The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
siedzenaganku2
Senior Member

Od: 06.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.01.2017, 10:42
A Vasiliev taki stary a jak wymiata
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 17.01.2017, 10:45
Porównania mają sensu, gdy weźmiesz zawodników na podobnym poziomie i pozycji. Porównywanie Pirlo, który był maestro, bazował na technice i inteligencji nie potrzebując przy tym mega kondycji do Uche, o którym były pozytywne wzmianki kilka lat temu, a jego pozycja wymaga kondycji do latania po skrzydle jest trochę nie na miejscu. Miał fajną przygodę z ligą hiszpańską, ale od kilku lat włóczy się bez celu po Indiach i podobnych "kolebkach" piłki nożnej.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.01.2017, 10:52
Dlatego nie wiek jest kluczowy - 34/35 to nie 40. W dużo lepszych ligach grają z powodzeniem zawodnicy w tym wieku. Najważniejsza jest forma sportowo-fizyczna. Czy on trenował, może z marszu wejść do przygotowań itp. Zreszta nawet nie wiemy czy to jest realnie rozważana opcja. Natomiast pewnie pare osób więcej na stadion by przyszło.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.01.2017, 10:59
wiek nie gra roli, Uche może pograć jeszcze na wysokim poziomie około 2 lat
wszystko zależy od niego, czy będzie mu się chciało
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.01.2017, 11:05
34 lata pewnie z przebitymi blachami, 7 miesięcy bez treningów, gość już od dawna nie jest skrzydłowym tylko środkowym napastnikiem. Finansowo jednak opłacalny, poza tym - polska ekstraklasa.

Cytat:
wiek nie gra roli, Uche może pograć jeszcze na wysokim poziomie około 2 lat
Akurat na skrzydle / schodzącym napastniku gra. Szpica to samo, widać idealnie na przykładzie Brożka.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 17.01.2017, 11:09
Predzej Boruca zobacze w Wisle niz Kube w Legii. A jak bedzie chcial zarobic pieniadze ktorych i tak ma majątek to pojedzie na jeden sezon do Chin a nie ochlapami w wawie sie degustowal
Ostatnio edytowane przez aNouc : 17.01.2017 o godz. 11:11.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 17.01.2017, 11:36
ABGwislakABG

nie porównywałbym Brożka do Uche... Uche grał w poważniejszych ligach... właśnie GRAŁ... Brożek tylko otarł się delikatnie o poważne granie... Uche zebrał mnóstwo doświadczenia i byłby bezcennym wzmocnieniem składu już nie mówiąc o świetnym zabiegu marketingowym... więcej kibiców przyszłoby na stadion tylko po to by zobaczyć w akcji Nigeryjczyka.

zresztą i tak to tylko mrzonki, Uche tu nie trafi... traktowałbym zainteresowanie nim jako s-f, ktoś sobie wymyślił, a reszta podchwyciła... chociaż chciałbym się mylić...
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 17.01.2017, 12:34
OK Uche to to tylko plotki ale teoretycznie niech przyjdzie.

Wisla deklaruje, ze chca sprobowac awansowac do pucharow juz w tym roku wiec potrzebuja ludzi, ktorzy na wiosne beda w stanie pociagnac Wisle w gore tabeli.
Nalezy sobie zatem zadac pytanie czy Uche bylby w stanie zagrac dobrze pol sezonu i ewentualnie dostac przedluzenie na kolejny. Wg mnie 35 lat to jeszcze nie emerytura i o ile sie facet dobrze prowadzil i nie jest zapuszczony to jak najbardziej jest w stanie byc w Ekstraklasie postacia wiodaca.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.01.2017, 12:37
Zasadniczo to 34 (urodziny ma w połowie listopada), Radović jest od niego młodszy o 14 miesięcy... a to trochę inna półka piłkarza...
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 17.01.2017, 12:43
Nie dajcie się zwariować. Nie będzie tu Uchce, choćby dlatego, że jego sprowadzenie byłoby nie do końca zgodne z tym, co mówiła pani prezes.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 17.01.2017, 12:49
speedfashion

nie można opierać drużyny wyłącznie o młodych niedoświadczonych zawodników...

przecież to jest logiczne, że dla najlepszego balansu w drużynie muszą być też starsi doświadczeni zawodnicy, od których młodzież będzie miała się czego uczyć i którzy nie posrają się w meczach o stawkę...

Uche gdyby przyszedł byłby sygnałem dla młodych również, że klub walczy o coś więcej niż tylko o utrzymanie..
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 17.01.2017, 13:03
Jasne, trudno nie zgodzić się z tym, co napisałeś.

Ale co my tak naprawdę wiemy o Kalu? Początki jego europejskiej kariery sięgają czasów, kiedy przybyszom z Czarnego Lądu przekręcano liczniki lepiej niż w polskich warsztatach. Poza tym dla młodszych kibiców gość jest raczej anonimowy, a starsi mogą mieć z nim niezbyt miłe wspomnienia.

W tym okienku ściągnęliśmy już gracza, który więcej stoi, niż biega.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.01.2017, 13:12
Nawiązując do tego, że i tak zawodnika raczej nie będzie u nas, to w 130 paru meczach Almerii grał jako NŚ. Nie jako skrzydłowy. W Turcji też można go było widzieć na NŚ.

Plusem jest, że posiada paszport z UE [Hiszpania].

Jego bramki to między innymi takie strzały:
https://www.youtube.com/watch?v=8QbRrj4ggFQ

https://www.youtube.com/watch?v=qWTncdtJZds

https://www.youtube.com/watch?v=eApzwtYrwQM

Natomiast w kwietniu ktośwrzucił jak trenuje. Miał wtedy spory porblem by trafic do brameczki;
https://www.youtube.com/watch?v=pppnkgUCE9A
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 17.01.2017, 13:49
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Nie dajcie się zwariować. Nie będzie tu Uchce, choćby dlatego, że jego sprowadzenie byłoby nie do końca zgodne z tym, co mówiła pani prezes.
Jesli to bylo do mnie to chce wyjasnic, ze ja sie nie odnosilem do samej kwestii zakontraktowania Uche a jedynie to watpliwosci podnoszonych tu przez niektorych kolegow, ze facet jest za stary.
Napewno jest za stary aby go dalej sprzedac ale nie jest za stary na tu i teraz.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.01.2017, 13:52
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Obraniak w Pogoni
Zmien dilera gosciu
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 17.01.2017, 15:27
To była ironia do transferu Kuby do Legii....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.01.2017, 16:15
Tematu Uche w ogóle nie ma z tego co mi wiadomo, albo już nie ma (omnibusem nie jestem).

Nie wiem czemu taka tęsknota za nim. Nie pamiętacie już jak to chciał uciekać na zachód (chyba Ajax) i został zawieszony? Może zmądrzał przez te kilka lat ale dla mnie nie ten kierunek....
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 17.01.2017, 16:28
W takim razie ucieszyłem się trochę, bo raczej chciałbym zawodnika młodszego, przynajmniej o 6-7 lat.

ps. wiesz może czy są jakieś konkretne oferty za naszych zawodników i czy istnieje ryzyko, że kogoś ważnego jeszcze stracimy? A może zarząd nie chce już nikogo puszczać, przynajmniej przez najbliższe pół roku.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 17.01.2017, 18:01
A Dani Quintana co porabia?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 17.01.2017, 18:31
Gra sobie w..... Qarabag Agdam
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 17.01.2017, 18:44
I zarabia z 5x tyle co w Polsce pewnie.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.01.2017, 20:45
Pero napisał(a):Wyświetl post
Tematu Uche w ogóle nie ma z tego co mi wiadomo, albo już nie ma (omnibusem nie jestem).

Nie wiem czemu taka tęsknota za nim. Nie pamiętacie już jak to chciał uciekać na zachód (chyba Ajax) i został zawieszony? Może zmądrzał przez te kilka lat ale dla mnie nie ten kierunek....

Kalu 'Kocham Was wszytskich " Uche ?
zamiast tego powinien wtedy na koszulce miec dopisane "Kocham Was wszytskich -a najbardziej kocham pieniadze.|
Z drugiej strony to byl chyba najlepszy obcokrajowiec w lidze Polskiej,Moze jeszce z Luboją i Meliksonem.Ale dla mnie jest on takim symbolem piłkarza dla ktorego liczyły sie tylko $$ i tak go zapamietałem.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.01.2017, 20:51
Uche to stary zdrajca, który wypiął się na Wisłę, szantażował ją, a na koniec uciekł jak szczur. Nie widzę sensu w podawaniu mu pomocnej dłoni, kiedy juz jest stary jak świat (pewnie ma z 40tkę na karku, licząc lata normalne, a nie murzyńskie) i po drugiej stronie rzeki.

Stawiajmy na młodych, na których można zarobić, a nie wiekowych dezerterów. Ja rozumiem nostalgię do dawnych czasów, ale to se ne vrati, są inne czasy i Wisła jest innym klubem niż 10 lat temu. Patrzmy do przodu.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 17.01.2017, 21:01
10 lat temu to właśnie stawialiśmy na młodych. Teraz musimy się ratować jak tylko się da chyba, że w 1 lidze chcecie się odbudowywać i wprowadzać młodych. Lepiej ściągnąć kogoś na pół roku, który da dużo jakości niż młodego gościa, który na poziomie ekstraklasy będzie za 4 lata. Szkoda tylko, że wtedy może już nie być ekstaklasy w Krakowie. W chwili obecnej należy dbać tylko o obecne wyniki. Najlepiej, żebyśmy najpierw zakwalifikowali się do 8mki, a potem jakimś cudem puchary (chociaż jeślibyśmy ściągnęli konkretnego prawego obrońcę i prawego skrzydłowego to szansę są naprawdę wysokie). Oznaczałoby to ogromny zastrzyk gotówki I WTEDY możemy myśleć o sprowadzaniu młodych perspektywicznych, którzy w chwili obecnej postrzegają naszą Wisłę jako relikt z bogatą historią.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 17.01.2017, 21:05
Ta, wyłącz Football Managera.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 17.01.2017, 21:14
To nieźle merytoryczny komentarz. Stilić da jakość od 1 meczu czy raczej nie? Wg. mnie tak. 28 letni wówczas Guzmics? Też. A wiesz kto jej nie dał? Kościelniak, Kamiński, Kuczak, Żemło, Marszalik, a nawet Bartosz. Ty wyłącz FM, bo nie każdy zawodnik ma potencjał w gwiazdkach i po roku dobrych występów zgłosi się po niego Kaiseslautern wykładając przy tym 3mln ojro. Chłopaki wygrali CLJ pokonując m. in. sąsiadkę 10:0.

Zapomniałem o Zającu, który teraz ma problemy w hegemonie naszej ligi Koronie Kielce. W tym roku 22 lata. Był lansowany na nowego Frankowskiego...
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 17.01.2017 o godz. 21:20.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 17.01.2017, 21:43
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Najlepiej, żebyśmy najpierw zakwalifikowali się do 8mki, a potem jakimś cudem puchary (chociaż jeślibyśmy ściągnęli konkretnego prawego obrońcę i prawego skrzydłowego to szansę są naprawdę wysokie). Oznaczałoby to ogromny zastrzyk gotówki I WTEDY możemy myśleć o sprowadzaniu młodych perspektywicznych, którzy w chwili obecnej postrzegają naszą Wisłę jako relikt z bogatą historią.
Ten ogromny zastrzyk gotówki będzie, jeśli awansowalibyśmy co najmniej do grupy LE to raz. Jak to różnica sprowadzić młodego piłkarza za pół roku czy teraz? Przykład Błaszczykowskiego pokazuje, że nawet z 4 ligi da się od razu dobrze grać w Ekstraklasie i tą drogą powinniśmy podążać. Ściąganie zawodników na pół roku, nie jest chyba celem Wisły, a jeśli awansujemy do 8 to właśnie młodzi powinni dostać większy przedział czasowy, bo cel na ten sezon zostałby osiągnięty.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 17.01.2017, 21:49
Przykładem zawodnika z IV ligi jest również Drzazga. Jak sobie radzi? A był to fenomen, który strzelał więcej bramek niż zagrał meczów. Różnica jest taka, że w chwili obecnej nikt do nas nie chcę dołączyć. Czerwiński, Mazek to tylko z ostatnich dni. Rozmawiałem z kolega, który obecnie gra za granicą, ma 20 lat i dzwoniła do niego Wisła, ale wyśmiał ofertę, bo stwierdził, że jeśli Kraków to parchy, bo u nas nie ma żadnej organizacji. Chcę tylko podkreślić, że gra w rezerwach owego klubu.
Odpowiedz cytując
Valdi88
Member

Od: 03.2016

Stary 17.01.2017, 22:20
Wyśmiać to mogą pozostali użytkownicy twój post panie Kolego.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 17.01.2017, 22:24
To akurat jest fakt. Tak było. Nie zmyślał. Skoro mogą wyśmiać, to chętnie podejmę z kimś dyskusję i jeśli mnie przekona to na pewno przyznam mu racje. Póki co jednak pojawiają się same posty, że głupoty plotę, szkoda, że bez żadnych kontrargumentów.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów