The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2017, 15:29
PSYCHOLTSW napisał(a):
a pokażcie takie bramki Boguskiego, ja nie znam chyba ani jednej za to kompilacja jego "pudeł" jest bardzo długa...
No to masz słabą pamięć, chociażby w poprzedniej rundzie była jedna bardzo podobna do tej Cywki, gdy przebiegł pół boiska.

Mam też w pamięci conajmniej dwie z efektownego woleja, jedną z głowy bardzo efektowną z 16 metrów, czy bramkę na pełnym gazie z praktycznie zerowego kąta.

Szczerze, nie chce mi się tego szukać Ale u prawie każdego grajka można znaleźć piękne bramki jak i niesamowite pudła. I tyle w temacie.

Co do Vildemonta :
"Łącznie w 120 meczach strzelił 10 goli i zanotował 9 asyst" - tyle to Rafał trzaska w sezon jak jest w gazie No może jednak przesada, ale statystyki są conajwyżej ok, dupy nie urywają - ale dobrze, że będzie ktoś do rywalizacji na skrzydłach. Dobrze to zrobi zarówno Małemu jak i Rafałowi. A nóż widelec, któregoś z nich wygryzie? Zobaczymy.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.02.2017 o godz. 15:36.
Odpowiedz cytując
Mixu
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 07.02.2017, 15:39
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Co do Vildemonta :
"Łącznie w 120 meczach strzelił 10 goli i zanotował 9 asyst" - tyle to Rafał trzaska w sezon jak jest w gazie No może jednak przesada, ale statystyki są conajwyżej ok, dupy nie urywają - ale dobrze, że będzie ktoś do rywalizacji na skrzydłach. Dobrze to zrobi zarówno Małemu jak i Rafałowi. A nóż widelec, któregoś z nich wygryzie? Zobaczymy.
Pełna zgoda, z tą tylko różnicą że nasz nowy żabojad ma 23 lata Zobaczymy czy się rozwinie czy nie daj Boże zwinie. Myślę że ogórami w 2 lidze francuskiej nie grają, szczególnie w takim wieku więc jakość musi mieć.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.02.2017, 15:41
Brawa dla klubu.
Biorąc pod uwage ostatnie lata, po raz pierwszy imho mamy okienko ponad stan

nie spodziewalem sie ze tak ciekawy skład bedziemy miec na papierze. Mam nadzieje ze Kiko dynamiko dostanie ...czas.

Chociaz tak naprawde, bardziej niz transfery cieszy mnie normalnosc i profesjonalizm ktory jest stopniowo wprowazdany.
Nie moge sie doczekac tego jebanego w dupe meczu! Tylko Wisłaaaaaaaaa
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.02.2017, 15:43
Vidémont podobno walczył na początku ubiegłego sezonu z kontuzją, więc trochę obniżył loty. Stąd słabsze staty jak na razie. Wygląda jednak na to, że może już grać pełna parą
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 07.02.2017, 15:44
Skąd my mamy na to wszystko pieniądze?

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 07.02.2017, 15:49
Stąd, że to nie są drogie transfery.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 07.02.2017, 15:52
ArturBarlinek napisał(a):Wyświetl post
Stąd że gra dla Wisły to jest HONOR a nie kasa
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.02.2017, 15:56
Czy my, pierwszy raz od bodaj 2011 roku, mamy w końcu ławkę?!

No bo tak:

Miśkiewicz / Buchalik / Załuska
Głowa/Gonzalez/Sadlok/Bartkowski/Bartosz/Pietrzak/Żemło/Kujawa/Ptak + Spasic?
Boguski/Brlek/Llonch/Mąka/Stilic/Małecki/Cywka/Popovic/Uryga/Videmont/Słomka
Brożek/Ondrasek/Zachara

To całkiem pokaźny skład.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 07.02.2017, 16:08
Co nie zmienia faktu, że sporo inwestujemy w drużynę, wzmacniamy skład lub jak kto woli jego głębie.
Na większość pozycji mamy 2 zawodników, na niektóre rywalizacja jest bardzo mocna, jak środek pomocy, teraz również na skrzydłach jest pole wyboru bo jest Małecki, Boguski, młody Słomka i Videmont. Ciekawie się to wszystko zapowiada.
Piłkarze też pensje zaczęli dostawać na czas. Warto odwdzięczyć się za dobrą pracę zarządowi i zakupić bilet/karnet na nowy sezon.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 07.02.2017 o godz. 17:04.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 07.02.2017, 16:18
ArturBarlinek napisał(a):Wyświetl post
Ci co zarabiali najwiecej odeszli wiec i kasa sie znalazła Videmont bardzo ciekawy zawodnik, grajacy na obu bokach ataku, obunozny, szybki z dobra techniką i pod tym ostatnim wzgledem podony do Lloncha. Jak na razie fajnie to wszystko wyglada a jak bedzie na prawde zobaczymy w praniu.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.02.2017, 16:26
Arked rozumiem, że możesz coś na ten temat powiedzieć, skoro uważasz że to nie były drogie transfery? czy snujesz przypuszczenia?
przyszło 7 chłopa, ale Ty uważasz że przyszli grać za tzw ładne oczy w perspektywie jeszcze dwóch (Arsenić, Valencia)
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 07.02.2017, 16:43
Przyszlo 7 chlopa ubylo 2. Druzyna kosztuje wiecej bankowo. Moze $ z Bobana i Ryska zostala zostawiona na pensje tylko 500K to nie az tak duzo znowu. Moze jest jakis cichy mecenas
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.02.2017, 17:02
borys napisał(a):Wyświetl post
Przyszlo 7 chlopa ubylo 2. Druzyna kosztuje wiecej bankowo. Moze $ z Bobana i Ryska zostala zostawiona na pensje tylko 500K to nie az tak duzo znowu. Moze jest jakis cichy mecenas
Ubyło 3.

Mójta - jeden z większych kontraktów [uparł się Wdowiec i mu dali gruby hajs]
Guzmics - wysoki kontrakt
Jović - kontrakt, któy z roku na rok byłcoraz droższy [ taka formuła była]

+ wypozyczenie Drzazgi, więc tez nieco z jego pensji zeszliśmy
Powód: Drzazga
Ostatnio edytowane przez jonaf : 07.02.2017 o godz. 17:03.
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 07.02.2017, 17:11
Szkoda ze transfer Valenci raczej nie dojdzie do skutku. Bo jakos cisza w tej sprawie, a jeszcze Francuz na skrzydlo przyszedl. Napalilem sie troche na ten transfer.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 07.02.2017, 17:14
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Szkoda ze transfer Valenci raczej nie dojdzie do skutku. Bo jakos cisza w tej sprawie, a jeszcze Francuz na skrzydlo przyszedl. Napalilem sie troche na ten transfer.
Wczoraj na fejsie podawali, ze ktos pisał do Valenci czy trafi do Wisły a ten miał powiedziec, ze jeszcze nie wie (dali skan z rozmowy, nie chce mi sie go szukac) ze snapa chyba ale pewien nie jestem

https://web.facebook.com/14818802787...type=3&theater
Powód: link
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 07.02.2017 o godz. 17:33.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.02.2017, 17:23
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj na fejsie podawali, ze ktos pisał do Valenci czy trafi do Wisły a ten miał powiedziec, ze jeszcze nie wie (dali skan z rozmowy, nie chce mi sie go szukac) ze snapa chyba ale pewien nie jestem
Gdzie to widziałeś?
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 07.02.2017, 18:03
wazka napisał(a):Wyświetl post
widziałem Hazarda, klasa światowa, fenomen,
Skoro Żyro lepiej grał i miał lepsze liczy w Championship niż w ekstraklasie to wiesz ...
Paweł Wszołek w Polonii Warszawa w 60 meczach 9 goli ...

ja jak oglądam Neymara to widzę gościa, który ma niesamowitą technikę i który robi z obrońców totalny wiatrak, często używając do tego sztuczek : https://www.youtube.com/watch?v=qeJjs-j0sws
Wszołek w Polonii grał w wieku 18-21 lat. Zobaczymy ile bramek Słomka zajebie na jesień.

Hazard jest fenomenem, ale jak to się ma do strzelonej przez niego bramki z Arsenalem gdzie NIKT mu nie przeszkadzał?

s1mone
Skoro mówisz, że Rafał pół boiska przebiegł i zachwycasz się nad jego klasą, to może przypomnij sobie jednak, jak reagowała obrona ?Arki? ?. W porównaniu z bramką Cywki to tamtejsza obrona to agresory...
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.02.2017, 18:09
borys napisał(a):Wyświetl post
Przyszło siedmiu ale Arsenic jeszcze nie jest nasz, Słomka raczej wielkich pieniędzy nie otrzymał. Jak już ktoś napisał odeszło 3 zawodników plus wypożyczenie Drzazgi więc na dzień dzisiejszy to wcale nie jest okienko jakoś wybitnie zwiększające liczebność naszej kadry.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 07.02.2017, 18:20
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Arked rozumiem, że możesz coś na ten temat powiedzieć, skoro uważasz że to nie były drogie transfery? czy snujesz przypuszczenia?
przyszło 7 chłopa, ale Ty uważasz że przyszli grać za tzw ładne oczy w perspektywie jeszcze dwóch (Arsenić, Valencia)
Nie przyszli grać za ładne oczy. Wisła nie jest totalnym bankrutem z dziesiątkami milionów długów. Nie pozyskaliśmy też żadnych wielkich gwiazd. Jedyny zawodnik z nazwiskiem jaki doszedł to pozostający kilka miesięcy na bezrobociu Stilić. Cała reszta pewnie zarabia bardzo przeciętne pieniądze, na które każdy Ekstraklasowy klub stać jeśli rozsądnie zarządza swoimi finansami.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 07.02.2017, 18:34
Arked napisał(a):Wyświetl post
Nie przyszli grać za ładne oczy. Wisła nie jest totalnym bankrutem z dziesiątkami milionów długów. Nie pozyskaliśmy też żadnych wielkich gwiazd. Jedyny zawodnik z nazwiskiem jaki doszedł to pozostający kilka miesięcy na bezrobociu Stilić. Cała reszta pewnie zarabia bardzo przeciętne pieniądze, na które każdy Ekstraklasowy klub stać jeśli rozsądnie zarządza swoimi finansami.
No nie wiem czy Ivan jest nołnejmem.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 07.02.2017, 18:39
jonaf napisał(a):Wyświetl post
Ubyło 3.

Mójta - jeden z większych kontraktów [uparł się Wdowiec i mu dali gruby hajs]
Guzmics - wysoki kontrakt
Jović - kontrakt, któy z roku na rok byłcoraz droższy [ taka formuła była]

+ wypozyczenie Drzazgi, więc tez nieco z jego pensji zeszliśmy
Nie zapominajmy że przy sprzedaży Cupiał spłacil wszystkie zalegle pensje, a zostały tylko drobne premie.

Plus wpadło 300 tys euro z transferu Donalda, do tego odpadla jego pensja i Sarkiego, a oni tez dosyć wysokie pensje mieli
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.02.2017, 19:08
Bez jaj, ok ściągnęliśmy 7 grajków drugoligowych (pierwszoligowych - ach to nazewnictwo od wprowadzenia Ekstraklasy)/ z bezrobocia, ale w międzyczasie odsprzedaliśmy dwóch za pokaźne pieniądze za granicę.

Oczywiście, że jest na to kasa bo taki Vildemort czy inny Spasic nie będą zarabiać nawet połowy tego co Rysiek.
Ja się ogromnie cieszę, że wreszcie kadra będzie liczyć odpowiednią ilość nazwisk, ale nie napalam się jak coponiektórzy tutaj. Oczywiście większość z naszych transferów wygląda na gości z potencjałem, ale mieć potencjał a go wykorzystać to dwie różne sprawy. Ściągamy albo gości po przejściach, albo młodych i jeszcze niesprawdzonych. Ba, nawet nasz jedyny transfer z nazwiskiem przyszedł do nas po 6 miesiącach bez gry....
Na tego typu grajków nas stać bez problemu. Tak samo stać by było znaczącą większość naszej ligi. Wystarczy odpowiednio poszperać. Teraz pytanie, czy chociaż 2-3 odpali? Mam nadzieję, że tak. Jak dla mnie poza Gonzalezem i Stiliciem, którzy grali na poziomie jakiś czas temu, żaden z naszych transferów nie byłby niemożliwy do przeprowadzenia przez dajmy na to Koronę Kielce czy Śląsk Wrocław.

Ja się boję osobiście dwóch rzeczy.
1) Za dużo transferów / zmian naraz. Może być tak, że zanim drużyna się zgra będzie koniec ligi.
2) Tego, że mimo wszystko poszliśmy w ilość zamiast w jakość.

Chociaż mam nadzieję, że moje obawy są bezpodstawne i cała siódemka się pięknie wkomponuje w drużynę.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.02.2017 o godz. 19:20.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 07.02.2017, 19:30
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Bez jaj, ok ściągnęliśmy 7 grajków drugoligowych (pierwszoligowych - ach to nazewnictwo od wprowadzenia Ekstraklasy)/ z bezrobocia, ale w międzyczasie odsprzedaliśmy dwóch za pokaźne pieniądze za granicę.

Oczywiście, że jest na to kasa bo taki Vildemort czy inny Spasic nie będą zarabiać nawet połowy tego co Rysiek.
Ja się ogromnie cieszę, że wreszcie kadra będzie liczyć odpowiednią ilość nazwisk, ale nie napalam się jak coponiektórzy tutaj. Oczywiście większość z naszych transferów wygląda na gości z potencjałem, ale mieć potencjał a go wykorzystać to dwie różne sprawy. Ściągamy albo gości po przejściach, albo młodych i jeszcze niesprawdzonych. Ba, nawet nasz jedyny transfer z nazwiskiem przyszedł do nas po 6 miesiącach bez gry....
Na tego typu grajków nas stać bez problemu. Tak samo stać by było znaczącą większość naszej ligi. Wystarczy odpowiednio poszperać. Teraz pytanie, czy chociaż 2-3 odpali? Mam nadzieję, że tak. Jak dla mnie poza Gonzalezem i Stiliciem, którzy grali na poziomie jakiś czas temu, żaden z naszych transferów nie byłby niemożliwy do przeprowadzenia przez dajmy na to Koronę Kielce czy Śląsk Wrocław.

Ja się boję osobiście dwóch rzeczy.
1) Za dużo transferów / zmian naraz. Może być tak, że zanim drużyna się zgra będzie koniec ligi.
2) Tego, że mimo wszystko poszliśmy w ilość zamiast w jakość.

Chociaż mam nadzieję, że moje obawy są bezpodstawne i cała siódemka się pięknie wkomponuje w drużynę.
Myślisz, że w Ligue 2 Hugo zarabiał mniej niż dajmy na to średni zawodnik z 11 Termaliki? Jak myślisz, ile Rysiek zarabiał? Spicić (mam nadzieje, że gra w Wiśle mu spasić...) grał w Interze Baku, a półtora roku temu w 3 drużynie Chorwackiej 1 ligi. Liga chorwacka to nie są jakieś ogórasy...
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.02.2017, 19:47
swego czasu Zawisza przed startem rundy wiosennej zrobiła taki zaciąg jak my... jak skończyli wszyscy wiemy... wszystko się okaże w sobotę
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 07.02.2017, 19:56
Zawisza ZROBIŁ...
Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Od: 10.2003

Stary 07.02.2017, 20:05
Czy jest gdzieś jakieś podsumowanie wszystkich naszych ruchów transferowych - stan na dzisiaj? Pytam zupełnie serio. Pierwszy raz od dawna chyba był taki ruch w interesie, że - nie mając czasu tego śledzić z uwagi na pracę - pogubiłem się już całkiem. Może ktoś z was zrobi zestawienie kto odszedł (Guzmics, Jović? ktoś jeszcze?) i kto przyszedł (pozycja, skąd przyszedł). Tego Spicicia to mi się wydawało że go odesłali z testów na obozie, a teraz wchodzę na wislakrakow.com i się okazuje że podpisał kontrakt. Do tego jakiś Francuz? Co tu się odpierdziela?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.02.2017, 20:08
Pozwolę sobie skopiować:
Transfery:

PRZYSZLI:
Zoran Arsenić (NK Osijek) - wolny transfer, kontrakt od 01.07.2017 do 30.06.2019
Jakub Bartkowski (Wigry Suwałki) - transfer, kontrakt do 30.06.2018
Iván González López (AD Alcorcón) - wolny transfer, kontrakt do 30.06.2018
Pol Llonch Puyaltó (Granada CF B) - wolny transfer, kontrakt do 30.06.2017
Matija Špičić (Dinamo Tbilisi) - wolny transfer, kontrakt do 30.06.2017
Semir Štilić (APÓEL Nikozja) - wolny transfer, kontrakt do 30.06.2018
Wojciech Słomka (Progres Kraków) - transfer, kontrakt do 30.06.2019
Hugo Vidémont (AC Ajaccio) - wolny transfer, kontrakt do 30.06.2018

ODESZLI:
Krzysztof Drzazga (Stal Mielec) - półroczne wypożyczenie
Richárd Guzmics (Yanbian Funde FC) - transfer
Boban Jović (Bursaspor Kulübü) - transfer
Adam Mójta (Piast Gliwice) - rozwiązany kontrakt

NA CELOWNIKU:
Éver Augusto Valencia Ruiz (CD Independiente Medellín)
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
cancer
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 07.02.2017, 20:22
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Pozwolę sobie skopiować:
Transfery:

PRZYSZLI:
Zoran Arsenić (NK Osijek) - wolny transfer, kontrakt od 01.07.2017 do 30.06.2019
Jakub Bartkowski (Wigry Suwałki) - transfer, kontrakt do 30.06.2018
Iván González López (AD Alcorcón) - wolny transfer, kontrakt do 30.06.2018
Pol Llonch Puyaltó (Granada CF B) - wolny transfer, kontrakt do 30.06.2017
Matija Špičić (Dinamo Tbilisi) - wolny transfer, kontrakt do 30.06.2017
Semir Štilić (APÓEL Nikozja) - wolny transfer, kontrakt do 30.06.2018
Wojciech Słomka (Progres Kraków) - transfer, kontrakt do 30.06.2019
Hugo Vidémont (AC Ajaccio) - wolny transfer, kontrakt do 30.06.2018

ODESZLI:
Krzysztof Drzazga (Stal Mielec) - półroczne wypożyczenie
Richárd Guzmics (Yanbian Funde FC) - transfer
Boban Jović (Bursaspor Kulübü) - transfer
Adam Mójta (Piast Gliwice) - rozwiązany kontrakt

NA CELOWNIKU:
Éver Augusto Valencia Ruiz (CD Independiente Medellín)
Świetnie!

Brakuje mi tylko jeszcze opcji, jaką mamy możliwość na przedłużenie kontraktu (w sensie np. 0,5/1,5 + 2)
Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Od: 10.2003

Stary 07.02.2017, 20:33
Ostro!
Ten Valencia to ponoć jakiś kozak, nie? Ostatnio było że kluby dogadane, tylko on jeszcze gra na jakichś mistrzostwach.

Jeśli jeszcze nie kupiliście karnetu, to zachęcam. Z samej ciekawości bym chodził na mecze nawet, zobaczyć jak grają ci nowi
Odpowiedz cytując
cancer
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 07.02.2017, 20:34
Prawdopodobnie nasz skład na mecz z Koroną będzie następujący:
Łukasz Załuska - Tomasz Cywka/Jakub Bartkowski, Arkadiusz Głowacki, Ivan Gonzalez, Jakub Bartkowski/Matija Špičić - Rafał Boguski, Pol Llonch, Krzysztof Mączyński, Patryk Małecki - Semir Stilić - Paweł Brożek.

Ja natomiast chciałbym zobaczyć coś w stylu:
Łukasz Załuska - Jakub Bartkowski, Arkadiusz Głowacki, Ivan Gonzalez, Maciej Sadlok/Matija Špičić - Pol Llonch, Krzysztof Mączyński, Petar Brlek - Rafał Boguski/Semir Stilić, Paweł Brożek/Tomasz Zachara, Patryk Małecki.

Chętnie bym zobaczył w jednym momencie na boisku Mąkę (wiadomo, poziom reprezentacyjny), Brleka (świetna końcówka rundy) oraz Lloncha (niespożyte siły, płuca - oczywiście podobno...).
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów