The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.02.2017, 13:03
Szneka napisał(a):Wyświetl post
według mnie bardzo dobre pieniążki. Ciekawe czy i ewentualnie za ile z Lechii Michała Chrapka można byłoby wyjąć
miałbym poważne wątpliwości że jest jakakolwiek szansa wyjąc podstawowego zawodnika lidera tabeli i drużyny walczącej o mistrzostwo
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 24.02.2017, 13:12
szym_ek napisał(a):Wyświetl post
miałbym poważne wątpliwości że jest jakakolwiek szansa wyjąc podstawowego zawodnika lidera tabeli i drużyny walczącej o mistrzostwo
panie, nie zapominaj pan że mamy Junco!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 24.02.2017, 13:24
mało a właściwie nie gra w Lechii Grzegorz Kuświk może o Niego się pokusić?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 24.02.2017, 13:58
Chrapek nie jest ich podstawowym zawodnikiem, także dla nich pod względem sportowym on za dużo warty nie jest. Poza tym, gołym okiem widać, że chłopak tam się męczy, gra mu nie idzie.

... niemniej, taki transfer nie ma szans na sukces przez osobę pajaca Mandziary. Nigdy się na to nie zgodzi.
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 24.02.2017, 14:58
tt 22 luty:
https://twitter.com/janekx89/status/834513087684345856

tt 24 luty:
https://twitter.com/MichalTrelaBlog/...91102126452736

tyle wart ten cał twitter.

chyba że przyjechał i pojechał.. bo zimno?
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 24.02.2017, 15:03
TRZEBINIAnin napisał(a):Wyświetl post
tt 22 luty:
https://twitter.com/janekx89/status/834513087684345856

tt 24 luty:
https://twitter.com/MichalTrelaBlog/...91102126452736

tyle wart ten cał twitter.

chyba że przyjechał i pojechał.. bo zimno?
No to nie czytaj, przecież nikt Ci nie każe tego robić.

Z ciekawości dodam że transfer Popovicia przeprowadziła agencja Kołakowskiego, tego od Glika. Podkradli Denisa innej agencji w ostatniej chwili.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.02.2017, 15:14
wolfu napisał(a):Wyświetl post
zastępstwo to już znaleźli przed sprzedaniem Denisa
Lloncha to ja widziałem jako jego konkurencję do pierwszej jedenastki a nie zastępstwo. W tym momencie mamy jedną, klasyczną szóstkę (Uryga na tej pozycji to nieporozumienie), od biedy może tam grać Mączyński. Szeroki wybór to to nie jest.
Odpowiedz cytując
sl@y
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 24.02.2017, 15:52
No popatrz a jeszcze niedawno pisano po co tylu pomocnikow i gdy nagle sprzedano jednego to okazuje sie ze juz jest bida w pomocy i bedzie mysiał grac Uryga.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.02.2017, 16:15
Ciekawe czy ściągną Jagiełłę w ramach zwiększenia rywalizacji w środku pola.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 24.02.2017, 16:23
No to teraz juz na pewno Pol zajmie jego miejsce w pierwszym składzie a Denisowi pozostaje podziekowac za gre w Wisle. Były dobre i złe momenty czyli jak w przypadku wiekszosci pilkarzy ale ja osobiscie sie do jego gry przyczepic nie mogłem. Szkoda tego karnego z Legia ale nie takim pilkarzom trafiały sie pomylki.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.02.2017, 16:23
jak czytam te wasze wypociny to mnie śmiech ogarnia odszedł Popovic nagle wszystkich strach ogarnął Uryge już szykują w zastępstwo albo pożal się Boże Jagiełłe
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Valdi88
Member

Od: 03.2016

Stary 24.02.2017, 16:28
Nie rozumiem co ma do tego Jagiełło, który po pierwsze nie jest naszym piłkarzem, a po drugie występuje na pozycji skrzydłowego.
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Stary 24.02.2017, 16:35
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Lloncha to ja widziałem jako jego konkurencję do pierwszej jedenastki a nie zastępstwo. W tym momencie mamy jedną, klasyczną szóstkę (Uryga na tej pozycji to nieporozumienie), od biedy może tam grać Mączyński. Szeroki wybór to to nie jest.
Miałem na myśli Stilicia.

Ściągnęli Lloncha, Stilicia i już od początku nie mieli zamiaru nikogo więcej brać, i ewentualnie sprzedać. Mączyński miał odejść - nie odszedł, ale gdyby odszedł to tak nikogo by nie dokupili, skoro jest Llonch, Popović, Brlek, Stilić, (Echevarria). Ubyło jednego Popovicia ale nikogo nim nie zastąpią, nie wiem po co ludzie sobie psują głowę Chrapkami czy innymi Jagiełłami.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 24.02.2017, 16:50
kasa za Popovicia potrzebna jest na na funkcjonowanie klubu. I tak nie jest źle. Jaka jest nominalna pozycja Cywki ? poza oczywiście ławką rezerwowych ?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.02.2017, 20:35
Nie potośmy brali tylu zeby teraz sobie nie odbic i cos zarobić sprzedając.

ja tam co do Popo mieszane uczucia miałem,taki sredniak ,za Skorzy czy Maaskanta nikomu by nawet w glowie nie zaswitało zeby takich grajków sprowadzac.Ale niech mu sie wiedzie w mateczce Rosiji.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.02.2017, 21:10
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Nie potośmy brali tylu zeby teraz sobie nie odbic i cos zarobić sprzedając.

ja tam co do Popo mieszane uczucia miałem,taki sredniak ,za Skorzy czy Maaskanta nikomu by nawet w glowie nie zaswitało zeby takich grajków sprowadzac.Ale niech mu sie wiedzie w mateczce Rosiji.
Większe ananasy niż Popovic pojawiały się wtedy w klubie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.02.2017, 21:13
Na pozycji Popovicia może grać Llonch oraz Mączyński. Do kompletu w środku pola mamy Brleka i mam nadzieję (kiedys) Laskosia. Urygi nie liczę tutaj z wiadomych powodów. A Cywka jeśli wpadnie w rytm meczowy to i przesunięcie go na defensywnego pomocnika nie będzie złym pomysłem. Do tej pory na tej pozycji zawalał nam spotkania, ale kto wie czy jak złapie formę to będziemy mieli i tam z niego pożytek?

Co do samego Popovicia to był to zawodnik dobry w odbiorze, trochę gorszy w rozegraniu do 30 metra, poprawny w wykonywaniu stałych fragmentów gry, ale i do bólu wolny i niestety praktycznie żadnego pożytku nie przynosił w ofensywie. Ewidentnie głowa u niego nie nadążała z całkiem niezłymi umiejętnościami technicznymi. Wydaje mi się również, że do pracusiów nie należał, w przeciwieństwie do Lloncha, który ma całkiem inną opinię.

Statystki oczywiście u niego też nie powalały - 50 występów/ 5 goli i 2 asysty. Z czego wszystkie gole ze stałych fragmentów gry..

Nie był to materiał na niezłego zawodnika. Na solidną zapchaj dziurę owszem. Gdyby miał te 3-5 lat mniej to może jeszcze miałbym nadzieję, że nabierze większego ogrania. Na pewno zaś więcej dał naszej drużynie niż Cywka, Uryga czy Pietrzak którzy są w naszej kadrze (i z którymi wypada się pożegnać w lecie), ale jednocześnie wyciągnięcie za niego takie kwoty (200-300 tyś euro) to niewątpliwie sukces klubu i jego menago.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 24.02.2017, 23:12
Miałem na myśli Stilicia
Aha, to jest bardzo ciekawe - ściągnęli Stilicia na pozycję gościa, który rzekomo przyszedł na miejsce Stilicia.

Popović - przyzwoity zawodnik, natomiast jego strata nie wydaje się żadnym osłabieniem zespołu. Może brutalna, ale jednak weryfikacja.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.02.2017, 23:52
Jedyne co miał dobre to dłuższe podania, rozgrywanie, rozrzucanie gry na boki. Reszta kiepsko. Mało ruchliwy, ciągle kręcił się gdzieś w środku boiska - ani nie podłączał się to ataków, nie wchodził w szesnastkę, ani nie bronił.

Stilić gdy go zmienił z Koroną to odrazu było widać że to dużo lepszy piłkarz - poszedł za kilkoma kontratakami, miał setkę na gola. Popović zostałby gdzieś na 40 metrze i nie miałby szansy przyładować bramki ani pomóc w kontrataku i zamiast trzech na trzech byłoby dwóch na trzech i zupełnie po akcji.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 25.02.2017, 09:45
Karherop widzę, że się średnio orientujesz, albo po prostu meczów nie oglądasz bo Cywka w ostatnich spotkaniach był jednym z najlepszych zawodników i pozbywanie się tego zawodnika byłoby bardzo nieprzemyślaną decyzją, bo widać że chłop w końcu znalazł swoją pozycję na boisku.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 25.02.2017, 09:52
Popovic? Krzyżyk na drogę.
Pewnie chce się zapoznać z murawą przed MŚ, to zrozumiałe.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 25.02.2017 o godz. 10:05.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 25.02.2017, 10:54
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Karherop widzę, że się średnio orientujesz, albo po prostu meczów nie oglądasz bo Cywka w ostatnich spotkaniach był jednym z najlepszych zawodników i pozbywanie się tego zawodnika byłoby bardzo nieprzemyślaną decyzją, bo widać że chłop w końcu znalazł swoją pozycję na boisku.
Jaja sobie robisz ? Cywka najlepszy dobra poczekamy jeszcze kilka meczów i ocenimy szansa dzisiaj
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Stary 25.02.2017, 12:07
d napisał(a):Wyświetl post
Aha, to jest bardzo ciekawe - ściągnęli Stilicia na pozycję gościa, który rzekomo przyszedł na miejsce Stilicia.
I czego tu nie rozumiesz? Stilić poszedł, trzeba było jakoś załatać dziurę. Stilić przyszedł - dziury nie ma, i już zwykła filozofia - Popović, fajnie że jesteś, ale jakby Cie nie było to nikt by nie zauważył. Dostali dobrą ofertę, przyjęli bez zawahania, i za kilka tygodni większość zapomni, że ktoś taki u nas grał.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 25.02.2017, 12:46
I czego tu nie rozumiesz? Stilić poszedł, trzeba było jakoś załatać dziurę. Stilić przyszedł - dziury nie ma, i już zwykła filozofia - Popović, fajnie że jesteś, ale jakby Cie nie było to nikt by nie zauważył. Dostali dobrą ofertę, przyjęli bez zawahania, i za kilka tygodni większość zapomni, że ktoś taki u nas grał.
Dokładnie. Popović odszedł, ale całe szczęście mamy Mateusza Zająca
Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Od: 09.2016

Stary 25.02.2017, 12:56
Stilic w obecnej formie będąc na boisku robi dziurę tak jakby go nie było. Gdy Brlek pokazuje taką antyformę jak tydzień temu to okazuje się, że mamy w środku pola tylko Pola (xd) i Mąkę. Naboru z kraju Narcos nie liczę póki co. Popo nie był żadną rewelacją, miał kilka ponadprzeciętnych meczów i dużo kiepskich, za 200k EUR też bym go oddał z pocałowaniem ręki ale był lubiany w szatni, potrafił się poszarpać za kolegów (jak w derbach gdy przestawił piątka cwela) i życzę mu wszystkiego dobrego w dalszej karierze.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.02.2017, 13:06
tomasz_19 napisał(a):
Cywka gra na prawej obronie nie dlatego, że jest to jego pozycja od urodzenia ( ma 29 lat a nawet sam nie potrafi powiedzieć jaka jest jego docelowa pozycja, tym bardziej kibice), a dlatego że nie ma kogo tam wystawić. Przypominam, że na prawej obronie grał też na jesieni, gdy w Sosnowcu notował takie babole, że Wdowczyk go posadził na ławce z której się już nie podniósł do końca rundy. Nie chwalmy go więc po dwóch meczach, bo po dwóch meczach to i od Crivellaro zaczynaliśmy ustalanie składu.

To dla mnie logiczne, że odpalając najsłabsze ogniwa za pół roku (Buchalik, Uryga, może Cywka, Pietrzak) trzeba będzie kogoś an ich miejsce ściągnąć. Lepszych i bardziej perspektywicznych. A jeśli widzisz w Cywce najlepszego prawego obrońcę ligi Tobie gratuluję bieżącego rozeznania w tym co się dzieje w piłce.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 25.02.2017, 15:19
A co się dzieje z naszym obrońcą z pierwszej ligi który w tym temacie był chrzczony jako najbardziej poszukiwany kąsek transferowy na zapleczu ekstraklasy
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 25.02.2017, 15:39
Pero napisał(a):Wyświetl post
A co się dzieje z naszym obrońcą z pierwszej ligi który w tym temacie był chrzczony jako najbardziej poszukiwany kąsek transferowy na zapleczu ekstraklasy
No to Ci się pomyliło coś, bo on nie był traktowany jako najbardziej poszukiwany kąsek z zaplecza.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 25.02.2017, 15:47
Azkaz- Z tego co wiem mamy jeszcze Laskosia i Slomke do ogrywania wiec odejscie Popovica nie robi tragedii
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 25.02.2017, 17:10
@X-Ray

Przewin sobie kilka stron wstecz w okresie jak był kontraktowany... Po niektórych wpisach takie odniosłem wrażenie....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów