|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
@dynek.pl,
Proszę powiedz, że to była ironia. Raz sie wygra, raz sie przegra?! Przecież wygrali 3 na 4 mecze w 2017 roku! Kopanina bez ładu i składu? Serio nie widzisz jak mądrze grała Wisła choćby z Jagiellonia? Fartowna bramka?! Jak efektowna główka po mocnym, soczystym dośrodkowaniu jest fartowna to ja juz nie wiem na czym polega futbol... Serio, niektórzy kibice Wisły to mega niewdzięczne przypadki, nie potrafiące docenić tego co mają. Jak w ogóle można pisać takie rzeczy. W dupach sie wam poprzewracało. Mamy mega fajnie funkcjonująca drużynę, w której wreszcie jest tez atmosfera, każdemu zależy, pomysł po latach na całość, a tu ktos potrafi pisać takie brednie.
Ostatnio edytowane przez nesta : 05.03.2017 o godz. 17:29.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Chciałem zwrócić uwagę, na jedną rzecz. We wszystkich czterech rozegranych meczach pod wodzą Kiko, byliśmy drużyną przeważającą. To my głównie dyktowaliśmy warunki i to rywal dostosowywał się raczej do nas. Nie zawsze tak będzie, bo nie ma drużyny na świecie która dominuje w każdym meczu. Co będzie dalej? Nie wiem, bo ciężko to przewidzieć, ale do tej pory jest dobrze.
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Nie do końca prawda. W 1 meczu przeważała Korona, ew. mecz na remis będąc obiektywnym. Następne 3 zgoda.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
A mnie śmieszy pisanie, jak to cudowanie graliśmy za Moskala
Ludzie, zobaczcie sobie te mecze jeszcze raz, choćby statystyki. Generalnie teraz mi się bardzo podoba, że potrafimy narzucić swój styl gry i w każdym z czterech meczy byliśmy lepsi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2014
Offline |
|
|
Olaboga. Tylko nie "tiki-sraka". Dzida do przodu to "złożony element taktyczny". A jak dzida do przodu nie jest stratą, to nie jest dzidą. Genialne roztropkowanie. Ale i tak ci nic z tego nie wychodzi, bo 8 na 10 potencjalnych "długich dokładnych piłek" (dzid) w wykonaniu głównie Głowackiego okazuje się dzidami nawet w twojej głupawej definicji. ![]() Tak więc roztropkowanie, kiedy nie jest celne, wychodzi na głupotę. Złożony element logiki. Real rzeczywiście często gra prymitywnie. To nie jest klub do naśladowania, bo zbiera gwiazdy, ale stylu nie ma. Dla słabych to Atletyłko jest do imitacji (Nieciecza), a dla aspirujących Barcelona albo Bayern. Naprawdę jaką futbolową tępotę trzeba prezentować, żeby krakowski futbol nazywać "tiki-sraka"? Jak juz pisałem: Z jednej strony miłośnicy ligowej młócki ("byle nie Barcelona!") albo szkoły rumuńskiej kochają przecinaków (Wilk, a nawet Sobol), a z drugiej oszczekują zawodników lepszych technicznie , nazywając ich przecinakami. No ale jak ma być inaczej, skoro wielu nawet nie wie co to jest futbol krakowski? Albo narzekają na konieczność wymiany więcej niż trzech podań ("Olaboga! Tikitaka! A nie można to od razu z dziuga do przodu i po sprawie?")?
![]() Na czym polega to szczęśliwe zagranie? To właśnie patrzenie na piłkę w momencie zagrania i cały układ ciała Videmonta pokazuje klasę zagrania. Zagrywa celowo i wie co robi. Ludzie, którzy nigdy poprawnie piłki nie umieli kopnąć, nie powinni sie wypowiadac na ten temat. Tacy, którzy głównie z dziuga walili (jak np. Węgrzyn). -D |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Obejrzałem mecz w powtórce i trzeba powiedzieć, że Wisła zagrała bardzo wyrachowanie.
Imponowała gra defensywna. Świetny mecz całe czwórki obronnej. Owszem, bramkę straciliśmy po błędzie Ivana, ale jakby ich nie popełniał to grałby w lepszej lidze, w lepszym klubie. W ofensywie, poza Brlekiem, Llonchem, Cywką i Sadlokiem graliśmy z kolei padakę. Wynikało to jednak z bardzo szczelnych zasieków zawodników Piasta. Przy Brożku non stop było 2-3 zawodników, a Boguskiemu z Małeckim po prostu mecz nie wyszedł. Fajnie, że Ondraszek zanotował tak dobre wejście. Videmont wyglądał słabiej, ale najważniejsze że zapunktował. Póki co widać, że jest przemotywowany i w każdym zagraniu chciałby dać drużynie "coś ekstra', a tak się nie da. A i tak nawiasem mówiąc to Piast wg mnie nie spadnie. Są dużo lepszą drużyną niżeli to wynika z ostatnich wyników. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ale to chyba na odwrót.Zobacz calosciowo.Ile zagrozenia stworzyly nam pod bramką Korona,Jaga,Slask i Piast.....po 1-2 sytuacj(!).Przy czym Slask mial fuksa i ten jeden nasz blad zamienił na gola.Jelsi ktos nie widzi jak zmienila sie na plus nasza defensywa... to sory...ale jutro chyba do Vison Express bo obnizki mają.Nie ma przedewszysktim tej dzikiej paniki ,kazdy wie co ma robic.Dla mnie to jest niebo a ziemia .Jakt ktos juz pisal dajemy rywalom pograc do pola karnego,potem jest doskok i rywal traci piłkę.I to jest to. Co do Cywki to zagrał swietnie w 1 polowie a potem w drugiej juz zgasł.Swietnie znowu Llonch ,szybki ,taki pilkarz ze wszedzie go pelno,i zabiera pilke w momencie keidy nikt sie tego nie spodziewa.Niewiem czy nie najlepszy na razie transfer. Coraz pewniej tez wyglada Załuska ,w koncu jakas stabilizacja w bramce .No i Zdenek ,tyle osób tu na niego psioczy a on wczoraj zagrał swietnie,mogl zdobyc 2 bramki,,jak zwykle agresja na przeciwnka.Paweł to juz troche nie te lata,ale dalej widac ze sie stara. Genaralnie jestem zadowolony i co do meczu i ogolnie jak sie sprawy mają.Ci co sie smiali z Kiko i dawali mu 3 mecze juz przegrali bo Hiszpan na razie ma w 4 meczach ,9 pkt co jest swietnym wynikiem.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 05.03.2017 o godz. 20:40.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Mówisz, że Real jest nijaki tylko dlatego, że jesteś ślepcem i jeśli ktoś wymienia piłek Pique-Puyol-> Puyol-Pique-Valdes to nie ma stylu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Czytam co tu niektórzy wypisują i się zastanawiam skąd tyle narzekania? Zdobyliśmy 9 punktów w 4 meczach, praktycznie zadomowiliśmy się w górnej ósemce, przełamaliśmy niemoc wyjazdową i jedyne do czego się można doczepić to to że nie gramy krakowskiej piłki. NIE GRAMY NO I TRUDNO. Też bym wolał żeby jak za Kasperczaka Wisła pięknie goliła frajerów ale przez ostatnie parę lat już się przyzwyczaiłem do tego że nie jesteśmy już hegemonem i że z takiej serii jaką mamy należy się cieszyć. Szczególnie że ta seria jest po efektywnej i mądrej grze a nie po kopaninie. Poza tym ta gra może jeszcze zyskać na efektowności bo nasz trener jeszcze nawet rundy nie przepracował. Także zaparzcie melise, weźcie relanium lub coś skręćcie na uspokojenie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
hehe ,zrozumial to nawet moj ojciec w sumie niedawno.Czas sie przestawic,-potwierdził. A tyle lat zył wspomieniami o Wisle,meczu i np wyniku 1;7 w Lubinie.....jak to spiewał Rysiek,'Wehikuł czasu to bylby cud"/ ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jedyna rzecz do której można się przyczepić w meczu z Piastem to nasze zachowanie po strzeleniu bramki na 1-0. O ile wcześniej, jak i we wszystkich trzech poprzednich spotkaniach, widać było olbrzymią poprawę w organizacji gry w defensywie o tyle po strzeleniu bramki wróciły wszystkie stare demony. Cofnęliśmy, zaczęliśmy grać strasznie chaotycznie i wręcz prosiliśmy się o stratę bramki. Dobrze jednak, że zespół potrafił zareagować "pozitiwnie" i końcówkę znowu atakowaliśmy.
Zasłużone zwycięstwo, chociaż wyrwane dopiero w ostatniej minucie meczu. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Po przeczytaniu kilku postow "wzwyz", cieszy, ze jeszcze niektorzy kibice zachowali zdrowy rozsadek i pisza z sensem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wcale nie przeważała, mieli duże posiadanie piłki z którego nic nie wynikało. Mogło się to podobać tak jak wielu podobała się Wisła Moskala ale mecz mógłby trwać jeszcze ze dwie godziny a i tak nic ta "przewaga" by im nie dała.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Wiadomo, że nie stać nas na nic lepszego, ale to nie zwalnia od noszenia klapek na oczach i pocieszania się, że jest pięknie. 3 zwycięstwa w 4 meczach to duży sukces i bardzo się z tego powodu cieszę, ale nie przestaje mieć obaw.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Piękne kuriozum... niczym 7egia nominowana do nagrody drużyny roku na gali Globe Soccer Awards.
Markus pewnie szaleje - też nie jest zwolennikiem talentu Tomasza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wiekszosc z was zapomina o jednym - brak awansu do rundy finalowej w pierwszej osemce bedzie dla tego klubu, moze nie katastrofa, ale bardzo duzym problemem - frekwencyjnym, finansowym, wizerunkowym.
Kiko dobrze wie, ze musi zdobywac punkty i ja go w tej rundzie oceniam tylko i wylacznie przez ten pryzmat. Jak awansuje do pierwszej osemki, przedluzony z nim zostanie kontrakt, to na jesien bede uwazniej patrzyl na walory estetyczne naszej gry. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"Zagranie na długi słupek w końcowce, ..., zwykły fart bez przemyślenia"- Co to w ogóle ma znaczyć? na jakiej podstawie? Na krótki byłoby z przemyśleniem? Umiesz ty argumentować swoje wymysły? Takie teksty to u babci na jarmarku: a tak, i już. Podobnie jak tu: |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
Cieszy to, że jesteśmy niewygodnym partnerem do grania przeciwko co pozwala mi po cichu wierzyć, że wyciągnięcie punktów przy łazienkowskiej może nie być wcale taką fantastyką jak niektórzy by zakładali. Narzekanie zostawmy na moment, gdy nasz sposób gry przestanie przynosić dorobek punktowy. Terminarz mamy dobry, z Niecieczą nam się gra dobrze (ani jednej porażki w historii z tego co pamiętam), forma legi daje szansę na punkty, oklep łęcznej powinien być formalnością a smuda kolejnym skalpem na liście, spodziewam się też kompletu w meczu z petrą i szachów z miedziowymi. Najciekawszy będzie jednak pojedynek z kuchenkorzem, wg mnie ich obecna forma jest zdecydowanie nad wyraz. Liczę, że przy R22 odbijemy sobie to, co sędziowie ukradli w PP.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Poczekamy i zobaczymy jaką to klasę pokaże Videmonta układ ciała w przyszłości, kolejny Franz na forum się objawił, potrafi ocenić fachowość piłkarza i jego zagrania po układzie ciała Fenomen krytykuje grę Realu jednocześnie pisząc o klasowych zagraniach naszych piłkarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Po prostu wrzucił w pole karne, jak wielu przed nim, dobrze bita piłka i tyle w temacie.
Umiejętność dośrodkowania to też umiejętność. Asysta jest asysta. A to co wypisujesz to może scharakteryzować całą piłkę nożną. Wszak mm na bucie to okno lub metr ponad bramką. Tylko, że chwali się tych, którym siadło. Przerzuć się na koszykówkę, tam szczęście ma marginalne znaczenie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeżeli tego nie wiesz, to idź sobie pograć w skakanie w gumę z siostrą. Jeżeli jesteś tak wielkim dyletantem, to przestań się na te tematy wypowiadać. A co jeszcze bardziej zabawne. To ty zacząłeś od argumentacji o jego układzie ciała i wręcz gdzie miał wzrok (źle bo patrzył na piłkę ):"Gosć był tyłem do bramki, oczy skierowane w doł na piłke, obrót i wywalenie piły". Tyle że na opak. Dla ciebie to było złe. ![]() Najpierw się patrzy, co jest wokół ciebie, ale w momencie uderzenia patrzy się dokładnie w piłkę, żeby dobrze uderzyć. A ty roztropku nawet tego nie wiesz, a wręcz odwracasz sprawę do góry nogami. Jak widzisz linię pola karnego, to wiesz intuicyjnie gdzie zagrać wrzutkę. Pozostaje wtedy tylko precyzyjne uderzenie. Ja w ogóle nie wiem jak można byc takim dyletantem i jeszcze próbowac pyskować. ● Strzał Małeckiego wyszedł perfekcyjnie, ale Małecki miał sporo szczęścia, że wpadło w okienko. Tego wymierzyć się nie da. Czym mocniejszy i dalszy strzał, tym mniejsza precyzja. Jednak porównywanie tego strzału do mierzonej miękkiej wrzutki w pole karne (nie ważne czy do konkretnej osoby, czy po prostu w miejsce, gdzie ktoś ma być), to kolejny dowód na twój totalny dyletantyzm. Poważnie. Idź ty lepiej poskakać w gumę.
Ostatnio edytowane przez abcabc : 06.03.2017 o godz. 00:15.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
)A tak na serio to Cywka powinien byc w 11 w kazdej z tych 4 kolejek , trener znalazl dla niego pozycje i gra tam swietnie (nawet na jego mankamenty w grze obronnej mozna przymknac oko, bo po to mamy dwoch doswiadczonych stoperow zeby łatac dziury) . Mały,Brozio,Boguś,Mąka wyraznie slabiej w tym meczu to Brlek i nasz buldog graja najlepsze swoje zawody a Ondrasek strzela. W grze widac jakas taktyke ,piłkarze to rozumieja ,widać atmosfere w zespole i jestem pewien ze gdy zagra wszystko jak Kiko chce,mozemy grac wiele wiele lepiej. Gramy dobrze a widac rezerwy w zespole i to musi cieszyc. |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
Dokladnie! Co jakiś czas też to podkreślam, że na chwilę obecną to bycie w "8" jest najważniejsze by w klubie mogli ze spokojem pracować. Wiemy wszyscy gdzie byliśmy kilka miesięcy temu i nie potrzeba nam nerwowej końcówki sezonu bo każda porażka może spowodować u naszych piłkarzy zwątpienie. Grając i przegrywając w grupie mistrzowskiej mimo wszystko będzie większy spokój i mniej nerwowych ruchów.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
liczy się pierwsza 8 i tyle. Jak do tego wejdziemy to mnie nie interesuje. Bo jeżeli mam wybrać brzydką a skuteczną grę i awans w zamian cudownie grającą Wisłę i bicie się o utrzymanie to wybór jest prosty. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sam Kiko powiedział na konferencji po Piaście, że wynik jest na tym etapie priorytetem, a nie styl gry.
I trudno się nie zgodzić. A od narzekających chciałbym się jedynie dowiedzieć dlaczego tak bardzo skupiają się na negatywach, które zawsze w jakimś stopniu będą, zamiast cieszyć się z wygranych? What's the point? ![]() Z Legią gdyby nie zdarzył im się wcześniej Ruch i Termalika, można by spokojnie powalczyć o 3 pkt., ale nie wygrali już dwa razy pod rząd u siebie więc będą walczyć jak o życie. Ale remis przy dobrej skuteczności jak najbardziej do ugrania.
Ostatnio edytowane przez nesta : 06.03.2017 o godz. 09:32.
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Pisząc o tym, że umiejętności mają mniejsze znaczenie niejako potwierdzasz moje słowa, że wszystkim rządzi przypadek. Generalnie może poza Legią pod koniec poprzedniej rundy i Lechem na starcie obecnej każdy może wygrać z każdym więc generalnie decyduje przypadek także nie dorabiajmy po czterech meczach większej ideologii do umiejętności trenerskich Ramireza.
Życzę trenerowi Ramirezowi jak najlepiej ale szanujmy się i nie róbmy z niego trenerskiego geniusza tylko dlatego, że przyszedł z Hiszpanii bo ani gra ani wyniki nie różnią się jakoś bardzo na plus od tego co mieliśmy za jego poprzedników. Oczywiście pewnie jest tańszy ni z Polscy trenerzy więc skoro nie widać różnicy to po co przepłacać więc jego dotychczasową prace oceniam na plus ale to tylko cztery mecze dopiero. ![]()
Puchar jest na5z!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
po ostatnim meczu skład na Legię jest do przewidzenia
Załuska Cywka-Głowa-Gonzalez-Sadlok Boguski-Mąka-Llonch-Małecki Brlek Ondrasek mamy dużą szansę na wygraną bo Legia gra u siebie piach w tym sezonie, aczkolwiek remis biorę w ciemno ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|