The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.11.2016, 19:56
Bardzo przyspieszony kurs trenerski dla Radka Sobolewskiego...
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.11.2016, 19:58
Bez zbędnej lamentacji Panowie powyżej - zgraliśmy bez 5 PODSTAWOWYCH graczy. To jednak miało prawo odbić się na naszej "sile rażenia".

Nasuwa się jednak parę wniosków:
1. Mójta - myślę, że tarcie chrzanu to za wysokie progi dla tego zawodnika
2. Bartosz - przesunąć go na skrzydłowego za Rafała na 2-3 mecze, tak żeby tyły zabezpieczał mu obrońca z prawdziwego zdarzenia
3. Drzazga - jest to gość bez praktycznie żadnej szybkości i koordynacji ruchowej, trzeba go wypożyczyć czym prędzej, na ławce przepadnie, na pierwszy skład jest po prostu za słaby

Co do reszty to się nie będę znęcać, przy tym składzie oklep był niemal pewny, szkoda że taki wysoki.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 19.11.2016, 20:01
Co jest najbardziej tragiczne. To że nikt na forum nie rzuca mięsem że nie dostajemy amoku. Dostaliśmy od Pogoni 6:2 i co i nic . Przyzwyczailiśmy się.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.11.2016, 20:01
a/ jakiś sabotaż?
b/ chcieli wymusić wypłatę zaległości
c/ zapili pale przed meczem
d/ za wcześnie na Sobola - trener ma jednak wielkie znaczenie - ustawienie, odprawa itp.

Jakies typy?
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 19.11.2016, 20:06
Poziom ligi 15-latków.

No ale przy takich ubytkach kadrowych i braku normalnych zmienników musiał się tak skończyć. Sobola nie ma co dziś oceniać. Za mało czasu i żadnych możliwości. Na temat jego wpływu na wyniki powiem coś więcej pewnie za 2 -3 kolejki.

Myślałem, że gorzej, jak ze Sląskiem nie będzie już w tym roku...

O Bartoszu i Mójcie to nawet nie ma co pisać...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

nesta napisał(a):Wyświetl post
a/ jakiś sabotaż?
d/ za wcześnie na Sobola - trener ma jednak wielkie znaczenie - ustawienie, odprawa itp.

Jakies typy?
Pewnie wszystkiego po trochu i dodałbym jeszcze e) braki kadrowe

Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

a/ jakiś sabotaż?

Jakies typy?
Ojrzyński on z niczego cos robił ale powiem szczerze,ze nie wiem co sie z chłopem dzieje.
natomiast co do samego meczu.patrąc na sklad nie spodziewalem się niczego dobrego i zaskoczony wynikiem nie jestem.bardziej martwię się tym co będzie dalej.jesli nie utrzymamy skladu a z kasą za dobrze nie jest to najzwyczajniej w świecie nie bedzie kim grać niedługo
Ostatnio edytowane przez picasso : 19.11.2016 o godz. 20:09.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 19.11.2016, 20:10
Panowie jaki sklad by nie byl oni nie mieli prawa tyle przegrac. Naprawde z calym szacunkiem ale my potrzebujemy trenera doswiadczonego.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

picasso napisał(a):Wyświetl post
Ojrzyński on z niczego cos robił ale powiem szczeszrze,ze nie wiem co sie z chłopem dzieje.
natomiast co do samego meczu.patrąc na sklad nie spodziewalem się niczego dobrego i zaskoczony wynikiem nie jestem.bardziej martwię się tym co będzie dalej.jesli nie utrzymamy skladu a z kasą za dbrze nei ejst to najzwyczajniej w świecie nie bedzie kim grać niedługo
porażka cóż...bywa, ale 2-6 tj. kompromitacja tzw. kopaczy i tzw. trenerów.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

a/ jakiś sabotaż?

Jakies typy?
e/ Mają zaraz czarter i lecą do Zachary na wesele więc mieli w dup..e dzisiejszy mecz
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.11.2016, 20:14
Duet K&S stracił 10 bramek w dwóch meczach...niestety
Odpowiedz cytując
szamik
Member

Od: 04.2009

Stary 19.11.2016, 20:16
Nie piłem od stycznia... .... bombki strzelił
Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Od: 09.2016

Stary 19.11.2016, 20:19
Moje pięć groszy - Bartosza jak najszybciej na skrzydłowego - daje się ogrywać jak dzieciak (którym w sumie jest) na obronie a na skrzydle coś tam działa. Mójta poza stałymi fragmentami (w których jest naprawdę niezły) nie potrafi absolutnie nic - kiwać, prowadzić piłkę, bronić, biegać - to nie jest materiał na pierwszy skład. Drzazga ma potencjał, ja go widzę na szpicy z cofniętym Brożkiem który dynamiką gry pokazuje ze mu lepiej jako taki Milik reprezentacji niż jako typowa 9. Brlek solidnie, bez szału ale bez wstydu, musi dostawać szanse regularnej gry. Co do duetu trenerskiego - widać ze nie znają do końca własnej drużyny. Taktycznie tez słabo, wiedząc, że mamy takie braki kadrowe należałoby wstawić autokar w bramkę a nie próbować gry ofensywnej. Fakt że Żemło wchodząc do pierwszej drużyny nie pamiętam od kiedy grał lepiej na boku obrony niż Kuba przez cały mecz wiele mówi. Ustawienie na skrzydle Drzazgi (młody chłopak, typowa 9, mało doświadczenia) i jeszcze młodszego Bartosza to dla mnie trochę amatorstwo. Dużo do poprawy, martwię się terminarzem bo jest trudny a w obecnej sytuacji będzie naprawdę ciężko. Szkoda, że nie udało się przywieźć Sadloka - myślę, że Sadlok - Mójta i Bartosz - Boguski by się lepiej sprawdzili od tego, co "pokazali" dzisiaj nasi zawodnicy.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.11.2016, 20:21
Efekt wielu lat polityki panów piłkarzy świętych krów oraz "nie szkole -pierd.. bo mi wykupią".
Gdyby Bartosz był sukcesywnie wprowadzany do drużyny a nie wrzucony na głęboką wodę.
Gdyby Drzazga... itd.

Brlek, który z konieczności (bo inaczej by murawy nie powąchał) zagrał dwa mecze był obok Maczyńskiego jedynym zawodnikiem na poziomie.

Mójta - chyba najgorszy obok Branco piłkarz XXI wieku w Wiśle.

Nowy trener - stare błędy.
Drzazga nie nadaje się na żadnego skrzydłowego. Jeżeli kiedykolwiek zrobi karierę to na środku jako napastnik.
Zmiana - zamiast Drzazgi, który przynajmniej biegał trzeba było ściągnąć Boguskiego.

A i jeszcze tytułem komentarza do czegoś co się to pojawiało wielokrotnie.
Sobol jako znakomity motywator.
Końcowy gwizdek. W kadrze pojawia się RB9 a na nim nieskazitelna biel koszulki.

Będzie lepiej. O ile w zimie wszyscy nie odejdą.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.11.2016, 20:41
Elefant napisał(a):Wyświetl post

Mójta - chyba najgorszy obok Branco piłkarz XXI wieku w Wiśle.
Był jeszcze Frederiksen. Na podium pewnie by się znalazł.

O ile nie wkurzają tak bardzo błędy Bartosza, bo wiek, brak doświadczenia i tak naprawdę eksperymentalna linia obrony, o tyle Mójta... Kryminał, nawet szkoda trochę, że on tę bramkę zdobył, bo nieco go to wybiela.

Byłem przed meczem pewny gry Cywki na LO i Mójty na skrzydle. Sobola będziemy mogli oceniać dopiero po paru meczach z pełnym składem. Trzymam kciuki, ale jednak dzisiejszy mecz (nawet biorąc pod uwagę osłabienia) nie nastraja pozytywnie.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.11.2016, 20:49
Daj spokój. Frederiksen, czy nawet Vidlicka to jest Liga Mistrzów w porównaniu do pana Adam "spadek Wam załatwie" Mójty.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 19.11.2016, 20:55
Za to co zrobil przy pierwszej i trzeciej bramce powinien pieszo wracac do Krakowa
Albo w sumie... najlepiej to niech wcale nie wraca
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 19.11.2016, 20:56
Załuska, z resztą też przy każdej (oprócz wolnego) miał udział.
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.11.2016, 21:05
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Załuska, z resztą też przy każdej (oprócz wolnego) miał udział.
Dziękuję! Naprawdę dziękuję, bo wszyscy widzą Załuskę jako super bramkarza a ja widzę że facet ustawi się dobrze, ma skoczyć... skacze w drugie tempo. Jest Mójtą wśród bramkarzy... już wolę Zająca czy Buchalika.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 19.11.2016, 21:09
Swoja droga, mamy po 16 kolejkach srednia 2stracone bramki na mecz
Po pierwsze trzeba jakiegos powaznego trenera bramkarzy zatrudnic
Po drugie, na jakiegos mlodego chlopaka postawic i go ogrywac, wiecej bramek niz Ci 3 obecni parodysci nie pusci, bo fizycznie sie nie bedzie dalo, dzis Zuska chyba zadnego strzalu nie obronil
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.11.2016, 21:27
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Panowie jaki sklad by nie byl oni nie mieli prawa tyle przegrac. Naprawde z calym szacunkiem ale my potrzebujemy trenera doswiadczonego.
Dokładnie, np.Wdowczyka, on tyle nie przegrywał
Odpowiedz cytując
-Szymek79-
Member

Od: 12.2011

Stary 19.11.2016, 21:29
Jak dla mnie ten mecz to był jeden wielki sabotaż.
Pierwsza bramka dla Pogoni - Mójta 5 metrów od Delewa, w ogóle go nie atakuje, nie próbuje odebrać piłki
Druga bramka dla Pogoni - Mączyński podbiega w kierunku Węgra, ale zatrzymuje się z rękami za plecami kilka metrów od niego i bezradnie patrzy jak ten strzela i piłka wpada do siatki.
Czwarta bramka dla Pogoni - Załuska odprowadza wzrokiem piłkę, nie ruszając się nawet o centymetr z linii bramkowej, co chyba najlepiej świadczy o jego mocno wątpliwych umiejętnościach bramkarskich.
Reszty bramek nawet nie komentuję.
Załuska jest beznadziejnym bramkarzem, a Bartosza będę bronił, bo jego błędy nie wynikały z bycia drewnem jak ma to miejsce w przypadku Mójty albo ulubieńca forum, Alana, ale z braku ogrania w lidze.
Obyśmy już nigdy nie musieli się tak wstydzić za wyczyny naszych kopaczy.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 19.11.2016, 21:38
AbstraCHując od naszej cudownej gry, to IMHO nie było spalonego przy golu Drzazgi, za to był przy ostatnim Pogoni
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.11.2016, 21:40
dzisiaj usłyszałem komentarz podczas meczu, że "obrońcy Pogoni mają dużo czasu przy wprowadzaniu piłki, bo nie ma Ondraska i Zachary, którzy grają pressingiem, dobiegają do piłkarzy, a jest Brożek, który biega ekonomicznie. Dzisiaj cała nasza drużyna zagrała ekonomicznie.
Tamci biegali z pianą na ustach, a u nas nawet gdy było już 6-2, u nas do przodu grało 2-3 piłkarzy. Niestety pierwsze symptomy zła były podczas towarzyskiego meczu z Lwowem. Na boisku groch z kapustą, pomieszanie, chaos i strach. Wróciły koszmary, znów jesteśmy elektryczni w obronie jak po szóstej porażce.
Teraz mecz z PP i.... oby piłka była przewrotna.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
alexx6
Senior Member

Od: 02.2012

Stary 19.11.2016, 21:55
dj_ibutti zobacz dokładnie powtórkę i przyj żyj się kto nie wyszedł ze spalonego właśnie Drzazga
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 19.11.2016, 21:57
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
dzis Zuska chyba zadnego strzalu nie obronil
Gdyby żadnego nie obronił to mielibyśmy dychę.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 19.11.2016, 22:10
Porażka zasłużona, ale zbyt wysoka. Dzień konia miał Gyurcso. Szóstą bramkę strzelili chyba ze spalonego, piątą z wolnego po bardzo wątpliwym faulu, splany Drzagi był minimalny albo nie było go wcale. Zmierzam do tego, że z 6-2 łatwo mogło się zrobić 4-3. Więc wysokością porażki za bardzo bym sie nie przejmował.

Chcę teraz zobaczyć Wisłę w pierwszym składzie, z Joviciem, Guzmicsem, Sadlokiem, Małeckim i Ondraskiem. Wtedy będziemy więcej wiedzieli o wpływie Sobola na drużynę.

Prawdziwym zmartwieniem jest jakość naszej ławki. Żaden z dublerów nie zagrał dzisiaj niczego pozytywnego. Mójta byłby idealny, gdyby w piłce nożnej można było robić zmiany jak w ręcznej - wchodziłby na stałe fragmenty gry i tyle. Bronić on nie umie. Bartosz też na obrońcę nie wygląda. PRzy pierwszej bramce dał się minąć, jakby był siatkarzem, i to środkowym bloku, a nie bocznym obrońcą. Boguski i Drzazga to nie są skrzydłowi, lecz napastnicy.
Czyli, krótko mówiąc było tak, że na bokach mieliśmy czterech gości, z których jedynie Bartosz może tam faktycznie coś grać (ale na skrzydle raczej niż na obronie)! I tam właśnie przegraliśmy ten mecz. Kazek dokładnie wiedział, gdzie uderzać.

Sądzę, że będzie lepiej niż mogłoby się wydawać. Ale zimowe okienko to mogą być dla nas sądne dni.
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 19.11.2016, 22:16
a/ jakiś sabotaż?

Jakies typy?
Stawiam na odpowiedź:
e)osłąbiony w poważnym stopniu skład uzupełniony zawodnikami niższego poziomu i ławka rodem z CLJ
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 19.11.2016, 22:26
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Gdyby żadnego nie obronił to mielibyśmy dychę.
Byc moze, przyznam szczerze ze po 4 golu dokladnie reszty meczu nie oglądałem
Co nie zmienia faktu, ze przy 1 i 3 bramce mogl zrobic zdecydowanie więcej
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.11.2016, 22:30
Nie widziałem meczu.
Naprawdę byliśmy tacy słabi czy Pogoni się tyle bramek należało?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów