|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 04.2016
Offline |
|
|
Głowacki Gonzalez Gonzales Arsenic/Sadlok Uryga out na wypożyczenie albo transfer do Łęcznej Kapka pewnie kogoś z Wisły do Łęcznej z milom chęciom przygarnie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
To się pismaki z Weszło zesrają w rajstopy. A Zarzeczny zesra się z swoją pieluchę dla upośledzonych z nietrzymającym zwieraczem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Co to w ogóle znaczy "wiadomość z twittera"? Równie dobrze można wpisać "wiadomość z Naszej Klasy" Podaj chłopie na przyszłość konkretne konto, jeśli nie jest powszechnie znane, to napisz, dlaczego uważasz, że jest wiarygodne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Jest wiarygodne, dodatkowo pisze o tym jedna osoba od nas i jedna osoba z zewnątrz. Obie bardzo duża wiarygodność:
https://twitter.com/KrzysiekTSW/stat...389124?lang=pl https://twitter.com/janekx89/status/...675777?lang=pl -> tutaj w odpowiedzi na pytanie, potwierdza, że się dogadali (Wisła i Gonzalez) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No i o to mi właśnie chodziło, teraz gra, dziękuję.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Nie będę sie przed tobą tłumaczył - Meresinski zrobił w chuja samego Cupiała, doświadczonego menagera i rzesze kibiców, nie mam zadnych kompleksów z tego powodu, ze sie pomyliłem. A ci co chcą sie pozbyć Junco sa bałwanami do kwadratu i chyba zle życzą Wisle. Zamiast cieszyc sie, ze prezesem ds. sportowych w trudnej sytuacji został ktos z wizja i pomysłem, ze wreszcie jest jakiś plan na ten klub. A nie kolejny były piłkarz, który nie ma pomysłu na siebie po karierze i kasuje kasę na ciepłym stołku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A propos "Chłopaczka"...
" - Ekscelencjo, pozwól, że ci zejdziem z drogi - Tak do gówna przy drodze powiedziały nogi " Jan Sztaudynger No więc schodzę...dziewczynko |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Jak przeczytałem o "Wieży Mariackiej" to przestałem dalej czytać. Ile kosztował?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Możecie podać źródło, gdzie jest że regularnie grał? Bo transfermarkt podaje 8 spotkań, a potem zostaje skreślony(?), bo przestał łapać się do kadry meczowej(a o kontuzjach tam zwykle piszą). Problemy dyscyplinarne? Dobrze, że przynajmniej w tej Rumunii coś pograł. Ważne, że za Alana
. |
|
|
|
Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
grał regularnie do momentu aż go trener odpalił wraz z trzema innymi zawodnikami za problemy dyscyplinarne,
co naskrobał tego nie wiem, nigdzie nie ma podanych szczegółowych informacji ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja pozwolę sobie na kilka słów odnośnie wczorajszej konferencji, nawiązując oczywiście do polityki transferowej.
Po pierwsze byłem bardzo zaskoczony tym w jaki sposób była ona przeprowadzona, bardzo profesjonalnie, merytorycznie. Bardzo rzeczowe przedstawienie sprawy przez Junco. Dawno, (o ile w ogóle), ktoś tak profesjonalnie zapoznał nas z całym procesem wyboru trenera. Wszystko to wyglądało bardzo sensownie. Na początku opinia osób z zewnątrz, które znają się na piłce. Ocena naszej drużyny, głównie wad, a dopiero potem dopasowanie odpowiedniego profilu trenera, który bazuje właśnie na tych aspektach, u nas szwankujących. Jeśli chodzi o transfery to pozyskanie Zorana Arsenica wydaje się odpowiednim posunięciem. Młody, a zarazem ograny w swojej lidze zawodnik, zawodnik który znajdował się w kręgu zainteresowań Dinama Zagrzeb. Wystarczy poczytać ich forum, żeby zobaczyć co piszą m. in. o tym że stracili jednego z trzech najlepszych zawodników oraz że ich dyr. sportowy zawiódł. Bardzo blisko jest transfer kolejnego stopera Ivana Gonzaleza, który ma zastąpić Guzmicsa. Nie ma sensu się wypowiadać o nim, bo wydaje się bardzo solidnym wzmocnieniem. Nawet na weszło i legijnych tt są pod rażeniem, że ktoś taki do nas zawita. Chodzi mi jednak o sposób w jaki zastępujemy Guzmicsa. Węgier wczoraj wieczorem zjawił się na badaniach medycznych na obozie w Hiszpanii, gdzie przebywa jego nowy zespół z Azji, a my niemal w identycznym czasie osiągamy porozumienie z jego Następcą-Ivanem Gonzalezem. To wszystko wygląda bardzo profesjonalnie. Tak samo jak to, że nie bawimy się w ściąganie Wilusza, czy innych przeciętniaków, któym nie udało się w innych PL klubach, a staramy się złapać wyróżniających się zawodników zagranicznych lig(Arsenić) lub doświadczonych, ogranych na wysokim poziomie, biorąc pod uwagę nawet poziom 2 ligi hiszpańskiej (Gonzalez). Mówi się o tym, że mamy dokonać w tym okienku jeszcze 1-2 transferów, ale będą to zawodnicy którzy nie przewijali się w mediach i raczej fanom polskiej kopanki nie znani. Ja osobiście nie mogę się kolejnych nabytków doczekać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja tylko nieśmiało przypomnę, że podobnie wyglądało to za Valckx'a (też systematyczne ściąganie, też zagraniczni gracze z dobrym CV), a jak się skończyło każdy wie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
W sensie, że mistrzostwem Polski i kilkoma minutami od LM? Nie mam nic przeciwko.
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Tylko że za Valcxsa byli to bardzo drodzy piłkarze w utrzymaniu. Często nie współmierni do jakości. Teraz nie mamy kasy na duże kontrakty więc wątpię żeby to negatywnie wpłynęło na kondycje klubu.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Tylko za Valckxa byli to gracze wiekowi. Lamey,Jaliens,Iliev 30+. Teraz sciagamy chlopaka z Chorwacji ktory na pewno po przyjsciu do nas bedzie chcial sie pokazac na tyle zeby moc pojsc do lepszego klubu. Zobaczymy pozostale transfery ale jak beda to gracze w dosc mlodym wieku to przy dobrych wiatrach zyskamy na tym.
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Rysiek już oficjalnie podpisał, pewnie zaraz będzie u nas info:
https://twitter.com/tmortimerftbl/st...35034956959745 Pytanie ile, bo przedział podawanych kwot jest spory. |
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Strzelam, że kwota nie zostanie podana. Chyba, że udało się wyciągnąć jakieś porządne pieniądze, wtedy może spróbują się jakoś nieoficjalnie pochwalić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Z ostatecznymi ocenami oczywiście należy się wstrzymać, natomiast zaczyna się obiecująco.
Jeśli chodzi o jakość, wiek i aktualne potrzeby. To na co zwrócę uwagę, to by nie zachwiać równowagi miedzy Polakami, a obcokrajowcami. Jeśli Rysiu rzeczywiście podpisał to jesteśmy o jednego zagranicznego więcej. Natomiast Głowa pewnie skończy karierę, Mójty należy sie pozbyć. Należy zwrócić na to uwagę i wierzę że Junco zwróci na to uwagę. ![]()
Kibic Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
no to teraz czekamy na minimum 2 środkowych obrońców, skrzydłowego i ofensywnego pomocnika!!!
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Teraz po prostu jest spokojna budowa zespołu i tyle. Mam nadzieję, że nikomu szajba nie odbije i będziemy trzymać się drogi zrównoważonego rozwoju. Nie ma absolutnie żadnego powodu, żeby nie opierać zespołu na tanich ale dobrych obcokrajowcach. Mało tego, może to być dobra metoda na sportowe podniesienie się klubu i poprawę jego sytuacji finansowej. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poza tym, Stan chciał np. Olkowskiego, ale - jak wiadomo - kluby w Polsce dają ceny zaporowe za swoich zawodników, kiedy pojawia się w E-Klasie ktoś zainteresowany. Dlatego właśnie mieliśmy tzw. "zagraniczny szrot". Myślicie, że Serge Branco był pierwszy na liście na tę pozycję?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Pamiętam kiedyś jak byłem po bilety i był trening na stadionie, popatrzyłem kilka minut. Branco wyróżniał się tym, że bodajże na 3 próby nie dorzucił ani razu piłki z narożnika boiska. Ten koleś był tragiczny. Co nie umniejsza Holendrowi, że kilku dobrych grajków do nas ściągnął m. in, Melikosna czy Ilieva. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
krzaq12 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale oczywiście, sytuacje są różne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Zarzad niech sie uczy od Wengera, ktory własnie kupił do Arsenalu 20 letniego obronce z 8 ligi zawodowej w Anglii
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|