The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.02.2017, 14:43
Charlie napisał(a):Wyświetl post
5 minut zastanawiałem się o kogo chodzi, a w końcu doszedłem do wniosku, że o Bułgara, Hristova. Ściągnęli go 2 dni przed meczem z Bełchatowem i wystawili od razu w pierwszym składzie. To sie nie mogło udać.
Chodzi bardziej o to, że później w ogóle nie grał. Nawet były różne teorie na ten temat.

I nie piszcie że Echevaria przyjechał jako kumpel Valencii, bo "Weszło" już podłapało i robią smród wokół klubu, a jak jest nie wie nikt.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.02.2017 o godz. 14:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.02.2017, 00:00
Po meczy ze Śląskiem czas na przedwczesne, pierwsze oceny nowych piłkarzy.

Ivan Gonzales - piłkarz klasowy, z powodzeniem zastąpi Guzmicsa. Dobry transfer. Dobry zarówno w obronie jak i w wyprowadzaniu piłki.
Pol Llonch - nie dziwię się że w Hiszpanii nie wyszedł powyżej 3 ligi. Technika i motoryka na przeciętnym jak na ekstraklasę poziomie. Ani się tym nie wyróżnia ani nie odstaje od ogółu piłkarzy w Ekstraklasie. Ale nie miał ani jednego długiego podania, nieszablonowych zagrań, podam itp. On będąc przy piłce orientuje się tylko w tym co dziej się 5 metrów od niego. Przegląd pola zerowy. To nie jest piłkarz nawet klasy przeciętnego Popovicia, jest gorszy od Popovicia, a od Mączyńskiego w formie jest gorszy o 2-3 klasy.
Videmont - pierwszy mecz i tylko 30 minut, ale widać że to jest niestety słaby piłkarz. Ani motoryką, anie techniką się nie wyróżniał. Łatwo mu odbierali piłkę, strzały miał fatalne. Na plus jedynie myślenie na boisku, szukanie nieszablonowych zagrań, mylących przeciwnika zwolnień/zwrotów akcji, odegrań. Nie jest to piłkarz który gdy ma piłkę przy nodze to nie widzi niczego obok, ale z tą piłką nie jest w stanie zrobić zbyt wiele, zaraz albo mu odbiorą albo źle poda, źle strzeli. W mojej ocenie jest jeszcze słabszy niż Pol Llonch. Od Boguskiego odstaje o 1-2 klasy.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 19.02.2017, 00:08
Paul Llonch przypomina mi Góralskiego z Jagiellonii - w końcu 1 krotnego reprezentanta Polski jakby nie było. Dużo walczy w środku - gorzej z kreowaniem gry. Mnie nie rozczarował - bo Popovic wg mnie nie jest od niego lepszy.

Co do Videmonta - pierwsze śliwki robaczywki - trzeba poczekać z oceną - bo gdyby wykorzystał dobre podanie i strzelił gola opinie mogłyby być inne co do jego gry. Jedno trzeba mu oddać, nie bał się gry i szukał pozycji.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.02.2017, 00:31
Dzimi napisał(a):Wyświetl post

Ivan Gonzales - piłkarz klasowy, z powodzeniem zastąpi Guzmicsa. Dobry transfer. Dobry zarówno w obronie jak i w wyprowadzaniu piłki.
Pol Llonch - nie dziwię się że w Hiszpanii nie wyszedł powyżej 3 ligi. Technika i motoryka na przeciętnym jak na ekstraklasę poziomie. Ani się tym nie wyróżnia ani nie odstaje od ogółu piłkarzy w Ekstraklasie. Ale nie miał ani jednego długiego podania, nieszablonowych zagrań, podam itp. On będąc przy piłce orientuje się tylko w tym co dziej się 5 metrów od niego. Przegląd pola zerowy. To nie jest piłkarz nawet klasy przeciętnego Popovicia, jest gorszy od Popovicia, a od Mączyńskiego w formie jest gorszy o 2-3 klasy.
Videmont - pierwszy mecz i tylko 30 minut, ale widać że to jest niestety słaby piłkarz. Ani motoryką, anie techniką się nie wyróżniał. Łatwo mu odbierali piłkę, strzały miał fatalne. Na plus jedynie myślenie na boisku, szukanie nieszablonowych zagrań, mylących przeciwnika zwolnień/zwrotów akcji, odegrań. Nie jest to piłkarz który gdy ma piłkę przy nodze to nie widzi niczego obok, ale z tą piłką nie jest w stanie zrobić zbyt wiele, zaraz albo mu odbiorą albo źle poda, źle strzeli. W mojej ocenie jest jeszcze słabszy niż Pol Llonch. Od Boguskiego odstaje o 1-2 klasy.
Ty to chyba inny mecz oglądałeś
Przegraliśmy, zdarza się, maść na ból dupy Ci polecam.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.02.2017, 00:40
Videmont byl taki lekko rozkapryszony sie wydawal,jak wchodzil jak go kamera pokazywała.Ale mam nadzieje ze to zludzenie moje.To pierwszy mecz ciezko ocenic,....choc ja pamietam jak zobaczylem pierwszy mecz Mielksona z Arką w Gdyni,wystarzylo na niego 3 minuty popatrzec zeby ocenic ze to bedzie super grajek.

Czasem widzisz nowego goscia ,3 podania i juz wiesz czy cos z niego bedzie.Jak Gonzales ,od razu bylo widac ze to bedzie dobry zawodnik.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 19.02.2017 o godz. 00:44.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 19.02.2017, 01:33

Zgadzam się w stu procentach. Jednak to widać już było w sparingach.

Proponuję Ci na samym początku zgłębić wiedzę na temat obowiązków gracza na pozycji Lloncha, potem natomiast wypisywać swoje oceny. Jego głównym celem w grze jest odbiór piłki, ma zagrywać bezpiecznie. Tak też został ustawiony w pierwszych 45 minutach tego spotkania, czego efektem było kilka odbiorów. W drugiej połowie grał wyżej, Mączyński zajął jego miejsce. Wisła zagrała agresywniej, co według mnie nie było patrząc w skali mikro, dobre dla samego Pola. Który lepiej się czuje ustawiony niżej. Takie odczucia miałem analizując jego postać przed debiutem. Uważam że trzeba dać mu czas a będzie z niego pociecha. Lllonch to nie jest wizjoner, technik. Ale motorek w nogach ma i będzie walczył w kolejnych meczach. Jednak mówię, jego miejsce jest na środku pomocy, a nie na boku pomocy jak próbowano w meczu z Koroną. W którym według mnie zagrał słabiej niż dzisiaj.

Po 30 minutach oceniłeś piłkarza że jest słaby. I jeszcze porównałeś z zawodnikiem z innej pozycji.

------------------------

Zerknąłem troszkę na pozyskanego przez nas Cristiana Echavarrie. Strasznie słaby fizycznie zawodnik, w materiałach które widziałem, odstawał od rywali na boisku w tym elemencie, przez co często się od nich odbijał. Jeśli Ever Valencia słabo radzi sobie w obronie to Cristian jest w tym elemencie jeszcze słabszy. Z plusów to na pewno, że ma klej w nodze, dobrze prowadzi piłkę i mu nigdzie nie odskakuje. Ale w pojedynkach jeden na jeden nie ma szans właśnie przez słabe warunki fizyczne. Zdecydowanie słabszy zawodnik od Evera, tak jak ktoś powyżej wspomniał, możliwe że jest sprowadzany w celu lepszej aklimatyzacji Valencii. No i na koniec w tych 2-3 meczach które widziałem, grał na lewej pomocy.

[Aczkolwiek oczywiście to zbyt mała próba by jasno ocenić zawodnika]
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 19.02.2017 o godz. 01:43.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.02.2017, 10:28
Bramkostrzelny napastnik potrzebny na wczoraj
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 19.02.2017, 10:55
Denis Popovic zostaje w Wiśle.

https://twitter.com/TomekSzczygiel
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.02.2017, 12:08
Z naszych nowych nabytków :
Gonzalez - świetnie się wprowadził do drużyny. Bardzo solidny stoper.
Llonch - pozytywne zaskoczenie, z nim w środku pola było lepiej niż z Popoviciem z Koroną. Chociaż może tu mieć znaczenie klasa przeciwnika. Widać, że stylem gry przypomina Obraniaka (nie mówię o klasie tylko o samym stylu) głęboko cofa się do stoperów, żeby rozegrać od tyłu. Pewnie będzie grał on albo Popo w zależności od formy.
Videmont - pierwsza akcja, gdy wyłożył patelnie do Brożka - wspaniała. Dalej już niestety dużo wiatru z czego nic nie wynikało. Mimo wszystko zaprezentował się nawet nieźle, pokazał, że jak na zmiennika jest pożyteczny.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 19.02.2017, 12:36
gra nie byla zla, pozytywnie zaskoczyl mnie po tych 2 meczach trener , szkoda jednak tego punktu , bo na zwyciestwo nie zasluzylismy . Niestety dopoki Brlek nie nauczy sie przyjmowac pilek i bedzie sie wywracal przy kazdej stycznosci z pilka to ligi nie zwojujemy , tak samo z Pawlem Partaczem ktory jest juz emerytem i powinien co najwyzej wychodzic na boisko w 80 minucie jako dżoker .....szkoda ze przy tak duzych zakupach nikt nie pomyslal o napastniku - bo nie mamy zadnego napastnika w zespole niestety ....
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 19.02.2017, 12:58
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
gra nie byla zla, pozytywnie zaskoczyl mnie po tych 2 meczach trener , szkoda jednak tego punktu , bo na zwyciestwo nie zasluzylismy . Niestety dopoki Brlek nie nauczy sie przyjmowac pilek i bedzie sie wywracal przy kazdej stycznosci z pilka to ligi nie zwojujemy , tak samo z Pawlem Partaczem ktory jest juz emerytem i powinien co najwyzej wychodzic na boisko w 80 minucie jako dżoker .....szkoda ze przy tak duzych zakupach nikt nie pomyslal o napastniku - bo nie mamy zadnego napastnika w zespole niestety ....
No tylko za kogo on ma wychodzic w tej 80 minucie...? Za Zdenka ktory jest jeszcze wiekszym partaczem czy za goraca glowe Zachare?
Zamiast robic 6 transferow do pomocy trzeba bylo sie skupic na jednym porzadnym napastniku. Bez napastnika nie bedzie niczego.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 19.02.2017, 13:13
czytaj ze zrozumieniem , o to mi wlasnie chodzi ze nie mjamy zadnego napastnika ....Pawel jako legenda Wisly powinien byc tylko zmiennikiem i dzokerem na koncowki ....a ze Zdenka czy Zaczary to taki snajper jak i ze mnie ......dlatego pisze ze nasza gra nie wyglada naprawde zle - tylko brakuje kropki nad i ...czyli jakiegos śprytnego napastnika , tzw lowcy bramek ktory bedzie mial instynkt killera ....na polska slaba lige to naprawde nie musi byc Aguero czy jakis inny Suarez ....szczerze mowic to zdziwilem sie ze takie wiesniaki z kielc potrafily sciagnac Micanskiego a my skupilismy sie tylko na pomocnikach ....i cyrku ze Stiliciem
Odpowiedz cytując
daniel123
Member

Od: 07.2006

Stary 19.02.2017, 13:57
Z Semirem był cyrk i jak na razie zupełnie nie nadaje się do gry - wpuszczanie go nawet na końcówki przy obecnej dyspozycji jest demotywujące dla pozostałych zawodników.
Pozostali debiutanci jak na razie na plus.
Jak ma sie sytuacja z Everem? wiza,urlop kiedy mozna go sie spodziewac?
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 19.02.2017, 14:05
Wszyscy wiemy, że brakuje napastnika. W klubie też to wiedzą. Tylko napastnik, to najdroższa pozycja z wszystkich. To nie jest takie proste kupić dobrego. Dlatego robimy wciąż eksperymenty na tej pozycji. Smutne ale prawdziwe... Życie...
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
sl@y
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 19.02.2017, 14:07
Cyrk ze stlilicem? od pół roku kibice płakali na różnych forach ze brakuje kogoś takiego no i zarzad spełnił zachciankę która była zrobiona ewidentnie pod kibiców
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.02.2017, 15:00
Drużyna wierzy w Semira, sam Brożek powiedział że to nie jest nowy zawodnik, ale jest traktowany jak 'swój'..

Minie pewnie z miesiąc aż będzie dla nas stanowił wartość dodaną, póki co nie widzę sensu wpuszczania go na boisko. Taka prawda.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 19.02.2017, 16:41
Barti napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy wiemy, że brakuje napastnika. W klubie też to wiedzą. Tylko napastnik, to najdroższa pozycja z wszystkich. To nie jest takie proste kupić dobrego. Dlatego robimy wciąż eksperymenty na tej pozycji. Smutne ale prawdziwe... Życie...
Ale wy niektorzy pierdzielicie smuty...
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 19.02.2017, 16:48
regan napisał(a):Wyświetl post
Ale wy niektorzy pierdzielicie smuty...
Po co piszesz posty z których nic nie wynika?
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 19.02.2017, 16:50
na szczescie Ty reghan piszesz dobrze i ratujesz to forum , powtarzam ci jeszcze raz : wczorajsza gra wygladala bardzo dobrze- zabraklo tylko wykonczenia i o to mi chodzi ze zamiast sprowadzac 10 nowych pomocnikow trzeba bylo troche pomyslec o napasrtniku ...bo Pawel to jez slabiutki emeryt i do tego niestety zwykly partacz , Ondrsek to zaden killer z instynktem strzeleckim z Zachara to nawet nie wim kim jest ...soryy , przegralismy wczoraj tylko w mysl zasady ze niewykorzystane sytuacje sie mszcza, i dlatego boli mnie porazka z takim slabym zespolem jakim jest Slask , za tydzien dostaniemy w czape od probierza i znajdziemy sie tam gdzie nasze miesjce niestety
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.02.2017, 16:59
wpuszczanie na boisko Semira ktory sam byl zaskoczony ze zagrał w poprzednim meczu, wraz ze Zdenkiem Ondraskiem nie ma racji bytu. Zdenek żyje z długich piłek, a Semir żyje z gry na metrze.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 19.02.2017, 17:00
Semir będzie żył za kilka spotkań, póki co musi złapać formę, na teraz jest beznadziejny, wierzę że będzie wzmocnieniem.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 19.02.2017, 17:01
No wlasnie ja o tym napisalem, ze lepiej sciagnac 3 jakosciowych niz 10 bylejakich. Znalezienie napastnika to nie problem... oprocz nas, bo my zawsze mamy z tym problem.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 19.02.2017, 17:08
No wlasnie ja o tym napisalem, ze lepiej sciagnac 3 jakosciowych niz 10 bylejakich. Znalezienie napastnika to nie problem... oprocz nas, bo my zawsze mamy z tym problem.
Kobra, który był królem strzelców w najwyższej klasie rozgrywkowej, jest dla Ciebie byle jaki? Młody perspektywiczny Drzazga, który strzela bramki jak na zawołanie nie jest wart ryzyka? Nie mów mi, że klub nic nie robi w tej kwestii. Nie mamy szczęścia i tyle.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 19.02.2017, 17:21
ale Ondrasek to przeplacony zawodnik , to taki Hartson z Celticu dzieki ktoremu Zuraw a wczesniej larsoon styrzelal bramki , Zdenek to chcarakterny i waleczny gosc ale niestety nie pasujacy do Wisly i naszej ligi .....my potrzebujemy killera , taka mende co nie bedzie robil nic a wie gdzie noge dolozyc itp .....pomimo wielkiego szacunku do Pawla za poprzedie lata to teraz jest on dla mnie partaczem , lajdosem i zawodnikiem ktory tylko blokuje miejsce innym ....dla mnie Pawel to idealna opcja na dżokera ktory wchodzi na koncowki ...taki ktos jhak Solskjear w MU kiedys , zachowujac oczywiscie proporcje
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 19.02.2017, 17:24
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
ale Ondrasek to przeplacony zawodnik , to taki Hartson z Celticu dzieki ktoremu Zuraw a wczesniej larsoon styrzelal bramki , Zdenek to chcarakterny i waleczny gosc ale niestety nie pasujacy do Wisly i naszej ligi .....my potrzebujemy killera , taka mende co nie bedzie robil nic a wie gdzie noge dolozyc itp .....pomimo wielkiego szacunku do Pawla za poprzedie lata to teraz jest on dla mnie partaczem , lajdosem i zawodnikiem ktory tylko blokuje miejsce innym ....dla mnie Pawel to idealna opcja na dżokera ktory wchodzi na koncowki ...taki ktos jhak Solskjear w MU kiedys , zachowujac oczywiscie proporcje
Tak. Tylko Ty jesteś mądry już po fakcie. Jak Go kupowaliśmy, to nikt tak nie myślał. Nie myli się tylko ten co nic nie robi. Ciężko ustrzelić dobrą okazję, akurat w momencie jak czgoś/kogoś potrzebujemy.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 19.02.2017, 17:37
Ja tak sobie myślę, że Junco trochę dał się nabrać, podobnie jak ja. Przed okienkiem mówiłem wzmocnić przede wszystkim skrzydła no i może środek.

Teraz widać że pomoc jest ok, w środku sporo jakości, która za jakiś czas zacznie dawać owoce, musimy poczekać aż Semir złapie formę, Brlek do niej wróci, a Llonch całkowicie się zaaklimatyzuje.
Videmont też powinien zacząć grać na poziomie, wczoraj dał 2 świetne piłki, które m. in. Brożek miał obowiązek zamienić na przynajmniej celny strzał.

Prawda jest taka, że napastnik klasy Nikolić, Prijović dałby nam zapewne zwycięstwo w takim meczu.
Gdzie parę sytuacji było, zabrakło jedynie wykończenia.

Z tego co jednak można usłyszeć, napastnik to będzie główny cel na letnie okienko transferowe.
Zwolnijmy kontrakty Urygi, Zachary i Buchalika i dajmy zarobić komuś na poziomie, komuś kto da nam w sezonie przynajmniej te 10-12 bramek.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 19.02.2017 o godz. 17:43.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 19.02.2017, 18:13
Ja mam nadzieje ze Valencia i Echevarria dadza nam cos w ofensywie , bo narazie nadal wszystko oparte na Małeckim .
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 19.02.2017, 18:33
Barti napisał(a):Wyświetl post
Kobra, który był królem strzelców w najwyższej klasie rozgrywkowej, jest dla Ciebie byle jaki? Młody perspektywiczny Drzazga, który strzela bramki jak na zawołanie nie jest wart ryzyka? Nie mów mi, że klub nic nie robi w tej kwestii. Nie mamy szczęścia i tyle.
No skoro przy paralitykowatym Brozku ktory ma juz swoje lata i nie ma co sie dziwic wyglada blado to sorry. Nie jest to napastnik na Wisle w zadnym wypadku.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Stary 19.02.2017, 18:55
No wlasnie ja o tym napisalem, ze lepiej sciagnac 3 jakosciowych niz 10 bylejakich.
O to mi właśnie chodziło. Na plus Ivan Gonzales i utalentowany Valencia, na minus odejście Jovicia, który oprócz Małeckiego był jedną z dwóch osób napędzających całą ofensywę. O reszcie transferów póki co nie można powiedzieć nic innego, że ilość zdecydowanie wzięła górę nad jakością. Czy to było słuszne przekonamy się za 2-3 miesiące.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 19.02.2017, 20:31
W świecie futbolu nikt przy zdrowych zmysłach nie oddaje za darmo dobrego zawodnika. Na dzień dzisiejszy nie dokonaliśmy żadnego realnego wzmocnienia w ofensywie. Valencia i jego kompan zanim ewentualnie coś pokażą to skończy się liga. Stilić jest w takiej formie, że nie wiem czy w I lidze ktoś by go chciał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów