The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ricenb
Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.03.2017, 22:38
ondrasek dobry grajek ale za duzo go kontuzje dopadaja gdyby nie to to pewnie by wystrzelil warunki widac ma na ekstraklape i ziomek spoko ale niestety nas niestac na drugiego dawidowskiego i trza dzialac !!!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 15.03.2017, 10:33
Mała ciekawostka: Kolumbijczycy są wypożyczeni do końca roku, a nie sezonu.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.03.2017, 10:53
Wiemy od kilku dni.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 15.03.2017, 10:57
Arked napisał(a):Wyświetl post
Mała ciekawostka: Kolumbijczycy są wypożyczeni do końca roku, a nie sezonu.
Jeżeli faktycznie przedstawiają choć w 50 % taką wartość piłkarską jak nadzieje na forum to takie wypożyczenie/"przedłużone testy" możemy potraktować jako majstersztyk.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.03.2017, 11:31
miejmy nadzieję, że chociaż jeden z tych wynalazków wypali to będzie zajebiście
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.03.2017, 11:48
Nie no fakt napastnikow nie mamy. Ondraszek sie nie sprawdzil. Niby twardy silny a nie wiele pozytku z tego. Brozek lepiej sie spisuje w "walce wrecz" i jest skutecznijeszy. Zachara rowniez powodzenia.
Od nowego sezonu celem numer 1 jest napastnik nawet kosztem braku wzmacniania innych (i tak juz dobrze obsadzonych) pozycji.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.03.2017, 13:13
A ja myślę że Ondrasek mógłby zostać ale on musi mieć koło siebie takiego kogoś jak Badija. On robi ścianę a ten sobie strzela.
Tak jak Piast strzelił bramkę nam...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.03.2017, 17:31
Nie wiem jakie są szanse na ściągnięcie kogoś lepszego niż Ondrasek. Nie, żeby był jakimś geniuszem piłki, po prostu na naszych pułapie płac to jest już totalna loteria.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Od: 09.2016

Stary 15.03.2017, 21:59
korona sciagnela Cabrere to i może nam się uda kogoś ciekawego wynaleźć po rezerwowych ligach europejskich
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.03.2017, 22:08
Przecież Ondraszek na papierze wyglądał przed transferem bardzo dobrze, imho mecz z Piastem obiecujący.
Niestety dla niego, w każdym aspekcie Paweł Brożek jest od niego lepszy.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 18.03.2017, 14:16
Pisalem tutaj zaraz jak przyszedl Kiko ze Ondrasek nie bedzie pasowal do stylu druzyny i ze bedzie musial odejsc.
On nawet nie tyle nie pasuje, co po prostu nie ma umiejetnosci, ktore sa potrzebne na jego pozycji i w tym systemie gry. Glowa muru nie przebijesz.

Natomiast kazdego kto skresla Zachare odsylam do ostatniego meczu.
Zachara potrzebuje rytmu meczowego. Jak zacznie regularnie grac, bedzie pewniejszy w tym co robi. Ale juz i tak asysta przy bramce Bartosza i kilka innych zagran to bylo to.
Moze warto tez w jego przypadku pomyslec o przesunieciu go na boisku na pozycje Brleka?
Bo jesli Trabzon da 1 mln E to nie ma co sie zastanawiac tylko podziekowac i szukac napadziora.
No i bramkarza... Zaluska z kazdym meczem co raz gorzej i gorzej...
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.03.2017, 14:51
teo napisał(a):Wyświetl post
Zachara potrzebuje rytmu meczowego. Jak zacznie regularnie grac, bedzie pewniejszy w tym co robi. Ale juz i tak asysta przy bramce Bartosza i kilka innych zagran to bylo to.
Również bym go jeszcze nie skreślał. Wczoraj pokazał się z dużo lepszej strony niż w spotkaniu z Legią. Widać, że bardzo mu zależy, strasznie się na siebie wkurzał po złych zagraniach. Wirtuozem nigdy nie był i nie będzie, ale zdecydowanie ma potencjał na lepszą grę niż dotychczas.

Moze warto tez w jego przypadku pomyslec o przesunieciu go na boisku na pozycje Brleka?
Bo jesli Trabzon da 1 mln E to nie ma co sie zastanawiac tylko podziekowac i szukac napadziora.
Człowieku, Brlek to aktualnie nasz najlepszy zawodnik. Nie zagrał jeszcze jednej pełnej dobrej rundy, a Wy już go chcecie sprzedawać. Owszem jest szansa na fajny zarobek w przyszłości, ale pamiętajmy, że nie kupiliśmy go za paczkę frytek, więc fajnie byłoby uprzednio zaprezentować go na arenie międzynarodowej i uszczknąć trochę więcej niż kilkaset tysięcy euro.

Co do Załuski - coraz gorzej i gorzej? W ostatnich spotkania kilkukrotnie ratował nam tyłek, owszem wczorajszy gol na 1-1 to typowy 'Pawełek', ale że brakuje mu pewności siebie w grze na przedpolu to żadna nowość. Po meczu z Piastem nawet wspominałem, że jest bardzo elektryczny przy wyjściach do górnych piłek i prędzej czy później się to zemści. Ten element bramkarskiego rzemiosła zdecydowanie do poprawy.
Odpowiedz cytując
Mixu
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 18.03.2017, 14:52
regan napisał(a):Wyświetl post
Brozek lepiej sie spisuje w "walce wrecz"
Ty tak na poważnie?
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 18.03.2017, 15:11
Pisalem tutaj zaraz jak przyszedl Kiko ze Ondrasek nie bedzie pasowal do stylu druzyny i ze bedzie musial odejsc.
On nawet nie tyle nie pasuje, co po prostu nie ma umiejetnosci, ktore sa potrzebne na jego pozycji i w tym systemie gry. Glowa muru nie przebijesz.

Jakby dać znak negacji przed wszystkim co tu napisałeś to by się w sumie zgadzało
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.03.2017, 15:46
Skąd w ogóle ten Trabzon, gdybanie czy jakiś faktyczny news?

1 mln ojro za 23-letniego, rozwojowego zawodnika, który jest najlepiej grającym piłkarzem topowej drużyny ligi (tabela za wiosnę), z przeszłością w U21 mocnego piłkarsko kraju to mało. Sytuacja finansowa klubu już chyba nie jest agonalna, szanujmy się.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.03.2017, 16:42
d
Nie ma przecież oficjalnych ofert. Jeśli będziemy stabilni finansowo - to nie będziemy musieli sprzedawać kazdego za wszelką cenę. Wcześniej nie mieliśmy tego komfortu.

Myślę że teraz trzeba szukać chętnego na Sadloka. W czerwcu zostanie mu roczny kontrakt i pytanie czy przedłuży czy tez lepiej będzie sprzedać żeby zarobić na jakby nie było reprezentancie polski.

A Brleka (jeśli nie trafi się naprawdę dobra oferta) to lepiej jeszcze potrzymać w klubie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 18.03.2017, 19:48
Kilka meczy za nami więc musze zapytać:
O co chodzi z tym Videmontem? No moje oko któraś z odpowiedzi:
a)gość jest jakiś rozbity psychnicznie
b)gość nie umie grać w piłke
c)gość jest bez formy
d)cięzko przechodzi mu aklimatyzacja

Co by nie mówić to nawet takie wynalazki jak Barrientos czy Crivelaro dawali jakieś przebłyski. A on nic. Praktycznie nie ma udanych zagrań ani decyzji boiskowych. Wczoraj raz w końcówce dobrym powrotem nazwałbym jedyne udane zagranie.
W Gliwicach oprócz dośrodkowania na bramkę nie miał udanego zagrania ani dryblingu (same straty).
Jak dla mnie nie ma ani techniki ani szybkości ani strzału. Przy takiej formie to lepiej dać szanse Bartoszowi czy Bartowskiemu na skrzydle.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 18.03.2017, 19:55
Przypominam, ze dzieki Videmontowi wygralismy w Gliwicach
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 18.03.2017, 20:07
^^
wspomniałem o tym. Ale to naprawdę było jego jedyne udane zagranie.
Zresztą Crivellaro czy Barrientos też strzelali nam bramki na wagę 3 punktów. Ale jedna jaskółka wiosny nie czyni.
Nie wiem może jest też mistrzem treningu ale póki co na boisku to on ginie. Żadnej wartości dodanej drużynie nie daje....
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.03.2017, 20:14
No i to on podawał do Stilicia, więc ja bym nie szarżował
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.03.2017, 20:16
Pero napisał(a):Wyświetl post
Kilka meczy za nami więc musze zapytać:
O co chodzi z tym Videmontem? No moje oko któraś z odpowiedzi:
a)gość jest jakiś rozbity psychnicznie
b)gość nie umie grać w piłke
c)gość jest bez formy
d)cięzko przechodzi mu aklimatyzacja
W mojej opinii A, D i w efekcie C. Oby i w jego przypadku powtórzył się casus Brleka. Trener w niego wierzy, koledzy z zespołu chwalą go w swoich wypowiedziach, więc chyba nie jest tak drewniany na jakiego teraz wygląda. Miejmy nadzieję, że w końcu głowa zacznie pracować i pokaże nam pełnię swoich umiejętności na boisku.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.03.2017, 21:14
Mixu napisał(a):Wyświetl post
Ty tak na poważnie?
Widzisz cudzyslow?

Chodzi o to ze potrafi przepchac sie i zrobic sobie miejsce, dzieki czemu dlugie pilki grane na niego nie sa przewaznie tracone
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.03.2017, 21:46
Liczby Hugo ma dobre, 2 asysty a nie wiem czy uzbierał łącznie 180 minut Wiadomo, widać, że zakręcony trochę, liczę na to, że się pozytywnie odkręci )
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 18.03.2017, 21:59
regan napisał(a):
Chodzi o to ze potrafi przepchac sie i zrobic sobie miejsce, dzieki czemu dlugie pilki grane na niego nie sa przewaznie tracone
Brożek lepiej się zastawia, inteligentniej szuka miejsca na boisku i znacznie lepiej rozprowadza ataki. Ondrasek jest silniejszy i bardziej waleczny, ale nie ma tego sprytu do wykorzystywania błędów obrońców. To totalnie nieintuicyjne, bo silniejszy zawodnik powinien być lepszy w walce o długie piłki, ale też wolę do takiej gry Brożka.
Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.03.2017, 22:38
Videmont ma trochę pod górkę. Jak w przypadku Lloncha i Gonzaleza obydwoje wskoczyli do pierwszego składu głównie z powodu braku konkurencji tak Francuz ma świadomość że ma bardzo trudnego konkurenta do pierwszej jedenastki. Wyobraźcie sobie sytuację że bardzo wam na czymś zależy ( a nie wątpię że piłkarzowi, zwłaszcza z krótkim kontraktem, bardzo zależy ). W końcu szef wam mówi "Dawaj teraz twoja szansa pokaż na co cię stać" Łatwo się spalić w takiej sytuacji? Bardzo łatwo. Zwłaszcza że wchodzisz do grupy zgranych z sobą ludzi... Trzeba być nad wyraz silnym mentalnie żeby udźwignąć taką sytuację. Czy nie tak było z Brlekiem do czasu aż nie przyszło przełamanie? Ja z własnego doświadczenia, aczkolwiek nie piłkarskiego, wiem że tak jest.

Ja wierzę w naszego żabojada. Tym bardziej że, moim zdaniem, w sztuce piłkarskiej jest przed, dość surowym piłkarsko, Patrykiem.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.03.2017, 22:42
GBO

Może i jest przed Patrykiem w sztuce piłkarskiej, ale w ostatnim meczu I połowa dramat. W drugiej połowie było trochę lepiej.

Dla mnie Videmont jest we wszystkim solidny a w niczym dobry. Patryk surowy technicznie, może. Ale to on wygrywa sporo pojedynków 1 na 1. Videmont co mógł to przegrał w grze 1 na 1. Tak to na dziś wygląda. Drybling jak 33 letni Boguski...

Owszem jak się zgra z kolegami może być lepiej. Ja tam go nie skreślam. Ale na tą chwile nie wiem w czym on jest mocny.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 18.03.2017, 22:48
Jakby nie patrzeć to ma już dwie asysty i to bardzo ważne. Trzeba mu dać czas jak Brelkowi. Jego też już wszyscy skreślili jakiś czas temu, a teraz liczą hajsy za niego. Jedynym problemem może być to, że on tyle czasu może nie mieć. Kontrakt do końca sezonu chyba, nie?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.03.2017, 23:59
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Przypominam, ze dzieki Videmontowi wygralismy w Gliwicach

tak,wrzutka na ślepo,nawet sie nie patrzył gdzie wrzuca,no ale był na szczescie Brlek

Ale ok,ja nie jestem przekonany do gościa,ale rozumiem jego sytuacje,na razie ma pewnego rodzaju taryfe ulgowa,ma czas zeby z niej skorzystać
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Piotr777
Senior Member

Stary 19.03.2017, 03:38
Wrzutka Videmonta na ślepo...Stilić celował w lewy słupek, Małecki zawsze patrzy gdzie wrzuca piłkę...Panowie, nasza liga to nie Premiership. Videmont w dwóch meczach walnie przyczynił się do zdobycia 6 punktów, awansu do górnej ósemki, zatrzymania Kiko na dłużej, powodzenia planu Junco. Wisła zdobywa punkty, pnie się w tabeli, zostawiła w tyle parchatych, ale Wam brakuje stylu, mierzonych podań i ch... wie czego jeszcze. Wrzućcie na luz. Ta szklanka jest w połowie pełna. Więcej niż w połowie.
Odpowiedz cytując
Piotr777
Senior Member

Stary 19.03.2017, 03:45
Magic Johnson też nie patrzył, gdzie podaje
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów