The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.12.2016, 20:15
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Radosław Sobolewski nie może pozostać trenerem na wiosnę
Może i na 99% zostanie, więc nie bardzo rozumiem spinę.

Widziałem te same teksty (co do zasady, różnica polegała na tym że trener nie wystawił Crivelaro a nie Cywki co rzekomo miało dać lepszy wynik because f logic) po każdym przegranym meczu za każdego z ostatnich kilkunastu trenerów. Smuda był za głupi, Moskal za dobry, Pawłowski miał śmieszną stylówę a Wdowczyk to eks-legionista. Obawiam się że nasze problemy nie leżą w doborze trenerów.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.12.2016 o godz. 20:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 17.12.2016, 21:56
Nie spinam się, absolutnie.
Byłem jednym z nielicznych, który bronił Moskala, dałem szansę Pawłowskiemu więc nie rozumiem takich porównań.

Boję się tylko, że brak doświadczenia może zgubić Sobola i Wisłę.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.12.2016, 00:07
Nie spinam się, absolutnie.
Byłem jednym z nielicznych, który bronił Moskala, dałem szansę Pawłowskiemu więc nie rozumiem takich porównań.

Boję się tylko, że brak doświadczenia może zgubić Sobola i Wisłę.
OK, ale rotowanie trenerami też nic nam nigdy nie dało. Nie sprawdzi się to trudno, ale czas minimum do końca sezonu i realne cele (biorąc pod uwagę przebudowę składu przy braku kasy to ja nie wiem czy ósemka jest realna). Jak Mączyńskiego będzie musiał zastąpić Jagiełło, a Jovicia Bartosz to sorry, ale kolorowo nie będzie, przynajmniej na początku.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.12.2016 o godz. 11:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.12.2016, 00:39
Karuzele na stanowisku trenera w sytuacji, w której pieniędzy brakuje na wszystko i większość pierwszej drużyny pali się do odejścia? W pierwszej kolejności trzeba jakoś spróbować połatać wyrwy, które powstaną podczas okienka transferowego... To, co zostanie z pierwszej drużyny, to czy to będzie trenować Sobol, Simeone, Moskal czy inny Pawłowski to wszystko jedno, materiał będzie pewnie marnej jakości i cudem będzie górna ósemka. Nie stać nas na żadnego poważnego trenera, więc w miejsce Sobolewskiego dostalibyśmy albo kogoś skompromitowanego (np. Ojrzyński) albo noname'a, który by się u nas starał wypromować, bez żadnej gwarancji choćby utrzymania w ekstraklasie.
W tym momencie naprawdę ciężko oceniać rolę Radka w ostatnich wynikach zespołu, sprawy zakulisowe są najprawdopodobniej kluczowe.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 18.12.2016 o godz. 00:49.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 18.12.2016, 09:05
Sobol jeszcze wiele razy spieprzy taktykę i zmiany. Jest spore prawdopodobieństwo, że nie da rady optymalnie przygotować zespołu do wiosny. Nie da się od razu być mistrzem w swoim fachu, no po prostu się nie da.

Sobol powinien zostać. Nie ma doświadczenia, ale wszyscy wiemy, że ma potencjał na świetnego trenera. Przypominam, że mimo świetnego spotkania z Arką i bardzo szczęśliwego meczu z Lechią, mamy kadrę szczupłą i słabą, a będziemy mieć szczuplejszą i słabszą. Poprzeczka na ten sezon powinna być ciągle zawieszona na wysokości 14 miejsca i jeśli się Sobolowi uda zespół utrzymać w ekstraklasie, powinien mieć poczucie sukcesu. Pierwsza ósemka to byłby cud - można się o nią modlić, ale nie można wymagać (no chyba że wcześniej zdarzy się inny cud, finansowy).
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 18.12.2016, 09:24
Ja wierzyłem w Radka ale tylko do derbów. Tam wdać było, że po prostu brakuje mu doświadczenia taktycznego. Strzeliliśmy bramkę i całkowicie skończył się pomysł na mecz. Trzeba było wtedy wdrozyć plan B lub C którego zwyczajnie brakowało. Na Ruchu planu nie było natomiast od początku.
Dla mnie nie ma wyjścia trzeba przejść pewną drogę:
1. Asystent przy dobrym trenerze (taki moskal to był chyba przy kilku)
2. Samodzielna praca choćby z drużyną juniorów
3. Prowadzenie drużyny seniorskiej w niższej lidze (najlepiej rezerw)

Nie ma geniuszów. Tutaj trzeba na własnej skórze przeżyć kilka porażek. Nawet takie Asy jak Conte czy Simeone nie zaczynali od Juventusu czy Athletico.

Radek to inteligentny facet i wydaje mi się że po doświadczeniach ostatnich trzech tygodni sam dojdzie do takiego wniosku....
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 18.12.2016, 09:36
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Karuzele na stanowisku trenera w sytuacji, w której pieniędzy brakuje na wszystko i większość pierwszej drużyny pali się do odejścia? W pierwszej kolejności trzeba jakoś spróbować połatać wyrwy, które powstaną podczas okienka transferowego... To, co zostanie z pierwszej drużyny, to czy to będzie trenować Sobol, Simeone, Moskal czy inny Pawłowski to wszystko jedno, materiał będzie pewnie marnej jakości i cudem będzie górna ósemka. Nie stać nas na żadnego poważnego trenera, więc w miejsce Sobolewskiego dostalibyśmy albo kogoś skompromitowanego (np. Ojrzyński) albo noname'a, który by się u nas starał wypromować, bez żadnej gwarancji choćby utrzymania w ekstraklasie.
W tym momencie naprawdę ciężko oceniać rolę Radka w ostatnich wynikach zespołu, sprawy zakulisowe są najprawdopodobniej kluczowe.
na czym konkretnie polegała "kompromitacja"
Leszka Ojrzyńskiego i w czym on jest gorszy od połowy trenerów z e-klasy ?
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 18.12.2016, 09:56
Dla mnie Leszek Ojrzyński nie jest zły, jest nawet bardzo dobry w tym, co robi. Świetnie nadawałby się np. do tej Wisły: http://wlc.wisla.pl/index.php/pl/msd...ew/program-new . Do naszej Wisły nie nadaje się aż tak dobrze.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.12.2016, 17:56
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
na czym konkretnie polegała "kompromitacja"
Leszka Ojrzyńskiego i w czym on jest gorszy od połowy trenerów z e-klasy ?
W sciaganiu do kazdego klubu ktory prowadzil i wystawianu w pierwszym skladzie parodystow jak Korzym czy Janota
Tez uwazam, ze Sobol to material na swietniego trenera ale te 2-3 lata musi samodxielnie poprowadzic chociazby rezerwy najpierw
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 18.12.2016 o godz. 17:58.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.12.2016, 18:08
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
W sciaganiu do kazdego klubu ktory prowadzil i wystawianu w pierwszym skladzie parodystow jak Korzym czy Janota
Tez uwazam, ze Sobol to material na swietniego trenera ale te 2-3 lata musi samodxielnie poprowadzic chociazby rezerwy najpierw
kluby w których pracował Ojrzyński mialy jakby troche za małe budżety na Messich czy innych Lewandowskich stąd mogły pozwolic sobie co najwyżej na Korzymopodobnych
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 18.12.2016, 19:01
Korzym w Podbeskidziu dostal wtedy kontrakt na poziomie 40 tys na miesoac, nieosiagalny dla 90 % ligowcow, bylo o tym glosno swego czasu
Po czym po zblaznieniu sie tam calkowtiym sciagnal ich raz jeszcze do Gornika, gdzie uwaga niespodzianka, skompromitowali sie znowu
Jakie konkretne osiagniecia ma Ojrzyński, zeby mial jeszcze pracowac w ekstraklasie, poza rabanka na calej szerokosci boiska? Jedno 5 miejsce 5 lat temu? Im dłużej w Koronie pracował, tym ta byla w tabeli nizej
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 19.12.2016, 11:50
Tak na spokojnie, to oczywiście ciągle nie ma żadnych sensownych przesłanek do tego, żeby ocenić umiejętności trenerskie Sobolewskiego. Skaczecie od sasa do lasa, z jednej strony Pogoń i Ruch, z drugiej Lechia i Arka. Żaden z tych meczów nie będzie jednak miarodajny, bo i próbka statystyczna za mała, i składy (zwłaszcza obrona) różne, i okres przygotowawczy nieprzepracowany przez niego, i sytuacja "okołoklubowa" krańcowo odmienna (od odejścia Wdowczyka po... to coś z Ruchem).

Co do meczu z Ruchem, a zwłaszcza drugiej połowy, to wyglądało to tak, jakby:
- piłkarzom się nie chciało, bo koniec rundy, nie płacą, każdy chce odejść już w tym okienku i boi się o kontuzje;
- ktoś w przerwie delikatnie zasugerował im, że nowy przyjaciel jest w potrzebie punktowej i nie powinni tego meczu wygrać albo sami wyszli z tego założenia;
- byli już tak zajechani rundą, że nie mieli siły do biegania (podobnie zresztą jak w meczu z Cracovią);
- każde z powyższych po trosze.

Jeśli to prawda, to raczej trener wiele tutaj nie mógł zmienić
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.12.2016, 17:23
Hmm... Nie chce nic mówić, ale Rumak jest już wolnym trenerem
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 19.12.2016, 19:22
I co w związku z tym?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.12.2016, 01:10
Ejdzbiol napisał(a):Wyświetl post
Hmm... Nie chce nic mówić, ale Rumak jest już wolnym trenerem
W sumie miałeś dobry pomysł, żeby nic nie mówić, ale jednak się odezwałeś.

Błąd.

Nie chcę nic mówić, ale Rumak zdobył punkt w ostatnich pięciu meczach. Oczywiście o niczym to nie świadczy poza tym, że gdyby taka seria wystąpiła u nas to darlibyście ryja o Ojrzyńskiego albo kolejnego czarodzieja. Bo najlepszy jest ten trener, który żadnej drużyny nie prowadzi (bo z nikim aktualnie nie przegrywa) i zawodnik, który nie wstaje z ławki (bo niczego nie ma szans zepsuć).

I tak za każdym razem jak jest strata punktów, to pojawia się tu losowy geniusz i pisze "To jest żenujące, dlaczego trener nie wystawił Cywki, na pewno nie zagrałby gorzej niż zawodnik X!" (gdzie X może być dowolnym zawodnikiem na dowolnej pozycji poza bramką, bo tam najlepszy byłby Chorążka o którym 99% wie tylko tyle, że był na testach w MU, tak jak kiedyś Korzym w Chelsea). Przyznam, że mnie to fascynuje, ponieważ pamiętam jak grał Cywka na lewej i prawej pomocy oraz obronie. Jego ówczesna gra jest głównym powodem, dla którego aktualnie nie gra (poza kontuzjami i postawą na treningach, rzecz jasna).

I kiedy czytam tak wasze przemyślenia, nieważne czy jest to Ogryzek po meczu w Szczecinie, czy Ty teraz to jestem szczerze uradowany że nie macie w klubie nic do powiedzenia.

W sumie jestem naprawdę zaintrygowany: w czym trener który zdobył jeden punkt w pięciu meczach jest lepszy od tego, który zdobył cztery w czterech (nie będziemy tu złośliwie rozpatrywać jego niewątpliwych dokonań w Zawiszy)? Nie twierdzę, że Rumak jest beznadziejny, ale z czysto naukowej ciekawości: "dlaczego on, dlaczego teraz, dlaczego u nas?". Przy okazji, dla pełniejszego wglądu w wasz stan psychiczny i emocjonalny proszę o informację na priv o ostatnio przebytych chorobach, branych lekach, spożywaniu alkoholu oraz przyjmowaniu innych środków psychoaktywnych. Gwarantuję dyskrecję.

Chciałbym wiedzieć co wywołuje myśli "A może Rumak nas wprowadzi do ósemki?" lub "A może Cywka będzie dobry jako defensywny pomocnik?" choćby po to, żeby owych czynników ryzyka unikać. Liczę na waszą współpracę, chłopaki.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.12.2016 o godz. 01:33.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 20.12.2016, 05:50
Chodziło mi o to, że biorąc pod uwagę że Radek nie ma doświadczenia, a zarząd też do spokojnych nie należy to mogą zdecydować się na zatrudnienie trenera, którego koncepcja na grę jest najbardziej zbliżona do tego co Wisła chciałby grać. Osobiście uważam że Sobol powinien zostać, chociaż boję się trochę przygotowań ale tu bardziej chodziło o fakt że zwolnił się trener, którego ja bym ewentualnie rozważał gdybym szukał dla Wisły, ale który w tym momencie może jej zaszkodzić.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.12.2016, 10:20
PS donosi, że decyzja w sprawie przyszłości Sobola ma zapaść w najbliższych dniach.

Jak dla mnie: jeśli jest szansa i kasa na obiecującego trenera z zagranicy (vide Bjelica, ktoś z Czech, Słowacji, młody, ale z doświadczeniem - jest tam sporo takich trenerów) to jak najbardziej na tak. Przy czym Sobol zostaje jako asystent. Natomiast wszyscy pokroju Ojrzynskiego, Motyki, Mandrysza, Rumaka, to już lepiej inwestować w Sobola. Gorszy nie będzie, a przynajmniej wiemy, że mu będzie zależeć.
W PL tylko Skorża i do rozważenia Urban.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.12.2016, 10:47
...nie ma doświadczenia.....a to nie chirurg,Sobol ma zajebiste doświadczenie.Grał na bardzo dobrym(jak na polskie warunki) poziomie, 'podglądał' pracę mnóstwa trenerów a to że nim nie był?. Nie chce mi się pisać elaboratu więc tylko wnioski

W obecnych warunkach Sobol wydaje się być optymalnym rozwiązaniem a nawet jak myślicie inaczej, to chyba zdajecie sobie sprawę że jest to jeden z najmniejszych problemów jakie mamy.
Problemem są finanse, problemem jest drużyna, która się niebawem kompletnie rozleci(a co to oznacza to mniej więcej pokazał nam mecz w Szczecinie). A nawet grając stosunkowo mocnym składem, w derbach u siebie jesteśmy piłkarsko słabsi.Najgorsza drużyna w tabeli nas tłamsi.Te 7 wtop pod rząd też nie wzięło się z niczego.
Jak dla mnie przyszłość rysuje się źle a akurat Sobol może tylko pomóc jakoś to pociągnąć.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 20.12.2016, 10:50
Chodziło mi o to, że biorąc pod uwagę że Radek nie ma doświadczenia, a zarząd też do spokojnych nie należy to mogą zdecydować się na zatrudnienie trenera, którego koncepcja na grę jest najbardziej zbliżona do tego co Wisła chciałby grać. Osobiście uważam że Sobol powinien zostać, chociaż boję się trochę przygotowań ale tu bardziej chodziło o fakt że zwolnił się trener, którego ja bym ewentualnie rozważał gdybym szukał dla Wisły, ale który w tym momencie może jej zaszkodzić.
7 meczy pod rząd w d.. i nikt nie stawiał Wdowczykowi nawet ultimatum!!! A ty mówisz, że zarząd do spokojnych nie należy
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.12.2016, 13:01
nesta napisał(a):Wyświetl post
PS donosi, że decyzja w sprawie przyszłości Sobola ma zapaść w najbliższych dniach.
Z "PS" to jest tak że oni mało wiedzą o Wiśle, więc patrzyłbym na ich informacje przez palce, zwłaszcza na te w stylu "Na świętego Hieronima jest śnieg albo go ni ma". Ostatnio Miga robił smród wokół klubu a potem tlumaczył, że "miał złe informacje" or something.
Po pierwsze to nie zarząd był niespokojny tylko Cupiał, po drugie nie ma on nic do powiedzenia odkąd opylił klub Meresińskiemu. Obecny zarząd przyjął na klatę serię siedmiu porażek z rzędu i nie zwolnił Wdowczyka, mimo że ten złożył dymisję i mógł to zrobić za darmo - trudno o większy spokój w tym biznesie.

Rozwalając mnie kandydatury typu Rumak czy Ojrzyński których jedynymi atutami jest to że jeszcze Wisły nie trenowali. Ważna jest zmiana, a jak to już szczegóły...

Rozumiem, gdyby klub miał ściągnąć jakiegoś dobrego trenera od którego mógłby się Sobol uczyć jako asystent (takich aktualnie na rynku krajowym brak), ale Rumak, Ojrzyński? A może Bartoszek albo Pawłowski?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.12.2016 o godz. 13:17.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2016, 13:04
Cytat:
Najgorsza drużyna w tabeli nas tłamsi.
Nie przywiązywałbym do miejsca w tabeli aż tak wielkiej wagi. Po pierwsze - to nasza ekstraklapa, gdzie każdy może wygrać z każdym, po drugie zbyt wiele zależy od aktualnej formy drużyny i motywacji. Dość rzec, że ledwo co my byliśmy tymi "najgorszymi w tabeli" przez połowę tej rundy, by chwilę potem być na czele tabeli "od-do". Wcale nie uważam, żeby akurat Ruch miał być wyznacznikiem naszej jakości, bo równie uzasadnione byłoby twierdzenie, że... jesteśmy wspaniali, bo wcześniej wygraliśmy z najlepszą drużyną w tabeli. Ani Lechia, ani Ruch nie odstają nadmiernie piłkarsko od reszty stawki, więc opanujmy się. To były tylko i aż pojedyncze mecze z ligowymi przeciwnikami.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.12.2016, 13:15
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Nie przywiązywałbym do miejsca w tabeli aż tak wielkiej wagi. Po pierwsze - to nasza ekstraklapa, gdzie każdy może wygrać z każdym, po drugie zbyt wiele zależy od aktualnej formy drużyny i motywacji. Dość rzec, że ledwo co my byliśmy tymi "najgorszymi w tabeli" przez połowę tej rundy, by chwilę potem być na czele tabeli "od-do". Wcale nie uważam, żeby akurat Ruch miał być wyznacznikiem naszej jakości, bo równie uzasadnione byłoby twierdzenie, że... jesteśmy wspaniali, bo wcześniej wygraliśmy z najlepszą drużyną w tabeli. Ani Lechia, ani Ruch nie odstają nadmiernie piłkarsko od reszty stawki, więc opanujmy się. To były tylko i aż pojedyncze mecze z ligowymi przeciwnikami.
Ale to zawsze lepiej brzmi, nawet jeśli Korona właśnie sklepała Lechię, czyli najlepszą drużynę i w ogóle...
Smutna prawda jest taka, że w naszej lidze motywacją to 60% sukcesu, reszta to taktyka i forma dnia. Od czasu Wisły Kasperczaka nie ma drużyn rzeczywiście dominujących w tej lidze, najbliżej tego jest Legia ale i tak im daleko, są przereklamowane "gwiazdy" które są odrobinę lepsze niż średnia ligowa, wszyscy faktycznie wyrastający ponad ligę są momentalnie wychwytywani przez zagraniczne drużyny.

A jako że z Chorzowa wszyscy chcą sp... Znaczy, chcą zmienić pracodawcę, to wiadomo że będą na rzęsach stawać żeby pokazać że warto ich stamtąd wykupić. Jeszcze kilku drużynom Ruch punkty urwie, nawet (a może zwłaszcza) jeśli będzie już pewny spadku.

Nas czeka przebudowa po czasach TeleFoniki. Na wiosnę to już będzie inna drużyna.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.12.2016 o godz. 23:32.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 20.12.2016, 19:07
@Arkadiusz.Czerepach

Ojrzyński to prostu jeden z wielu słabych trenerów z naszego polskiego podwórka. Praktycznie zero taktyki, wszystkie jego drużyny bazują na niezłej kondycji i ostrej, kontaktowej grze (naprawdę chciałbyś zobaczyć taki piłkarski chlew w wykonaniu Wisły? Z Boguskim jako głównym taranem drużyny?). Nie bez przyczyny wylatywał z kolejnych drużyn (jedynie w Koronie bronił się wynikami). Do tego koloryt przy linii (słynne "wyjaaaaaaaaaazd kur*a).

Cytat:
Z "PS" to jest tak że oni mało wiedzą o Wiśle, więc patrzyłbym na ich informacje przez palce, zwłaszcza na te w stylu "Na świętego Hieronima jest śnieg albo go ni ma". Ostatnio Miga robił smród wokół klubu a potem tlumaczył, że "miał złe informacje" or something.
To jest właśnie super sprawa jeśli chodzi o zawód dziennikarza. Jak brakuje tematu to sobie go tworzysz, a później ew. wpadkę tłumaczysz w jakiś żałosny sposób. Jest szum, wierszówka skasowana, gawiedź się cieszy.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 21.12.2016, 00:41
nesta napisał(a):Wyświetl post

Jak dla mnie: jeśli jest szansa i kasa na obiecującego trenera z zagranicy (vide Bjelica, ktoś z Czech, Słowacji, młody, ale z doświadczeniem - jest tam sporo takich trenerów) to jak najbardziej na tak. Przy czym Sobol zostaje jako asystent. Natomiast wszyscy pokroju Ojrzynskiego, Motyki, Mandrysza, Rumaka, to już lepiej inwestować w Sobola. Gorszy nie będzie, a przynajmniej wiemy, że mu będzie zależeć.
W PL tylko Skorża i do rozważenia Urban.
Wrzucać Marcysia w lini z nimi z komentarzem że mu może nie zależeć? Co Ty brałeś? Motyka do Legenda tego klubu - ok 375 oficjlanów meczów rozegranych, dałby się pokroić za ten klub, do tego świetny człowiek... i akurat pewnego doświadczenia Sobol mógłby sie przy nim nauczyć...

wolfy napisał(a):Wyświetl post

Po pierwsze to nie zarząd był niespokojny tylko Cupiał, po drugie nie ma on nic do powiedzenia odkąd opylił klub Meresińskiemu.
Mylisz się się Wolfy, bo to nie Meresiński sprzedał Wisłę TSowi, tylko Cupiał, bo tamta tranzakcja została unieważniona. A została pewna klauzula zawarta w umowie..
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 21.12.2016 o godz. 00:44.
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 21.12.2016, 13:58
Radosław Sobolewski nie może pozostać trenerem na wiosnę
Dziękujemy za informację Pani prezes Marzeno Sarapato.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 21.12.2016, 18:28
Haha dobre...

Ja jestem bardzo za Sobolem, widzę go jako trenera Wisły Kraków za rok-dwa, obecnie boję się jedynie, że brak doświadczenia może być jego największym wrogiem, zwłaszcza teraz, w czasie przerwy w rozgrywkach.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 21.12.2016 o godz. 18:38.
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Stary 22.12.2016, 02:34
W mediach bardzo wiele pozytywów odnośnie pracy Radka. Wszyscy twierdzą, że ma bardzo duży potencjał.
W takim wypadku zarząd ma przed sobą ciężki orzech do zgryzienia nie z powodu wątpliwości czy Radek się nie nadaje bo wszyscy widzimy że tak jest. Lecz ta wątpliwość dotyczy tego aby nie spalić utalentowanego chłop zbyt szybkim rzuceniem na głęboką wodę.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 22.12.2016, 08:12
Jaką głęboką wodę? Poziomem azerska liga jest lepsza. Jakby nie Legia to i w punkcikach Witka by była lepsza Wyniki w Ekstraklasie to w większości zasługa przypadku a nie pracy trenerów. Poradzi sobie spokojnie.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 30.12.2016, 17:56
Junco bardzo poważnie rozważa kandydaturę trenera z Hiszpani. Źródło: Ćwiąkała na TT i kilka innych kont.
Natomiast nie ma nigdzie przecieków dlaczego. Pewnie wszystko po trochu - słabe taktycznie mecze: z Ruchem i derby, małe doświadczenie przed kluczowymi zimowymi przygotowaniami, podczas których buduje sie formę na cały rok, jakieś przeszkody formalne. Nie można też wykluczyć, że sam Sobol nie czuje sie jeszcze gotowy i nie chce sobie spalić kariery na wstępie.

Junco może mieć tez plan, aby w ten sposób dostać lepsze dojście i rozeznanie np. do tamtego rynku z niższych lig.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 30.12.2016, 19:43
Bałbym sie trenera hiszpańskiego
przyzwyczajony jest zapewne do dobrze wyszkolonych technicznie piłkarzy
moze sie zdziwic, jak mu zawodnicy nie beda w stanie cwiczen wykonać
Marzyłby mi sie jakiś Niemiec, tam teraz chyba najnowoczesniejsza taktyczynie piłka sie tworzy
(Klopp, Tuchel, Nagelsmann)
O cos takiego
bundesliga.jpg
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 30.12.2016 o godz. 19:47.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów