jest
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Stary 24.03.2017, 13:49
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
W interesie Wisły jest aby Cracovia spadła najpierw do 1 ligi a potem spadała dalej aż będzie szorować brzuchem o dno b-klasy. I nie chodzi tu nawet o żadne animozje kibiców tylko o prosty rachunek ekonomiczny. Dwa silne kluby w jednym mieście to podział rynku na dwie części, jeden silny klub w mieście ma cały rynek tylko dla siebie( np. Lech). Teraz musimy się dzielić z sąsiadką pieniędzmi bo część nowych kibiców( np. studentów przyjeżdżających do Krakowa) idzie do nas a druga część do nich a im niżej są starozakonni tym silniejsza pozycja Wisły w walce o nowych kibiców. Podobnie ma się sytuacja z walką o sponsorów. Więc bądź łaskaw nie wyjeżdżać z tekstami o kompleksach bo Wisła nie ma żadnego interesu w tym żeby Cracovia sie utrzymała.
Jedyny komplet w tym sezonie zrobiliśmy właśnie na derbach. Blisko kompletu było tylko na 7egii, jest szansa na dobrą frekwencję na amice. Żeby na zabrzu zrobić chociaż 20 koła to chyba ze wsparciem chorzowskiego zaciągu. To czy parchy są w 1 lidze, ekstraklasie czy okręgówce nie robi nam różnicy, nie sugerujesz chyba odpływu kibuców do nas? Bo takie migracje to tylko w drugą stronę, u nas się przerzutów nie toleruje. Jak grali po a-klasach to nadal "sportowo" bylo podobnie w Krakowie, nawet z pewnym okresem mody w pewnych kręgach i nie mówię tu o meczach. W czasach gdy pejsy nie istniały sportowo (tym razem bez cudzysłowu) nie mieliśmy wzrostu frekwencji. Nie ma co porównywać do poznania bo tam od zawsze istniał jeden klub, lepszym punktem odniesienia będzie np. Trójmiasto. Studenty jeśli chodzą na mecze to tylko na nas, o ile nie przyjechali z miejscowości gdzie dominują nasi wrogowie (wielkopolska/świętokrzyskie/gdynia)

Jeszcze cytat z artykułu na historiawisly.pl żeby nie być gołosłownym:

Cytat:
Najciekawszy przeciwnik ligowy ogółem

Jak więc widać, przeciwnikiem najczęściej przyciągającym największą liczbę kibiców na stadion Wisły jest Cracovia. Wniosek jest prosty i całkiem oczywisty - derby rozpalają kibiców w Krakowie. Widać to z resztą po innych krakowskich klubach: często najciekawszym przeciwnikiem w sezonie był Hutnik, dwukrotnie zdarzyło się to też Garbarni. W ostatnich latach jednak wyraźnie zaznacza się pozycja Legii jako drużyny zapełniającej wiślackie trybuny – niektórzy nawet nazywają pojedynki między tymi drużynami „derbami Polski”. Trzecie miejsce w zestawieniu zajmuje Ruch Chorzów. Całość danych przedstawiona jest w poniższej tabeli. W pierwszej kolumnie podano nazwę klubu, a w drugiej liczbę sezonów, w których największą publikę na stadionie Wisły zgromadził akurat ten przeciwnik.
Idealnie by było gdyby ich nie było wcale, wtedy może ziściłby się scenariusz o jednoklubowym mieście, ale historii nie zmienimy i jest jak jest. Na dziś są możliwe tylko dwa scenariusze - albo się utrzymają i robią nam raz/dwa na sezon pełny stadion albo grają w 1 lidze, tam filipiak robi swoje lewe ruchy żeby znowu przepchnąć drużynę wyżej a my zamiast tego mamy fascynującą batalię z chojniczankami. I chociaż bardzo bym się cieszył i z satysfakcją chciał usłyszeć że cracovia spada z ligi to jednak matematyka mówi co innego.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 24.03.2017, 14:30
bredzisz i nie masz pojęcia o ulicznym życiu w Krk
Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Stary 24.03.2017, 14:34
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
bredzisz i nie masz pojęcia o ulicznym życiu w Krk
hhahahahahahahahaahahhahahahahahah
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 24.03.2017, 15:16
Staroświeckim "co tutaj się odpierdala" ...

Żeby na forum WISŁY trzymać kciuki za utrzymanie w E-klasie garbatych ... ja wiem że ciężki tydzień, pogoda do dupy, ale są pewne granice.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Stary 24.03.2017, 15:28
Dobra panowie, bo temat jest niezwiązany z wątkiem i zaraz wjedzie zomo. Przeczytajcie sobie na spokojnie, bez uprzedzeń to co napisałem. A napisałem tylko tyle, że derby robią nam frekwencję przynajmniej raz na sezon. Frekwencję której nie dorówna mecz z żadną drużyną z niższych lig. Co ma potwierdzenie w historycznych danych. Nie wiem skąd wnioski że przekłada się to na trzymanie kciuków, kibicowanie czy jakikolwiek entuzjazm w kierunku beznapletkowców. JA jestem przede wszystkim kibicem WISŁY i mnie interesuje los i dobro mojego klubu a wszystko inne jest o wiele mniej ważne, jestem z tych czasów, kiedy najpierw się kibicowało WIŚLE a wszystko anty było na dalszym planie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.03.2017, 16:09
Dobra panowie, bo temat jest niezwiązany z wątkiem i zaraz wjedzie zomo. Przeczytajcie sobie na spokojnie, bez uprzedzeń to co napisałem. A napisałem tylko tyle, że derby robią nam frekwencję przynajmniej raz na sezon. Frekwencję której nie dorówna mecz z żadną drużyną z niższych lig. Co ma potwierdzenie w historycznych danych. Nie wiem skąd wnioski że przekłada się to na trzymanie kciuków, kibicowanie czy jakikolwiek entuzjazm w kierunku beznapletkowców. JA jestem przede wszystkim kibicem WISŁY i mnie interesuje los i dobro mojego klubu a wszystko inne jest o wiele mniej ważne, jestem z tych czasów, kiedy najpierw się kibicowało WIŚLE a wszystko anty było na dalszym planie.

p.s. kibicowanie "Wiśle" to nie tylko ogladanie meczy na C+ i granie Wisła a menadzera. A o reszcie rozpisywać sie nie trzeba, transparent Legii mówi sam za siebie
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 24.03.2017, 16:39
azkaz - sam się pograżasz i walisz sobie w kolano pisząc takie bzdety.

1. Derby frekwencja? 10 tys dodatkowych kibiców - zakładając garbatych w 4 lidze na każdym meczu 5 tys ludzi więcej - w skali rundy te derby o dupę rozbić bo na każdym meczu średnia by była 1.5 raza większa gdyby w mieście był jeden mocny klub

2. Wisła to nie Derby - jak ktoś raz na sezon idzie na derby a potem siedzi przed TV to niech spierdala
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 24.03.2017, 16:53
Kocur napisał(a):Wyświetl post

1. Derby frekwencja? 10 tys dodatkowych kibiców - zakładając garbatych w 4 lidze na każdym meczu 5 tys ludzi więcej - w skali rundy te derby o dupę rozbić bo na każdym meczu średnia by była 1.5 raza większa gdyby w mieście był jeden mocny klub

2. Wisła to nie Derby - jak ktoś raz na sezon idzie na derby a potem siedzi przed TV to niech spierdala
Może dla Ciebie powinni spierdalać, ale te pół miliona za 15k ludu dodatkowo na stadionie klub raczej sprawdzał nie będzie, czy chodzisz na inne mecze, czy nie.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.03.2017, 17:02
Akurat Kocur w prosty sposób policzył, że taki sam zysk o jakim Ty piszesz w przypadku jednego meczu - dałby spadek żydów x lig niżej. Wzrósłby znacznie popyt na Wisłę, co by pewnie przełożyło się na kilka % ludzi więcej w kązdym meczu u siebie. Finalnie dałoby to taki sam efekt - zwiększenie przychodów z dnia meczowego.

A generalnie miejsce żydów jest w ścieku i rynsztoku, niech lecą na łeb na szyję.

To nie temat o tym, więc żeby nie zanudzać - otworzono dodatkowe sektory, 15 tysięcy do poniedziałku do osiągnięcia
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.03.2017, 17:06
W interesie Wisly jest zeby wszyscy spadli
I tym milym akcentem proponuje skonczyc fantazjowac i przeniesc sie do tematu meczowego aktualnego czyli tego z Amiką.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Stary 24.03.2017, 17:20
Kocur napisał(a):Wyświetl post

Ale skąd wziąłeś te 5 tysięcy dodatkowych osób? Parchy całe lata tłukły się po niższych ligach a nie zwiększało nam to wcale frekwencji. Nie wiem czy oni w ogóle taką średnią (5 tyś) robią u siebie obecnie, ale nawet zakładając mega optymistycznie to co, chciałbyś, żeby ci co chodzą na kaufland zaczęli do nas chodzić? Bo mnie się nie uśmiecha stać na meczu obok typa, co rok wcześniej moczył majtki jak piątek strzelił brame. W Krakowie NIGDY nie będzie tak jak w poznaniu i kwestia pozycji w lidze nie ma tu znaczenia, w poznaniu studenciak może przejść w barwach całe miasto i nic mu się nie stanie a u nas nawet niewidomych kroją (pdk).

Scenariusz wygląda tak: parchy spadają ale daleko nie polecą póki ich filipiak trzyma za uszy. Albo wykupi licencje tak jak chciał to zrobić z termalicą albo zapłaci za mecze tak jak to robił wcześniej. Nie sądzę żeby całkowicie pozbył się klubu tak jak to zrobił Boss. Nam to nie zmienia frekwencji, nie zyskujemy nagle tysięcy nowych kibiców (sukcesu). oświecenia nagle nie przerzuci się na Wisłę, na X nie zawiśnie flaga Wisła Teligi. Nam za to odpadają derby czyli w perspektywie sezonu sprzedajemy 15-30tyś mniej biletów (na derbach było ostatnio 30 000 osób a średnio robimy ile, 12?). Nie są to duże pieniądze. Na pewno nie tak duże aby to było dla nas być-albo-nie-być. Frekwencję dla nas powinni robić kibice-janusze którzy potrafią sie zebrać jak jest mecz o coś (zagłębie w zeszłym sezonie + mecze TOP). Nie ludzie stojący jak .....a w rozkroku pomiędzy klubami.

A co do tego jeśli to co piszesz byłoby prawdziwe, to wg poniżego wykresu:

w okresach miernoty piłkarskiej lasek w paski powinniśmy mieć duży wzrost frekwencji a po ich powrocie spadek a jest odwrotnie. Co do reszty postów, nie będę się bawił w licytowanie przez internet kto jest bardziej wiślackim wiślakiem i kto ma dłuższego fiskarsa bo to nie ma sensu. Ale nikt mi nie powie że atmosfera na derbach nie jest kapitalna.

Edycja bo doszło dużo postów: z mojej strony tyle, przychylam się do wniosku kolegów wyżej.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.03.2017, 18:57
Cytat:
Ale skąd wziąłeś te 5 tysięcy dodatkowych osób? Parchy całe lata tłukły się po niższych ligach a nie zwiększało nam to wcale frekwencji.
Bo do kurvy nędzy nie mieliśmy wtedy 30 tysięcznego stadionu, a bilety były wyprzedawane X czasu wcześniej?

Cytat:
chciałbyś, żeby ci co chodzą na kaufland zaczęli do nas chodzić?
A kto mówił, że żyd się przechrzci na Wisłę? Chodzi o tych, którym wbijają do mózgu, że jak pójdziesz na mecz, to wrócisz z tulipanem we łbie i podbitymi oczyma.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 25.03.2017, 23:11
hhahahahahahahahaahahhahahahahahah
po kumatości rechotu wnioskuje że znasz realia , wobec tego przepraszam , nie chciałem Cię obrazić

sorry raz jeszcze
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów