|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
Zobaczymy czy się rozwinie czy nie daj Boże zwinie. Myślę że ogórami w 2 lidze francuskiej nie grają, szczególnie w takim wieku więc jakość musi mieć. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Brawa dla klubu.
Biorąc pod uwage ostatnie lata, po raz pierwszy imho mamy okienko ponad stan ![]() nie spodziewalem sie ze tak ciekawy skład bedziemy miec na papierze. Mam nadzieje ze Kiko dynamiko dostanie ...czas. Chociaz tak naprawde, bardziej niz transfery cieszy mnie normalnosc i profesjonalizm ktory jest stopniowo wprowazdany. Nie moge sie doczekac tego jebanego w dupe meczu! Tylko Wisłaaaaaaaaa ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Vidémont podobno walczył na początku ubiegłego sezonu z kontuzją, więc trochę obniżył loty. Stąd słabsze staty jak na razie. Wygląda jednak na to, że może już grać pełna parą
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Skąd my mamy na to wszystko pieniądze?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Stąd, że to nie są drogie transfery.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Czy my, pierwszy raz od bodaj 2011 roku, mamy w końcu ławkę?!
No bo tak: Miśkiewicz / Buchalik / Załuska Głowa/Gonzalez/Sadlok/Bartkowski/Bartosz/Pietrzak/Żemło/Kujawa/Ptak + Spasic? Boguski/Brlek/Llonch/Mąka/Stilic/Małecki/Cywka/Popovic/Uryga/Videmont/Słomka Brożek/Ondrasek/Zachara To całkiem pokaźny skład. ![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Co nie zmienia faktu, że sporo inwestujemy w drużynę, wzmacniamy skład lub jak kto woli jego głębie.
Na większość pozycji mamy 2 zawodników, na niektóre rywalizacja jest bardzo mocna, jak środek pomocy, teraz również na skrzydłach jest pole wyboru bo jest Małecki, Boguski, młody Słomka i Videmont. Ciekawie się to wszystko zapowiada. Piłkarze też pensje zaczęli dostawać na czas. Warto odwdzięczyć się za dobrą pracę zarządowi i zakupić bilet/karnet na nowy sezon.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 07.02.2017 o godz. 17:04.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ci co zarabiali najwiecej odeszli wiec i kasa sie znalazła
Videmont bardzo ciekawy zawodnik, grajacy na obu bokach ataku, obunozny, szybki z dobra techniką i pod tym ostatnim wzgledem podony do Lloncha. Jak na razie fajnie to wszystko wyglada a jak bedzie na prawde zobaczymy w praniu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Arked rozumiem, że możesz coś na ten temat powiedzieć, skoro uważasz że to nie były drogie transfery?
czy snujesz przypuszczenia? przyszło 7 chłopa, ale Ty uważasz że przyszli grać za tzw ładne oczy w perspektywie jeszcze dwóch (Arsenić, Valencia)![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Przyszlo 7 chlopa ubylo 2. Druzyna kosztuje wiecej bankowo. Moze $ z Bobana i Ryska zostala zostawiona na pensje tylko 500K to nie az tak duzo znowu. Moze jest jakis cichy mecenas
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Mójta - jeden z większych kontraktów [uparł się Wdowiec i mu dali gruby hajs] Guzmics - wysoki kontrakt Jović - kontrakt, któy z roku na rok byłcoraz droższy [ taka formuła była] + wypozyczenie Drzazgi, więc tez nieco z jego pensji zeszliśmy Powód: Drzazga
Ostatnio edytowane przez jonaf : 07.02.2017 o godz. 17:03.
![]()
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Szkoda ze transfer Valenci raczej nie dojdzie do skutku. Bo jakos cisza w tej sprawie, a jeszcze Francuz na skrzydlo przyszedl. Napalilem sie troche na ten transfer.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
https://web.facebook.com/14818802787...type=3&theater Powód: link
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 07.02.2017 o godz. 17:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Hazard jest fenomenem, ale jak to się ma do strzelonej przez niego bramki z Arsenalem gdzie NIKT mu nie przeszkadzał? s1mone Skoro mówisz, że Rafał pół boiska przebiegł i zachwycasz się nad jego klasą, to może przypomnij sobie jednak, jak reagowała obrona ?Arki? ?. W porównaniu z bramką Cywki to tamtejsza obrona to agresory... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Przyszło siedmiu ale Arsenic jeszcze nie jest nasz, Słomka raczej wielkich pieniędzy nie otrzymał. Jak już ktoś napisał odeszło 3 zawodników plus wypożyczenie Drzazgi więc na dzień dzisiejszy to wcale nie jest okienko jakoś wybitnie zwiększające liczebność naszej kadry.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Nie przyszli grać za ładne oczy. Wisła nie jest totalnym bankrutem z dziesiątkami milionów długów. Nie pozyskaliśmy też żadnych wielkich gwiazd. Jedyny zawodnik z nazwiskiem jaki doszedł to pozostający kilka miesięcy na bezrobociu Stilić. Cała reszta pewnie zarabia bardzo przeciętne pieniądze, na które każdy Ekstraklasowy klub stać jeśli rozsądnie zarządza swoimi finansami.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Plus wpadło 300 tys euro z transferu Donalda, do tego odpadla jego pensja i Sarkiego, a oni tez dosyć wysokie pensje mieli |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Bez jaj, ok ściągnęliśmy 7 grajków drugoligowych (pierwszoligowych - ach to nazewnictwo od wprowadzenia Ekstraklasy
Oczywiście, że jest na to kasa bo taki Vildemort czy inny Spasic nie będą zarabiać nawet połowy tego co Rysiek. Ja się ogromnie cieszę, że wreszcie kadra będzie liczyć odpowiednią ilość nazwisk, ale nie napalam się jak coponiektórzy tutaj. Oczywiście większość z naszych transferów wygląda na gości z potencjałem, ale mieć potencjał a go wykorzystać to dwie różne sprawy. Ściągamy albo gości po przejściach, albo młodych i jeszcze niesprawdzonych. Ba, nawet nasz jedyny transfer z nazwiskiem przyszedł do nas po 6 miesiącach bez gry.... Na tego typu grajków nas stać bez problemu. Tak samo stać by było znaczącą większość naszej ligi. Wystarczy odpowiednio poszperać. Teraz pytanie, czy chociaż 2-3 odpali? Mam nadzieję, że tak. Jak dla mnie poza Gonzalezem i Stiliciem, którzy grali na poziomie jakiś czas temu, żaden z naszych transferów nie byłby niemożliwy do przeprowadzenia przez dajmy na to Koronę Kielce czy Śląsk Wrocław. Ja się boję osobiście dwóch rzeczy. 1) Za dużo transferów / zmian naraz. Może być tak, że zanim drużyna się zgra będzie koniec ligi. 2) Tego, że mimo wszystko poszliśmy w ilość zamiast w jakość. Chociaż mam nadzieję, że moje obawy są bezpodstawne i cała siódemka się pięknie wkomponuje w drużynę.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.02.2017 o godz. 19:20.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
swego czasu Zawisza przed startem rundy wiosennej zrobiła taki zaciąg jak my... jak skończyli wszyscy wiemy... wszystko się okaże w sobotę
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Zawisza ZROBIŁ...
|
|
|
|
Droga jeszcze długa...
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Czy jest gdzieś jakieś podsumowanie wszystkich naszych ruchów transferowych - stan na dzisiaj? Pytam zupełnie serio. Pierwszy raz od dawna chyba był taki ruch w interesie, że - nie mając czasu tego śledzić z uwagi na pracę - pogubiłem się już całkiem. Może ktoś z was zrobi zestawienie kto odszedł (Guzmics, Jović? ktoś jeszcze?) i kto przyszedł (pozycja, skąd przyszedł). Tego Spicicia to mi się wydawało że go odesłali z testów na obozie, a teraz wchodzę na wislakrakow.com i się okazuje że podpisał kontrakt. Do tego jakiś Francuz? Co tu się odpierdziela?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Pozwolę sobie skopiować:
Transfery: PRZYSZLI: Zoran Arsenić (NK Osijek) - wolny transfer, kontrakt od 01.07.2017 do 30.06.2019 Jakub Bartkowski (Wigry Suwałki) - transfer, kontrakt do 30.06.2018 Iván González López (AD Alcorcón) - wolny transfer, kontrakt do 30.06.2018 Pol Llonch Puyaltó (Granada CF B) - wolny transfer, kontrakt do 30.06.2017 Matija Špičić (Dinamo Tbilisi) - wolny transfer, kontrakt do 30.06.2017 Semir Štilić (APÓEL Nikozja) - wolny transfer, kontrakt do 30.06.2018 Wojciech Słomka (Progres Kraków) - transfer, kontrakt do 30.06.2019 Hugo Vidémont (AC Ajaccio) - wolny transfer, kontrakt do 30.06.2018 ODESZLI: Krzysztof Drzazga (Stal Mielec) - półroczne wypożyczenie Richárd Guzmics (Yanbian Funde FC) - transfer Boban Jović (Bursaspor Kulübü) - transfer Adam Mójta (Piast Gliwice) - rozwiązany kontrakt NA CELOWNIKU: Éver Augusto Valencia Ruiz (CD Independiente Medellín) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Brakuje mi tylko jeszcze opcji, jaką mamy możliwość na przedłużenie kontraktu (w sensie np. 0,5/1,5 + 2) ![]() |
|
|
|
Droga jeszcze długa...
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Ostro!
Ten Valencia to ponoć jakiś kozak, nie? Ostatnio było że kluby dogadane, tylko on jeszcze gra na jakichś mistrzostwach. Jeśli jeszcze nie kupiliście karnetu, to zachęcam. Z samej ciekawości bym chodził na mecze nawet, zobaczyć jak grają ci nowi ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Prawdopodobnie nasz skład na mecz z Koroną będzie następujący:
Łukasz Załuska - Tomasz Cywka/Jakub Bartkowski, Arkadiusz Głowacki, Ivan Gonzalez, Jakub Bartkowski/Matija Špičić - Rafał Boguski, Pol Llonch, Krzysztof Mączyński, Patryk Małecki - Semir Stilić - Paweł Brożek. Ja natomiast chciałbym zobaczyć coś w stylu: Łukasz Załuska - Jakub Bartkowski, Arkadiusz Głowacki, Ivan Gonzalez, Maciej Sadlok/Matija Špičić - Pol Llonch, Krzysztof Mączyński, Petar Brlek - Rafał Boguski/Semir Stilić, Paweł Brożek/Tomasz Zachara, Patryk Małecki. Chętnie bym zobaczył w jednym momencie na boisku Mąkę (wiadomo, poziom reprezentacyjny), Brleka (świetna końcówka rundy) oraz Lloncha (niespożyte siły, płuca - oczywiście podobno...). |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|