The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.02.2017, 12:48
Ja w niego wierzę bardzo. Waleczny, skoncentrowany, dość szybki. Przepowiadam udaną wiosnę tego gościa
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 01.02.2017, 16:12
Dla mnie plusami tego co zobaczylismy w sparingach jest mysl taktyczna(przesuwanie lini), pressing i wybieganie. 2 ostatnie w tej lidze to juz 75% sukcesu.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 01.02.2017, 19:52
Gra skrzydłami Wisły w dalszym ciągu to obraz nędzy i rozpaczy.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 01.02.2017, 20:06
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Gra skrzydłami Wisły w dalszym ciągu to obraz nędzy i rozpaczy.
Dziwne, żeby miało być dobrze, skoro na bokach obrony grał dużo niezgrany Špičić i defensywny pomocnik - Cywka.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
ferrekin
Member

Od: 01.2016

Stary 01.02.2017, 20:26
ABGwislakABG masz u mnie nominację na najlepszy post

racja, ten Merkury wiecznie narzeka na tą Wisłę, pewnie każdego ranka budzi się w 2003 roku, patrzy za okno a tam stary stadion Wisły, nieważne,
ale biegają Żurawski, Frankowski i reszta śmietanki,
Cupiał sypie kasą,
nie dziwie mu się że gardzi skrzydłami, Małecki and Boguski, wyśmiewa Kiko,
jedyna recepta to chyba liść na pysk i pobudka
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.02.2017, 21:21
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Tego Małeckiego, który w rundzie jesiennej cofając się do obrony prokurował nieustannie rzuty wolne dla rywala w pobliżu naszego pola karnego? Na tej pozycji trzeba rozsądku, a nie wariata.

Małecki niech gra ,tam gdzie grał i amen.Nikt na te jego zwody jeszcze nie znalazł recepty.A ktos na srodku to mogłby sie nauczyc tego co keidys Mauro Cantoro czyli piłeczka ,dwie nózki w góre ,upadek i akcja dla nas

P.S i uspokójcie sie tam u góry ludzie,bo siara zwyczajnie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.02.2017, 09:17
I wbrew malo powszechnemu .......eniu Merkurego, po akcjach skrzydlami padla bramka z Paksi czy bramki ze Steaua, tych z Zilina nie pamietam .
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.02.2017, 12:44
dawiss napisał(a):Wyświetl post
I wbrew malo powszechnemu .......eniu Merkurego, po akcjach skrzydlami padla bramka z Paksi czy bramki ze Steaua, tych z Zilina nie pamietam .
Też były po akcjach skrzydłami Przynajmniej dwie pamiętam.
Z tym że teraz skrzydłowi często schodzą bardziej do środka, do rozegrania.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
PlayLikeAPro
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 02.02.2017, 13:52
I bardzo dobrze ze schodzą do środka. W Polsce skrzydłowego uczy się biec do końcowej i centrować, a skuteczność takich zagrań jest niska jak cholera.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 02.02.2017, 15:47
PlayLikeAPro napisał(a):Wyświetl post
I bardzo dobrze ze schodzą do środka. W Polsce skrzydłowego uczy się biec do końcowej i centrować, a skuteczność takich zagrań jest niska jak cholera.
Szczerze to nawet w A-klasie spotkałem się z trenerami, którzy kazali zawężać pole gry i skrzydłowi musieli schodzić do środka. Nie sądzę, by w profesjonalnym futbolu uczono jeszcze tak archaicznego rozwiązania jakim jest sprint do linii końcowej i centra "na aferę".
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 02.02.2017, 16:55
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Szczerze to nawet w A-klasie spotkałem się z trenerami, którzy kazali zawężać pole gry i skrzydłowi musieli schodzić do środka. Nie sądzę, by w profesjonalnym futbolu uczono jeszcze tak archaicznego rozwiązania jakim jest sprint do linii końcowej i centra "na aferę".
Ameryki nie odkryję (albo "Eureki" - jak to mawiał mój nauczyciel WF), kiedy napisze, że własnie w tzw. "współczesnym" futbolu od sprintów i centrowania są często boczni obrońcy. Skrzydłowy przywiązany do linii to archaizm jak ja pierrdolę.
Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Stary 02.02.2017, 17:21
Ja wiem, taki klasyczny libero czyszczący pole bramkowe, to by się przydał. W tej chwili gramy na obrońców, co potrafią się nawet na połowę przeciwnika zapuścić, zamiast pilnować swojej bramki - dziwić się, że mamy tyle bramek straconych.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 02.02.2017, 17:55
Maciek17 napisał(a):Wyświetl post
Ja wiem, taki klasyczny libero czyszczący pole bramkowe, to by się przydał. W tej chwili gramy na obrońców, co potrafią się nawet na połowę przeciwnika zapuścić, zamiast pilnować swojej bramki - dziwić się, że mamy tyle bramek straconych.
A może po prostu taka jest taktyka nowego trenera, żeby podchodzić wyżej?

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 02.02.2017, 19:34
Ciekawe czy mając tylu srodkowych pomocnikow ( a moze dojsc jeszcze Valencia) bedziemy grali trojka w srodku np. 4-5-1 ?
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 02.02.2017, 19:48
Mając Stilicia raczej inna opcja w ogóle nie wchodzi w grę. 4-4-2 ze Stiliciem + Mączyńskim/Brlekiem/Popoviciem to byłoby samobójstwo.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 02.02.2017, 20:00
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Mając Stilicia raczej inna opcja w ogóle nie wchodzi w grę. 4-4-2 ze Stiliciem + Mączyńskim/Brlekiem/Popoviciem to byłoby samobójstwo.
Jak chcesz to ustawić. ŚP ze Stilicia żaden. Gość gra tylko do przodu. 4-4-2 rozumiem klasyczne 2 środek i boczni pomocnicy- nie skrzydłowi czy jak to się ostatnio przyjęło boczni napastnicy. I dwóch 'czystych' napastników jak brozio i zdenek.

Moim zdaniem zależnie od tego, jak się wprowadzi Llonch(i ew. Valencia):
a)dobrze 4-1-2-2-1 z opcją na skrzydła (gdy będzie Valencia)
b)bez ŚPD ze "skóry i kości" 4-2śp/śpd-3(boguski,małecki,stilić za napastnikiem)-1
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Stary 02.02.2017, 20:30
Kolego ashkeczup, bo tak czytam te Twoje posty i widzę, na jakiego eksperta się kreujesz. Proszę wyjaśnij mi jak w taktyce 4-4-2 chciałbyś ustawić Stilicia? Dodam przy tym, że sam napisałeś, że ŚP ze Stilicia żaden.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 02.02.2017, 20:34
najm napisał(a):Wyświetl post
Kolego ashkeczup, bo tak czytam te Twoje posty i widzę, na jakiego eksperta się kreujesz. Proszę wyjaśnij mi jak w taktyce 4-4-2 chciałbyś ustawić Stilicia? Dodam przy tym, że sam napisałeś, że ŚP ze Stilicia żaden.
A przeczytasz jeszcze raz ze zrozumieniem mojego posta czy jednak muszę tłumaczyć?
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Stary 02.02.2017, 20:35
Po proszę o tlumaczenie jak dla debila. Dziękuję.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 02.02.2017, 20:38
Po proszę o tlumaczenie jak dla debila. Dziękuję.
Wedle życzenia.

Spytałem kolegi Pawła jak sobie wyobraża 4-4-2 ze Stiliciem, bo ja sobie w ogóle. Nie ma tam miejsca dla ŚPO chyba, że za tego drugiego napastnika.

Następnie podałem możliwe wg. mnie rozwiązania. Muszę to rozrysowywać czy już rozumiesz?
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 02.02.2017, 20:42
w sumie to raczej nie ma zbytnio innej opcji niż gra 5 pomocnikami, kwestia tylko czy np. 4-1-3-1-1, 4-1-2-2-1, 4-2-2-1-1, 4-2-3-1, 4-1-4-1 albo 4-5-1
Powód: dużo cyferek
Ostatnio edytowane przez PSYCHOLTSW : 02.02.2017 o godz. 20:44.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Stary 02.02.2017, 20:42
Czyli jednak Ty przeczytałeś jego wypowiedzieć bez jej zrozumienia. Wszakże wyraźnie napisał, że nie widzi mu się ustawienie 4-4-2 ze Stiliciem (nie da się inaczej zrozumieć tezy, że taka gra byłaby samobójstwem). Jak zatem miał Ci powiedzieć jak on widzi Stilicia w ustawieniu 4-4-2, skoro on go tam wcale nie widzi?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.02.2017, 20:43
Stilic nic nie musi,moze byc niewidoczny ,człapiac przez 89 minut meczu. A w tej 1 minucie zaliczyc jedno dobre podanie do Pawła.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 02.02.2017, 20:44
Czyli jednak Ty przeczytałeś jego wypowiedzieć bez jej zrozumienia. Wszakże wyraźnie napisał, że nie widzi mu się ustawienie 4-4-2 ze Stiliciem (nie da się inaczej zrozumieć tezy, że taka gra byłaby samobójstwem). Jak zatem miał Ci powiedzieć jak on widzi Stilicia w ustawieniu 4-4-2, skoro on go tam wcale nie widzi?
Zgadza się. Przeczytałem, że NIE wystawienie go w tej formacji to samobójstwo. Mea culpa
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 02.02.2017, 20:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie, ja akurat byłem jednym którzy zaczęli dostawać odruchów wymiotnych po nieustannych wylewach frustracji skierowanych ku Boguskiemu, bo jeden z drugim frajer nie potrafi sobie inaczej poradzić z porażką. Tak się szczęśliwie złożyło, że niedługo później Rafał zaczął strzelać.

Nie chodzi o to żeby go idealizować, ale wielu z was przekracza ramy uczciwej krytyki. Zwłaszcza że nie mówimy tu o zawodniku anonimowym.

To, że wam się marzy typowy ligowy pomocnik zapierdalający do linii i wrzucający w pole karne (inna sprawa że u nas nie ma kto z takich piłek gola strzelić, chyba że po wolnym) nie znaczy że Boguski gra źle. Zwłaszcza że liczby go bronią.
Wolfy jest klasycznym przykładem HIPOKRYTY chyba, że zmienił poglądy po jakimś praniu mózgu typu spotkania z kołczerami czy "wyzwanie 90 dni - miej wspaniały dzień".

Pierwszy krytykował wszystkich jak leci... Bunoza to był jego obiekt najwiekszych drwiń, dostawało się każdemu... Marko J. czy Boguski nie raz byli zjechani od głów do stóp...

W każdym razie: prawda w tym co piszesz, ale nie odwracaj kota ogonem bo sam nie mogłeś ulżyć cierpieniu i desperacji kilka sezonów temu.

X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Nie no szanujmy się, Cywka to byłby w TOP5 najgorszych prawych obrońców w tej lidze. On nie radził sobie z juniorami Żyliny.
Przypomnijmy sobie również mecz w PP kiedy wycinał rywali i był tak objeżdzany ze szok, chyba z Chojniczanką...
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 02.02.2017 o godz. 21:04.

Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 02.02.2017, 22:40
Załuska - Sadlok, Głowacki, Gonzalez, Bartkowski - Pol, Mączyński - Małecki, Stilic, Boguski - Ondrasek/Brożek

Tak to widzę na chwile obecną, patrząc na skład i na to jak wyglądały sparingi.

- W wariancie gry bardziej ofensywnej jeden z dwójki defensywnych idzie na ławkę i wchodzi Brlek.

Cytat:
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 02.02.2017, 22:43
Zara mnie pojedziecie, ale imo. Brlek->Mąka
Odpowiedz cytując
wazka
Member

Od: 12.2016

Stary 03.02.2017, 00:30
według mnie Brlek za Stilica, to co ona grał na jesień to miód malina, a Semir i tak w tej chwili fizycznie jest na poziomie dramat
chyba każdy widział jego szybkość , przyśpieszenie na poziomie trampkarza
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.02.2017, 00:39
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Załuska - Sadlok, Głowacki, Gonzalez, Bartkowski - Pol, Mączyński - Małecki, Stilic, Boguski - Ondrasek/Brożek

Tak to widzę na chwile obecną, patrząc na skład i na to jak wyglądały sparingi.

- W wariancie gry bardziej ofensywnej jeden z dwójki defensywnych idzie na ławkę i wchodzi Brlek.

A jak Llonch prezentował się w sparingach? Lepiej niż Valencia?
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.02.2017, 00:39
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
A jak Llonch prezentował się w sparingach? Lepiej niż Valencia?
Łeb w łeb z Bartkowskim bym rzekł...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów