|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Ja w niego wierzę bardzo. Waleczny, skoncentrowany, dość szybki. Przepowiadam udaną wiosnę tego gościa
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Dla mnie plusami tego co zobaczylismy w sparingach jest mysl taktyczna(przesuwanie lini), pressing i wybieganie. 2 ostatnie w tej lidze to juz 75% sukcesu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Gra skrzydłami Wisły w dalszym ciągu to obraz nędzy i rozpaczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Dziwne, żeby miało być dobrze, skoro na bokach obrony grał dużo niezgrany Špičić i defensywny pomocnik - Cywka.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
ABGwislakABG masz u mnie nominację na najlepszy post
racja, ten Merkury wiecznie narzeka na tą Wisłę, pewnie każdego ranka budzi się w 2003 roku, patrzy za okno a tam stary stadion Wisły, nieważne, ale biegają Żurawski, Frankowski i reszta śmietanki, Cupiał sypie kasą, nie dziwie mu się że gardzi skrzydłami, Małecki and Boguski, wyśmiewa Kiko, jedyna recepta to chyba liść na pysk i pobudka ![]() ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Małecki niech gra ,tam gdzie grał i amen.Nikt na te jego zwody jeszcze nie znalazł recepty.A ktos na srodku to mogłby sie nauczyc tego co keidys Mauro Cantoro czyli piłeczka ,dwie nózki w góre ,upadek i akcja dla nas ![]() P.S i uspokójcie sie tam u góry ludzie,bo siara zwyczajnie. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
I wbrew malo powszechnemu .......eniu Merkurego, po akcjach skrzydlami padla bramka z Paksi czy bramki ze Steaua, tych z Zilina nie pamietam
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Przynajmniej dwie pamiętam.Z tym że teraz skrzydłowi często schodzą bardziej do środka, do rozegrania. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
I bardzo dobrze ze schodzą do środka. W Polsce skrzydłowego uczy się biec do końcowej i centrować, a skuteczność takich zagrań jest niska jak cholera.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Szczerze to nawet w A-klasie spotkałem się z trenerami, którzy kazali zawężać pole gry i skrzydłowi musieli schodzić do środka. Nie sądzę, by w profesjonalnym futbolu uczono jeszcze tak archaicznego rozwiązania jakim jest sprint do linii końcowej i centra "na aferę".
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Ameryki nie odkryję (albo "Eureki" - jak to mawiał mój nauczyciel WF), kiedy napisze, że własnie w tzw. "współczesnym" futbolu od sprintów i centrowania są często boczni obrońcy. Skrzydłowy przywiązany do linii to archaizm jak ja pierrdolę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja wiem, taki klasyczny libero czyszczący pole bramkowe, to by się przydał. W tej chwili gramy na obrońców, co potrafią się nawet na połowę przeciwnika zapuścić, zamiast pilnować swojej bramki - dziwić się, że mamy tyle bramek straconych.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
A może po prostu taka jest taktyka nowego trenera, żeby podchodzić wyżej?
![]()
Cytat:
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ciekawe czy mając tylu srodkowych pomocnikow ( a moze dojsc jeszcze Valencia) bedziemy grali trojka w srodku np. 4-5-1 ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Mając Stilicia raczej inna opcja w ogóle nie wchodzi w grę. 4-4-2 ze Stiliciem + Mączyńskim/Brlekiem/Popoviciem to byłoby samobójstwo.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Moim zdaniem zależnie od tego, jak się wprowadzi Llonch(i ew. Valencia): a)dobrze 4-1-2-2-1 z opcją na skrzydła (gdy będzie Valencia) b)bez ŚPD ze "skóry i kości" 4-2śp/śpd-3(boguski,małecki,stilić za napastnikiem)-1 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolego ashkeczup, bo tak czytam te Twoje posty i widzę, na jakiego eksperta się kreujesz. Proszę wyjaśnij mi jak w taktyce 4-4-2 chciałbyś ustawić Stilicia? Dodam przy tym, że sam napisałeś, że ŚP ze Stilicia żaden.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A przeczytasz jeszcze raz ze zrozumieniem mojego posta czy jednak muszę tłumaczyć?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po proszę o tlumaczenie jak dla debila. Dziękuję.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wedle życzenia.
Spytałem kolegi Pawła jak sobie wyobraża 4-4-2 ze Stiliciem, bo ja sobie w ogóle. Nie ma tam miejsca dla ŚPO chyba, że za tego drugiego napastnika. Następnie podałem możliwe wg. mnie rozwiązania. Muszę to rozrysowywać czy już rozumiesz? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
w sumie to raczej nie ma zbytnio innej opcji niż gra 5 pomocnikami, kwestia tylko czy np. 4-1-3-1-1, 4-1-2-2-1, 4-2-2-1-1, 4-2-3-1, 4-1-4-1 albo 4-5-1
![]() Powód: dużo cyferek
Ostatnio edytowane przez PSYCHOLTSW : 02.02.2017 o godz. 20:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli jednak Ty przeczytałeś jego wypowiedzieć bez jej zrozumienia. Wszakże wyraźnie napisał, że nie widzi mu się ustawienie 4-4-2 ze Stiliciem (nie da się inaczej zrozumieć tezy, że taka gra byłaby samobójstwem). Jak zatem miał Ci powiedzieć jak on widzi Stilicia w ustawieniu 4-4-2, skoro on go tam wcale nie widzi?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Stilic nic nie musi,moze byc niewidoczny ,człapiac przez 89 minut meczu. A w tej 1 minucie zaliczyc jedno dobre podanie do Pawła.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Pierwszy krytykował wszystkich jak leci... Bunoza to był jego obiekt najwiekszych drwiń, dostawało się każdemu... Marko J. czy Boguski nie raz byli zjechani od głów do stóp... W każdym razie: prawda w tym co piszesz, ale nie odwracaj kota ogonem bo sam nie mogłeś ulżyć cierpieniu i desperacji kilka sezonów temu. Przypomnijmy sobie również mecz w PP kiedy wycinał rywali i był tak objeżdzany ze szok, chyba z Chojniczanką...
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 02.02.2017 o godz. 21:04.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Załuska - Sadlok, Głowacki, Gonzalez, Bartkowski - Pol, Mączyński - Małecki, Stilic, Boguski - Ondrasek/Brożek
Tak to widzę na chwile obecną, patrząc na skład i na to jak wyglądały sparingi. - W wariancie gry bardziej ofensywnej jeden z dwójki defensywnych idzie na ławkę i wchodzi Brlek. ![]()
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zara mnie pojedziecie, ale imo. Brlek->Mąka
|
|
|
|
Member
Od: 12.2016
Offline |
|
|
według mnie Brlek za Stilica, to co ona grał na jesień to miód malina, a Semir i tak w tej chwili fizycznie jest na poziomie dramat
chyba każdy widział jego szybkość , przyśpieszenie na poziomie trampkarza |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
A jak Llonch prezentował się w sparingach? Lepiej niż Valencia? ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|

|
||||||