|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Żadna nowość, że Merkury bredzi. Jedyny użytkownik tego forum, którego mam na liście ignorowanych.
Tylko trochę żal, że nadal wyświetlają mi się jego wypociny w cytatach innych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Semir musi wrocic do formy!!!zresztą ten warszawski Ojidja tez na początku człapał jak słon a,oby jaknajszybciej bo jest nam bardzo potrzebny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Merkury jak zwykle pierdzieli jak potłuczony, aż się zastanawiam czy faktycznie jest takim idiotą czy jednak tylko trollem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jak tylko Stilic wróci do formy to wszystkim szczekaczom zabraknie argumentów...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Słuszna uwaga z tym, że Odjidja też na początku nawet nie człapał, co ledwo się poruszał, a jak grał później to dobrze pamiętamy. Na razie Stilić nie nadaje się za bardzo do gry, ale to tylko kwestia czasu i nadrobienia zaległości.
Największym problemem na chwilę obecną jest oczywiście atak; w dywagacjach o napastniku w kółko padają dwa nazwiska, a zdecydowanie na szanse na szpicy zasługuje jeszcze Zachara - Brożek wygląda jak wygląda, niestety z Ondraska chyba nic już nie będzie, zwłaszcza przy systemie gry Kiko. Coś tu trzeba wykombinować, bo póki co jest tak źle, że przychodzi mi do głowy wystawienie na szpicy Boguskiego. W kwestii Jovicia - to był niezły piłkarz, ale bez przesady, bo czytając to forum można odnieść wrażenie jakbyśmy stracili Baszczyńskiego. Owszem, to robił coś w ofensywie, ale pamiętajmy, że jego radosna twórczość w obronie nieraz sporo Wisłę kosztowała. Paradoksalnie Cywka póki co solidnie muruje prawą stronę ![]() Nowych (a zwłaszcza Vidémonta) nie ma co oceniać póki co. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Na ten moment Semir nie nadaje się do gry. Nadrobi braki to będzie wiodącą postacią w Wiśle. Ale dopiero jak nadrobi braki. Nikt nie ma wątpliwości w jego umiejętności - ale teraz to raczej osłabił nas w meczu ze Śląskiem niż wniósł coś do gry. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Jest dokładnie tak jak piszemy. Semir wróci do formy,któryś z napastników poprawi celownik i nie będzie źle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Dlaczego rozpieprzacie temat? Jeden chce drugiemu .... wie co udowodnić, ale najwidoczniej nie potrafi zrobić tego na PW tylko śmieci tutaj.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli to było do mnie, to ja tylko prostuję nieprawdziwą informację. A co do meritum, wykonaliśmy dużo transferów. Wszyscy liczyli, że zrobimy krok do przodu. Niestety w mojej ocenie nadal stoimy w miejscu, a kolejki uciekają.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Widać nie rozumiesz prostej rzeczy - kupując tyle zawodników buduje się zespół pod następny sezon. Oni się tak dobrze i szybko nie wkomponują w zespół, to po prostu niemożliwe
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zima sezonu 2010/2011. Do pierwszego składu na wiosnę od razu wskoczyło czterech zawodników, a piąty - Sivakov - regularnie wchodził z ławki rezerwowych. I taka ekipa zbudowana na już potrafiła zdobyć mistrzostwo kraju.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Llonch jak najbardziej mi pasuje. Walczy, stara się - widać, że mu zależy. Do tego poza zapieprzaniem, to jednak dosyć skutecznie grał.
U Videmonta za to nie pasuje mi jego za małe zaangażowanie w defensywę. Od grajka wchodzącego na 30 minut to wymagał bym jednak większej agresji przy odbiorach/większej presji na rywalu. A Semira wpuścili jak zdjeli mu graczy kumających jego grę, tzn Boguskiego i Brożka. W następnym meczu chciałbym Zacharę od początku na szpicy, a Brożka ze Stiliciem na końcówkę meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Sezon 10/11... w zasadzie nie miał kto nam wtedy tego mistrzostwa odebrać, trzon składu był dużo lepszy a i piłkarze kupieni byli wyższej jakości niż dzisiaj. Na ten moment czekamy na pełną aklimatyzację wszystkich zawodników, odstrzał tych, którzy nie zasługują na grę u nas (stąd krótkie kontrakty), lekkie wyczyszczenie kadry ze starej wiary (bo na pewno nie wszyscy zostaną przedłużeni) i nowy sezon na innych warunkach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
Gonzalez przyszedł za darmo, też był chwilę bez klubu a gra na razie bezbłędnie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Spokojnie, gra bardzo dobrze jak na Wisłę. Ale błędy mu się zdarzają, więc nie róbmy z niego Bóg wie kogo.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Mam podobne zdanie jak przedmówca. Gra bardzo dobrze, ale błędy mu się zdarzają jak każdemu. Kilka razy zdarzyło mu się podać piłkę wprost pod nogi przeciwnika, ale jego szczęściem nie zdarzyło się z tego nic wielkiego. Na nasze realia jest naprawdę dużym wzmocnieniem.
Można też śmiało wysnuć tezę, że obok spośród nowych zawodników, obok Stillicia jest jedynym 'ukształtowanym zawodnikiem'. Cała reszta (Valencia, Echavarria, Llonch, Videmont, Bartkowski, Słomka) jeszcze może wskoczyć na o wiele wyższy poziom z racji młodego wieku. Nie dodałem do tego grona Spisicia, gdyż sądzę, że jeśli nie wydarzy się żadna kontuzja to zagra on max 1-2 spotkania i w lecie go pożegnamy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Odpowiedziałem tylko Merkuremu, który twierdził, że żaden klub nie oddał dobrego piłkarza do innego klubu za darmo.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Pozycja środkowego obrońcy to najłatwiejsza z możliwych pozycji w piłce. Zawsze gra tam wielki, silny chłop, w większości bez żadnych uzdolnień technicznych, którego jedynym zadaniem jest wyciąć przeciwnika i wypieprzyć piłkę jak najdalej. Szczególnie w naszej polskiej lidze. A jeśli już do tego dochodzi umiejętność w miarę celnego podania tej piłki (jak to robi Gonzalez czy Głowacki), to automatycznie dostaje miano jednego z najlepszych stoperów ligi. Zupełnie bez porównania do pozycji Stilicia, gdzie trzeba ustalić tempo akcji, samemu obmyślić plan na konkretną akcję i zrobić to tak, by defensywa przeciwnika była w szoku i nie wiedziała o co chodzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To chyba nigdy w piłkę nie grałeś
Tylko, że na stoperze trzeba jeszcze mieć świetny timing / wyczucie głębi / ustawianie się. Czyli inteligencja boiskowa. Motoryka jest drugorzędna, tzn - fajnie jak się ma szybkość (ale niekoniecznie ją trzeba mieć), a już np. kondycja odgrywa rolę trzeciorzędną. Długowieczność stoperów to potwierdza. Taki Małecki jak przypakował to stracił większość swoich walorów (ostatni sezon poprzedniego podejścia w Wiśle, czasy Pogoni) bo się zrobił o 5% wolniejszy i wystarczyło. Zrzucił trochę tej swojej pakerki, wystarczyło parę kg i znowu czołowy skrzydłowy ligi. Z drugiej strony Arek jest teraz dużo wolniejszy niż za swoich najlepszych czasów ale przez swoje doświadczenie i umiejętne ustawianie nadal jest w czołówce ligi (najlepiej jak ma przy sobie szybszego partnera). Oczywiście wolfu mocno przykoloryzował, bo fachowi stoperzy nie rosną na drzewach, ale mimo wszystko łatwiej jest trafić na gościa dobrej jakości w obronie niż z przodu. Powód: Wolfy =/= Wolfu
Ostatnio edytowane przez s1mone : 21.02.2017 o godz. 12:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
sory ale to nic nowego nie wnosi do tematu, wszyscy o tym wiedzą
![]()
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
+ wolfu, nie wolfy, dwa różne persona ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Pozdrawiam! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wolfu śmiało komentuj
![]() rozumiem, że 'rewelacje' Ćwiąkały wywróciły Twoje życie do góry nogami napisze to jeszcze raz - Ćwiąkała (albo ten którego on cytuje) nie odkrył Ameryki twierdząc, że Valencia ma potencjał ale jest jeszcze za słaby na 1 repre Kolumbii... albo że był jednym z najbardziej wyróżniających się piłkarzy mistrzostw ameryki południowej u20 równie dobrze ja mógłbym CI napisać taką opinię ![]() ![]()
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |