The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.03.2017, 20:22
Zastanawiam się czy Stilić, to w ogóle jeszcze wróci do formy ekstraklasowej.. nie było za bardzo kim dzisiaj z przodu straszyć. Bez Pawła Brożka i Zdenka w sumie nasze zagrożenia kończyły się na linii pomocy....

Mimo wszystko, coś ciągle pozwala patrzeć z optymizmem na pracę hiszpańskiego trenera. Mamy potencjał i grę na grupę mistrzowską. Miejmy nadzieję, że uda się nam tam dociągnąć na koniec rundy zasadniczej.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 12.03.2017, 20:24
Hujowy mecz z hujowym przeciwnikiem i hujowym koncowym wynikiem.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 12.03.2017, 20:25
Bez napastnika nie da się grać. Cudów nie ma. Nie było nawet kim postraszyć z przodu...

Legia była piłkarsko lepsza, choć oczywiście wcale nie musieliśmy tego meczu przegrać. Ale nic ponad remis nie było w naszym zasięgu w takim składzie. Teraz przed nami mecz o 6 punktów i tylko to się liczy.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 12.03.2017, 20:26
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiam się czy Stilić, to w ogóle jeszcze wróci do formy ekstraklasowej.. nie było za bardzo kim dzisiaj z przodu straszyć. Bez Pawła Brożka i Zdenka w sumie nasze zagrożenia kończyły się na linii pomocy....

Mimo wszystko, coś ciągle pozwala patrzeć z optymizmem na pracę hiszpańskiego trenera. Mamy potencjał i grę na grupę mistrzowską. Miejmy nadzieję, że uda się nam tam dociągnąć na koniec rundy zasadniczej.
Spokojnie, wróci ale dopiero na mecze w 8. Pozostaje wciąż otwarte pytanie w której 8?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 12.03.2017, 20:33
Mnie tylko bawi tekst z c+ 'ruch głowa Gonzaleza absorbuje uwagę Malarza'. Nie jestem ekspertem, nie wiem czy to powinien być gol czy spalony, ale jeśli w przepisach jest coś o ruchu głową to ta gra jest zabawna
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 12.03.2017, 20:34
Piłkarz na pozycji spalonej absorbuje uwagę bramkarza czy nie? Myli go tym ruchem głową czy nie?
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 12.03.2017, 20:35
Piłkarz na pozycji tak, ale jakby zajebał pajacyka to co? Dostałby czerwoną?
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.03.2017, 20:36
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Przesadziłem, ale denerwuje mnie nieustanne czepianie się Cywki. Winą za tę bramkę podzielą się Sadlok i Głowa

A dlaczego Sadlok? Ja rozumiem, że był najbliżej Guilherme, ale to jest lewy obrońca i ktoś inny powinien do niego doskoczyć chyba.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 12.03.2017, 20:39
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
A dlaczego Sadlok? Ja rozumiem, że był najbliżej Guilherme, ale to jest lewy obrońca i ktoś inny powinien do niego doskoczyć chyba.
Moim zdaniem za późno skrócił pole gry. Jak zobaczę powtórkę jeszcze raz to napiszę o tym
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.03.2017, 20:40
Dokladnie,co by nie mowic ok,mecz KLASYK ,ale obydwa zespoly w zupelnie innej sytuacjii,otoczce i kazdej innej rzeczy.

Mozna bylo spokojnie wywiesc punkt,niestety bez napastnika to mozna w bierki sobie pograc.Zachara to nie to.Teraz widac ile dla zespolu znaczy Ondrasek ,ktorego duza czesc tego forum najchetniej by sprzedala.To powodzenia w graniu z Zacharą na szpicy własnie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.03.2017, 20:44
Ciężko wygrać mecz jak się wpuszcza w miejsce dwóch z trzech najbardziej ofensywnie nastawionych graczy swojej drużyny gościa bez formy i szybkości i oraz młodego skrzydłowego co dopiero wchodzi do zespołu. Co innego jakby był jeszcze Paweł na murawie, to można by było liczyć, że po podaniu któregoś się urwie. A tak to nie miał kto się urywać.

A co do tego, że obaj (Boguski, Zachara) byli bezużyteczni to bzdura. Dwie najlepsze sytuacje nasze do strzelenia bramki po ich strzałach. W ogóle strzał Boguskiego to był majstersztyk, jak tam byłby inny bramkarz niż Malarz to byłaby bramka. Zachara - minimalne pudło. Obydwaj zrobili więcej niż choćby Małecki przez ponad 90 minut.

Moim zdaniem trzeba było wstrzymać się jeszcze trochę ze zmianami, bo przed nimi przeważaliśmy i gra się kleiła, było czuć, że coś może wpaść zaraz.

Powinniśmy byli poczekać do ostatniego kwadransa i jakby nie wpadło wpuścić Videomnta za Lloncha albo Mąkę i zaryzykować.

My zamiast tego zagraliśmy kunktatorsko przy 0:1, tak jakby minimalna porażka była naszym celem. Szkoda.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.03.2017 o godz. 20:50.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 12.03.2017, 20:46
https://zapodaj.net/7cced47cf046e.jpg.html
O to mi chodzi. Nie roztrząsał bym też tej bramki. Nie było tu jakiegoś rażącego błędu żadnego z naszych zawodników. Trzeba zacząć strzelać bramki

s1mone
Majstersztyk? ekhem. Pudło na niemalże pusta bramkę Zachary nie czyni jego występu dobrym, raczej obniża jego ocenę
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Trudno coś powiedzieć po tym meczu. Nie wiadomo, czy obydwie drużyny zagrały tak słabo ogółem, czy tak genialnie w defensywie (w naszym wypadku od 20 minuty).

Szkoda pierwszych 20 minut, kiedy zostawialiśmy Legionistom dużo miejsca w strefie między linią obronną, a pomocą. W ataku było totalnie bez błysku. Mam nadzieję, że w przerwie spowodowanej pauzą za kartki Mały nabierze formy, bo dzisiaj nawet nie to, że zagrał źle, ale wyglądał jakby nie miał swojej pewności siebie.

Na plus dla mnie Sadlok, Cywka i Załuska. Na minus cała ofensywa i pierwsze 20 minut.

Już się nie znęcajcie nad tym Stilicem. Ok, nie jest w najlepszej formie, ale chyba oczekiwaliście od niego dzisiaj, że będzie wyjmował króliki z kapelusza i asy z rękawa. Moim zdaniem parę razy całkiem nieźle rozegrał piłkę, a oprócz tego nie odstawał ani na plus ani na minus od reszty. To nigdy nie był, nie jest i nie będzie piłkarz, który weźmie piłkę na 30-40. metrze i pogna jak Vadis, czy Małecki w formie. Stilic dzisiaj nawet nie grał ani przez moment z napastnikiem przed sobą. Wygląda jakbyście robili z niego kozła ofiarnego naszej indolencji w ofensywie, na która złożyli się Boguski, Małecki, Zachara, Videmont, Stilic i może Brlek (on chyba najlepiej z wymienionych). Wiem, że oczekiwania od niego są spore, ale dzisiaj nawet Semir w formie, grając od 60. minuty, nie wiem czy by pomógł.

Teraz czas na ważniejszy mecz z perspektywy naszych celów z Wisłą Płock. Dzisiaj można było przegrać - nie jest miło, ale nie zmienia to bardzo naszej sytuacji. W piątek natomiast trzeba wygrać!
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

O spalonego nie ma sensu się burzyć, niestety był bezdyskusyjny.

A co do komentarza C+, to mnie bardziej rozwaliła poważna dyskusja "bezstronnych" komentatorów (plus pytanie w przerwie do Załuski) co do tego, że powinna być czerwona kartka dla Gonza.

Dopiero po tym, jak się Wolskiemu "telefon zagrzał", przestali robić z siebie idiotów i przestali poruszać temat czerwonej, co oczywiście wcale nie znaczy, że potrafili przyznać, że faulu ewidentnie nie było, cały czas wspominając, że jednak ileś tam kroków wcześniej był kontakt.
Odpowiedz cytując
staszek2309
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.03.2017, 20:51
Winny za utratę bramki przede wszystkim jest Zachara, a nie Głowa czy Cywka. Głowa był blisko dobrej interwencji, ale piłka jakoś dziwnie przeszła mu nad nogą.
Przed stratą gola Pol odebrał świetnie piłkę i podał do Zachary, który zakiwał się na śmierć i stracił piłkę w środku boiska.
Dodatkowo Pol akurat zszedł do boku boiska bo chyba poprawiał buta, który mu spadł przy tym odbiorze.
I to właśnie Lloncha brakło, żeby doskoczył do Ghuillerme i dlatego ten miał tyle miejsca.
Generalnie szkoda meczu. Remis spokojnie był do ugrania.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.03.2017, 20:53
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
https://zapodaj.net/7cced47cf046e.jpg.html
O to mi chodzi. Nie roztrząsał bym też tej bramki. Nie było tu jakiegoś rażącego błędu żadnego z naszych zawodników. Trzeba zacząć strzelać bramki
Tak mi się kojarzy, czy wtedy akurat Llonch nie leżał przy linii bocznej po jakimś kontakcie z przeciwnikiem i dlatego zabrakło go w środku przed parą stoperów?
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 12.03.2017, 20:55
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Legia po strzelonej bramce oszczędzała siły na ważniejszy dla nich mecz z Lechią za tydzień. My dobrze że nie rzuciliśmy się w otwarty futbol bo wynik byłby 3-0.
No nie. Oni oszczędzali siły na mecze następnej rudny. O może na te za rok.

Jak można tak kopać swój zespół i znajdować wymówki dla słabowitej Legii?
Wisła maiała lekką przewagę w posiadaniu piłki i często trzymała Legię na swoim polu karnym (Legła grała u siebie). Oczywiście kanalarz Wolski próbował ten fakt zakłamać, kiedy to Murawski zaznaczył. A potem kręcił, że Legia nie musi grać, skoro Wisła "nie ryzykuje" (chociaż to właśnie kilka minut wcześniej przez długie minuty trzymała Ległą w polu karnym). Od kanalarza Wolskiego tego można oczekiwać. Ale dlaczego piszą takie dyrdymały niektórzy fani Wisły?
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 12.03.2017, 20:56
Wstydu nie było, teraz tylko wygrana w piątek
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 12.03.2017, 20:59
Pogodzę was: winni utraty gola są łącznie Zachara, Sadlok, Głowacki i Cywka. Każdy z nich mógł swoim zachowaniem zapobiec utracie bramki, ale żaden tego nie zrobił, trudno.

Ważne, że nie tracimy już goli taśmowo, góra jeden w meczu i to zwykle na skutek incydentalnego błędu, nie jakiejś katastrofalnej postawy drużyny w defensywie
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 12.03.2017, 20:59
Wstydu nie było, ale agresji i pazerności w końcówkę brakło
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.03.2017, 21:02
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Piłkarz na pozycji spalonej absorbuje uwagę bramkarza czy nie? Myli go tym ruchem głową czy nie?
Myślisz, że gdyby Legia tak strzeliła gola, sędzia też by to zakwestionował?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 12.03.2017, 21:05
abcabc napisał(a):Wyświetl post
No nie. Oni oszczędzali siły na mecze następnej rudny. O może na te za rok.

Jak można tak kopać swój zespół i znajdować wymówki dla słabowitej Legii?
Wisła maiała lekką przewagę w posiadaniu piłki i często trzymała Legię na swoim polu karnym (Legła grała u siebie). Oczywiście kanalarz Wolski próbował ten fakt zakłamać, kiedy to Murawski zaznaczył. A potem kręcił, że Legia nie musi grać, skoro Wisła "nie ryzykuje" (chociaż to właśnie kilka minut wcześniej przez długie minuty trzymała Ległą w polu karnym). Od kanalarza Wolskiego tego można oczekiwać. Ale dlaczego piszą takie dyrdymały niektórzy fani Wisły?
To jest temat meczowy do dyskusji a nie klepania piłkarzy po plecach

Jakby legia na nas ruszyła, pewnie by się kotłowało pod naszą bramką (pomijam jak długo by wytrzymali to tempo) i może by coś wpadło a może nie. Natomiast my mielibyśmy paradoksalnie więcej szans na kontry bo legia by sie otworzyła.

Natomiast legia postanowiła nie napędzać tempa i próbować strzelić 2 bramki, wychodząc z założenia że to zbyt duże ryzyko i lepsze 1-0. Przez co na boisku mieliśmy szachy przez sporą część II połowy.

My czekaliśmy na 1 błąd legii nie odsłaniając sie. legia również zwalniała tempo nie próbując mocniej nas przycisnąć bojąc sie kontry. Jesli ci to poprawi humor - to zwolnienie tempa gry przez elke nie było oszczędzaniem sił na Lechie a wynikało z taktyki.

btw
gralismy tak bo brak było aramat i siły z przodu
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 12.03.2017 o godz. 22:52.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 12.03.2017, 21:05
Fakt Zachara stracił piłkę chociaż mógł sie dać przewrócić, ale z drugiej strony to Cywka miał nurka przed sobą i nie docisnął. Generalńie Cywka grał dobrze, podobnie Brlek, Mąka do 60 min. Llonch ale tylko jako przecinak. Bez napastnika nie ma szans na zawojowanie czegokolwiek a Zachara w walce z Daborowskim i Pazdanem nie miał szans. Z drugiej strony faul Jedrzejczyka w 3 min. Jak dla mnie żółta. Spalony niestety prawidłowo odgwizdany, od razu przypomniała mi sie sytuacja z Rzezniczakiem który tez kiedyś absorbował Miskiewicza wtedy niestety bramkę uznali...
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Markfire20
Senior Member

Od: 12.2015

Stary 12.03.2017, 21:06
Spalony Gonzaleza był, nie ma o czym mówić. Brakowało mi dzisiaj jakości w ataku. Szkoda ale świat się nie zawalił. Cel na 2 wyjazdowe mecze wykonany - 3 punkty. Teraz skupić się na meczu z Płockiem i zdobyć z nimi pełną pulę.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 12.03.2017, 21:07
@Ogryzek

@Bene Nati

Dla mnie więcej jest zasługi Załuski (i poprzeczki), że do 90 minuty graliśmy na remis niż Kiko. Powinno być 3-0 i nikt do nikogo (poza naszymi piłkarzami) nie powinien mieć pretensji. W ostatnich 3 minutach była sytuacja, że Videmont wrzucał piłkę ze skrzydła, a w środku był 1 nasz piłkarz w otoczeniu 5 legionistów. Graliśmy tak zachowawczo, że nie mieliśmy prawa nic w tym meczu ugrać. Dziwię się trenerowi, że nie chciał na końcu (tak od 80 minuty) grać na dwóch napastników i np postawić Urygę w ataku który przy swoim wzroście a nuż wygrałby jedną główkę. Nie dało się wygrać tego meczu, angażując w ataku 2-3 zawodników w końcowych fragmentach meczu.

@staszek2309

Pełna zgoda. Też dla mnie ten gol jest winą Zachary. W przypadku tak głupiej straty, zespół nie zdążył się dobrze ustawić, nim rywal nas zaskoczył. Nagana dla tego piłkarza.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 12.03.2017, 21:13
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Dla mnie więcej jest zasługi Załuski (i poprzeczki), że do 90 minuty graliśmy na remis niż Kiko. Powinno być 3-0 i nikt do nikogo (poza naszymi piłkarzami) nie powinien mieć pretensji. W ostatnich 3 minutach była sytuacja, że Videmont wrzucał piłkę ze skrzydła, a w środku był 1 nasz piłkarz w otoczeniu 5 legionistów. Graliśmy tak zachowawczo, że nie mieliśmy prawa nic w tym meczu ugrać. Dziwię się trenerowi, że nie chciał na końcu (tak od 80 minuty) grać na dwóch napastników i np postawić Urygę w ataku który przy swoim wzroście a nuż wygrałby jedną główkę. Nie dało się wygrać tego meczu, angażując w ataku 2-3 zawodników w końcowych fragmentach meczu.
Dla Urygi zbyt skomplikowane jest ustawienie się na DP, a ty chcesz, żeby się nosem w polu karnym przeciwnika wykazał? Ja myślałem, że Bartosz wchodzi na szpice, ale coś tam z prawej grał
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.03.2017, 21:53
Przy bramce najbardziej zawalił głównie Zachara, tylko też Sadlok jako obrońca nie może pozwolić tak długo prowadzić piłki przeciwnikowi. Dodatkowo jak większość zauważyła brakło w środku Lloncha, który poprawiał buta przy lini bocznej. Jeszcze zastanawia mnie gdzie był Mąka w tej sytuacji, przecież teoretycznie grał jako śpd.
Videmont udowodnił mi dzisiaj swoją zmianą, że nie jest on skrzydłowym tylko raczej graczem środka pola. Pozostaje nam czekać na Kolumbijczyków, ponieważ na razie na skrzydło może jedynie wchodzić Bartosz.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 12.03.2017, 22:25
Ja uważam, że mecz był max do zremisowania.

Kanciaty łeb zamieszał naszymi obrońcami konkretnie. Później kartka dla Gonzaleza, która powinna być wg mnie w drugą stronę za klasyczne padolino (co częściowo przyznał Pan Sławek w Legia plus extra). Niedługo później kartka dla Małego - bałem sie, że nie dokonczymy tego meczu w 11 - wiadomo jak łatwo zagotować w głowie Małeckiemu.

Nieuznana bramka dla Wisły - no cóż, spalony był

Z konkretniejszych sytuacji dla nas to jedynie w pierwszej połowie na spólke Brlek z Zachara i nic wiecej. Także wg mnie remis to był maksimum, porażka myśle, że sprawiedliwa.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 12.03.2017, 22:44
Pisanie że szkoda bo z tak słaba Legią to trzeba wygrać jest bezsensu.
Legia nie jest słaba jest w naszej lidze najsilniejsza a to że czasem lekceważy przeciwnika to inna sprawa. Widamo był że na mecz z Wisła sprężą się bo:

1. Legia robiła wszystko by ten mecz wygrać bo ostatnich wtopach
2. Dla niech mecze z Wisła to nie mecze z Niecieczą . Mecz z Wisła to prestiż to coś więcej niż mecz

Poza tym chcę przypomnieć jakie bramki strzelił Ruch - można śmiało napisać takie wchodzą jeden na 100.

Ode mnie słowa gratulacji dla naszych bardzo solidny mecz. Zagrali bardzo mądrze taktycznie powiedzmy w końcówce mogli bardziej się otworzyć

Pewnie że to Interia ale zobaczcie sobie oceny piłkarzy
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...ol,nId,2367652
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 12.03.2017 o godz. 22:50.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 12.03.2017, 22:54
Kiedy te oceny to jawna kpina. Odzidzia czy Mulę naprawdę dobry mecz zagrali...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów