The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.11.2016, 13:52
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Powiem tak: to jest parodia a nie zawodowa piłka...

Gościowi urodziło się w czwartek o 9 rano dziecko i z tej racji nie będzie tydzień trenowal? O co tu ....a chodzi? To jak na meczu o utrzymanie żony trzech piłkarzy będą miały termin też ich puscimy? Albo jak Sobol znowu zostanie ojcem?

Sprawdziłem sobie dwóch piłkarzy na szybko:

Messi - przy pierwszym synu grał w meczu z Celta Vigo (dzień po narodzinach) 90 minut. Zwolnienie dostał tylko z jednego treningi. Przy drugim znowu dostał tylko jeden dzień wolnego - po dwóch dniach od porodu zaczął na ławce, wszedł i strzelił gola.

Błaszczykowski - dwa dni po narodzinach pierwsza jedynastka w Borussi.
jaki zawodowy piłkarz rezerwuje termin ślubu w sezonie? Czemu nie w grudniu/styczniu? Dobrze że go Borussia nie wzięła bo musiałby opuścić mecz z Bayernem...

-------------

Co do meczu to tylko pokazał jak może wyglądać przyszły sezon jeśli nie przedłużymy kontraktów/ nie ściągnięmy w ich miejsce nowych....

Szkoda Sobola ale to dopiero pierwszy mecz, na pewno ostatni w takim składzie....
Może coś było nie do końca w porządku (oby nie) i był potrzebny dłużej przy żonie i dziecku w przeciwnym razie też ciężko mi to zrozumieć.
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.11.2016, 13:58
Załuska na bramce przy golu na 4-0 zachował się jak ręcznik. Tylk odoprowadził piłkę wzrokiem.

Bartosz i Mójta zagrali tragicznie. Bartosz przy bramce na 2-0 się dał powieść jak mega junior. Tak go jeszcze woził m.in. Delev.

Mójta przy bramce na 3-0 [?] zniknął z boiska. W ogóle nie było go na jego lewej stronie, więc autostrada powstała. Przy bramce na 5-0 nie krył zawodnika, bo unzał, że jak mu zagra z autu, to będzie spalony. Z autu. Spalony. Kutwa!
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg ręcznik.jpg (16,5 KB, 99 wyświetleń)
Typ pliku: jpg aaa.jpg (17,3 KB, 76 wyświetleń)
Typ pliku: jpg bartosz.jpg (20,4 KB, 71 wyświetleń)
Typ pliku: jpg mojta.jpg (9,7 KB, 75 wyświetleń)
Typ pliku: jpg lol.jpg (19,5 KB, 75 wyświetleń)
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 20.11.2016, 13:59
arti napisał(a):Wyświetl post
Może coś było nie do końca w porządku (oby nie) i był potrzebny dłużej przy żonie i dziecku w przeciwnym razie też ciężko mi to zrozumieć.
No rzeczywiście o tym nie pomyślałem, bo inaczej sprawa chora. Choć w komunikacie klubowym jakoś próżno się doszukiwać sugestii że coś jest nie tak...

Nic, o meczu trzeba zapomnieć i pora na arke...
Ddf
Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Od: 09.2016

Stary 20.11.2016, 14:03
Nawiasem mówiąc, plus dla Sobola, nie wiem czy wyłapaliście to(akurat kamera była blisko ustawiona), ale przy (jednym z niewielu) dobrym odbiorze piłki przez Bartosza Sobol bił brawo i krzyczał przy linii "Brawo Kubuś, brawo". To dobry sygnał, trzeba młodzików motywować do pracy, chwalić za sukces i wyciągać wnioski z porażek.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.11.2016, 14:08
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
jaki zawodowy piłkarz rezerwuje termin ślubu w sezonie? Czemu nie w grudniu/styczniu? Dobrze że go Borussia nie wzięła bo musiałby opuścić mecz z Bayernem...
Rozgrywki w Chinach zakończyły się 3 tygodnie temu. Naprawdę myślisz, że Zachara ustalił datę ślubu 5 miesięcy temu, po podpisaniu kontraktu z Wisłą?
Odpowiedz cytując
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 20.11.2016, 14:12
Wydaje mi sie że na linii Misiek jest lepszy od Załuski. Wczoraj przy bramkach Załuska mňgł zrobić wiecej. Nastepne Mojta na lewej obronie tragedia. Bartosz też słabo w defensywie, ale jest szansa że nieźle na pomocy. Myślałem, że pewniakiem na lewej bedzie Cywka. Ogolnie gra obronna plus recznik w bramce przyczyniły sie do wysokiej porażki.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.11.2016, 15:36
Ok oglądałem mecz i dorzucę swoje 3 grosze.

Po pierwsze, nie winię za ten wynik Sobola i Kmiecika, w końcu to niedawno Wdowczyk zaliczył blamaż u siebie z dużo słabszym Śląskiem 1-5, a przypomnijmy, że w tamtym meczu nie miał praktycznie żadnych większych osłabień. Tutaj, nawet Panowie nie mieli wyboru przy ustalaniu składu.. A wczorajsza Pogoń w takiej formie rozniosła by każdą drużynę ekstraklasy. Moskal zrobił w Szczecinie samograj i czapki z głów dla niego. Idę o zakład, że zimę Pogoń spędzi na podium za Lechią i Legią.

Po drugie, to 5 z 6 bramek to zasługa duetu Bartosz & Mójta. Reszta zespołu nie zagrała aż tak katastrofalnych zawodów, oczywiście poza Załuską, który puszczał wszystko co leciało w stronę bramki. Dwóch gości przeszło obok meczu i w zasadzie wynik nie mógł być inny.

Reasumując tak wysoki wynik zawdzięczamy 2-3 zawodnikom, ale że piłka nożna to sport drużynowy to obrywa cała drużyna, trener, a przy okazji władze klubu. Wierzę, że z Sadlokiem, Małeckim i Joviciem to będzie całkowicie inna drużyna i że Arkę pojedziemy jak dzisiaj Pogoń nas.

I jeszcze moje małe przemyślenia indywidualne.

Mójta, Załuska - rozwiązać kontrakt w zimie i pogonić z klubu.
Bartosz - z niego może być wyłącznie skrzydłowy.. choć przypominam sobie, że Burliga za młodu też dawał się tak wozić rywalom w obronie.
Drzazga - facet zrobi karierę, ale tylko jak będzie grał w ataku.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 20.11.2016, 16:20
azkaz napisał(a):Wyświetl post
plus dla Sobola, nie wiem czy wyłapaliście to(akurat kamera była blisko ustawiona), ale przy (jednym z niewielu) dobrym odbiorze piłki przez Bartosza Sobol bił brawo i krzyczał przy linii "Brawo Kubuś, brawo". To dobry sygnał, trzeba młodzików motywować do pracy, chwalić za sukces i wyciągać wnioski z porażek.
Jak nisko upadliśmy, że taka pierdoła jest wyciągana jako plus dla trenera.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 20.11.2016, 16:29
Już nie przesadzaj, napisał tę pierdołę jakiś no name a Ty robisz z tego podsumowanie upadku...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.11.2016, 19:17
jonaf napisał(a):Wyświetl post
Załuska na bramce przy golu na 4-0 zachował się jak ręcznik. Tylk odoprowadził piłkę wzrokiem.

Załuska to ogólnie jest ręcznik a nie bramkarz.Czy on kiedys nam cos wybronił?To juz Misiek czasem mial lepsze parady,ale jest chyba jeszcze gorszy od Zaluski,wiec na pozycjii bramkarza to my nie mamy na dzis nikogo.Wisla zresza nigdy nie miala szczescia do bramkarzy,nigdy.

I teraz widac ile dla zespołu znaczy Ondrasek,Jovic czy Małecki....W sumie najbardziej to widac brak Ondraska,to ile on pomaga tym zgrywaniem piłek do napastnika to naprawde ,teraz to widać ile on daje.
Inna sprawa ze Pogon gra naprawde dobrą piłke,i wczoraj wygrała by i byc moze z kazdym innym zespolem Ekstraklasy.Brawa dla Kazia Moskala za prace,rok temu tracił ją U nas.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 20.11.2016 o godz. 19:21.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 20.11.2016, 19:49
Nie dramatyzowałbym. Gralismy polowa składu - to musialo sie tak skonczyc. Uryga, Mojta na obronie + coraz starszy Glowa i mlody Kuba. Dodatkowo, bez ani jednego skrzydłowego i z coraz starszym Brozkiem.

Czego Wy oczekiwaliscie ?

Nie od dzis wiadomo, ze Mojta i Pietrzak to powinni grac w 1. lidze. Podobnie jak na tę chwilę Bartosz i Drzazga
Powód: Literowki
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 20.11.2016 o godz. 21:15.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.11.2016, 20:29
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
W sumie najbardziej to widac brak Ondraska,to ile on pomaga tym zgrywaniem piłek do napastnika to naprawde ,teraz to widać ile on daje.
Ondrasek nie zastąpiłby na boisku ani Bartosza, ani Mojty, więc wynik byłby taki sam i z Ondraszkiem w składzie.

Bez obrony to i Barcelona nie wygrałaby meczu.

PS. Śmieszy mnie pojazd o Zacharze 'jak profesjonalny piłkarz może ustalić datę ślubu w dniu meczu?!" - a co on datę ustalił miesiąc temu? rok temu to on był myślami w Chinach a nie na polskich boiskach
Ostatnio edytowane przez Karherop : 20.11.2016 o godz. 20:34.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 20.11.2016, 21:00
Zachara zapewne w momencie podpisywania kontraktu zastrzegł sobie, że 19.11 ma fajrant. Zapomnijmy o tym meczu, w następnym koniecznie 3 punkty w normalnym składzie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.11.2016, 21:11
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Pisałem już ze Cywka byl na lawce tylko jako widz bo siedzial na niej z kontuzja.
Niestety, kartki + kontuzje + zdarzenia losowe i zgraliśmy bez połowy składu. Ten mecz pogrążył Mójtę i Bartosza. Jeżeli jest możliwosć to jednego trzeba będzie się pozbyć, a drugiego wypożyczyć do pierwszej ligi.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 20.11.2016, 22:24
A co do statystyk jeszcze, od wczorajszej porażki, więcej bramek straconych ma tylko Korona Kielce (34, dwie więcej).
Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Od: 09.2016

Stary 20.11.2016, 22:28
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Jak nisko upadliśmy, że taka pierdoła jest wyciągana jako plus dla trenera.
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Już nie przesadzaj, napisał tę pierdołę jakiś no name a Ty robisz z tego podsumowanie upadku...
Kontroluj bajere Sobol ma opinię typa co lubi huknąć w szatni i nie znosi porażek więc równie dobrze mógł młodego zwyzywać od kurew a gnoje mają psychike ze szkła wiec to dobrze swiadczy o nim ze nie jest narwancem i dobrze wrozy na przyszlosc ot co nie dorabiaj filozofi do jednego spostrzezenia jak w sytuacji gdy hu ja gramy i mamy w dupe 2-0 to sie potrafi kontrolowac czego nie mozna powiedziec o 3/4 internetowych wojownikow na profilu fb klubu co juz by zwalniali zarzad trenera i sprzedawali klub filipiakowi
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 20.11.2016, 23:27
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Załuska to ogólnie jest ręcznik a nie bramkarz.Czy on kiedys nam cos wybronił?To juz Misiek czasem mial lepsze parady,ale jest chyba jeszcze gorszy od Zaluski,wiec na pozycjii bramkarza to my nie mamy na dzis nikogo.Wisla zresza nigdy nie miala szczescia do bramkarzy,nigdy.

I teraz widac ile dla zespołu znaczy Ondrasek,Jovic czy Małecki....W sumie najbardziej to widac brak Ondraska,to ile on pomaga tym zgrywaniem piłek do napastnika to naprawde ,teraz to widać ile on daje.
Inna sprawa ze Pogon gra naprawde dobrą piłke,i wczoraj wygrała by i byc moze z kazdym innym zespolem Ekstraklasy.Brawa dla Kazia Moskala za prace,rok temu tracił ją U nas.
Przepraszam co takiego robi Ondrasek? Na tą chwilę jest to dla mnie bardzo kontuzjogenny zawodnik który na dodatek nie strzela bramek. Totalnie nie potrafi zachować się pod bramką jako napastnik. Marnuje setki. Z przyjemnością odszczekam to co napisałem jak to się w końcu zmieni.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.11.2016, 23:39
Barti napisał(a):Wyświetl post
Na tą chwilę jest to dla mnie bardzo kontuzjogenny zawodnik który na dodatek nie strzela bramek.
Ludzie, było tłumaczone milion razy! Nie kontuzjogenny (bo raczej nie powoduje kontuzji u innych zawodników, przynajmniej niezbyt często), tylko podatny na kontuzje.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Stary 21.11.2016, 00:07
Barti napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam co takiego robi Ondrasek? Na tą chwilę jest to dla mnie bardzo kontuzjogenny zawodnik który na dodatek nie strzela bramek. Totalnie nie potrafi zachować się pod bramką jako napastnik. Marnuje setki. Z przyjemnością odszczekam to co napisałem jak to się w końcu zmieni.
jest pierwszym obrońcą drużyny, biega za trzech, męczy obrońców, przepycha się z nimi. Nie strzela bramek? Ale strzelają inni, dzięki temu, że on robi im miejsce. Nie umie strzelać? Owszem nie umie. Ale nie ma drugiego w zespole, co przepycha się z innymi zawodnikami co on
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 21.11.2016, 00:27
Na pewno dodaje mentalnie do zespołu.
Podobnie Małecki, o ile w odpowiednim kierunku kieruje adrenalinę. Z nimi jesteśmy, z całym szacunkiem dla reszty, mniej ciapowaci i na chwilę obecną najlepiej jak obaj są na boisku.

Brożek potrafi bardzo fajnie wykorzystać poruszanie się Ondraszka.
Czesi przez lata wypuścili całą masę napastników do gry bezpośredniej. Szkoda, że od tyłu nie potrafimy grać mocnych podań do Zdenka, bo uważam że jest komu je „zbierać”.
Ostatnio edytowane przez morganfield : 21.11.2016 o godz. 00:34.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 21.11.2016, 01:44
Ja wiem, że to tylko jeden mecz, ale patrzę kuerwa na ten wynik i nie wierzę...
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 21.11.2016, 08:20
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ludzie, było tłumaczone milion razy! Nie kontuzjogenny (bo raczej nie powoduje kontuzji u innych zawodników, przynajmniej niezbyt często), tylko podatny na kontuzje.
Oczywiście masz rację. Miałem na myśli to, że jest podatny na kontuzje. Chociaż u innych też jest powodem kontuzji. Niemniej jednak dziękuję że zwróciłeś uwagę.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 21.11.2016, 09:25
Nie wyglupiajcie sie z ta "polowa skladu" czy z "Wisla B".
Zagralismy najsilniejszym srodkiem pola, a z przodu brakowalo tylko Maleckiego. Do tego oczywiste braki czyli Jovic i Sadlok.
Ja wiem ze duzo lepiej to brzmi: "Wisla 2 przegrala wysoko w Szczecinie", ale prawda jest taka, ze przejebalismy ten mecz nie przez brak 3 pilkarzy (w koncu Uryga za Guzmicsa juz gral, i to gral przyzwoicie) ale przez katastrofalne bledy w ustawieniu pilkarzy.
I generalnie dzien konia Szczecinian bo wchodzilo im wszystko.

Duet Kmiecik + Sobol to zblizajaca sie wielkimi krokami katastrofa sportowa. I to w przededniu decydujacych meczow w tym roku; derby i rewanz z Lechem.
Nowy trener potrzebny na wczoraj.

A Kmiecika jak najszybciej na emeryture. Bo skoro Sobolewski ma byc trenerem na przyszlosc to go trzeba jak najszybciej od Kmiecika odseparowac.

Mojta rok temu tez szostke przyjal, tyle ze wtedy to Wisla jemu ladowala.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 21.11.2016, 09:26
arti napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś, któryś z Brozkow brał ślub w sezonie i problemów nikt nie robil
Edit.
Sprawdziłem. Paweł Brożek 13 kwietnia 2008 ślub. 12 kwietnia mecz wyjazdowy z Jagiellonia, w którym Paweł już nie zagral
Ostatnio edytowane przez St Yabol : 21.11.2016 o godz. 09:58.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.11.2016, 10:15
Jakby grał Zachara to wyniku by nie zmienił.

W obronie zagraliśmy na zero. Zero umiejętności.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 21.11.2016, 10:15
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Duet Kmiecik + Sobol to zblizajaca sie wielkimi krokami katastrofa sportowa. I to w przededniu decydujacych meczow w tym roku; derby i rewanz z Lechem.
Po jednym meczu jesteś już w stanie tak ocenić? Twoim dziadkiem był Nostradamus a babcią Baba Wanga?
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 21.11.2016, 10:19
A wyniki i efekty pracy trenerskiej Kazia Kmiecika na roznych szczeblach znasz ?
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.11.2016, 10:31
Mójta i Bartosz - kryminalny występ ;-). Załuska na przedpolu - jakim przedpolu... No i mamy 6 w plecy. Tyle.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 21.11.2016, 10:35
Sorry, ale z taką linią obrony nie było szans na lepszy wynik. Oprócz tego "zagęściliśmy" środek pola, jakby nie wiedząc, że Pogoń gra głównie skrzydłami.
Efekt był taki, że
1) na prawej Bartosz był sam, a na lewej sam był Mójta.
2) Zero asekuracji ze strony skrzydłowych (bo ich nie było)
3) na dodatek środkowi pomocnicy również nie asekurowali bocznych obszarów boiska.
4) Pomijając fakt, że ani Bartosz (kwestia doświadczenia) ani Mójta (kwestia umiejętności) nie są tuzami w grze na boku obrony, to na dodatek na środku grał zagubiony totalnie w tym meczu Alan Uryga, a Pogoń grając szybką piłkę z długimi przerzutami na skrzydła nie pozwoliła coraz starszemu i wolniejszemu Głowackiemu na łatani wszystkich 3 dziur w obronie z całym szacunkiem ..........
5) Liczenie, że nasza świetny, zagęszczony środek pomocy da sobie radę w rozgrywaniu piłki było niestety złudne;
6) swoje dołożył Załuska - zdecydowanie najsłabszy mecz jaki widziałem
7) na ławce poza Cywką i Miśkiewiczem, nie było nikogo kto mógłby wejść (niekoniecznie coś wnieść) na boisko..

Drużynę buduje się od obrony - znając meczową 18 wg mnie lepszym wyborem na lewą obronę byłby mimo wszystko Cywka, Mójtę ewentualnie ustawiłbym na skrzydle, niestety większych możliwości wyboru nie było, ale nawet Cywka na tle Mójty jako obrońca wypada dużo lepiej.....

Trenerzy nie chcieli szafować zdrowiem Guzmicsa czy Ondraszka i w świetle 3 kolejnych meczów u siebie, które są bardzo istotne to chyba nawet lepiej, ale teraz najważniejsze byłoby wygrać w pełnym składzie najbliższe 4 spotkania u siebie 3 w lidze i 1 w PP, a porażka z Pogonią mam nadzieję wyzwoli w zawodnikach maksimum agresji i chęci zmazania plamy.
Lepiej przegrać raz 4 bramkami niż przegrać 4 razy różnicą 1 gola.
Przypomnę, że za Kazia wygraliśmy rok temu 6:0 z Podbeskidziem, a później zaliczyliśmy 3 bezbramkowe remisy u siebie z Koroną, Termaliką i Ruchem - jednego zwycięstwa w którymś z tych 3 meczy zabrakło do grupy mistrzowskiej......
pozdrawiam
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 21.11.2016, 10:38
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
A wyniki i efekty pracy trenerskiej Kazia Kmiecika na roznych szczeblach znasz ?
Przecież chłop tu jest tylko ze względu na brak papierów Sobola...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów