The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2016, 20:38
To co gra Rafał Boguski to jest magia.

Wychodzi na boisko i przez 90 minut go nie widać, .......ony Copperfield!

3 punkty są, po raz kolejny trochę szczęścia się uśmiechnęło. Ale przy 0-2 spokojny nie byłem i jak widać slusznie. Szacunek dla Małeckiego bo chłop zapierdala cały mecz od linii do linii, bo drugie skrzydło nie istnieje i jeszcze częstuje nas pięknym game-winnerem na koniec.

Dawać nam tę Amikę!
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.10.2016, 20:40
fialo napisał(a):Wyświetl post

3 punkty są, po raz kolejny trochę szczęścia się uśmiechnęło. Ale przy 0-2 spokojny nie byłem i jak widać slusznie. Szacunek dla Małeckiego bo chłop zapierdala cały mecz od linii do linii, bo drugie skrzydło nie istnieje i jeszcze częstuje nas pięknym game-winnerem na koniec.

Dawać nam tę Amikę!
A ile razy to mysmy w ostatnich 2-3 sezonach tracili bramki w koncwkach meczów? troche tego było.Moze los oddaje co zabierał?

moglismy wygrac,zremisowac,przegrac,wsyztko,taka nasza liga.

Ale jedyny zawodnik ktory dzis coś chcial,to Patryk Małecki,szacunek za wiare do końca.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 01.10.2016, 20:44
Niby los oddaje, ale z 7egia katny pudło. Aby los w pełni nam oddał to co zabrał w ostatnich 2-3latach to musielibyśmy wszystkie mecze na konca sezonu wygrac na farcie...

Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 01.10.2016, 20:53
Nie, nie zapominajmy o drugiej połowie, przeanalizujmy ją i nie popełniajmy więcej takich błędów.

Brawo, kolejne ważne 3 ptk.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 01.10.2016, 21:06
Mam pretensje do Wdowczyka , że nie sprawił w przerwie aby piłkarze zapierdalali w 2 połowie. Ostatnie miejsce w tabeli, punktów potrzebujemy jak tlenu , a oni w banalny sposób tracą 2 gole z niczego i robi sie 2-2.
Małecki nas dziś znów uratował.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.10.2016, 21:13
Szczęśliwe zwycięstwo po słabiutkiej grze. Punkty są punkty, zbliżają nas do utrzymania narzekać nie ma co.
Zwycięzców się nie sądzi, więc poziom gry pomińmy milczeniem.

Zresztą o czym tu pisać, nasze słabe strony zostały dokładnie zdiagnozowane, wszyscy wiedzą, kto w ogóle nie ma prawa wystąpić na boisku.
No może poza Wdowczykiem.

Ciekaw czy trafi się nam kiedyś trener u którego nie będą grały nazwiska.
A Stępiński strzela gola we Francji.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 01.10.2016, 21:35
My mamy 13 chłopów do pseudo gry. Ten się nie nadaje, tamtego odsunąć, tylko pytanie: kto za nich? Dobrze, że Mały strzelił gola w 92 minucie. Doszedł do wniosku, że jak strzeli wcześniej to gamonie z tyłu stracą, więc trzymał pocisk do końca. Na końcu jednak liczy się wynik, więc GRATULACJE.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.10.2016, 21:51
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
My mamy 13 chłopów do pseudo gry. Ten się nie nadaje, tamtego odsunąć, tylko pytanie: kto za nich? Dobrze, że Mały strzelił gola w 92 minucie. Doszedł do wniosku, że jak strzeli wcześniej to gamonie z tyłu stracą, więc trzymał pocisk do końca. Na końcu jednak liczy się wynik, więc GRATULACJE.
Przeciez druga połowa to katastrofa,nalezy im sie taki opitol za to co grali ,oni stali i czekali na bramki Płocka.

Nam jak rywale strzelil by 2 bramki,to koniec ,finito nie do odrobienia.

Jakis cud sprawil ze wygralsimy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.10.2016, 22:33
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Widać, że jak opaskę kapitańską dostanie gość ze stalowymi jajami jak Rafał Boguski to są tego efekty, te detale. Boguś trzyma za mordę zespół i mamy jak na razie korzystny rezultat.
U mnie w telewizorze aż obraz na chwilę zaśnieżył jak Rafał krzyknął na kolegów w 90 minucie, żeby się spięli w końcówce!
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 01.10.2016, 22:57
kolejny mecz gdzie przeciwnicy maja autostrade w srodku pola - to ze jakis Popovic i Boguski graja to juz przemilcze bo to dawno przestalo byc smieszne- ale Maczynski ogolnie wciaz twierdze ze jestesmy najgorsza druzyna ligi i najslabiej grajaca .... z tej maki chleba nie bedzie - jesli zima nie bedzie jakiegos pozytywnego wstrzasu to nie wierze w utrzymanie z taka gra
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 01.10.2016, 23:35
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
kolejny mecz gdzie przeciwnicy maja autostrade w srodku pola - to ze jakis Popovic i Boguski graja to juz przemilcze bo to dawno przestalo byc smieszne- ale Maczynski ogolnie wciaz twierdze ze jestesmy najgorsza druzyna ligi i najslabiej grajaca .... z tej maki chleba nie bedzie - jesli zima nie bedzie jakiegos pozytywnego wstrzasu to nie wierze w utrzymanie z taka gra
Więcej niż kilka drogich transferów potrafi dać zmiana trenera. Przykład przerabiany z przeszłości. Oni nie są słabi, oni nie wiedzą co mają grać. Wdowczyk z drużynami które przejmował zawsze miał dobry start, a po pół roku jego zespoły grały piach. I piach mamy teraz.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.10.2016, 01:12
A co mamy grać nie mając jednego skrzydłowego i bocznego obrońcy? Mójta i Boguski są do odstrzelenia z pierwszej jedenastki na JUŻ... niestety nikogo lepszego nie ma. Z jednej strony Boban nie ma za kim pójść na obieg, z drugiej Patryk ma za sobą gościa, który nie daje NIC w defensywie, przez co musi więcej wracać = zmęczenie. Do tego mocno przeciętny środek pola (Popović, mimo że ostatnio chwalony, jest niesamowicie wkurzający z tym przytrzymywaniem piłki, przez co często zwalnia akcję).
Ostatnio edytowane przez Patryko : 02.10.2016 o godz. 01:16.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 02.10.2016, 06:40
Nie wiem gdzie Nawalka ma oczy, ale Maly od poczatku roku jest jednym z najlepszych w lidze, a ten nie raczy mu wyslac powolania.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.10.2016, 07:11
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem gdzie Nawalka ma oczy, ale Maly od poczatku roku jest jednym z najlepszych w lidze, a ten nie raczy mu wyslac powolania.
W kadrze gra nie polega tylko na tym żeby lecieć do narożnika i kopać w pole karne.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 02.10.2016, 07:57
zim zum napisał(a):Wyświetl post
W kadrze gra nie polega tylko na tym żeby lecieć do narożnika i kopać w pole karne.
Idź na forum motoru.

Jeszcze odnośnie meczu, to ten pajac z gwizdkiem nie wiem gdzie widział karnego? Coś mu się poje.bało. Mójta nawet nie dotknął Wlazłego a ten idiota już gwiżdże. A nie ma czasem takiego przepisu, że sędzia spotkania powinien być z innego województwa aniżeli drużyny grające spotkanie?

Jeszcze taka luźna uwaga co do Jovicia. Chłopak się wyrobił. Od zawsze był niezły w ofensywie, ale ostatnio podciągnął się w tyłach. Zamiast strzelać do własnej bramki, zaczął bronić i już w drugim ligowym spotkaniu wybił piłkę z linii bramkowej. Brawo.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.10.2016, 08:11
Najbardziej cieszy dobra postawa Miśka.Pewny bramkarz to połowa sukcesu.Zachara gdyby więcej dostawał piłek na nos od środkowych pomocników to miałby więcej na koncie niż tylko dwa gole.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 02.10.2016, 08:56
Boguski i Mójta najsłabsi w kolejnym meczu.... Cieźko określić grę Boguskiego, biega jak dziecko po polu, przyjąć nie potrafi, podać celnie również nawet na 3 metry... Mójta bezmyślność większa niż u Sadloka, do tego niemiłosiernie ogrywany na jego stronie, większosć wrzutem przechodzi, ze śląskiem 2 bramy poszły po tym jak nie zablokował wrzuty... DNO!!!

Wygrana, dzień po zwycięstwie a tu dwie strony napisane, pamiętam czasy jak po 10 stron było ehhhh

Odpowiedz cytując
Szofer
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.10.2016, 09:22
postawa w drugiej połowie byla uzależniona od dwóch zmian z jej początku, trener musiał szybko zareagować bo jeszcze 10 min i kończylibyśmy mecz w 10 lub 9, wrócił do grajków z początku rundy i wszystko siadło... niestety widać że nasi boczni obrońcy nie mają zmienników, a zwłaszcza prawy
Mąki i Boguskiego też nie widziałem w tym meczu
narazie wygrywamy z niepełną dyspozycją prawie połowy drużyny... to cieszy, pytanie dlaczego tej dyspozycji nie ma skoro to jest czas kiedy powinni być w gazie
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.10.2016, 09:49
Coś mi umknęło może, ale co z Bartoszem? Naprawdę Cywka jest drugą opcja na prawą obronę?

Przy tym karnym ja te nie wiem, o co chodziło. Nie wydaje mi się, żeby zahaczył o nogi, rękami też go jakoś nie wiadomo jak nie trzymał, a sam Wlazło jakoś tak się wywalił, że mu nogi do przodu poszły. Może ktoś widział lepiej, to mi wyjaśni. Do sędziego bez pretensji - jak nic mógł przynajmniej jedną czerwoną pokazać.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.10.2016, 09:59
fialo napisał(a):Wyświetl post

No jak go często bronie, tak w tym meczu zagrał totalny piach.

Nie było gościa w ogóle widać na murawie.

A ludzie narzekali jak Rafał był w formie i odpowiadał za większość goli naszej drużyny
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.10.2016, 10:01
Nasi boczni mają zmienników, jeden nazywa się Pietrzak a drugi Bartosz i nie wiem czemu tak mało grają. Wg mnie Pietrzak to już nawet piłkarz na pierwszy skład przy obecnej formie Mójty
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 02.10.2016, 10:08
A ja bardzo dziwię się dlaczego Drzazga nie dostaje szans tak powiedzmy od 65-70 minuty, powinien wchodzić za Boguskiego tak jak miało to miejsce w PP.
Z Zagłębiem bramka i bardzo solidna gra, podobnie z Chojniczanką, z którą zrobił wiele dobrego na skrzydle, przede wszystkim wniósł sporo świeżości.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.10.2016, 10:08
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Idź na forum motoru.

Jeszcze odnośnie meczu, to ten pajac z gwizdkiem nie wiem gdzie widział karnego? Coś mu się poje.bało. Mójta nawet nie dotknął Wlazłego a ten idiota już gwiżdże. A nie ma czasem takiego przepisu, że sędzia spotkania powinien być z innego województwa aniżeli drużyny grające spotkanie?

Jeszcze taka luźna uwaga co do Jovicia. Chłopak się wyrobił. Od zawsze był niezły w ofensywie, ale ostatnio podciągnął się w tyłach. Zamiast strzelać do własnej bramki, zaczął bronić i już w drugim ligowym spotkaniu wybił piłkę z linii bramkowej. Brawo.
U Jovica to ja wczoraj widziałem problemy w tyłach.

A sędzie podyktował karnego z niczego, ale później nie zauważył (komentatorzy też) ręki Gumisia.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Stary 02.10.2016, 10:24
Ktokolwiek byłby lepszy od Boguskiego i Mójty. Boguski może wchodzić z ławki na podmęczonego rywala. Ah co za szkoda, że nie ma już nami Sarkiego. Przydałby się teraz! Na lewej obronie najlepsze swoje mecze rozgrywał Cywka. Nie byłby tak niemiłosiernie ogrywany jak Mójta. Mójta ani ustawienia, ani zwrotności, krycie na radar, ani szybkości. Co to za obrońca? Cywka przynajmniej szybki jest. Chyba , że wrócimy do opcji z Sadlokiem na lewą obrone, bo na Mójte już patrzeć się nie da. Na skrzydło Bartosz lub Jović.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 02.10.2016, 10:31
Patrząc przez pryzmat poprzedniego sezonu to już mamy o 2 pkt więcej niż Górnik po 11 kolejce

14. Podbeskidzie Bielsko-Biała 11 11 2 5 4 9-20 0 1 3 3-11 2 4 1 6-9
15. Górnik Zabrze 11 8 1 5 5 13-19 1 3 1 8-8 0 2 4 5-11
16. Lech Poznań 11 5 1 2 8 8-19 1 2 3 4-6 0 0 5 4-13

Myslę, że takie wyszarpane zwycięstwo w ostatnich minutach o wiele lepiej smakuje niż 2-0 3-0 i daje kopa do pracy.
Małeckiemu wypadałoby postawić duże piwo za to co robi w ostatnich meczach.
Boguski o ile w pierwszej połowie wydawało mi się, że zagrał w miare poprawnie tak w drugie nie zagrał w ogóle.
Mójta dramat...
Ostatnio edytowane przez St Yabol : 02.10.2016 o godz. 10:34.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 02.10.2016, 11:00
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Na lewej obronie najlepsze swoje mecze rozgrywał Cywka. Nie byłby tak niemiłosiernie ogrywany jak Mójta.
Oglądałeś może skrót meczu z Zagłębiem Sosnowiec?

Cywka to nigdy nie był obrońcą i takie eksperymenty prędzej czy później zawsze źle się kończą.
Już lepiej żeby grał w środku Głowacki a na lewej Sadlok.

Cywka powinien być zmiennikiem Boguskiego, całe życie tak grał.
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 02.10.2016, 11:09
Niestety obydwie bramki idą w znacznym stopniu na konto Mączyńskiego. Przy pierwszej strat w środku pola. Przy drugiej puścił Gruzina autostradą. Sadlok był bez szans. Nota bene ten ostatni także tragedia.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.10.2016, 11:18
Mójta jest przechujowy. Chłop nie moze byc obronca bo on nie potrafi bronic ani sie ustawiać.
Cywka jest jak Mójta tylko ze nie wiadomo jaki ma atut, bo Mójta to ma chociaż strzał/wrzutkę.

Wazne 3 punkty, brawo Mały jedziemy dalej.
P.s. nie powołujcie Patryka do kadry. Na ....? Liczy sie Wisła i to jest priorytet, jebac kadry, tam se dadzą radę.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Stary 02.10.2016, 12:01
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Oglądałeś może skrót meczu z Zagłębiem Sosnowiec?

Cywka to nigdy nie był obrońcą i takie eksperymenty prędzej czy później zawsze źle się kończą.
Już lepiej żeby grał w środku Głowacki a na lewej Sadlok.

Cywka powinien być zmiennikiem Boguskiego, całe życie tak grał.

Oglądałem cały mecz i tak się składa, że wtedy Cywka był prawym obrońcą. A oglądałeś mecze pod koniec tamtego roku, kiedy Cywka grał na lewej obronie? Wypadł w nich co najmniej korzystnie
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 02.10.2016, 12:08
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem cały mecz i tak się składa, że wtedy Cywka był prawym obrońcą. A oglądałeś mecze pod koniec tamtego roku, kiedy Cywka grał na lewej obronie? Wypadł w nich co najmniej korzystnie
I uważasz, że naprawdę tamte błędy, w tym dwa sprokurowane karne, z których tylko jeden został odgwizdany, popełnione na prawej obronie, magicznie zniknęłyby, gdyby zagrał na lewej?
Ja nie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów