The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.12.2016, 17:04
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Pamiętajcie, że w wyborze ewentualnego pracodawcy ważnym kryterium jest przyszłość. Nie mówię tu o terminowości wypłat, ale np. o szansie wypromowania się (występy w pucharach) i pójścia wyżej. Wisła w tym momencie takiej opcji nie daje i raczej ciężko nam będzie skusić piłkarzy o potencjale wyższym niż ligowy rzemieślnik (czyt. przyszłościowych). Nie rozumiem jakim cudem taki Vasiliew miałby przyjść do Wisły, nie mając tutaj raczej perspektyw na większe pieniądze, przy tym praktycznie zerowe szanse na grę poza Ekstraklasą.
Ależ oczywiscie, że mógłby przejsc do Wisły i nie byłby to żaden cud. Gość juz jest u schyłku kariery i kontrakt jeszcze wazny tylko pół roku.
Widać że Jagielloni się za bardzo nie spieszy i mozna się domyślać dlaczego...Vasiliew pewnie na nowy roczny kontrakt sie nie godzi a Jagiellonia boi sie dac mu minimum 2 letni. W jego wieku jest to juz ryzykowne.
I pewnie za miesiac pojdzie tam, gdzie mu zagwarantują odpowiednio dlugi kontrakt i w miare zadowalajace zarobki.

Chyba ze Jaga definitywnie odpusci i wtedy dostanie zgode na szukanie nowego klubu. Co wydaje sie logiczna decyzja Jagi, gdyz nowy klub zapewne bedzie go chcial juz w lutym...wiec cos tam bedzie musial im jeszcze zaplacic.

Wyszystko zalezy tylko i wylacznie od zadowolenia zawodnika. Najwazniejsze są zera na koncie a nie jakego kolroru sa nowe trykoty meczowe, Pojdzie tam gdzie najbardziej go beda potrzebowac i cenic...i nie jest powiedziane ze nie moze byc to Wisła czy Lęczna.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 29.12.2016 o godz. 17:14.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.12.2016, 17:08
nesta napisał(a):Wyświetl post
O czym my mówimy jak na ta chwile nawet Śląsk gdzie tez sie nie przelewa, interesuje sie w miarę ciekawymi zawodnikami. Chodzi mi o Łukasika i Janusza Gola. Nie sa to na pewno gracze na miarę gwiazd ligi, ale jednak solidni piłkarze, którzy gwarantują określony poziom i mysle, ze wyższy od np. Popovica.
Janusz Gol
w Śląsku
tym Śląsku

jak w to wierzysz to uwierzysz w Messiego u nas

ps. Gol, Łukasik... ale jaki problem puścić do mediów nawet tych tłiterowych/fejsbukowych o zainteresowaniu, to nic nie kosztuje. A fejm robi
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
nairda116
Senior Member

Od: 12.2013

Stary 29.12.2016, 19:06
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Za dużo śmiechów - jest młody Kuczak, młody Buras jako ofesywni pomocnicy - dziękujemy Vasilliewom i jemu podobnym, bo inaczej nasza młodzież nigdy nie zadebiutuje!. Najpierw nasza młodzież! Bo jak nie teraz to kiedy? Młodzi piłkarze z Bałkanów byli... ale zarówno Bunoza, Jovanović itd nie dość że kosili kasy jak lodu (każdy grubo powyżej 100 tyś. euro rocznie), to jak przyszło co do czego to na żadnym ani grosza nie zarobiliśmy.

Jak się sytuacja naszego klubu poprawi to można szukać na Bakanach młodych zdolnych - (trzeba mieć kasę na wysokie kontrakty dla nich) - a teraz darujmy sobie takie mrzonki.
(Bałkany to miejsce gdzie nie ma darmowych diamentów - jeden z najlepiej z penetrowanych regionów przez skautów z całej Europy. To lepiej szukać w Skandynawii czy na Karaibach albo Ameryce Środkowej)
Właśnie dlatego nie ma co podawać tutaj propozycji transferów i wchodzić w polemikę z takimi ''panami ekspertami'' - dla objaśnienia dwa lata temu podałem propozycję transferu do Wisły Vasijleva kiedy to były podawane informacje że ma trafić do Gliwic.

Jaka to przyjemność po dwóch latach powiedzieć sprawdzam i zobaczyć kto miał rację.
I co Panie Ogryzku gdzie dziś jest Vasilijev a gdzie...Buras ? No właśnie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.12.2016, 19:11
nairda116 napisał(a):Wyświetl post
Właśnie dlatego nie ma co podawać tutaj propozycji transferów i wchodzić w polemikę z takimi ''panami ekspertami'' - dla objaśnienia dwa lata temu podałem propozycję transferu do Wisły Vasijleva kiedy to były podawane informacje że ma trafić do Gliwic.

Jaka to przyjemność po dwóch latach powiedzieć sprawdzam i zobaczyć kto miał rację.
Ale zanim do tego doszło....zaproponowałeś kogoś innego
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=67627
i kogoś innego
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=68845
Buchalika uznałeś za rownorzędnego z Kieszkiem a na rok byś wypozyczył Maćka Małkowskiego.

dopiero potem pojawił sie Dima Vassiljev.

Wiec ja tez lubie mówić sprawdzam. I powiem ci ze nawet tomasz, wiktory piekarskie czy inne prze typy trafiają w takich "ja bym wziął"...

E: chciałem Ci przypomniec chronologie zdarzeń i propozycji.W której lidze mistrzów broni teraz Wolański?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 29.12.2016 o godz. 19:18.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
nairda116
Senior Member

Stary 29.12.2016, 19:14
A rozumiem ty ciągle myślisz że stać nas na graczy takich na jakich stać teraz choćby Jage, sory nie te czasy i skoro organizujemy zbiórkę pieniędzy na transfery to liga łotewska jest jak znalazł
Ostatnio edytowane przez nairda116 : 29.12.2016 o godz. 19:20.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.12.2016, 21:54

?

Czemu akurat do mnie piszesz? Ja nie byłem, nie jestem i nie będę nieomylny. Tym bardziej nie jestem jasnowidzem. Cechą ludzi inteligentnych jest to że pod wpływem argumentów/faktów zmieniają zdanie. I zasmucę się - jeszcze nie raz się pomylę. Gorzej z tego powodu się nie czuję a z przyznaniem się do błędów nie mam problemu

A jeśli sam masz się za nieomylnego to na tym forum masz niestety dużą konkurencję z "nad mózgiem" wolfym na czele. Od razu mu złóż hołd lenny bo ten człowiek nigdy się nie myli i zawsze ma rację w każdej sprawie. Z nim nie wygrasz, taki to "mózg".
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
nairda116
Senior Member

Stary 30.12.2016, 02:23
Ale ja rozumiem podać propozycję, wyrazić swoją opinię, grzecznie się z kimś nie zgodzić ale torpedować cudze propozycje transferów i określać piłkarzy pokroju Vasilijev mianem zapchajdziury w czasach kiedy w Wiśle grali Burdenski czy Stjepanovic to jednak nie na miejscu.

@szprotson
Cóż jak ktoś pisze o mrzonkach typu Nakoulma, Stilic źle - jak ktoś pisze o wyróżniających się piłkarzach słabszych lig typu łotewska (jak ja) bądź luksemburska (widziałem gdzieś takie propozycje) również źle, więc obstawiałbym że ty stawiasz na naszą zdolną młodzież, dajmy im szansę najwyżej w następnym sezonie będziemy emocjonować się meczami w Siedlcach czy innym Pruszkowie.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 30.12.2016, 09:04
Ale ja rozumiem podać propozycję, wyrazić swoją opinię, grzecznie się z kimś nie zgodzić ale torpedować cudze propozycje transferów i określać piłkarzy pokroju Vasilijev mianem zapchajdziury w czasach kiedy w Wiśle grali Burdenski czy Stjepanovic to jednak nie na miejscu.
Widzę że z ciebie kolejny "nieprzejednaniec" dogmatyk co to urodził się już jako nieomylny. Szkoda że sobie zatem nie pogadamy więcej. Unikam takich

btw
Czekałeś kilka lat żeby mi o Vasilievie napisać? No nieźle...
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 30.12.2016, 13:07
@szprotson
Cóż jak ktoś pisze o mrzonkach typu Nakoulma, Stilic źle - jak ktoś pisze o wyróżniających się piłkarzach słabszych lig typu łotewska (jak ja) bądź luksemburska (widziałem gdzieś takie propozycje) również źle, więc obstawiałbym że ty stawiasz na naszą zdolną młodzież, dajmy im szansę najwyżej w następnym sezonie będziemy emocjonować się meczami w Siedlcach czy innym Pruszkowie.
Traceniem czasu jest wypisywanie nazwisk pilkarzy ktorzy nie mają prawa zagrać w Wiśle vide Nakulma.
Semr to nie jest mrzonka, pilkarz jest w naszym zasiegu ale nie dogadalismy się.
Piłkarzy z ligi wyczarowanych w koszyczku warto pisać wtedy kiedy zna się realia. Wypisywanie ze Józek z Malty jest niezłym grajkiem w kontekście Wisły ma sens tylko wtedy kiedy wiemy ze jest w naszym zasięgu.
(w naszym zasięgu to znaczy ze nas stac na niego a i on sam by do nas przeszedł. I oczywiscie, na koniec, my musimy miec pieniadze by w ogole rozmawiac o transferach.
Jak masz starego opla astre to nie kupujesz do niego mega wypasionego radia na kasety tylko inwestujesz w gips i srodki przeciwko korozji.
A co do Twojego obstawiania, to widac ze hazard Ci nie służy.

Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.12.2016, 14:12
Ja się tylko zastanawiam czy oprócz Ryśka to wytransferują też Mąkę... Liczyłem na to, że wlasnie za Krzyśka przyjdzie Semir.
Odpowiedz cytując
SMOKE 8541
Member

Od: 04.2016

Stary 30.12.2016, 17:04
Nie ma co narzekać w Wiśle tradycja znana od bardzo dawna żeby kogoś kupić trzeba kogoś sprzedać Z Stilicem pewnie zależy wszystko od transferu Guzmicsa i kwoty transferu.Lepsza cena za Guzmicsa lepszy warunki kontraktu dla Stilica .Jeśli transfer Stilica tym razem nie wypali to Hiszpan będzie szukał innych zawodników z kartą w ręku
Odpowiedz cytując
SMOKE 8541
Member

Od: 04.2016

Stary 30.12.2016, 17:12
Fugiel Liczę na transfer Stilica bo Wisła zawsze miała szczęście do zawodników z karta w ręku i liczę na to że Semir będzie z Mąka tworzył mocny duet wyjściowym składzie Wisły .Jeśli ktoś ma odejść z Wisły to Jovic i Guzmics ale Mączyński raczej się nigdzie nie wybiera
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 30.12.2016, 17:37
Za Guzmica piszą miedzy 500-700 tysięcy euro. A za Jovica ile można zgarnąć? Jakieś przecieki?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 30.12.2016, 17:57
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Za Guzmica piszą miedzy 500-700 tysięcy euro. A za Jovica ile można zgarnąć? Jakieś przecieki?
It depends.
Jak go ktoś podpisze Bosmanem, to nic, bo kontrakt ma do konca sezonu. Wiec jesli dobrze pamietam, za 3 dni juz moze sam przebierać w ofertach

Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Od: 09.2016

Stary 30.12.2016, 18:19
Pojawiały się plotki dotyczące Wieteski ze stołecznego król kuɹewskiego klubu jakoś w poprzednim okienku. Ja bym chłopaka bardzo chętnie zobaczył przy R22 choć wiem, ze go Magiera nie wypuści, chyba, że na wypożyczenie. To tak w temacie propozycji.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 30.12.2016, 19:16
Cytat:
It depends.
Jak go ktoś podpisze Bosmanem, to nic, bo kontrakt ma do konca sezonu. Wiec jesli dobrze pamietam, za 3 dni juz moze sam przebierać w ofertach
Jović za darmo nie odejdzie, gdyż jego kontrakt jest tak skonstruowany, że automatycznie przedłuża się co rok. Obecny obowiązuje do czerwca, ale ma on automatycznie zostać przedłużony o kolejny rok.
Dziwna jest ta umowa ale ogólnie związany jest z nami do czerwca 2018 roku.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.12.2016, 21:27
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Jović za darmo nie odejdzie, gdyż jego kontrakt jest tak skonstruowany, że automatycznie przedłuża się co rok. Obecny obowiązuje do czerwca, ale ma on automatycznie zostać przedłużony o kolejny rok.
Dziwna jest ta umowa ale ogólnie związany jest z nami do czerwca 2018 roku.
Chodzi o prawo Bosmana, doczytaj.
Odpowiedz cytując
tomek4489
Junior Member

Stary 31.12.2016, 12:12
JrQ-
Bobana nie obowiązuje ani prawo Bosmana, ani prawo Webstera. Widocznie Ty musisz doczytać na czym to polega pzdr
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 31.12.2016, 12:25
tomek4489 napisał(a):Wyświetl post
JrQ-
Bobana nie obowiązuje ani prawo Bosmana, ani prawo Webstera. Widocznie Ty musisz doczytać na czym to polega pzdr
a dlaczego jesli mozesz zdradzic?

E: boban po ostatnim podpisie ma kontrakt do konca czerwca 2017
Ostatnio edytowane przez szprotson : 31.12.2016 o godz. 14:38.

Odpowiedz cytując
siedzenaganku2
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 31.12.2016, 14:14
Zalezy do kiedy bobek ma kontrakt. Jesli do 30 czerwca 2017. To moze podpistwac od jutra kontrakt z kim chce
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 31.12.2016, 14:38
Boban ma automatyczne przedłużenie kontraktu, czyli de facto ma kontrakt do 2018.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 31.12.2016, 14:43
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Boban ma automatyczne przedłużenie kontraktu, czyli de facto ma kontrakt do 2018.
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...rakow,9801696/
mimo iz na stronie jest info o kontrakcie 3 letnim
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._dzis_w_wisle/

wiec,by nie było niedomówień jedyne co mnie interesuje, to czy wymagana jest zgoda obu stron do przedłużenia umowy, czy wystarczy tylko taka chęć przedłużenia ze strony Wisły?

Odpowiedz cytując
tomek4489
Junior Member

Stary 31.12.2016, 16:03
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a dlaczego jesli mozesz zdradzic?

E: boban po ostatnim podpisie ma kontrakt do konca czerwca 2017

zakładam że opcja przedłużenia kontraktu jest automatyczna i zależy wyłącznie od woli Wisły.
Aczkolwiek różnie może być, wiadome kto wtedy kierował naszym klubem.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.01.2017, 21:26

co z nim? ma zagrać w nowym Bondzie czy jak?
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Piotr777
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 08.01.2017, 22:34
Słaby kandydat na Bonda z zerwanymi więzadłami krzyżowymi.
Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 08.01.2017, 23:45
Mój kolega który jest blisko Wisły Puławy potwierdza, że "szumi" tam o wypożyczeniu od nas Krzyśka Drzazgi.
Karcz też pisze tu (http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...azge,11664647/), że istotnie Puławy, ale też Pogoń Siedlce jest zainteresowana, a Drzazdze miałoby być bliżej do Pogoni ze względu na trenera Broniszewskiego.

Świetnie, że wreszcie jest mowa o wypożyczaniu perspektywicznych graczy do I ligi - idźmy tą drogą.
Odpowiedz cytując
lukas14
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 09.01.2017, 08:18
Jest Jakies oficjalne info w sprawie Chrapka i Stolarskiego
http://www.90minut.pl/transfery.php?id_sezon=89&runda=2
tutaj podaja zainteresowanie Wisły zawodnikami. a cos wiecej ?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.01.2017, 10:16
To jest normalne na tym portalu,że dodają cele transferowe/plotki to co media podsuną....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
lukas14
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 09.01.2017, 12:58
Piotr Parzyszek http://www.transfermarkt.pl/piotr-pa...spieler/155202

zamiast tego gruzina bylo by lepeij
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź