The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.03.2017, 20:02
Zabrakło dojazdu, nawet w ostatnich 5 minutach żadnego pressingu. Zanim ktoś jeszcze raz powie, że Videmont to 'obrażony francuski piesek' to polecam obejrzeć ten mecz. Hugo i Llonch naprawdę chcieli, reszta brama 1:0 w ciemno. Małecki nie zrobił dziś dosłownie nic. W przerwie do głowy przyszła mi myśl- może by tak Stilicia za miernego Boguskiego? Teraz mi za to wstyd. Szkoda mi Brleka, bo póki grał na ŚP to był to bardzo dobry mecz w jego wykonaniu. Do obrońców moim zdaniem pretensji mieć nie można, Załuska kolejny fantastyczny mecz.
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 12.03.2017, 20:03
Szkoda, że nie podjęli większego ryzyka w końcówce.
Szkoda, że nie stać nas wartościowego napastnika bo Paweł młodszy nie będzie.
Szybkościowiec z przodu to podstawa przy grze z kontry.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.03.2017, 20:03
Bezprzecznie najlepszy na boisku był sedzia . Umiejętnie dbał aby legii nic złego się dzisiaj nie stało . Zwykly cap.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.03.2017, 20:04
Byli po prostu lepsi.
Strach pomyśleć co by było, gdyby nie postawa Załuski. Wisła zagrała bez większego ładu i składu, na pewno z przodu brakowało Pawła.
Co w naszej lidze robi kosmita Ofoe to ja naprawdę nie wiem, ośmieszał dziś naszych niemiłosiernie.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 12.03.2017, 20:04
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Byli po prostu lepsi.
Strach pomyśleć co by było, gdyby nie postawa Załuski. Wisła zagrała bez większego ładu i składu, na pewno z przodu brakowało Pawła.
Co w naszej lidze robi kosmita Ofoe to ja naprawdę nie wiem, ośmieszał dziś naszych niemiłosiernie.
Legia też była żałosna. Za ten mecz obie drużyny powinny dostać po -3 pkt.
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 12.03.2017, 20:05
Legia, jak kolejny nasz rywal "nic wielkiego nie pokazała" bo Wisła nie pozwala na zbyt wiele grając defensywnie.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.03.2017, 20:10
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
Bedzie 1-0 ale nie wiem dla kogo. Oby dla nas

I .... w dupe wykrakane...
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

To wstyd, że z tak słabą Legia, zagraliśmy taki piach. Bez pomysłu, bez dynamiki, z minimalnym pressingiem. W 80 minucie to wyglądało jakbyśmy przede wszystkim nie chcieli stracić bramki.

Niemniej jednak świetny mecz Załuski. Powinni mu dać już teraz nowy kontrakt, bo nam go podkupi Lech czy inna Jagiellonia. Nawet pomimo jego wieku. Pochwalić też chciałbym Brleka, który jako jedyny chciał zrobić różnicę w środku pola.

Zachara pokazał, dlaczego absolutnie nie należy mu się przedłużenie kontraktu. Ondrasek nawet jak nie strzela, to chociaż do czegoś przydaje się na boisku.. ale Zachara jest po prostu do niczego.

I osobne słowo nt Stillicia. Dalej wygląda fatalnie fizycznie i w dodatku kiepsko psychicznie. Na początku miał kilka dobrych zagrań, ale w takim ustawieniu (głęboko cofnięty Mąka i Llonch), bez wsparcia tracił piłkę od razu. Jeszcze sporo czasu minie, aż znowu stanie się poważnym piłkarzem.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Legia po strzelonej bramce oszczędzała siły na ważniejszy dla nich mecz z Lechią za tydzień. My dobrze że nie rzuciliśmy się w otwarty futbol bo wynik byłby 3-0. Przez taką a nie inna taktykę paradoksalnie walczyliśmy do końca o punkt.

Wnioski:
1. Z przodu bez Brozka czy Ondraska gra słaba
2. Udało sie nie stracić wiecej goli i utrzymać poziom max 1 bramki straconej
3. Szkoda że Cywka zgubił krycie przy golu
4. Stilić wciąż ława
5. Szkoda 8 kartki Małego na arcyważny mecz z Płockiem za tydzień.

Teraz pełna koncentracja i w piatek o 3 punkty!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wislak1995
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.03.2017, 20:11
Tragedii nie było. Legia miała okazję, którą wykorzystała, a potem spokojnie dowiozła zwycięstwo. Gdyby nasz setka Zachary wpadła, to wyglądało by to zupełnie inaczej.
Termalica i Ruch zdobyli w Wwa punkty, bo mieli napastników, którzy zdobywają bramki. A my mieliśmy Zacharę. Z Brożkiem, czy Ondraskiem dalibyśmy radę coś ugrać.
Tak btw. to Cywka powinien się nauczyć przewracać. Naciskany/przewracany przez 2 typów, a mimo to biegnie dalej i często potem traci piłkę. Brytyjskie nawyki ;D
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.03.2017, 20:11
daniel123 napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobry mecz Cierzniaka, na plus również Malecki.
Stilic znowu beznadziejny dobrze ze wszedł tylko na 30 minut
wat? na ławce?
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.03.2017, 20:12
Typowy mecz 1:0, strzeliła legia, szkoda.
Jakim cudem Radovic skończył bez nawet słownego napomnienia za symulki to nie wiem. Generalnie bardzo drażniło mnie kładzenie się na murawę legionistów przy każdym kontakcie fizycznym.
Z naszej strony zabrakło napastnika, Zachara pod nieobecność kolegów miał szansę się pokazać i ją zaprzepaścił.
Dobra neutralizacja przeciwnika, ale to było takie granie jak za Moskala na Standard Liege.
Co myślicie o golu Mączyńskiego?
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 12.03.2017, 20:12
1. Brawo Wisła! Długo dominowali nad ległą, nie było źle.
2. Tylko z Zacharą w ataku nie da się strzelić bramki. Z całym szacunkiem ale ten gość jest za słaby na Wisłę.
3. Załuska Mistrz!
4. Z taką formą ogramy Lecha u siebie!
5. Z taką formą legła nie ma startu do Lecha
6. Przemiana Cywki, dla mnie dobry występ.
7. Legia płaczki śmiech na sali.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 12.03.2017, 20:13
O przebiegu meczu zadecydowały dwa czynniki:

1. Doskonała, bezstronna i w pełni bezbłędna postawa sędziego Gila, który szybko pokazał obu drużynom, na co mogą sobie tego dnia pozwolić. Dawno nie widziałem tak dobrego sędziego. Każdą stykową sytuację traktował bardzo obiektywnie. Kto wie, może wkrótce pan Gil zostanie sędzią międzynarodowym. Jego olbrzymim atutem jest też łatwe do wymówienia nazwisko.

2. Kontuzje naszych dwóch napastników.
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 12.03.2017 o godz. 20:15.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

Wnioski:

3. Szkoda że Cywka zgubił krycie przy golu
5. Szkoda 8 kartki Małego na arcyważny mecz z Płockiem za tydzień.
Ad.3 Czy ty jesteś normalny? Boguski też zawalił przy tej bramce? Na środku pola karnego zgubił krycie CYWKA?

Ad.5 Videmont zasłużył na swoją szansę od pierwszej minuty. Małecki dzisiaj chyba najsłabszy na boisku

nieznajomy napisał(a):Wyświetl post
4. Z taką formą ogramy Lecha u siebie!
5. Z taką formą legła nie ma startu do Lecha
Coś tu się kłóci z logiką
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Nie mieliśmy w ogole pomyslu na gre. Całą drugą połowe mieliśmy na strzelenie bramki a nasi grajkowie nie zrobili nic. Legia wygrała najmniejszym nakładem sił. Jedyne co ich usprawiedliwia to brak Ondraska i Brozka
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 12.03.2017, 20:14
Gol dla Wisły słusznie nieuznany, niestety.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 12.03.2017, 20:14
Karherop napisał(a):Wyświetl post
To wstyd, że z tak słabą Legia, zagraliśmy taki piach. Bez pomysłu, bez dynamiki, z minimalnym pressingiem. W 80 minucie to wyglądało jakbyśmy przede wszystkim nie chcieli stracić bramki.

Niemniej jednak świetny mecz Załuski. Powinni mu dać już teraz nowy kontrakt, bo nam go podkupi Lech czy inna Jagiellonia. Nawet pomimo jego wieku. Pochwalić też chciałbym Brleka, który jako jedyny chciał zrobić różnicę w środku pola.

Zachara pokazał, dlaczego absolutnie nie należy mu się przedłużenie kontraktu. Ondrasek nawet jak nie strzela, to chociaż do czegoś przydaje się na boisku.. ale Zachara jest po prostu do niczego.

I osobne słowo nt Stillicia. Dalej wygląda fatalnie fizycznie i w dodatku kiepsko psychicznie. Na początku miał kilka dobrych zagrań, ale w takim ustawieniu (głęboko cofnięty Mąka i Llonch), bez wsparcia tracił piłkę od razu. Jeszcze sporo czasu minie, aż znowu stanie się poważnym piłkarzem.
Nie zgadzam sie z Tobą. Taka gra to była świadoma gra Kiko. Dzięki temu kunktatorstwu i bez gry na wyniszczenie nie przegralismy wyżej - a paradoksalnie moglismy strzelic gola na 1-1 do 93 minuty.

My nie gramy "naiwnego" pressingu po czy opadamy z sił i kończy sie 3-0.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 12.03.2017, 20:15
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Ad.3 Czy ty jesteś normalny? Boguski też zawalił przy tej bramce? Na środku pola karnego zgubił krycie CYWKA?

Ad.5 Videmont zasłużył na swoją szansę od pierwszej minuty. Małecki dzisiaj chyba najsłabszy na boisku
A ty jesteś normalny?

Kultury trochę wzorze normalności. Tu jest dyskusja masz inne zdanie, ale bez epitetów. Szanujmy się
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Ogolnie to pierwszy powazny test i wyglada to tak ze brak nam jakosci z przodu, nie mamy napastnika i kogos kto potrafi szybko pilka operowac. Wszystko za wolno, za duzo prowadzenia, malo gry na jeden kontakt. Legia dzis nam pare razy pokazala krakowska pilke, kilka razy swietnie wychodzili spod pressingu na jeden kontakt. Poza tym cackalismy sie z nimi strasznie, kilka niepotrzebnych pojedynkow. Widac bylo jakies przytloczenie brak odwagi ruchu szybkosci. Bylismy slabsi motorycznie technicznie i silowo. Ogolnie potrzeba napadziora i jakiegos sensownego skrzydlowego na prawa strone i zwiekszac jakosc druzyny czyli poprostu lepszych pilkarzy. W obronie coraz lepiej. Sytuacje Legii glownie po naszych glupich stratach w srodku pola i zwiazanych z tym konter. Bramke zawalil Zachara glupio tracac pilke. Poszla kontra i dziekuje.
Coz walczymy dalej i trzeba kroczkami budowac jakoaciowy zespol.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Zgadzam się z Ogryzkiem, jakim trzeba być januszem żeby pewnych rzeczy nie widzieć.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.03.2017, 20:16
Szczerze?

Mecz wyrównany. Mógł być wynik w drugą stronę. Kamyczek do ogródka trenera - nie wiem jak można zmieniać dwóch gości co mają gaz z przodu w momencie, gdy zaczynamy przeważać.

Wiadomo, ani Boguski ani Zachara nie grali wielkiego meczu, ale póki byli na murawie to coś się jednak działo z przodu. Jak zeszli... tragedia.

Co do meczu, Legia miała trochę więcej sytuacji, ale równie dobrze mogliśmy to wygrać przy odrobinie szczęścia.

Przy bramce zarówno Głowa jak i Cywka się nie popisali (bardziej Cywka, bo stał jak kołek - Głowa był na przeciwnodze).
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.03.2017 o godz. 20:37.
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 12.03.2017, 20:16
Żenada. To można było wygrać. Legia na swoim zwykłym przeciętnym poziomie. Wisła jakby nie chiała wygrać, choć miała lekką przewagę w posiadaniu piłki.
Ale już przed meczem, jak się dowiedziałem, że Brożek też kontuzjowany, to zwątpiłem.

Głowacki i Cywka zawalili gola.
Sadlok i Mączyński psują rzuty wolne. Dlaczego Sadlok je wykonuje?
Sadlok powinien występować raczej na środku obrony, a nie na lewej. Głowacki już ma ostatni sezon, więc Sadlok tam chyba wyląduje.
Boguski z ławki, a Stilić powinien być w pierwszym składzie.
Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Od: 09.2016

Stary 12.03.2017, 20:17
Videmont dziś nieźle wyglądał, pewnie zastąpi za tydzień Małego. Załuska fenomenalnie. Brlek też grał dobre zawody. Cała reszta kompletnie niewidoczna. Gol płetwonurka na konto duetu Głowa-Cywka. Mały błyszczy w mało prestiżowych meczach a kompletnie niewidoczny w tych które wzbudzają emocje (derby, klasyk). Jak już przetrzymaliśmy ich zajebistą ofensywę w I połowie to szkoda że nie udało się władować tej jednej bramki ale nie zawsze sprzyja szczęście. Tak czy owak mecz pokazał różnicę klasową między nami, mnie osobiście u nas brakuje choć jednego zawodnika który potrafi zrobić coś ciekawego z piłką poza prostymi zagraniami. Tylko zwycięstwo za tydzień!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 12.03.2017, 20:18

My nie gramy "naiwnego" pressingu po czy opadamy z sił i kończy sie 3-0.
Pytanie co my w ogóle gramy ? Ani długą piłką ,ani atak pozycyjny,przestaliśmy cały mecz i pewnie jakby było 5-0 dla Legii to dalej bysmy tak grali
Ostatnio edytowane przez AS82 : 12.03.2017 o godz. 20:21.
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Stary 12.03.2017, 20:20
Przestaliśmy? To że pressingujemy na własnej połowie i przemieszczamy się od prawej do lewej to nie znaczy ze stoimy.
Odpowiedz cytując
opolan
Member

Od: 07.2006

Mimo przegranej w Warszawie to ja jestem chociaż częściowo zadowolony z postawy wislakòw. Na takim etapie budowania naszej drużyny wynik z bądź co bądź bardzo mocną Legią jak na polskie warunki nie jest zły. Oczekiwania co do wyniku Wisły w tym sezonie? To pierwsza 8 a później wszystko się może zdarzyć, ala pierwsza ósemka da na spokój i czysta głowę na dalsze budowanie drużyny. W lato priorytet ale powtarzam priorytet ! Napastnik albo dwóch!! Bo z całym szacunkiem dla Pawła, ale lepszy już nie będzie i latka lecą, co do Ondraska to on nigdy nie będzie napastnikiem który nam będzie gwarantował pewna ilość bramek nie mowie, ze many sie go pozbywac, ale moim zdaniem on musi miec drugiego napastnik u boku który będzie wyreczal jego ze zdobywania bramek.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

A ty jesteś normalny?

Kultury trochę wzorze normalności. Tu jest dyskusja masz inne zdanie, ale bez epitetów. Szanujmy się
Przesadziłem, ale denerwuje mnie nieustanne czepianie się Cywki. Winą za tę bramkę podzielą się Sadlok i Głowa

s1mone napisał(a):Wyświetl post
Szczerze?

Mecz wyrównany. Mógł być wynik w drugą stronę. Kamyczek do ogródka trenera - nie wiem jak można zmieniać dwóch gości co mają gaz z przodu w momencie, gdy zaczynamy przeważać.

Wiadomo, ani Boguski ani Zachara nie grali wielkiego meczu, ale póki byli na murawie to coś się jednak działo z przodu. Jak zeszli... tragedia.

Co do meczu, Legia miała trochę więcej sytuacji, ale równie dobrze mogliśmy to wygrać przy odrobinie szczęścia. Wyrównany mecz.
I Zachara i Boguski byli kompletnie bezproduktywni więc nie dziwie się, że Kiko nie przewidział, że da się zagrał gorzej

abcabc napisał(a):Wyświetl post
Boguski z ławki, a Stilić powinien być w pierwszym składzie.
Aha
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 12.03.2017 o godz. 20:23.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 12.03.2017, 20:22
Winny bramki jest Zachara. Po jego stracie poszla kontra. Dziura w srodku duzo miejsca mieli. Ciezko bronic jak idzie 3 na 3.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 12.03.2017, 20:22
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Przesadziłem, ale denerwuje mnie nieustanne czepianie się Cywki. Winą za tę bramkę podzielą się Sadlok i Głowa

I Zachara i Boguski byli kompletnie bezproduktywni więc nie dziwie się, że Kiko nie przewidział, że da się zagrał gorzej
Ja akurat jestem jednych z tych co docenia dobrą grę Tomka na wiosnę.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów