The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.11.2016, 22:48
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...na_o_licencje/ takze ten...
...ale niestety smród pozostał....
dobry ruch z akredytacją.powinni jeszcze wystąpić na drogę sądową i klub i Sadlok osobiście
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.11.2016, 22:49
Klemba odpalony, wierszówkę skasował, na jego miejsce przyjdzie kolejny oszołom
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 14.11.2016, 23:06
Nie rozumiem jak ludzie mogą kupować jeszcze tego szmatławca, wspieracie właśnie takie osoby, które umieją tylko pluć i oczerniać nasz klub i nawet nie przeproszą za te kłamstwa. Kiedyś Jawor, dzisiaj Klemba.

Nie kupujcie tego GóWna, będziecie zdrowsi i mądrzejsi. Nie wspominając już o Michniku i jego politycznych urojeniach. Naprawdę, szkoda tych 3 zł
Ostatnio edytowane przez heoij : 14.11.2016 o godz. 23:23.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 15.11.2016, 00:09
Czegoś tu bardzo nie rozumiem. Chciałbym, aby klub postawił kropkę nad i. Skoro Wdowczyk nie miał prawa do rozwiązania umowy, to należy: a.. uznać jego wypowiedzenie za niebyłe, b. zwolnić go dyscyplinarnie w trybie natychmiastowym, c. pozwać o odszkodowanie za straty wizerunkowe, d. upublicznić kroki abc, i to jak najszybciej. Nie rozumiem, dlaczego Wisła akceptuje postępowanie Wdowczyka, jeśli jest ono bezpodstawną samowolą!!!
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.11.2016, 00:32
Obstawiam, że jednak sami nie są na 100% pewni
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 15.11.2016, 06:55
Fajnie, że w końcu opinia piłkarza. I to piłkarza, którego większość osób uważała za najbardziej siejącego ferment czy chcącego odejść z Wisły. Tym bardziej uwiarygadnia to działania Zarządu.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 15.11.2016, 07:06
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Czegoś tu bardzo nie rozumiem. Chciałbym, aby klub postawił kropkę nad i. Skoro Wdowczyk nie miał prawa do rozwiązania umowy, to należy: a.. uznać jego wypowiedzenie za niebyłe, b. zwolnić go dyscyplinarnie w trybie natychmiastowym, c. pozwać o odszkodowanie za straty wizerunkowe, d. upublicznić kroki abc, i to jak najszybciej. Nie rozumiem, dlaczego Wisła akceptuje postępowanie Wdowczyka, jeśli jest ono bezpodstawną samowolą!!!
We wczesniejszym oswiadczeniu klubu na oficjalnej stronie podali, ze podejma odpowiednie kroki formalno-prawne wzgledem Wdowczyka, dotyczace nierealizowania przez niego zapisanych w umowie obowiazkow.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 15.11.2016, 07:34
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Czegoś tu bardzo nie rozumiem. Chciałbym, aby klub postawił kropkę nad i. Skoro Wdowczyk nie miał prawa do rozwiązania umowy, to należy:(...)
Wszcząć odpowiednią procedurę przed organami związkowymi, o ile pamiętam, wniosek o uznanie rozwiązania kontraktu za sprzeczne z prawem.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.11.2016, 08:40
rafaello56 napisał(a):Wyświetl post
Ja też chcę zainwestować w klub , ale nie mogę, bo nie mam kasy i zapewne ci których znasz też jej nie mają. W wywiadzie pani prezes mówiła , że dla każdego sponsora maja przewidziany pakiet i że za 10 000zl taki sponsor nie trafi na koszulki niemniej nawet taki jest mile widziany. Być może znalazł się ktoś kto za takie pieniądze chciał miejsca na koszulce.

Do tych co chcieli, ale nie mogli pasuje definicja wiele mówi mało może
wybacz.
Moi znajomi mierzą siły na zamiary i nie są już dziećmi - nie mierz innych swoją miarką.
Wiecej z Toba na ten temat dyskutowac nie zamierzam bo do niektorych rzeczy jeszcze nie dorosłeś.

E: Wester - ale jak mozna mówić o tym ze nie sa optymalną opcja skoro klub nie wyraził nawet chęci by im przedstawić ofertę. Tyle w temacie, temat nieaktualny bo przerzucili pieniadze na co innego.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 15.11.2016 o godz. 12:38.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Stary 15.11.2016, 12:34
szprotson napisał(a):Wyświetl post
wybacz.
Moi znajomi mierzą siły na zamiary i nie są już dziećmi - nie mierz innych swoją miarką.
Wiecej z Toba na ten temat dyskutowac nie zamierzam bo do niektorych rzeczy jeszcze nie dorosłeś.
Dlaczego zakładasz, że władzę nie są zainteresowani dodatkowymi wpływami ? Może po prostu Twoi znajomi to nie jest optymalna opcja na ten moment i może zamknąć inne drogi. Kto interesuje się trochę polityką doskonale rozumie dlaczego zarząd nie spieszy się z pozyskaniem sponsora na front koszulki.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 15.11.2016, 12:51
wester napisał(a):Wyświetl post
. Kto interesuje się trochę polityką doskonale rozumie dlaczego zarząd nie spieszy się z pozyskaniem sponsora na front koszulki.
Oświecisz mnie? Nie interesuję się polityką.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.11.2016, 12:56
Nowa ustawa hazardowa?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Stary 15.11.2016, 13:04
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Nowa ustawa hazardowa?
Jest dalej niż bliżej aby przeszła ta korzystna dla nas opcja ale kto wie może dojdzie do korzystnego obrotu sprawy dla Wisly.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 15.11.2016, 13:11
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...na_o_licencje/ takze ten...
To powinno na chwilę pomóc z cudłatymi myślami i innymi siejącymi ferment poplecznikami rodem z tt czy innych wylęgarni farmazonów.

Tylko Wisła!
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 15.11.2016, 13:32
Dariook, proszę Cię wyluzuj... nikt Wiśle to nie życzy źle i nikomu myślę nie zależy tu na tym by Wisła miała jakieś problemy z licencją. Licencja licencją a ja spokojnie czekam na to, jaki skutek będą miały złożone roszczenia Wdowczyka w pzpn-ie. A tak w temacie... ja już kilka innych oświadczeń poprzednich zarządów czytałem a później było jak było...
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.11.2016, 14:19
Ja to mam wrażenie że kasa z mojego karnetu idzie na ryzy papieru i toner do drukarki. O wiele bardziej wiarygodne byłoby zwołanie na dzisiaj konferencji z 4 zawodnikami z których każdy mógłby się wypowiedzieć jak to faktycznie jest. Zamknęłoby to usta wszystkim. Na konferencję zaprosiłbym też rzeczonego redaktora z GW. Konfrontacja byłaby ciekawa

Dobrze czytająca osoba zauważy że w oświadczeniu nigdzie nie jest zaprzeczenie że nie złożyli wniosków o zerwanie kontraktów:

Cytat:
Czytamy tu o rzekomych wnioskach zawodników do Polskiego Związku Piłki Nożnej w sprawie zaległości, na które powołują się redaktorzy „Gazety Wyborczej”. „Nie wiem, kto pisze takie głupoty, ale nie życzę sobie tego, ponieważ nic takiego nie miało miejsca” - podkreśla wymieniony w artykule Maciej Sadlok. Nieprawdziwe są również informacje dotyczące pozostałych graczy.
Wniosek w sprawie zaległości składa się do klubu a do PZPN wniosek o rozwiązanie kontraktu.

No ale to taki szczegół
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.11.2016, 18:13
INZAGHI napisał(a):Wyświetl post
Synku, nie bredzę, tylko informuję, że bez bogatego właściciela nas już nie ma. Im wcześniej się kapną tym lepiej dla nas. Nikt nie przyjdzie z poważnymi pieniędzmi jak mu chcą się wpieprzyć na łeb do zarządu albo na inne stanowiska. Lub będą protestować jak zatrudni Smudę albo innego niewiślackiego trenera. Nas już nie ma, żaden sponsor na koszulkę tu nie przyjdzie. To jest żebractwo.
Masz jakąś alternatywę to się zgłos do TS-u. Bo samemu podejrzewam nie starczy Ci kieszonkowego.

Gdyby ktoś miał wątpliwości czy klub i Sadlok mają rację, to rozwiał je sam autor paszkwilu:
Klemba napisał(a):
Źle zrozumiałem informatora. Dziś dopytałem - twierdzi, że złożyli wezwania o wypłatę zaległości do KLUBU, nie do PZPN. Przepraszam za błąd
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.11.2016 o godz. 18:18.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.11.2016, 18:15
Nowa ustawa hazardowa ma nam dać nowego sponsora?

Przecież ona w założeniu ma jeszcze bardziej zaostrzyć prawo względem zagranicznym bukmacherów. Nie wiem na czym opieracie swój optymizm.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.11.2016, 18:21
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Nowa ustawa hazardowa ma nam dać nowego sponsora?

Przecież ona w założeniu ma jeszcze bardziej zaostrzyć prawo względem zagranicznym bukmacherów. Nie wiem na czym opieracie swój optymizm.
Są dwie wersje: MF i Gowina. Trzeba trzymać kciuki żeby ten drugi postawił na swoim.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.11.2016 o godz. 18:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 15.11.2016, 18:28
Ja osobiście słyszałem o bukmacherze jako naszym nowym sponsorze strategicznym już miesiąc temu, stawiałem an STS lub Millenium. Chwilę później pojawiły się głosy o Bet at home ale pomyślałem ,,nie, raczej nie".

Dziś ktoś znowu pisał, że to może być Bet at home.
W sumie może rzeczywiście czekają na ustawę hazardową i są z nimi dogadani, to przecież z BAH łączyła nas kilka lat temu korzystna umowa, która została nam niejako wyrwana przez polityków.
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Stary 15.11.2016, 19:07
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Ja osobiście słyszałem o bukmacherze jako naszym nowym sponsorze strategicznym już miesiąc temu, stawiałem an STS lub Millenium. Chwilę później pojawiły się głosy o Bet at home ale pomyślałem ,,nie, raczej nie".

Dziś ktoś znowu pisał, że to może być Bet at home.
W sumie może rzeczywiście czekają na ustawę hazardową i są z nimi dogadani, to przecież z BAH łączyła nas kilka lat temu korzystna umowa, która została nam niejako wyrwana przez polityków.
To są totalne bzdury, nikt nie może się z nikim kontaktować bez zmiany przepisów. Tak jak kolega napisał wyżej bliżej jest do tego radykalnego projektu dlatego jak na ten moment to totalna abstrakcja.
Odpowiedz cytując
rafaello56
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 15.11.2016, 19:09
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Gdyby ktoś miał wątpliwości czy klub i Sadlok mają rację, to rozwiał je sam autor paszkwilu:
Klemba napisał(a):
Źle zrozumiałem informatora. Dziś dopytałem - twierdzi, że złożyli wezwania o wypłatę zaległości do KLUBU, nie do PZPN. Przepraszam za błąd
Ciekawe kto jest kretem Kalemby w ekipie Wisły.

Obecnie rząd chce za wszelką cenę zwiększyć wpływy do budżetu.Wielkim niewypałem okazał się podatek handlowy, więc planują nawet całkowicie śledzić ciężarówki transportujące paliwa aby uniemożliwić nieuczciwym firmą unikanie płatności podatku vat. Idąc tym tokiem wątpię by zezwolili buką niepłacącym podatków w PL na tak dochodową działalność w naszym kraju. Władze naszego kraju mogą stwierdzić, że klub współpracujący z zagranicznym bukiem będzie w stanie ukryć przychody a tym samym uniknąć płacenia podatku od zysków(oczywiście w przypadku Wisełki nie ma mowy o zyskach, więc i tak podatku klub nie płacił). Zajmują się ustawą hazardową zapewne po to by zalegalizować coś co polityką jest potrzebne, coś takiego z czego będą , albo(nielegalnie) już korzystają

@ szprotson - wszyscy mamy takich znajomych co to mówią ile by chcieli zrobić, ale nie mogą, bo coś tam ciągle stoi na przeszkodzie, więc szkoda nawet żeby się chwalili pustymi słowami.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.11.2016, 19:28
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Są dwie wersje: MF i Gowina. Trzeba trzymać kciuki żeby ten drugi postawił na swoim.

Miałem nadzieję, że po odpaleniu Szałamachy z MF, Gowin przeforsuje swój projekt.
Jak był tam Szałamacha, to wyglądało jak za byłego wiceministra Kapicy (wiadomo o co chodzi) z koalicji PO-PSL.
Odpowiedz cytując
rafaello56
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 15.11.2016, 22:50
Dobrze wygląda akcja minikarnet za 50pln na cztery ostatnie mecze. O tym w wyborczej pan Kalemba- z cofniętą akredytacją- nie napisał
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 15.11.2016, 23:22
Dobrze wygląda akcja minikarnet za 50pln na cztery ostatnie mecze. O tym w wyborczej pan Kalemba- z cofniętą akredytacją- nie napisał
nikt mu o tym nie doniósł...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.11.2016, 14:04
Idąc tym tokiem wątpię by zezwolili buką niepłacącym podatków w PL na tak dochodową działalność w naszym kraju.
O to idzie żeby płacili u nas podatki, tak jak płacą wszędzie indziej. I bukmacherzy chcą to robić w zamian za możliwość normalnego funkcjonowania na rynku (choćby reklam i sponsoringu).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.11.2016 o godz. 14:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.11.2016, 14:09
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
nikt mu o tym nie doniósł...
W punkt (choc kwestia czy ironiczny czy nie)

Jeśli ktoś chodź troche znasz sie na PR, wie, ze aby dziennikarze pisali o Tobie, to podsylas im gotowe, fajne artykuly, ktore oni troche przeredaguja, tak wiekszosc robi, wiec dzieniikarze nie maja czasu sledzic wszystkich rzeczy.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 19.11.2016, 22:03
Jeśli zarząd rzeczywiście ma coś na sumieniu w kwestii Wdowczyka, to mam nadzieję, że w skrytości każdy z nich teraz cierpi. Nie twierdzę, że z Wdowczykiem by nie przegrali, ale jestem pewien, że wyglądałoby to inaczej.

Bo teraz to wygląda tak, że biegaczowi, który wreszcie wstał i zaczyna się rozpędzać ktoś znowu chamsko podłożył nogę i on już po prostu nie ma siły na nic więcej. I obawiam się, że Wisła jest mentalnie na autostradzie na dół ligi. Wykonali heroiczny wysiłek, aby wreszcie się pozbierać, po czym znowu wszystko zjebało się...

To niestety nie jest takie proste, że bierzesz charyzmatyczną legendę klubu i robisz z niej trenera. To przejebanie ciężki kawałek chleba, wymagający lat doświadczenia, warsztatu, siły.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 19.11.2016, 22:15
nesta napisał(a):Wyświetl post
Jeśli zarząd rzeczywiście ma coś na sumieniu w kwestii Wdowczyka, to mam nadzieję, że w skrytości każdy z nich teraz cierpi. Nie twierdzę, że z Wdowczykiem by nie przegrali, ale jestem pewien, że wyglądałoby to inaczej.
Nesta ale co zarząd ma mieć na sumieniu?
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 19.11.2016, 22:22
Mówię "jeśli". Na ten temat jest tyle różnych opinii, z różnych źródeł, że moim zdaniem nie ma opcji, aby wina była w 100% po jednej stronie. Może trzeba było jakoś negocjować, aby chociaż został do końca rundy (czyt.: do długiej przerwy). Mam po prostu wrażenie, że można było zrobić więcej, aby go zatrzymać. Nawet kosztem przełknięcia pigułki, że to Legionista, korupter itp. W tej sytuacji najważniejsze jest dobro Wisły.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów