The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2017, 23:11
Oczywiście... pisz sobie dalej o Głowackim i jego bramkach, bierności szczególnie przy pierwszej jak gość dostał z bara i odbił się na metr... ale co tam był BIERNY Wiesz co oznacza to słowo? Głowacki ratował sytuacje po zmaszczeniu Gonzaleza, mógl to wybronić , niestety nie udało się mimo, że koleś pofrunął - jak uważasz, że to współudział to idź jeszcze jutro do lekarza, weź ze sobą askeczupa będziecie opowiadać jakie armaty zostały sprowadzona na R22 i kogo będziemy mieć w grupie LM . Praw.dz.i.w.ek od profesjonalnego sportu, dietetyk, coach-athlete i spartanin w jednym niczym sam Leonidas i .... Franz Smuda :]

Babol idzie do góry w jednej linii z Załuską w 5 metr, obok jest Cywka i Sadlok, a prawd.z.i.w.ek chce żeby jeszcze Głowacki tam z łokciami się rozpychał... Może całą drużyna miała tam biec?

Na lewej mamy gościa szybkości i zwrotności Chaveza a znajdzie się jakaś przybłęda i będzie bzdety pisać, że to klasa grajek Upośledzenie poziom hard.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 18.03.2017 o godz. 23:24.

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.03.2017, 23:12
regan napisał(a):Wyświetl post
Zaluska nie popelnil zadnego bledu w tym meczu. Obronil 2 bardzo trudne strzaly reszta pewnie. Przy bramce byl faul wiec bramka na konto sedziego.
A co do tej piatki to zlikwidowac ja i wyznaczyc 2 miejsca do wznawiania gry. Po co te linie malowac bezsens.
P.s jak mial wyciagnac kolano jak byl odepchniety gdy pilka byla jeszcze 10 metrow nad bramka?
Kolano wyciaga sie w rozbiegu przynjamniej 2 kroki trzeba zrobic by staranowac przeciwnika. Z miejsca to nic nie daje.
Przecież o tym napisałem, że nie powinien był skakać pionowo, tylko zrobić krok do tyłu odbić się i wyskoczyć. Miał na to sporo czasu, piłka leciała i płakała. Jeden krok by wystarczył, nie potrzebował osiągnąć nie wiadomo jakiego pułapu. Nie wiem czego tu nie rozumieć.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.03.2017, 23:14
Tak patrzę na wyniki pozostałych drużyn i jeszcze mocniej doceniam to co gramy obecnie i nasze wyniki. Zobaczcie, wcale nie jest prosto utrzymać stabilność formy i regularność w punktowaniu. Zdecydowana większość gra w kratkę i tym lepiej wygląda praca Ramireza, który dał Wiśle rozsądna przewidywalność. Moim zdaniem właśnie poprzez poprawienie organizacji i rezygnację z radosnego futbolu jakiego wiele w tej lidze.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 18.03.2017, 23:20
Ja się zgadzam, gramy chaotycznie, często wręcz brzydko, ale widać, że nasi piłkarze są przyzwyczajeni do szybkiej gry. Nie koniecznie laga do przodu i zobaczymy co będzie, tylko chodzi o granie z klepy na 1, max 2 kontakty, nasi gracze często wybierają trudniejsze rozwiązania na szybko, nie boją się spieprzyć. Jest pewność siebie i widać wypracowany nawyk szybkiego puszczania piłki w ruch, dlatego regularnie stwarzamy dobre okazje. Wiadomo, że często zabraknie dokładności i się robi wtedy ping-pong i wygląda to nieciekawie, ale jak wyjdzie akcja to jest taka perełka jak przy bramce Brleka. Na pełnym gazie.

Dodać do tego poprawę organizacji gry w defensywie i jesteśmy jedną z najlepiej punktujących drużyn na wiosnę.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 18.03.2017 o godz. 23:23.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.03.2017, 23:25
Ruch 13
Wisła 12
Amica 12 (gra jutro z Łęczną)

Jesteśmy w pierwszej trójce na wiosnę. Oby tak dalej
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.03.2017, 23:45
regan napisał(a):Wyświetl post
To po co ta piatka jest? W takim razie traci ona sens bytu.
Poza tym tu nie chodzi o nietykalnosc. Napastnik Plocka poprostu go odepchnal pomagajac sobie reka gdy ten szykowal sie do interwencji. Faul bez dwoch zdan
Czytales kiedykolwiek przepisy? Bramkarz nie jest neitykalny, nawet w "piatce".

Po co w takim razie jest ta piatka? Okresla skad bramkarz moze wznawiac gre, gdy gra opuscili linie koncowa, czy chocby okresla minimalna odleglosc wznowienia gry z rzutu wolnego posredniego.

Ta nietykalnosc bramkarza jest mitem, wiele lat powatarzanym przez komentatorow i tak to zostalo w glowach wielu.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.03.2017, 00:08
nesta napisał(a):Wyświetl post
Tak patrzę na wyniki pozostałych drużyn i jeszcze mocniej doceniam to co gramy obecnie i nasze wyniki. Zobaczcie, wcale nie jest prosto utrzymać stabilność formy i regularność w punktowaniu. Zdecydowana większość gra w kratkę i tym lepiej wygląda praca Ramireza, który dał Wiśle rozsądna przewidywalność. Moim zdaniem właśnie poprzez poprawienie organizacji i rezygnację z radosnego futbolu jakiego wiele w tej lidze.

ale wlasnie to zawsze cechowało Lige Polską.To ze dzis wygrywasz 3;0 ,zeby jutro przegrac 3;0/Z tym mi sie od wielu lat kojarzy nasza Liga.Zero stabilnosci,i formy(na dluzej).Dlatego zaden klub nie moze zdominowac Ligi ,czy to jesli mowimy o 1 sezonie czy o poprzednich 10 latach.
Jesli Ramirez ma sposob jak utrzymać taka formę na dluzej,to sory ale Ci wszyscy ktorzy smiali sie z niego niedlugo beda odszczekiwac swoje opinie o nim.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 19.03.2017, 00:45
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście... pisz sobie dalej o Głowackim i jego bramkach, bierności szczególnie przy pierwszej jak gość dostał z bara i odbił się na metr... ale co tam był BIERNY Wiesz co oznacza to słowo?

No nie... Roztropek opowiada o semantyce, jak opowiadał o wrzutkach.
Przybyczony Głowacki dał się tak po prostu odepchnąć na metr od mniejszego i potem sobie truchtał. I to nie jest bierność. Bierność to tajemniczy obiekt w pustej głowe niejakiego "LucjuszWielki".

Ja już mówiłem , że głupota nie boli, ale jest uciążliwa dla otoczenia. A ten człowiek potrafi doprowadzić do frustracji swoją głupota. To jakby mieć głupiego wściekłego bachora.
Coś takiego jak tu
Ostatnio edytowane przez abcabc : 19.03.2017 o godz. 00:47.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 19.03.2017, 10:57
Jako dowód twej fachowej analizy ułożenia ciała i celowości zagrania niech posłuży strzał Videmonta po ziemi w 1 połowie... Ułożenie głowy, rąk i stopy wskazywały na chęć zdjęcia pajęczyny, niewiele brakło... Viva la France!

"Głowacki też przy drugiej bramce trochę zawalił (i Gonzo), ale nie aż tak jak przeciwko Ległej,", " Oczywiście, że Gonzalez zawalił i potem bierny Głowacki." Twa bystrość tak pożarła ostatnie komórki pod czaszką, że potrafisz wmawiać iż Głowacki biernie spoglądał na poczynania Piątkowskiego... "(i Gonzo)" Naucz się pisać jak chcesz coś przekazać poeto od 7 boleści... jak już chcesz na siłę przypisywać winę to EWENTUALNIE:
"Gonzalez przy drugiej bramce trochę zawalił (i Głowa też)"- poprzedni kretynizm wyraźnie wskazuje, że głwónym prowoderem utraty bramki jest Głowacki a za nim Gonzalez... Szkoda z pokemonem dyskutować bo oczywistych rzeczy potrafi się wyprzeć i odwrócić uwagę prymitywną obrazą drugiego użytkownika. Po legii nie chciało mi się ciebie obśmiewać jak to broniłeś klasy Videmonta bo nie było mi do śmiechu... Teraz co powiesz? Miał asyste? To była ostatnia moja odpowiedź, następna będzie przy kolejnym komentarzu ala Franz, po Amice, tak wiec poć się i płódź jakieś frazesy wierszem pisane.

Napisz jeszcze gimbie ile masz lat to zwieńczy twoją twórczość :]
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 19.03.2017 o godz. 12:33.

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 19.03.2017, 11:27
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Czytales kiedykolwiek przepisy? Bramkarz nie jest neitykalny, nawet w "piatce".

Po co w takim razie jest ta piatka? Okresla skad bramkarz moze wznawiac gre, gdy gra opuscili linie koncowa, czy chocby okresla minimalna odleglosc wznowienia gry z rzutu wolnego posredniego.

Ta nietykalnosc bramkarza jest mitem, wiele lat powatarzanym przez komentatorow i tak to zostalo w glowach wielu.
No tutaj akurat nie masz racji, bo przez lata bramkarz był nietykalny w piątce, ale nastąpiła zmiana w przepisach (3-4 lata temu?). Więc jeśli kiedyś tam czytał przepisy to miałby racje

weź ze sobą askeczupa
Mocno ci kibicuje, żebyś w końcu prawidłowo przepisał ten łańcuch 9 szalenie skomplikowanych znaków LuzuszjuWalki

Napisz jeszcze gimbie ile masz lat to zwieńczy twoją twórczość :]
Mocny argument
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 19.03.2017, 12:16
Za obrzucanie się inwektywami polecą zaraz bany
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.03.2017, 12:27
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
No tutaj akurat nie masz racji, bo przez lata bramkarz był nietykalny w piątce, ale nastąpiła zmiana w przepisach (3-4 lata temu?). Więc jeśli kiedyś tam czytał przepisy to miałby racje
Robiłem kurs sędziowski jakies 7 lat temu i już wtedy wykładowcy mówili, że nie ma takiego od dawna.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 19.03.2017, 12:32
Mocno ci kibicuje, żebyś w końcu prawidłowo przepisał ten łańcuch 9 szalenie skomplikowanych znaków LuzuszjuWalki
To z sympatii

W anal plus :"piątkowski sprytnie odbił się od Głowackiego" - na pewno miał zamiar odbicia się.. no, ale Głowacki biernie przyglądał się jak Gonzalez przegrywa pojedynek...

Wiem, że to nie jest żadna wyrocznia ale portal na którym wzoruje się abcd czyli "Weszło" ocenił Gonzaleza na 2... a Głowe, który "zawalił" dwie bramki na 6 :]

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 19.03.2017, 13:21
To z sympatii

Wiem, że to nie jest żadna wyrocznia ale portal na którym wzoruje się abcd czyli "Weszło" ocenił Gonzaleza na 2... a Głowe, który "zawalił" dwie bramki na 6 :]
Przecież nikt nie obwinia Głowy za 2 bramki. Przy pierwszej praktycznie w ogóle, a przy drugiej to 10% przy 90% Ivana.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.03.2017, 16:23
Oni mają 15, tam jest błąd.
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 19.03.2017, 17:44
@LucjuszWielki

Co to za bełkot? Gościu...
Piłeś, nie pisz. Nie piłeś, wypij. Ale nigdy już nie pisz.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.03.2017, 18:01
Pozostaje: Lech, Nieciecza, Zagłębie, Górnik Łęczna

Dla mnie plan minimum to 7 pkt:
- powalczyć z Lechem
- wygrać z Nieciecza
- zremisować z Zagłębiem
- wygrać w Łęcznej

Da to 44 pkt i po podziale 22 pkt. Jednak będę bardzo zadowolony z 9 pkt (3 zwycięstwa: Nieciecza, Zagłebie, Łęczna).
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 19.03.2017 o godz. 18:05.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 19.03.2017, 18:13
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Pozostaje: Lech, Nieciecza, Zagłębie, Górnik Łęczna

Dla mnie plan minimum to 7 pkt:
- powalczyć z Lechem
- wygrać z Nieciecza
- zremisować z Zagłębiem
- wygrać w Łęcznej

Da to 44 pkt i po podziale 22 pkt. Jednak będę bardzo zadowolony z 9 pkt (3 zwycięstwa: Nieciecza, Zagłebie, Łęczna).
I Nieciecza i Zagłębie w dołku. Można ostrzyć zęby na 9(gdyby to było 10 ojojoj), ale myślę, że i 5-6 da awans.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.03.2017, 18:35
@Dzimi

W tym momencie większe pieniądze postawiłbym, że Wisła nie przegra u siebie z Lechem, niż na to że na pewno wygra na wyjeździe z Łęczną (choć w sumie Łęczna też średnio będzie grała u siebie).

A też Zagłębie też jest cieniem drużyny z 2016 roku. Dla mnie 8 punktów to plan realny do osiągnięcia, a 12 to super-optymistyczny, ale nie niemożliwy.

A abstrahując od mojego optymizmu, to walka o grupę mistrzowską wcale nie jest rozstrzygnięta. Nie skreślałbym nawet Wisły Płock z tego wyścigu.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.03.2017, 19:05
"Nawet" Wisły Płock? Wisła Płock ma całe 3 punkty straty do ósmej Korony. Trudno, więc żeby ktokolwiek miał ją skreślać. Przy dobrych wiatrach to i Śląsk i Ruch mogą powalczyć.
Cieszy mnie optymizm po meczu z Wisłą, ale pamiętajmy co jest naszym priorytetem. A jest nim awans do górnej połówki, który wcale nie jest jeszcze osiągnięty. W dalszym ciągu jesteśmy na etapie szanowania każdego punktu. 40-41 pkt powinno wystarczyć by zagrać w ósemce. Mam nadzieję, że szybko do tej liczy dobijemy i nie będzie nerwówki do ostatniego spotkania.
Co do meczu z Wisłą. Przez pewien czas wyglądało na to, że powróciły wszystkie demony z czasów radosnego futbolu Kazia Moskala. Fajnie gramy do stanu 0-0, strzelamy bramkę na 1-0 po czym cofamy się i sami prosimy się o stratę bramki. Cudem jest to, że do przerwy nie przegrywaliśmy. Nie rozumiem jak można popełniać ten sam błąd po raz 50-ty. Wcześniej za Ramireza nie było tego z Koroną, nie było z Jagiellonią, na mniejszą skalę z Piastem. Trzeba na to koniecznie zwrócić uwagę.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.03.2017, 20:27
Chodzi mi bardziej o fakt, że jeszcze może nas wyprzedzić Wisła Płock (5 punktów straty do nas), niż Ruch i Śląsk (8 punktów straty do nas). O samą walkę o grupę mistrzowską nikogo nie skreślam, choć wydaje mi się, że awansujemy MY, Zagłębie, Korona (będzie rozdawała karty mając u siebie i Termalikę i Ruch) i ktoś z czwórki Termalika/Pogoń/Arka/Wisła Płock.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 19.03.2017, 21:53
Zagłębie jak tak dalej będzie kaleczyć to wypadnie z 8 podobnie z resztą Bruk-Bet, bo grupa pościgowa świetnie punktuje.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 19.03.2017, 22:18
Przecież nikt nie obwinia Głowy za 2 bramki. Przy pierwszej praktycznie w ogóle, a przy drugiej to 10% przy 90% Ivana.
abcabc napisał(a):Wyświetl post
Załuska faulowany, chociaż mógł mocniej wchodzić (co to za sędzia?). Ale największa wina obrońców. Głowackiego i Sadloka.
Głowacki też przy drugiej bramce trochę zawalił (i Gonzo), ale nie aż tak jak przeciwko Ległej, kiedy to złamał linię spalonego i się machnął. Wtedy to nawet Cywka mniej zawalił.

Mocny argument
Liczba NAŚCIE wyjaśniałaby logikę postów.

Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Od: 09.2016

Stary 19.03.2017, 22:59
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Zagłębie jak tak dalej będzie kaleczyć to wypadnie z 8 podobnie z resztą Bruk-Bet, bo grupa pościgowa świetnie punktuje.
Obyśmy ich wybili z tego grona tak jak oni nas rok temu.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 19.03.2017, 23:34
Mamy fajny terminarz, mocne zespoły u siebie i ogórki na wyjazdach, liczę na solidne zdobycze punktowe i zaczajenie się za plecami pierwszej czwórki. Wydaje mi się, że Lechia i Jagiellonia są spokojnie do złapania, jak zapunktujemy solidnie.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 19.03.2017, 23:43
ta liga pokazuje ze kazdy moze z kazdym przegrac ..... tu nie ma hegemona , choc trzeba przyznac 7egii zre goli tych "lepszych" a traci punkty ze slabymi ....dzis nawet jakas Leczna pokazala ze Amika to jednak nie polski Real Madryt , ....osobiscie na ten sezon mam 2 zyczenia - jedno niemozliwe : czyli zeby 7egia nie zdobyla mistrzostwa i drugie najwazniejsze : zeby macki filipiaki nie wystarczyly i zeby parchate scierwo spadlo z ligi .... to byloby cudowne ....ze juz nie wspomne o 2 rzeczach na raz
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.03.2017, 23:53
Ja tu jestem bardziej sceptyczny.Tzn wierzę w pierwszą 8 a po dostaniu się na coś więcej ale mamy ciężki terminarz.
Te mecze co gramy to tak z przebiegu rzut monetą ale może ogramy Amikę ,reszta zagra dla nas i już po tym meczu będzie luz.
btw.
Albo to presja świadoma(na zawodnika) albo nieźle nam się Semirek zapuścił. Kiedy był tu ostatni raz, od niego można by zacząć ustalać skład.Teraz gra ogony ale szacun akurat za to że się przyznał.Ja myślałem że tak chciał a po prostu mu zeszło.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 20.03.2017, 08:54
Mi sie wydaje tez, ze po czesci poza Pawlem Brozkiem / Boguskim / Brlekiem, to nie ma on z kim zagrac.
Zazwyczaj jak Semir wchodzi, to juz w/w trojki na boisku nie ma.
Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Od: 09.2016

Stary 20.03.2017, 17:32
Paradoksalnie dla nas lepiej żeby się pejsy utrzymały, robią nam raz/dwa razy na sezon pełny stadion i dodatkową mobilizację z okazji derbów a tak to na ich miejsce wskoczy kto, sosnowiec? chojnice? czy jakies inne chuja warte drużynki.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2017, 18:27
Czyli powinniśmy in kibicować? Chłopie, dobrze sie czujesz? 3 liga to ivh miejsce i zaden pelen stadion tego nie zmieni

Ps. Zmien awatar
Ostatnio edytowane przez Karherop : 20.03.2017 o godz. 18:31.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów