The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.01.2017, 13:41
Opierając się na mediach to Era płaciła Wiśle w 2003 r. 1 mln euro na sezon. A to była najlepsza umowa, wiadomo, że trzeba pouwzględniać wszystkie inflacje, kursy walut itp. BAH 4 mln złotych za sezon w 2009 r. Tak więc takie kwoty wtedy były, tyle, że też Wisła była wtedy hegonomem.
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.01.2017, 14:04
Bilet nie kosztuje 20 tylko przecietnie troche wiecej wiec troche zanizyles te wplywy to po pierwsze a po drugie policz jak wielkie wplywy przyniosl do klubowej kasy mecz derbowy mowila o tym parezes Sarapata gdzie przyszlo prawie 29 tysiecy ludzi oczywiscie to niemozliwe abysmy co mecz mieli komplet ale na te 15 20 tysiecy na meczu jest nas stac przy potencjale ktorym dysponujemy a taka frekwencja przyniesie kilka milionow zlotych wiecej dla klubu
Ostatnio edytowane przez rasel1906 : 29.01.2017 o godz. 14:17.
Odpowiedz cytując
ital
Member

Od: 05.2013

Stary 29.01.2017, 14:28
nie możesz liczyć więcej niż 20 pln dochodu za bilet . bo doliczyć trzeba również koszty obsługi
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 29.01.2017, 14:31
dlatego napisałem "bardzo zaokrąglając"
chciałem tylko pokazać że faktycznie ze wzrostu frekwencji o 5 tys osób można uzbierać niezła sumke - porównywalną do sponsora na koszulki w naszej obecnej sytuacji.
do tych bardziej konkretnych liczb trzeba by było się bardzie zagłębić uwzględniając zniżki, czy byłby to karnet czy bilety co mecz, sektor na którym ci dodatkowi ludzie by przychodzili, dodatkowa ochrona ale i więcej sprzedanych kiełbasek, coli czy piwa... masa liczenia - nie chce mi się
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 29.01.2017, 14:41
Klub powinien zastosować rozwiązanie z ligi hiszpańskiej.
Sprzedawać w pierwszej kolejności (przynajmniej osobom niezdecydowanym) bilety na miejsca widoczne w TV.
To też zadziała na potencjalnych inwestorów/sponsorów i innych kibiców.

Natomiast z tego co wyliczałem (tak orientacyjnie) to dzięki spotkaniu derbowemu klub zarobił w granicach 1,2-1,3 mln zł minus koszta organizacji meczu. To jest imponujący wynik, nieosiągalny dla 60-70 % polskiej ligi. Problem w tym, że taki zastrzyk gotówkowy zdarza się 1-2 razy w roku.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 29.01.2017 o godz. 14:45.
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Stary 29.01.2017, 15:20
Ale to nie jest problem Wisły tylko całej ligi
dotąd 52 (na 160) spotkania w sezonie zgromadziły publiczność większą niż 10 tys z czego 20 to były spotkania derbowe/zgodowe albo czołowe drużyny w lidze.
10 takich spotkań na Legii
9 na Lechii
9 na Lechu
8 na Jagiellonii
6 na Wiśle
5 na Śląsku
4 na Arce
raz na gorszej stronie błoń
czyli mamy Legie i Lecha którym kibicuje całe województwo
Lechia i Jaga są w formie i wygrywają mecze
Śląsk mobilizował się na mecze z Lechem, Legią, Zagłębiem, Lechią i Jagą
Arka świeżo w Ekstraklasie
i derby na kałuży

Fajnie się mówi że 15 tys co mecz i nie potrzeba sponsora ale taka publiczność to ciągle rzadkość w naszej lidze. No i zdecydowanie łatwiej ją uzyskać grając z mocnym/znienawidzonym/zgodowym rywalem.
6 takich meczów biorąc pod uwage wszystkie aspekty poprzedniego roku (meresiński, zgody, forma piłkarska) to naprawdę dobry wynik więc nie narzekałbym bardzo. oczywiście akcje marketingowe itp trzba kontynuować ale spodziewać się co mecz 15 tys ludzi bez względu na formę i rywala to może się w tej chwili tylko Legia.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Stary 29.01.2017, 17:37
Trochę ciśnięcie po TS mnie wkurza.
Jeszcze pół roku temu prawie ogłaszaliśmy bankructwo. Mamy przecietne transfery ale SĄ.
Pamiętajac ze mamy do spłaty jeszcze w c&uj hajsu to nawet takie transfery cieszą.

Inna rzecz to fakt że taki Stilic przywaca nam wiarygodnść na Naszym podwórku. jeszcze jakiś czas temu nikt do nas nie chciał iść. Zrozumcie że potrzebujemy co najmniej roku spokoju abyśmy mogli wyjść na prostą.
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 29.01.2017, 19:23
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
i ty w to wierzysz ? jesli lubisz takie idiotyzmy to dolacz jeszzce ze w tym roku gramy o puchary europejskie a za rok gonimy 7egie w mistrzostwie
Gonimy 7egie, 7echa, 7echie, Jagie77onie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.01.2017, 20:08
Jakoś mam dziwne przekonanie, że pomimo tego, że nie jesteśmy w czubie tabeli, to wszystko zmierza w sensownym kierunku. Nie ma przede wszystkim garbu zadłużenia wobec TF i konieczności przewidywania w budżecie wielomilionowych odsetek, albo wielomilionowego pogłębiania tego zadłużenia w wyniku ich niespłacania.
Klub piłkarski w Polsce długo jeszcze nie będzie dochodową formą działalności, ale umiejętne zarządzanie wpływami i sponsorami, wraz z rozsądną polityką sportową może sprawić, że to wszystko będzie zmierzało w kierunku rozwoju, a nie zwijania się.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.01.2017, 20:23
Ja bym nie doliczał kosztów obsługi do ceny biletów, bo te koszta to constans niezależnie czy przyjdzie 10 000 czy 15 000 czy 20 000 ludzi.

Chyba, że mówimy o VAT i odpływie za płatności przez POLCARD.
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.01.2017, 20:29
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Ja bym nie doliczał kosztów obsługi do ceny biletów, bo te koszta to constans niezależnie czy przyjdzie 10 000 czy 15 000 czy 20 000 ludzi.

Chyba, że mówimy o VAT i odpływie za płatności przez POLCARD.
im wyższa liczba osób na meczu tym więcej potrzeba ochrony. Co oznacza wyższe koszty.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.01.2017, 20:45
A nie jest tak, że mamy podpisaną umowę na ochronę obiektu i płacimy x / na mecz niezależnie od rangi meczu?

Generalnie myślałem, że tak właśnie jest.

Tym bardziej, że przy wzroście kibiców o tę parę tysięcy, wcale nie zwiększa się liczba zajmowanych przez nich sektorów.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 29.01.2017 o godz. 20:48.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.01.2017, 20:52
szczepans21 napisał(a):Wyświetl post
Trochę ciśnięcie po TS mnie wkurza.
Jeszcze pół roku temu prawie ogłaszaliśmy bankructwo. Mamy przecietne transfery ale SĄ.
Pamiętajac ze mamy do spłaty jeszcze w c&uj hajsu to nawet takie transfery cieszą.

Inna rzecz to fakt że taki Stilic przywaca nam wiarygodnść na Naszym podwórku. jeszcze jakiś czas temu nikt do nas nie chciał iść. Zrozumcie że potrzebujemy co najmniej roku spokoju abyśmy mogli wyjść na prostą.

Ale kto ogłaszał? No właśnie TS, żeby startować z dużo lepszej pozycji.

Klucz to szczegóły.

Jak Wisłą była przejmowana, Szymański mowil ze gdyby nie TS Wisły SA deifnitywnie juz by nie było.

Jednak z czasem co raz więcej ludzi glosniej zaczelo mowic jak faktycznie bylo tj daleko od upadku bylo.

"- Gdybyście pod koniec sierpnia nie wykupili klubu z rąk Jakuba Meresińskiego, to Wisła dziś jeszcze by istniała?
- Wszystkie podejrzenia wobec tej osoby najpierw pojawiły się w mediach. Nie poznałam tego pana, ale wiem że w klubie był zaledwie kilka razy, co też świadczy o jego sposobie zarządzania. Można więc założyć nawet najgorsze scenariusze." - część wywiadu z Super Expressu z Sarapata

Mozna wiec zalozyc nawet najgorsze scenariusze - dyplomatyczne powiedzenie ze wlasnie do tego bylo daleko.

Przyjście Stilica to jakiś sygnal? Goscia ktory od 9 mscy meczu nie zagral a od 4-5 byl bez klubu? to jedna wielka niewiadoma i duze ryzyko.

Póki co, to pierwsza rzecz za ktora faktycznie mocno bedzie mozna TS pochwalic, to Autokar i tyle
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 29.01.2017, 21:38
WislaFan123 napisał(a):Wyświetl post

Póki co, to pierwsza rzecz za ktora faktycznie mocno bedzie mozna TS pochwalic, to Autokar i tyle
jak się czyta takie komentarze to ręce opadają
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.01.2017, 00:02
PvD napisał(a):Wyświetl post
To wymień mi proszę coś co faktycznie by wyróżniło wzgledem

a.) tego jak wyglądało to w klubie jak właścicielem była TF

b.) oczekiwan do tego jak na miniamilistycznym poziomie moze byc prowadzony klub

Mozesz to podzielic na rzeczy drobne, wazne i sukcesy.

Minelo juz ponad 5m mscy odkad TS jest wlascicielem.

Tylko odnieśmy się do punktu wyjściowego: TS przejmował spółkę w dużo lepszym stanie niż była jeszcze kilka miesiecy wczesniej za rządów TF, wiele rzeczy zostało uregulowanych
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 30.01.2017, 01:05

b.) oczekiwan do tego jak na miniamilistycznym poziomie moze byc prowadzony klub

Tylko odnieśmy się do punktu wyjściowego: TS przejmował spółkę w dużo lepszym stanie niż była jeszcze kilka miesiecy wczesniej za rządów TF, wiele rzeczy zostało uregulowanych
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.01.2017, 02:10

Placenie pilkarzom na czas, znalezenie kilku sponsorow i partnerow klubu lepsza atmosfera wokol klubu, zaangazowanie kibicow w dzialalnosc klubu, lepszy marketing, dyrektor sportowy z prawdziwego zdarzenia, co tam jeszcze.... polityka transferowa, jasno okreslona strategia dzialania i rozwoju sportowego klubu, promocja akademii i wlaczenie jej w szeroka strategie rozwoju sportowego, lepsza komunikacja z kibicami, dbanie o dobre imię klubu.... cos wiecej?
Wiślaki z TSu zrobily w 5 miesiecy tyle by budowac zaplecze profesjonalnego klubu sportowego ze nalezy im sie duuuze piwo.
Za Cupiala od 5 lat byla stagnacja i staczanie sie coraz nizej na kazdym mozliwym polu.
Ostatnio edytowane przez regan : 30.01.2017 o godz. 02:15.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 30.01.2017, 08:20
@WislaFan123

Regan napisał mniej więcej to co ja bym Ci odpisał więc nie widzę sensu bym powtarzał.

O pewnych rzeczach nie pisało się w tamtych czasach mając na względzie klub, więc teraz tym bardziej mi się nie chce już do tego wracać by udowadniać, że sukces TS Wisła i ludzi związanych z tym klubem to nie tylko autokar - było i minęło.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Wiślak88
Member

Od: 03.2006

Stary 30.01.2017, 08:28
Trzeba być mocno uprzedzonym bucem ze złymi intencjami, żeby twierdzić, że nic się w Wiśle na lepsze nie zmieniło odkąd właścicielem jest TS.
Odpowiedz cytując
dziabong
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 30.01.2017, 09:23
Słuchajcie, tak mnie naszło. A co z umową z UFA? Cisza z nią. Rozwiązalismy ją? Nie pamiętam zakończenia wątku. Chyba mam dziury w pamięci
Kibic Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 30.01.2017, 09:27
Była już informacja, że UFA została pogoniona. Nie wiem na jakich warunkach to się odbyło, ale pamiętam, że ten wątek był wałkowany już tutaj.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 30.01.2017, 09:37
Też się zastanawiałem co z UFA bo jakoś mi to umknęło, ale jak umowa została rozwiązana to bardzo fajnie.

Cóż, teraz widać, że za TF pracownikami byli zwykli najemnicy, ktôrym nie zależało na tym klubie, szczególnie przez kilka ostatnich lat. Teraz to.... nie ma co porównywać, to niebo a ziemia.
Ostatnio edytowane przez Zwitter : 30.01.2017 o godz. 09:40.
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.01.2017, 09:59
Nie mozna tez zapomniec o tym, ze TS splacil czesc zadluzenia wobec miasta za stadion. Ja jestem pod duzym wrazeniem dzialan TS.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.01.2017, 10:28
Slyszalem, ze w TF podobny burdel, wiec nie ma sie co dziwic, ze zarzadzanie Wisla wygladalo tak samo.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 30.01.2017, 10:57
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Cóż, teraz widać, że za TF pracownikami byli zwykli najemnicy,
Bycie najemnikiem to nic złego. W końcu zdecydowana większość z nas pracuje, żeby zarabiać. Problem z tymi ludźmi polegał na tym, że byli (w większości) po prostu amatorami i tak naprawdę osoby, które ich miały nadzrorować też miały głęboko gdzieś ten klub... i podobnie jak ich podwłani - totalnie się na zarządzaniu czymś takim nie znały.

Podchodzić do obowiązków z sercem i zaangażowaniem to jedno, ale trzeba się też na tym znać. Wszystko, co TS robi do tej pory wygląda bardzo obiecująco, ale jak odbiją w drugą stronę niż TF - tzn będą zatrudniać ludzi, którym "tylko" zależy na tym klubie, to do niczego dobrego to nie doprowadzi. Niemniej, wydaje mi się, że wyciągnęli wnioski z tego, co TF robiła tutaj źle i liczę, że dalej będą prowadzić zrównoważoną politykę rozwoju.

Jednak jest jedno ale. Kibice. Jak przeczytałem, że do tej pory sprzedano 2000 karnetów, to mi ręce opadły. Jak można narzekać na obecną sytuację klubu, WYMAGAĆ czegokolwiek, kiedy nie ma się nawet karnetu?! Kiedy nie chce się nawet trochę pomóc klubowi, który wciąż jest na samym początku drogi do normalności?! Weźcie się poważnie za to, bo to od Was (nas) zależy jak Wisła będzie wyglądać w najbliższej przyszłości! Jest koniec miesiąca - niedługo wszystkim wjadą wypłaty - wspomóżcie klub. Zróbcie to, żebyście za parę miesięcy patrząc na odradzającą się Wisłę mogli z czystym sumieniem powiedzieć, że sami mieliście w tym udział.

Nie pytaj, co Wisła może zrobić dla Ciebie. Zapytaj co Ty możesz zrobić dla Wisły.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 30.01.2017 o godz. 11:05.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 30.01.2017, 11:17
Umowa z UFA została rozwiązana za Gaszyńskiego z tego co pamiętam.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 30.01.2017, 11:47
^^
Oprócz Kapki po przejęciu przez TS ze stanowisk dajmy na to administracyjnych z klubu nikt nie odszedł. Czyli za TFK byli najemnikami a teraz są oddanymi pracownikami?
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 30.01.2017, 11:58
Prędzej jestem w stanie skłonić się do takiej wersji, że i za czasów TF szeregowi pracownicy byli oddani, ale decyzje z góry mocno paraliżowały jakikolwiek rozwój. Takie tkwienie w betonie.
Odpowiedz cytując
cierpliwy
Member

Od: 06.2013

Stary 30.01.2017, 12:04
Oczywiście chodzi o zarząd z TF... Ludzie myślcie...
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 30.01.2017, 12:49
Pero napisał(a):Wyświetl post
^^
Oprócz Kapki po przejęciu przez TS ze stanowisk dajmy na to administracyjnych z klubu nikt nie odszedł. Czyli za TFK byli najemnikami a teraz są oddanymi pracownikami?
A, zapomniałem, że TF była właścicielem Wisły przez ostatnie pół roku przed przejęciem przez TS...

Współracuj z piszącym. Naprawdę trzeba wszystko tłumaczyć i rozrysowywać na piasku?

I najwazniejsze - karnet masz?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów