The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SMOKE 8541
Member

Od: 04.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.01.2017, 18:11
Głowacki Gonzalez Gonzales Arsenic/Sadlok Uryga out na wypożyczenie albo transfer do Łęcznej Kapka pewnie kogoś z Wisły do Łęcznej z milom chęciom przygarnie
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 05.01.2017, 18:55
To się pismaki z Weszło zesrają w rajstopy. A Zarzeczny zesra się z swoją pieluchę dla upośledzonych z nietrzymającym zwieraczem.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.01.2017, 19:15
nesta napisał(a):Wyświetl post
I pomyśleć, że jakieś bałwany na forum chciały już wywozić na taczkach Junco za Kiko.
Przypominam Twoją twórczość w temacie "meresińskim":
- jakoś ufam Cupiałowi, że nie oddałby Wisły w złe ręce i że sprawdził komu sprzedaje
- sytuacją w Koronie nie można się sugerować - tam był chory układ z miastem, polityka itp.
- Stanowski na TT napisał: Leśnodorski z Mioduskim również przychodzili do L bez medialnych majątków, a było to najlepsze co mogło się zdarzyć temu klubowi
- ostatnia i najważniejsza rzecz - jestem pewien, że nie będzie rządził sam tylko będzie gromadził tu kapitał z różnych źródeł, inwestorów, sponsorów.

Nie róbce tez idioty z Cupiała. Nie po to 20 lat był z Wisłą, odrzucał oferty, aby teraz sprzedaż jakiemuś zjebowi. Sprawdził go. Kredyt zaufania i będziemy go oceniac za jakiś czas. Tyle.

Sam się powinieneś wywieźć na taczkach po czymś takim.

Owszem, Kiko trzeba dać szansę się wykazać, ale nie życzę mu takich obrońców jak Ty
Ostatnio edytowane przez rozarian : 05.01.2017 o godz. 19:17.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.01.2017, 19:36
wislakrakow124 napisał(a):Wyświetl post
Iván González już w drodze do Krakowa, gdzie ma podpisać kontrakt i zastąpić R.Guzmicsa.

Wiadomosc z twittera.
Za podanie jako źródła ogólnie Twittera, gdzie każdy może sobie założyć konto w 3 minuty i wpisać" dowolną bzdurę to powinien być ban.
Co to w ogóle znaczy "wiadomość z twittera"? Równie dobrze można wpisać "wiadomość z Naszej Klasy"

Podaj chłopie na przyszłość konkretne konto, jeśli nie jest powszechnie znane, to napisz, dlaczego uważasz, że jest wiarygodne.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 05.01.2017, 19:40
Jest wiarygodne, dodatkowo pisze o tym jedna osoba od nas i jedna osoba z zewnątrz. Obie bardzo duża wiarygodność:
https://twitter.com/KrzysiekTSW/stat...389124?lang=pl
https://twitter.com/janekx89/status/...675777?lang=pl -> tutaj w odpowiedzi na pytanie, potwierdza, że się dogadali (Wisła i Gonzalez)
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.01.2017, 19:48
No i o to mi właśnie chodziło, teraz gra, dziękuję.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.01.2017, 20:43
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Przypominam Twoją twórczość w temacie "meresińskim":
- jakoś ufam Cupiałowi, że nie oddałby Wisły w złe ręce i że sprawdził komu sprzedaje
- sytuacją w Koronie nie można się sugerować - tam był chory układ z miastem, polityka itp.
- Stanowski na TT napisał: Leśnodorski z Mioduskim również przychodzili do L bez medialnych majątków, a było to najlepsze co mogło się zdarzyć temu klubowi
- ostatnia i najważniejsza rzecz - jestem pewien, że nie będzie rządził sam tylko będzie gromadził tu kapitał z różnych źródeł, inwestorów, sponsorów.

Nie róbce tez idioty z Cupiała. Nie po to 20 lat był z Wisłą, odrzucał oferty, aby teraz sprzedaż jakiemuś zjebowi. Sprawdził go. Kredyt zaufania i będziemy go oceniac za jakiś czas. Tyle.

Sam się powinieneś wywieźć na taczkach po czymś takim.

Owszem, Kiko trzeba dać szansę się wykazać, ale nie życzę mu takich obrońców jak Ty
Idz odrabiać lekcje chłopaczku żebyś miał długi weekend wolny.
Nie będę sie przed tobą tłumaczył - Meresinski zrobił w chuja samego Cupiała, doświadczonego
menagera i rzesze kibiców, nie mam zadnych kompleksów z tego powodu, ze sie pomyliłem.

A ci co chcą sie pozbyć Junco sa bałwanami do kwadratu i chyba zle życzą Wisle. Zamiast cieszyc sie, ze prezesem
ds. sportowych w trudnej sytuacji został ktos z wizja i pomysłem, ze wreszcie jest jakiś plan na ten klub. A nie kolejny były piłkarz, który nie ma pomysłu na siebie po karierze i kasuje kasę na ciepłym stołku.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.01.2017, 21:28
A propos "Chłopaczka"...

" - Ekscelencjo, pozwól, że ci zejdziem z drogi -
Tak do gówna przy drodze powiedziały nogi "

Jan Sztaudynger

No więc schodzę...dziewczynko
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 05.01.2017, 21:47
Piotr777 napisał(a):Wyświetl post
Czytajcie wesz(L)o, będziecie "mądrzejsi".
Jak przeczytałem o "Wieży Mariackiej" to przestałem dalej czytać. Ile kosztował?

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 06.01.2017, 00:37
Możecie podać źródło, gdzie jest że regularnie grał? Bo transfermarkt podaje 8 spotkań, a potem zostaje skreślony(?), bo przestał łapać się do kadry meczowej(a o kontuzjach tam zwykle piszą). Problemy dyscyplinarne? Dobrze, że przynajmniej w tej Rumunii coś pograł. Ważne, że za Alana .
Odpowiedz cytując
ferrekin
Member

Od: 01.2016

Stary 06.01.2017, 01:38
grał regularnie do momentu aż go trener odpalił wraz z trzema innymi zawodnikami za problemy dyscyplinarne,
co naskrobał tego nie wiem, nigdzie nie ma podanych szczegółowych informacji
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 06.01.2017, 10:04
Ja pozwolę sobie na kilka słów odnośnie wczorajszej konferencji, nawiązując oczywiście do polityki transferowej.

Po pierwsze byłem bardzo zaskoczony tym w jaki sposób była ona przeprowadzona, bardzo profesjonalnie, merytorycznie. Bardzo rzeczowe przedstawienie sprawy przez Junco. Dawno, (o ile w ogóle), ktoś tak profesjonalnie zapoznał nas z całym procesem wyboru trenera. Wszystko to wyglądało bardzo sensownie. Na początku opinia osób z zewnątrz, które znają się na piłce. Ocena naszej drużyny, głównie wad, a dopiero potem dopasowanie odpowiedniego profilu trenera, który bazuje właśnie na tych aspektach, u nas szwankujących.

Jeśli chodzi o transfery to pozyskanie Zorana Arsenica wydaje się odpowiednim posunięciem. Młody, a zarazem ograny w swojej lidze zawodnik, zawodnik który znajdował się w kręgu zainteresowań Dinama Zagrzeb. Wystarczy poczytać ich forum, żeby zobaczyć co piszą m. in. o tym że stracili jednego z trzech najlepszych zawodników oraz że ich dyr. sportowy zawiódł.
Bardzo blisko jest transfer kolejnego stopera Ivana Gonzaleza, który ma zastąpić Guzmicsa. Nie ma sensu się wypowiadać o nim, bo wydaje się bardzo solidnym wzmocnieniem. Nawet na weszło i legijnych tt są pod rażeniem, że ktoś taki do nas zawita.
Chodzi mi jednak o sposób w jaki zastępujemy Guzmicsa. Węgier wczoraj wieczorem zjawił się na badaniach medycznych na obozie w Hiszpanii, gdzie przebywa jego nowy zespół z Azji, a my niemal w identycznym czasie osiągamy porozumienie z jego Następcą-Ivanem Gonzalezem. To wszystko wygląda bardzo profesjonalnie. Tak samo jak to, że nie bawimy się w ściąganie Wilusza, czy innych przeciętniaków, któym nie udało się w innych PL klubach, a staramy się złapać wyróżniających się zawodników zagranicznych lig(Arsenić) lub doświadczonych, ogranych na wysokim poziomie, biorąc pod uwagę nawet poziom 2 ligi hiszpańskiej (Gonzalez).

Mówi się o tym, że mamy dokonać w tym okienku jeszcze 1-2 transferów, ale będą to zawodnicy którzy nie przewijali się w mediach i raczej fanom polskiej kopanki nie znani. Ja osobiście nie mogę się kolejnych nabytków doczekać.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 06.01.2017, 12:14
Ja tylko nieśmiało przypomnę, że podobnie wyglądało to za Valckx'a (też systematyczne ściąganie, też zagraniczni gracze z dobrym CV), a jak się skończyło każdy wie.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.01.2017, 12:28
W sensie, że mistrzostwem Polski i kilkoma minutami od LM? Nie mam nic przeciwko.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.01.2017, 12:28
R33 napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko nieśmiało przypomnę, że podobnie wyglądało to za Valckx'a (też systematyczne ściąganie, też zagraniczni gracze z dobrym CV), a jak się skończyło każdy wie.
Tylko że za Valcxsa byli to bardzo drodzy piłkarze w utrzymaniu. Często nie współmierni do jakości. Teraz nie mamy kasy na duże kontrakty więc wątpię żeby to negatywnie wpłynęło na kondycje klubu.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 06.01.2017, 12:30
Tylko za Valckxa byli to gracze wiekowi. Lamey,Jaliens,Iliev 30+. Teraz sciagamy chlopaka z Chorwacji ktory na pewno po przyjsciu do nas bedzie chcial sie pokazac na tyle zeby moc pojsc do lepszego klubu. Zobaczymy pozostale transfery ale jak beda to gracze w dosc mlodym wieku to przy dobrych wiatrach zyskamy na tym.
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.01.2017, 12:45
Rysiek już oficjalnie podpisał, pewnie zaraz będzie u nas info:
https://twitter.com/tmortimerftbl/st...35034956959745

Pytanie ile, bo przedział podawanych kwot jest spory.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 06.01.2017, 13:02
Strzelam, że kwota nie zostanie podana. Chyba, że udało się wyciągnąć jakieś porządne pieniądze, wtedy może spróbują się jakoś nieoficjalnie pochwalić.
Odpowiedz cytując
dziabong
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.01.2017, 13:17
Z ostatecznymi ocenami oczywiście należy się wstrzymać, natomiast zaczyna się obiecująco.
Jeśli chodzi o jakość, wiek i aktualne potrzeby. To na co zwrócę uwagę, to by nie zachwiać równowagi miedzy Polakami, a obcokrajowcami.
Jeśli Rysiu rzeczywiście podpisał to jesteśmy o jednego zagranicznego więcej. Natomiast Głowa pewnie skończy karierę, Mójty należy sie pozbyć.
Należy zwrócić na to uwagę i wierzę że Junco zwróci na to uwagę.
Kibic Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.01.2017, 14:15
no to teraz czekamy na minimum 2 środkowych obrońców, skrzydłowego i ofensywnego pomocnika!!!
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 06.01.2017, 14:51
R33 napisał(a):Wyświetl post
Za Valkckxa wyglądało to zupełnie inaczej. Miała być spokojna budowa zespołu ale szybko zdobyte mistrzostwo sprawiło, że Cupiał jak zwykle oszalał i zażyczył sobie Ligi Mistrzów już teraz. W między czasie zdążył jeszcze obrazić się dwa razy na klub między innymi z powodu niejasnej sytuacji ze stadionem. Skończyło się na tym, że jak zwykle nie było pieniędzy na transfery ale wielkie oczekiwania jak najbardziej pozostały. Valckx musiał na szybko montować skład ludźmi z dalszych miejsc listy życzeń albo w ogóle spoza niej. A co nagle to po diable. Efekty tej prowizorki spowodowanej dysonansem między oczekiwaniami, a możliwościami finansowymi właściciela znamy i cierpimy z ich powodu do dziś.

Teraz po prostu jest spokojna budowa zespołu i tyle. Mam nadzieję, że nikomu szajba nie odbije i będziemy trzymać się drogi zrównoważonego rozwoju. Nie ma absolutnie żadnego powodu, żeby nie opierać zespołu na tanich ale dobrych obcokrajowcach. Mało tego, może to być dobra metoda na sportowe podniesienie się klubu i poprawę jego sytuacji finansowej.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 06.01.2017, 15:48
Arked napisał(a):Wyświetl post
Za Valkckxa wyglądało to zupełnie inaczej. Miała być spokojna budowa zespołu ale szybko zdobyte mistrzostwo sprawiło, że Cupiał jak zwykle oszalał i zażyczył sobie Ligi Mistrzów już teraz. W między czasie zdążył jeszcze obrazić się dwa razy na klub między innymi z powodu niejasnej sytuacji ze stadionem. Skończyło się na tym, że jak zwykle nie było pieniędzy na transfery ale wielkie oczekiwania jak najbardziej pozostały. Valckx musiał na szybko montować skład ludźmi z dalszych miejsc listy życzeń albo w ogóle spoza niej. A co nagle to po diable. Efekty tej prowizorki spowodowanej dysonansem między oczekiwaniami, a możliwościami finansowymi właściciela znamy i cierpimy z ich powodu do dziś.

Teraz po prostu jest spokojna budowa zespołu i tyle. Mam nadzieję, że nikomu szajba nie odbije i będziemy trzymać się drogi zrównoważonego rozwoju. Nie ma absolutnie żadnego powodu, żeby nie opierać zespołu na tanich ale dobrych obcokrajowcach. Mało tego, może to być dobra metoda na sportowe podniesienie się klubu i poprawę jego sytuacji finansowej.
Warto przypomnieć, że Valckx chciał sprowadzić takich piłkarzy jak Wijnaldum czy jednego z braci Ayew.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Stary 06.01.2017, 16:21
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Warto przypomnieć, że Valckx chciał sprowadzić takich piłkarzy jak Wijnaldum czy jednego z braci Ayew.
Poza tym, Stan chciał np. Olkowskiego, ale - jak wiadomo - kluby w Polsce dają ceny zaporowe za swoich zawodników, kiedy pojawia się w E-Klasie ktoś zainteresowany. Dlatego właśnie mieliśmy tzw. "zagraniczny szrot". Myślicie, że Serge Branco był pierwszy na liście na tę pozycję?
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 06.01.2017, 18:04
Cytat:
Nie, oj nie Serge Branco nie miał wcale dobrego CV. Jovanić też tym nie grzeszył.

Pamiętam kiedyś jak byłem po bilety i był trening na stadionie, popatrzyłem kilka minut. Branco wyróżniał się tym, że bodajże na 3 próby nie dorzucił ani razu piłki z narożnika boiska. Ten koleś był tragiczny.

Co nie umniejsza Holendrowi, że kilku dobrych grajków do nas ściągnął m. in, Melikosna czy Ilieva.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 06.01.2017, 18:05
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Poza tym, Stan chciał np. Olkowskiego, ale - jak wiadomo - kluby w Polsce dają ceny zaporowe za swoich zawodników, kiedy pojawia się w E-Klasie ktoś zainteresowany. Dlatego właśnie mieliśmy tzw. "zagraniczny szrot". Myślicie, że Serge Branco był pierwszy na liście na tę pozycję?
Nie przesadzaj - powiedzieli mu cenę rynkową, nie zaporową. To że kasę za niego "przepaliliśmy" na kontrakt Lamey czy Jaliensa to był świadomy wybór Valxcsa.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 06.01.2017, 18:55
krzaq12 napisał(a):
Nie, oj nie Serge Branco nie miał wcale dobrego CV. Jovanić też tym nie grzeszył.
Jovanić nie był ściągnięty przez Holendra, a Branco i Boukhariego nie liczę bo oni byli dosłowni z łapanki. Reszta z tego co pamiętam to tylko Lamey i może Nunez byli na ten czas wątpliwymi transferami. Z resztą wiązano duże oczekiwania.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Stary 06.01.2017, 19:00
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzaj - powiedzieli mu cenę rynkową, nie zaporową. To że kasę za niego "przepaliliśmy" na kontrakt Lamey czy Jaliensa to był świadomy wybór Valxcsa.
No nie do końca. Kiedy pojawia się oferta z polskiego klubu, to zawodnik nie ma aż takiego ciśnienia na odejście, więc klub może sobie negocjować ile wlezie i podawać kwoty z sufitu. Ale jak zgłosi jest jakiś światowy gigant, jak Kaiserslautern, albo Mechelen, to gracz mówi: "Będę tam zarabiał 4 razy więcej, chcę odejść i kropka."

Ale oczywiście, sytuacje są różne.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.01.2017, 20:41
przecież Branco przyszedł jak okienko było już zamknięte, jako dodatek
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 06.01.2017, 21:14
No nie do końca. Kiedy pojawia się oferta z polskiego klubu, to zawodnik nie ma aż takiego ciśnienia na odejście, więc klub może sobie negocjować ile wlezie i podawać kwoty z sufitu. Ale jak zgłosi jest jakiś światowy gigant, jak Kaiserslautern, albo Mechelen, to gracz mówi: "Będę tam zarabiał 4 razy więcej, chcę odejść i kropka."

Ale oczywiście, sytuacje są różne.
Presja zawodnika to inna kwestia. Ale dlaczego niby Górnik miał sprzedać Wiśle Olkowskiego taniej niż był wart? Skończmy z tymi bajkami. Górnik chciał rynkowej ceny (wg nich - takiej samej czy to od polskiego czy niemieckiego klubu) a Valxcs wolał znajomków z ligi holenderskiej z mega kontraktami. To był jego wybór wtedy. Inna kwestia co było obiektywnie lepsze - zawsze do dyskusji
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.01.2017, 23:38
Zarzad niech sie uczy od Wengera, ktory własnie kupił do Arsenalu 20 letniego obronce z 8 ligi zawodowej w Anglii
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów