|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 05.2016
Offline |
|
|
Jesli Wisla ma kase to lepiej by szybciutko zainteresowali sie osoba Krzysztofa Piatka z Cracovii. Strzela jak natchniony.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Nawet jeśli mamy, to musielibyśmy ją na szekle wymienić. To nie takie proste. :(
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Czas się pokarać :x wczoraj Cywka mi buzie zamknął....
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
czy jest już POTWIERDZONE info za ile $$$ poszedł Popo ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
Z piątkiem to ładnie kolega wyżej odpłynął
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Odszedł jeszcze Mójta.
Jak narazie z tymi Kolumbijczykami to sprawa do serialu "Ktokolwiek widział ktokolwiek wie". Strasznie to dla mnie dziwne. Przecież nie są pierwszymi z tego kraju co będą u nas grać. Co tyle im zajmuje? Generalnie nazwisk na liscie płac przybyło a poza Ivanem nie poszło to jakoś specjalnie w jakość. Pol wczoraj na plus ale nie są to wystepy które powalają. Takie odbiory to Alan też mógłby robić. Do przodu tak samo też nic by nie dał. Jak dla wczorajsze zwycięstwo dała nam stara gwardia: Głowa, Mąka, Mały, Brozio i Boguś. Nie wierzę tutaj też że goście którzy tyle lat grają w piłke zostali czegoś nagle nowego nauczeni i tak zagrali. Co ciekawe dobrze wygladaliśmy fizycznie a ponoć metody naszego treneiro od przygotowania nie są delikatnie mówiąc najnowsze Największe wzmocnienie okienka? Jak dla mnie Cywka!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Dla mnie najwiekszym sukcesem tego okienka jest wlasnie wydobycie 100% potencjalu z naszych zawodników, których juz mielimy. Ja naprawde dawno nie widzialem takiego Brozka, Maczynski, Boguski, Glowacki czy Sadlok swietnie przygotowani. W koncu tez Cywka gra na miare oczekiwan, a byl zupelnie bezuzyteczny u Moskala czy Wdowczyka. Jezeli nie zejdziemy z poziomu i bedziemy tak grali z kazdym jak z Jaga, awans do pierwszej osemki nie powinien byc zadnym problemem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie można zapominać, że transfery wzmocniły drużynę również pośrednio, zwiększajac, a nawet powodując wreszcie rywalizację.
Czyli naturalny czynnik, bez którego nie będzie rozwoju. Teraz każdy, nieważne jaki staż ma w Wiśle, musi na trenigach i meczach dawać z siebie wszystko. I to widać gołym okiem, takiego zęba, pozytywnej agresji, zaciekłości dawno w Wisle nie widziałem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Na razie rewelacją Kiko R. jest Cywka. Wygląda świetnie fizycznie, niezła wrzutka, spokój, no generalnie kompletnie nowa jakość w jego wykonaniu. Zapomnieliśmy (przynajmniej na chwilę) o Joviću. Mam również wrażenie że Cywka jest po prostu mocniejszy fizycznie.
Z nabytków: oczywiście Gonzales - piłkarsko lepszy od Gumisia, Llonch - mam wrażenie że z czasem będzie coraz lepiej, potrzebny jest taki bulterier w środku. Reszta wynalazków - na razie zbyt krótko żeby cokolwiek prognozować. Stara gwardia w optymalnej dyspozycji + widoczny entuzjazm. Na tą chwilę tylko brak punktów we Wrocławiu to mały minus (mały, bo gra wyglądała przyzwoicie). |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nie porównujcie Pola do Urygi, błagam was. Zanim Alan by doskoczył do jednego przeciwnika to Pol już trzeciego po kostkach kopie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
my tu gadu gadu o transferach, a wg mnie najlepszym naszym wzmocnieniem było postawienie Tomka Cywki na prawej obronie
oby![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Cywka faktycznie chyba największy wygrany po zmianie trenera. Załuska też jakiś pewniejszy w bramce. Wiadomo coś o nowych kontraktach dla piłkarzy którym kończą się umowy w czerwcu?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
strona 12 i 13 serio to takie trudne jest, by najpierw poznać fakty a potem oceniac? E: "Arboleda tez miał takie trudności" -takie tzn -trudności p.s. od siebie dodam ze Arboleda przeszedł do Polski w roku 2006 a system extranet działa od bodajże 2011/2012 wiec przykład adekwatny ....
Ostatnio edytowane przez szprotson : 27.02.2017 o godz. 14:32.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Arboleda też miał takie trudności?
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Rzecznik odpisal mi na TT, ze o przylocie beda informowac niezwlocznie, wiec to ploteczki, ze sa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Oczywiście, że są to tylko ploteczki, Wisła podpisała już umowę wypożyczenia, jestem ciekawy czy w tej umowie znalazły się zapisy co do daty początkowej jej obowiązywania bo jak widzimy zawodników jak nie było tak nie ma, po drugie czy zostały wpisane warunki na wypadek braku otrzymania pozwolenia na pracę na terenie UE, czy w końcu zawodnicy Ci zostali przebadani na miejscu na polecenie naszego klubu.
Co do oceny zawodników, którzy do nas trafili tak na prawdę możemy takowej poddać jedynie w pełni Ivana Gonzalesa. Odnoszę takie wrażenie, że po raz kolejny poszliśmy w ilość a nie jakość o czym świadczy fakt, że grę w dalszym ciągu opieramy na zawodnikach, którzy u nas są od dłuższego czasu. Co do szerszej oceny Wisła dobrze wygląda u siebie a na wyjazdach z racji braku jakości zwykle przegrywa i nie sądzę żeby ten stan miał się zmienić w najbliższym czasie. Bez punktów na wyjazdach o awans do pierwszej 8 sezonu zasadniczego będzie trudno. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Chodzi o kazdy kraj z Ameryki Południowej czy tylko Kolumbie? ![]()
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Kazdy non EU musi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Merkury - masz rację, poszliśmy w ilość, ale po raz pierwszy od bardzo dawna ta ilość podniosła ( trochę ) konkurencję w składzie, a biorąc pod uwagę osobę nowego trenera ( słynny polski "efekt nowej miotły" ), to zawodnicy z długim stażem dostali dodatkowego bodźca do gry na poziomie, którego się od nich oczekuje.
Tylko tyle i aż tyle. Patrząc na nazwiska, których w klubie należy się spodziewać, jeszcze co najmniej dwa potencjalne wzmocnienia przed nami ( Arsenic i Valencia ) ![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
szprotson każda osoba nie posiadająca obywatelstwa UE (szwajcaria, norwegia i islandia mają chyba jakoś łatwiej) potrzebuje pozwolenie na pracę.
![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To pozwolenie dostaje sie z urzędu czy trzeba jakieś .......ety spełnić ? ![]()
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Tak poszperalem 2014: (apropos wiz)
https://iberoameryka.wordpress.com/2...bez-wiz-do-ue/ Chyba ze nieaktualne albo chodzi o ruch wenatrz unii. P.S Za to powiem na zywym przykladzie, ze zalatwienie pozwolenia na prace Japonczykowi to droga przez meke. P.S 2. http://cudzoziemiecwpolsce.pl/jak-dl...enia-na-pobyt/
Ostatnio edytowane przez borys : 27.02.2017 o godz. 15:55.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Fajne podsumowanie, jednak faktycznie zapomniałeś o Mojcie, Zajacu, Żemle, Slomce, Bartkowskim no i Arseniciu (pre-kontrat)
Mieliśmy ogromna ilość ruchów kadrowych w obie strony, a zanosi się że latem będzie jeszcze więcej. Nawet jesli teraz polowa transferów nie wypali, to krotkie kontrakty gwarantują że nie "zamaagazynujemy się" pilkarskim szrotem. Zreszta nie ma takiego klubu na świecie gdzie wszystkie transfery to strzal w 10. Inna sprawa, że z ocena transferow trzeba poczekac przynajmniej do maja. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|