The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.12.2016, 23:16
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to Lechia to taka drużyna złożona z bardzo dobrych grajków, ale jako całość, bez charakteru. W tym upatruję naszej szansy.
Podtrzymuję swoje zdanie.
Podobnie przed chwilą w " canal dodać" powiedział Mączyński: "wygraliśmy charakterem".

Proszę o ciąg dalszy za tydzień przeciwko wiadomo komu.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 03.12.2016, 23:17
Mam nadzieję że dzisiejsza wizyta w loży Jóźwiaka nie zwiastuje kolejnego odpływu z drużyny. Wynik super. Nic tylko umocnić pozycję w tabeli ogrywając Cracovię.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 03.12.2016, 23:28
Marzy mi się Sobolewski jako trener na ćwierć wieku, jak Ferguson. Takie marzenie, a co

Mąka powiedział nam w pomeczowym wywiadzie coś ważnego, za co jestem mu wdzięczny. Nie, nie myślę o zapewnieniach, że źle to już było, sądzę, że nadal są jakieś zaległości, Sarapata nie ma przecież drukarni kasy. Myślę o tym, co chyba dwa razy powtórzył, że każdy z nich ma aspiracje, żeby zagrać w lepszej lidze. Nie w lepszym klubie, ale w lepszej lidze.

Oglądałem niestety tylko drugą połowę, więc nie oceniam. Ale dziękuję za walkę, świetną taktykę, trafione zmiany i odbudowywanie twierdzy R22.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.12.2016, 23:29
Gdzie byliście kibice? O ile można nazwać was kibicami.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
ichigo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 03.12.2016, 23:39
Ktoś tu chyba nie zrozumiał co ten gif przedstawia
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 03.12.2016, 23:42
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Wszystko git, ale ku*wa mać - czy my naprawdę nie mamy nikogo lepszego do wykonywania rożnych niż Popović?
Przecież to Popović asystował przy golu Głowy..
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.12.2016, 23:43
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Wszystko git, ale ku*wa mać - czy my naprawdę nie mamy nikogo lepszego do wykonywania rożnych niż Popović?
Przecież padł gol na 1-0.
Wam to nigdy nie dogodzi...

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Napiszę to samo co w temcie o naszym duecie trenerskim:

Przyznam szczerze, że nie sądziłem że Sobolewski tak szybko odciśnie swoje piętno na drużynie, ale po czterech ostatnich meczach widać nie tylko jazdę na dupach, ale też świetne rozpracowanie taktyczne rywala.
Zwłaszcza ostatnia taktyka pod Lechię, gdzie wisłą grała bardzo mądrze w obronie, prawie zawsze 9-ciu zawodników za linią piłki i błyskawiczny doskok do rywala na 30-tym metrze od naszej bramki. Lechia była straszliwie sfrustrowana grą Wisły (kilka złośliwych fauli), próbowali górnych piłek które padały łupem Głowackiego i Urygi. I to wszystko mimo obiektywnej przewagi piłkarskiej rywala (moze poza Brożkiem i Mączyńskim, profesura).
A moim zdaniem to była zwykła obrona Częstochowy z dużą dawką szczęścia. Zobaczymy jak będzie dalej.

PS: biorąc pod uwagę 10 ostatnich spotkań jesteśmy najlepsi w lidze.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.12.2016, 23:44
Coglin napisał(a):Wyświetl post
E23, sama góra;-) A poważnie to wyglądało to dziś niepoważnie. Szczególnie, że mecz był w weekend, mecz o przystępnej porze, a emocji było od pierwszych minut sporo. Kto nie był... nie widział Mikołaja w roli technicznego;-)
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 03.12.2016, 23:48
E23. U nas w piknikowej krainie kibicow tez mniej niz w środę ale proporcjonalnie ubytek względem C raczej mniejszy.
DysoN
Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Od: 10.2003

Stary 03.12.2016, 23:51
Przeczytajcie to uważnie, bo to istotne.

Jak to jest możliwe, że na mecze Wisły chodzi niecałe 10 tys. ludzi? Przecież to jest jakiś żart. Wisła dźwignęła się bagna w którym była (potwierdził to nawet przed chwilą Mączyński w c+). Atmosfera wokół klubu się prostuje. Jak wcześniej się tylko ciągle słyszało negatywne newsy, tak teraz co chwila dobre info. A to jakaś firma partnerem Wisły, a to kolejna. Drobne kroczki, ale jednak.
Do tego chłopaki grają taką piłeczkę, że naprawdę się przyjemnie patrzy. Obczajcie sobie skrót w necie z dzisiejszego meczu, przecież oni klepią takie akcje że aż się chce oglądać.
Ja wiem, zimno jest, mi też się dziś nie chciało, ale bez kitu był taki fajny mecz, że gdybym nie poszedł to bym się na siebie w....iał, że mecz z karnetu zmarnowałem. Ludzie, przecież każdy sprzedany bilet jest ważny, ale już pieprzyć pieniądze! Idźcie na mecz, bo na Wiśle po prostu jest ostatnio mega fajnie.
Kolejna rzecz która mnie dosłownie rozwala to gwizdy pikników z E (do których sam się już dziś zaliczam!!) na pozdrawianie Ruchu i Widzewa. Nie no, serio, mam taką bekę z tego że to szok. Co to ....a za różnica dla janusza z wąsem czy zgoda jest z tym czy tamtym? Jakie janusz ma z tym problemy, skoro i tak nikogo z Gdańska czy Łodzi nie zna? Dla mnie to jest śmiech na sali. A już fochy ludzi z C, którzy teoretycznie powinni być bardziej zorientowani w "klimacie" to jest porażka totalna. "Nie ide na C, bo tam lubią R&W" no ....a Nie chcę się bardziej zagłębiać w ten temat, bo to nie miejsce i okoliczności, ale jak jesteś kibolem z C, ale nie chodzisz bo sie obraziłeś za Ruch.... to się ....a zastanów nad sobą i kształtem ruchu kibicowskiego

Kończąc ten przydługawy wywód chciałem napisać, że jeśli zdarzyło ci się zaśpiewać hymn Wisły, to przypomnij sobie słowa drugiej zwrotki. A następnie przestań se robić z gęby cholewę i "znów przyjdź na jej mecz", bo tak naprawdę nie ma powodu, dla którego miałbyś nie iść. Wyniki są, dobra gra jest, sytuacja organizacyjna wydaje się spoko, do tego nawet Boguski napierdala bramy jak szalony. No i przed nami derby z rurami ze złej strony Błoń.

Pozdrawiam wszystkich i cała Wisła zawsze razem!

Edit: właśnie się zorientowałem, że my już jesteśmy w pierwszej ósemce! Koniec marudzenia i wszyscy na stadion.
Ostatnio edytowane przez AOT : 04.12.2016 o godz. 00:00.
Odpowiedz cytując
Mixu
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 03.12.2016, 23:57
JrQ- napisał(a):Wyświetl post

A moim zdaniem to była zwykła obrona Częstochowy z dużą dawką szczęścia. Zobaczymy jak będzie dalej.
Zgodzę się z tym że mieliśmy dużo szczęscia. Naprawdę farciło nam dzisiaj, szczególnie że Załuska w bramce jest strasznie ociężały i przez to spóźnia się do piłek. Ale co do obrony to nie była obrona Częstochowy bo to było mądre bronienie, bronienie wyćwiczone. Nie wiem czy Sobol czy Wdowczyk im to wpoił ale Lechia mimo że potrafi naprawdę grać do przodu miała baaaardzo ciężko. Co do czego mógłbym się przyczepić to do tego że czsasami brakowało przytrzymania piłki w środku pola i uspokojenia gry.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 03.12.2016, 23:59
AOT napisał(a):Wyświetl post
Przeczytajcie to uważnie, bo to istotne.
. "Nie ide na C, bo tam lubią R&W" no ....a Nie chcę się bardziej zagłębiać w ten temat, bo to nie miejsce i okoliczności, ale jak jesteś kibolem z C, ale nie chodzisz bo sie obraziłeś za Ruch.... to się ....a zastanów nad sobą i kształtem ruchu kibicowskiego
No ale moze właśnie część się zastanowiła, przemyślała i postanowiła albo to wszystko odpuścić sobie ale przenieść się na inny sektor? Żadnymi statystykami ani ankietami nie dysponuje ale optycznie tak to właśnie wygląda.
DysoN
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 04.12.2016, 00:02
Marzliśmy tak jak i TY
A co do meczu....Ogólnie super, i jak miałbym się do czegoś przyczepić, to chyba "elektryczny" Załuska i "sędzina" jakiś taki przewrażliwiony na każdy kontakt naszych obrońców...Ogólnie- mimo zimna- zajebiście
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.12.2016, 00:02
Piłkarze jak kiedys kibice,mogli zagrac na nosie i nie podchodzic pod sektor,albo pocieszyc sie do pustych trybun.Bo to jakas zenada jest.

Jak nie idziesz na C to nie,idz gdziekolwiek indziej masz do wyboru jeszce jakies 20 tysiecy innych krzesłek.
Ok czesc ludzi nie chodzi na mecze bo niepodoba im sie Ruch.Ok ,ale co z tego?Co pokazujesz nie chodzac wogole na Wisle?Nic,a klub nic nie zarabia,bo te marne 9 tys ludzi dziś na 34 tys stadione to jakaś kpina.Wisla nie zarabia ,Kibiców nie ma.No sory ale to jest kolo zamkniete.

CO do meczu to widać walkę i jakby ręke Sobola,gralsimy zorganizowani z tyłu i dobrze ustawieni.fakt mielismy szczescie ,ale gdyby los mial zrócic ile nam zabrał to do konca sesozu powinnismy wygrywac po 3;0./
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 04.12.2016 o godz. 00:06.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Od: 10.2003

Stary 04.12.2016, 00:10
DysoN napisał(a):Wyświetl post
No ale moze właśnie część się zastanowiła, przemyślała i postanowiła albo to wszystko odpuścić sobie ale przenieść się na inny sektor? Żadnymi statystykami ani ankietami nie dysponuje ale optycznie tak to właśnie wygląda.
serio? Z powodu przetasowań na mapie ktoś sobie odpuścił Wisłę? Ludzie dorośnijcie. Nawiasem mówiąc - nie jestem historykiem i nie mam pewności- ale czy to nie z Ruchem Chorzów właśnie Wisła miała kiedyś dobrą zgodę? Ludzie, bez podniecania się, przyjmijcie to na chłodno. No chyba że chcecie się obrazić.

Tylko się zastanówcie jak to będzie wyglądać jak żydy wjadą na sektor gości, a z naszych własnych sektorów pójdą gwizdy na R&W.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 04.12.2016, 00:11
W drugim golu przy asyście ,,Mąki" to aż nam obrońca stojący na linii Lechii brawo bił.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 04.12.2016, 00:19
dzis duzo farta ....czy naprawde Zaluska musi byc pewniakiem w bramce ?
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Stary 04.12.2016, 00:26
Po prostu na ten moment jest nas 10 tys. Chyba trzeba to w końcu zaakceptować. A już na pewno takimi tekstami ich niestety nie zmobilizujesz.

Ja mam inne przesłanie: nie było wcale tak zimno, na razie to wpadnijcie chociaż na derby.

Naprawdę podobało mi się pojednawcze powtórzenie Tylko Wisła TS z młyna po gwizdach na układy z E i G. Przynajmniej tak to odebrałem i uważam, że w tą stronę trzeba iść. Rozejdzie się w końcu po kościach.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.12.2016, 00:33
Wielkie dzięki za walkę. Mieliśmy dziś masę szczęścia tak naprawdę, ale jak to się mawia - szczęście sprzyja lepszym.

Jedna uwaga do pracy arbitra - Lechia powinna tak naprawdę kończyć mecz w 10-tkę, nie wiem co sobie myślał Kuświk grając dwa razy ręką w przeciągu 3 minut, chciał być lepszy niż Rzeźniczak? Przynajmniej za jedno z tych zagrań powinna być żółta kartka, oba zagrania z premedytacją. Czemu tego sędzia nie gwizdnął?
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 04.12.2016, 00:45
Lechia ma naprawdę dobrą pakę piłkarsko dorównywał chyba tylko Mączyński i Boban a mimo to my nie wygraliśmy na farcie tylko zasłużenia. Super taktyka i ogromne zaangażowanie.
Brawo cała Wisła. Kto nie był niech żałuje dla mnie najlepszy mecz rundy w naszym wykonaniu .
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Stary 04.12.2016, 00:54
Własnie o to chodzi, ze zwycięstwo z aktualnym bądź co bądź liderem było w pełni ZASŁUŻONE. Wymiar może za duży, jakieś powiedzmy 3:1 lub 2:1 bardziej by oddawało przebieg wydarzeń na boisku, ale jeśli ktoś pisze, że fart nam nam pomógł, to ma nie po kolei w głowie.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 04.12.2016, 01:07
tak to mniej więcej wyglądało

Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 04.12.2016, 01:57
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
czy naprawde Zaluska musi byc pewniakiem w bramce ?
No musi, skoro jest najlepszym bramkarzem w kadrze. Buchalik kontuzjowany, a Miśkiewicz to kaleka i jonasz.
Jak widać koledzy Miśkiewicza znowu przystępują do podgryzania kolejnego bramkarza, żeby tylko wepchnąć swojego kumpla do bramki, nie zważając przy tym na interes Wisły.
Załuska geniuszem nie jest, ale coś umie w przeciwieństwie do Miśkiewicza.
Odpowiedz cytując
jarecki
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.12.2016, 02:13
ciezko mi zaakceptowac fakt ze na mecz z Liderem przychodzi 10 tys. frekwencja masakra bez wzgledu na wszystko ! przydała by sie mobilizacja na osiedlach, przeciez nie mozna stac z zalozonymi rekoma nawet tu na forum pusto :C
żadne zwycięstwo, nie przychodzi bez ceny
Odpowiedz cytując
Piotr777
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 04.12.2016, 02:50
AntyMod, może mnie ominęło. Ile Załuska puścił dziś goli, że tak Cię dupa boli? Ile Wisła dziś przegrała, że tak Ci opadła pała?
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.12.2016, 07:39
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Lechia ma naprawdę dobrą pakę piłkarsko dorównywał chyba tylko Mączyński i Boban a mimo to my nie wygraliśmy na farcie tylko zasłużenia. Super taktyka i ogromne zaangażowanie.
Brawo cała Wisła. Kto nie był niech żałuje dla mnie najlepszy mecz rundy w naszym wykonaniu .
Bo u Nas wyszlo w pierwszym skladzie 4 wychowankow(tak wliczam Malego i Brozka i innej wersji nie przyjmuje)
+ 2kolejnych co sie za Wisle da pokroic, do tego wszyscy jezdzili na dupach jakby kazdy byl Sobolem
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 04.12.2016, 08:05
Nie wiem czy ktoś tu wspominał, ale pierwszy raz od ponad pół roku wygraliśmy w lidze 2x pod rząd. Wiem, wiem, żadna sztuka, ale mieliśmy parę razy długie serie bez dwóch wygranych pod rząd. Ostatnio mieliśmy chyba 3 mecze pod rząd wygrane za najlepszego Wdowczyka. Do tego jesteśmy w ósemce. W tej kolejce nikt nas nie przeskoczy, więc kolejny sukces. Zagłębie i Pogoń w następnej kolejce grają przeciwko sobie, więc którąś z tych drużyn na bank przeskoczymy (nie przewiduję innego wyniku z sąsiadką jak nasza wygrana). Potem wygrać z Ruchem i rok możemy zakończyć nawet na 6 miejscu. Dlaczego więc tak mało ludzi chodzi na te mecze? :(
Odpowiedz cytując
Important
Junior Member

Od: 10.2010

Stary 04.12.2016, 08:12
Swietny mecz w wykonaniu Wiślaków, gdyby Bartosz strzelił to Brożek miałby asystę życia, najlepsze zagranie w meczu zdecydowanie. Szkoda że w Krakowie jest tak mała wiara w ten zespół że na lidera przychodzi niecałe 10 tys ludzi. Uprzedzając fakt jestem z drugiego końca Polski więc na mecze nie chodzę, choć bardzo bym chciał.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 04.12.2016, 08:39
Skoro klub zaczyna wygrywać, pakuje 8 bramek czy 10 (z PP) bramek w ostatnich 3 meczach, a ludzie nie przychodzą, to chyba jest jakaś logiczna przyczyna.

Zwalanie na ich lenistwo, to tylko utwierdzanie w megalomanii, jakim to jestem "super wiernych herosem"..., a to z całą pewnością nikogo nie przyciągnie dodatkowo.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.12.2016, 09:47
Brawo za walkę.

Ale żadnym nawet największym zaangażowaniem nie da się wygrać meczu.
Bez wątpliwości Lechia ma aktualnie drużynę silniejszą niż Wisła.
Wygraliśmy przy odrobinie szczęścia, ale głównie dzięki temu, że pomogliśmy temu szczęściu świetnie dobraną taktyką.
I żelazną realizacją przyjętych założeń taktycznych.
Miło było popatrzeć.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów