The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2016, 14:19
To lecimy dalej z tematem:

Wczoraj oglądałem United z Zorią Ługańsk.W Zorii gra nasz były piłkarz Mikhail Sivakov co ciekawe nie gra w pomocy, a jako środkowy obrońca i muszę wam przyznać daje radę nawet na tle United grał twardo i pewnie w obronie, nawet Ibra miał z nim kłopoty.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.09.2016, 18:58
U nas jak zwykle "sie nie sprawdził"...
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.09.2016, 19:18
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
U nas jak zwykle "sie nie sprawdził"...
A nie był po prostu za drogi? Jak dobrze pamiętam on był tylko wypożyczony. Nawet nie wiem czy była opcja wykupu.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
szamik
Member

Od: 04.2009

Stary 30.09.2016, 19:49
Zapamiętałem go chyba tylko dzięki bramce z połówki z Lechią. O ile to ten gość był
Odpowiedz cytując
rafaello56
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 30.09.2016, 19:53
szamik napisał(a):Wyświetl post
Zapamiętałem go chyba tylko dzięki bramce z połówki z Lechią. O ile to ten gość był
Ten właśnie ten
https://www.youtube.com/watch?v=-FHAyNqQOCI
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 01.10.2016, 08:03
To jakaś kaczka dziennikarska ?

Cytat:
Zdzisław Kapka, dyrektor sportowy Wisły Kraków w piątek otrzymał wypowiedzenie - poinformowała strona internetowa wislaportal.pl, co w rozmowie z nami już oficjalnie potwierdził rzecznik prasowy klubu Damian Juszczyk.

W sobotę, czyli od 1 października, ma rozpocząć się okres wypowiedzenia umowy z klubem z ul. Reymonta. - Zwolnienie będzie biegło z trzymiesięcznym okresem wypowiedzenia. Na razie nie wiadomo, czy klub zatrudni kogoś w miejsce Kapki - dodał Juszczyk.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.10.2016, 08:25
Zdzisław Kapka jest jak bumerang...
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 04.10.2016, 10:03
Mnie osobiście najbardziej rozbawiło to zadanie Janusza Basałaja o Zdzisławie Kapce :
"Transfery traktował jak misję, przygotowywał je bardzo starannie." Wiem że nikt nie ma 100% skuteczności na rynku transferowym ale niektóre hity (a zwłaszcza jeden) świadczą doskonale o tym "profesjonalnym" podejściu...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.10.2016, 10:36
Odkładając na bok moje zdanie o Kapce jako człowieku pod względem moralnym;

Akurat transfery potrafił robić niezłe. Miał parę słabych strzałów, ale i trochę świetnych pociągnięć.

Na pewno mnie ta informacja nie zasmuciła, ale z drugiej strony też nie ucieszyła.

Ot jest szansa na kogoś lepszego, ale równie dobrze może zastąpić go ktoś kto będzie dużo gorszy.

Czas pokaże, bo transfery to trochę tak jak i piłka. Nie do przewidzenia. Potrzeba też troszkę szczęścia.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 04.10.2016, 10:38
Barti napisał(a):Wyświetl post
Mnie osobiście najbardziej rozbawiło to zadanie Janusza Basałaja o Zdzisławie Kapce :
"Transfery traktował jak misję, przygotowywał je bardzo starannie." Wiem że nikt nie ma 100% skuteczności na rynku transferowym ale niektóre hity (a zwłaszcza jeden) świadczą doskonale o tym "profesjonalnym" podejściu...
Może Basałaj myślał o Marcelo, ale wtedy kapki w Wiśle nie było. Natomiast współpraca z Mandziarą i słynne 1mln euro za usługi, gdzie Zdzisek stał za Adasiem a nie za Wisłą to zupełnie inna sprawa....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.10.2016, 11:02
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
gdzie Zdzisek stał za Adasiem a nie za Wisłą to zupełnie inna sprawa....
A to nie taka trochę Urban Legend?

Szczerze nie mam też pojęcia czy Mandziarze się te pieniądze prawnie należały, jeśli tak to nie ma o co mieć pretensji. Człowiek czyta co podpisuje. Zważywszy na to, że przegraliśmy sprawę, to chyba jednak coś było na rzeczy.

Odkładając na bok transfery w dobie dobrobytu to :

2013/2014 - Ostoja Stjepanović (FK Vardar), Wilde-Donald Guerrier (America de Cayes), Paweł Brożek (Recreativo de Huelva), Semir Stilić (Gaziantepspor).
2014/2015 - Maciej Sadlok (Ruch Chorzów), Richard Guzmics (Szombathelyi), Boban Jović (Olimpija Lublana).
2015/2016 - Krzysztof Mączyński (Guizhou Renhe).

Były to całkiem udane pociągnięcia praktycznie bez wkładu finansowego lub z wkładem minimalnym. Znam wiele klubów, które robiły gorsze trasfery za większą kasę w naszej lidze.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 04.10.2016 o godz. 11:07.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.10.2016, 11:07
Najwięcej maja do powiedzenia Ci ,którzy prawdę znają "ze słyszenia".....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.10.2016, 11:57
Ostatnie transfery - biorąc pod uwagę co się działo w klubie i ogólny brak pieniędzy - nie były złe.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 04.10.2016, 12:49
s1mone napisał(a):Wyświetl post
A to nie taka trochę Urban Legend?

Szczerze nie mam też pojęcia czy Mandziarze się te pieniądze prawnie należały, jeśli tak to nie ma o co mieć pretensji. Człowiek czyta co podpisuje. Zważywszy na to, że przegraliśmy sprawę, to chyba jednak coś było na rzeczy.

Odkładając na bok transfery w dobie dobrobytu to :

2013/2014 - Ostoja Stjepanović (FK Vardar), Wilde-Donald Guerrier (America de Cayes), Paweł Brożek (Recreativo de Huelva), Semir Stilić (Gaziantepspor).
2014/2015 - Maciej Sadlok (Ruch Chorzów), Richard Guzmics (Szombathelyi), Boban Jović (Olimpija Lublana).
2015/2016 - Krzysztof Mączyński (Guizhou Renhe).

Były to całkiem udane pociągnięcia praktycznie bez wkładu finansowego lub z wkładem minimalnym. Znam wiele klubów, które robiły gorsze trasfery za większą kasę w naszej lidze.
Przecież z powodu konfliktu z Mandziarą Zdzisek wylądował w KSZO właśnie....
Natomiast przypisywanie wszystkich transferów na konto Zdzicha to delikatnie mówiąc lekka przesada. Mimo wszystko wydaje mi się, że Stilć trafił do nas ze względu na Smudę, a nie niesamowite zdolności transferowe Zdzicha.
Zresztą kilka transferów powiązanych z Kapką zostało pominiętych na czele ze sławnym Decim....
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 04.10.2016, 15:04
Największym hitem transferowym był rumuński student, który przyjechał na testy dzięki filmikom zmontowanym na you tube. I nie na darmo ktoś wymyślił powiedzenie: "od Haiti po Wodzisław królem skautów Kapka Zdzisław"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.10.2016, 08:20
juz nie wiem czy było, ale Zieniu trenerem w Lechii a nie w Wiśle jak planowano

jak dla mnie najwiekszym hitem był Ouadja (pozdrawiam kolege który ma jego koszulke ) którego to Zdzisław złapał jak śmigał po Afryce. Lantame to był prawdziwy kocur. Razem z Sergem Branco mogliby stworzyć mega duet. Ouadja-Branco-Belotte
Ostatnio edytowane przez szprotson : 05.10.2016 o godz. 08:22.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 05.10.2016, 13:04
szprotson napisał(a):Wyświetl post

jak dla mnie najwiekszym hitem był Ouadja (pozdrawiam kolege który ma jego koszulke ) którego to Zdzisław złapał jak śmigał po Afryce.

"... A myślisz, że to taka prosta sprawa wysiąść na plaży w Afryce, złapać w siatkę zwinnego, silnego Murzyna i wywieźć go za ocean?..."
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 05.10.2016, 13:33
A jego to czasem Kasperczak nie polecał?
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 05.10.2016, 13:35
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
A jego to czasem Kasperczak nie polecał?
Dokładnie z tego co kojarzę to Władzia i Belotte to pomysły Kasperczaka
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 05.10.2016, 18:03
Kapce zawdzięczamy za to Bałkańskie legendy Wisły - Jovanica i Bunozę (nie był całkiem zły, ale transfer za 400t euro i ileś tam kontraktu na rok to bez jaj).
Ostatnio edytowane przez arti : 05.10.2016 o godz. 19:26.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.10.2016, 18:27
Widzę że merytoryki w temacie ZK wiele

^^
Bunoza to Valcx kolego.
Ja znam tylko opinie ludzi którzy w klubie pracują lub pracowali. Żaden nigdy złego słowa na Zdziska nie powiedział. Mało tego, od każdego słyszałem że gdyby był właścicelem to Zdzisek byłby u niego Dyrektorem.

Ponoć żyłkę do negocjacji miał jak mało kto. Kontaktów wiele. I co najważniejsze cieszył się ogromnym respektem u zawodników.

Z urlopu TS sprowadził go tylko po to żeby powiedział pięciu zwolnionym osobą o zakończeniu współpracy bo nikt z nowego zarządu nie miał do tego odwagi. Ponoć lekko nie miał bo za Antkowiaka sam stawiał się u Cupiała. I co? po miesiącu sami go kopnęli. To tak dla tych którzy znają całą prawdę. Widać więc wielką zmianę stylu zarządzania i przekazywania informacji.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 05.10.2016, 18:39
Jeśli się okaże, że na jego miejsce przyjdzie ktoś konkretny, z pomysłem i umiejętnościami, to nie mam z takim przebiegiem wydarzeń problemów. To nie czas i miejsce na sentymenty. Jeśli Z. Kapka nie pasuje do wizji klubu - trudno.

Za jakieś 2-3 okienka transferowe będzie można komentować. Nie wcześniej, bo nowy dyr sportowy teoretycznie zacznie pracę 1. stycznia, czyli razem ze startem najbliższego okienka. Trudno wymagać od niego, żeby już wtedy mógł się wykazać.

Jeśli jednak się okaże, że na jego miejsce nie ma kandydata, to to posunięcie będzie można ocenić tylko negatywnie.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 05.10.2016, 18:50
Pero napisał(a):Wyświetl post
Bunoza to Valcx kolego.
Nie. Bunoza przyszedł przed Valcxk'iem. Transfery Holendra w lecie 2010 to Boukhari i Branco.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 05.10.2016, 19:25

^^
Bunoza to Valcx kolego.
Ja znam tylko opinie ludzi którzy w klubie pracują lub pracowali. Żaden nigdy złego słowa na Zdziska nie powiedział. Mało tego, od każdego słyszałem że gdyby był właścicelem to Zdzisek byłby u niego Dyrektorem.

Ponoć żyłkę do negocjacji miał jak mało kto. Kontaktów wiele. I co najważniejsze cieszył się ogromnym respektem u zawodników.

Z urlopu TS sprowadził go tylko po to żeby powiedział pięciu zwolnionym osobą o zakończeniu współpracy bo nikt z nowego zarządu nie miał do tego odwagi. Ponoć lekko nie miał bo za Antkowiaka sam stawiał się u Cupiała. I co? po miesiącu sami go kopnęli. To tak dla tych którzy znają całą prawdę. Widać więc wielką zmianę stylu zarządzania i przekazywania informacji.
Co do czasu zakupu Bunozy ja mam rację.
Rozwiń proszę tego Antkowiaka bo nie rozumiem. Co ma Cupiał do Wisły po Jej sprzedaży?
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 05.10.2016, 19:47
W takim razie pachnie mi że w okresie kiedy przychodził Bunoza za transfery odpowiadał Jakub Jarosz.

Chodzi o to, że za czasów Cupiała było sporo nagonki na Antkowiaka ze strony kibiców. Kapka stawiał się za nim i go bronił. Byli pewnie dobrymi znajomymi (może nawet przyjaciółmi). Tak samo z Panem Jasiem i innymi.

Gdy klub przejął Meresiński Kapka poszedł na urlop (ponoć miał w cholere zaległego). Po przejęciu przez TS został sciągnięty z urlopu i jako pierwsze zadanie (chyba nawet jedynie w okresie rządów TS) jakie dostał to przekazanie pięciu pracownikom że są niepotrzebni. Ponoć stawiał się i ich bronił ale sprawa była postawiona jasno. Muszą odejść.
Chodzi mi zatem o to ze nikt z nowego zarządu nie miał odwagi stanąć face to face i to powiedzieć.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.10.2016, 20:00
Kto by nie przyszedł na dyrektora sportowego, to:

a). nie będzie mieć pieniędzy na sensowne transfery gotówkowe
b). nie będzie mieć praktycznie żadnej siły przebicia jeśli chodzi o wolnych zawodników, jest w tym momencie wiele klubów w Ekstraklasie bardziej atrakcyjnych pod względem finansowym i sportowym

Tak więc na dobrą sprawę na dyrektora sportowego mogą zatrudnić np. Kamila Kosowskiego, żeby sobie podyrektorował w wolnym czasie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.10.2016, 21:40
Poki co nasza Pani Prezes za bardzo nie widzi potrzeby zatrudniania dyrektora sportowego, więc dyskusja wydaje się mocno jałowa.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 06.10.2016, 09:34

^^
Bunoza to Valcx kolego.
Widzę, że u Ciebie z merytoryką też kiepsko.
Bunoza - 2 lipca 2010 testy w Wiśle
Valckx pojawia się w Wiśle 23 sierpnia 2010 wraz z Maaskantem.

Jak już tak przypominasz to lato 2010r. było dosyć gorące transferowo - odeszli Marcelo, Głowacki i Junior Diaz, a wypożyczenie skończyło się Alvarezowi. Czyli cała linia obrony poszła w p... a Kasperczak w eliminacjach LE miał do dyspozycji 12-13 zawodników. Kapka wówczas sprowadził Jovanicia, Bunozę, wypożyczył Cikosa - kto działał w sprawie Chaveza - nie wiem, ale może też Zdzichu. Łączenie Bunozy z Valckxem trochę z dupy.....
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 06.10.2016, 18:52
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że u Ciebie z merytoryką też kiepsko.
Bunoza - 2 lipca 2010 testy w Wiśle
Valckx pojawia się w Wiśle 23 sierpnia 2010 wraz z Maaskantem.

Jak już tak przypominasz to lato 2010r. było dosyć gorące transferowo - odeszli Marcelo, Głowacki i Junior Diaz, a wypożyczenie skończyło się Alvarezowi. Czyli cała linia obrony poszła w p... a Kasperczak w eliminacjach LE miał do dyspozycji 12-13 zawodników. Kapka wówczas sprowadził Jovanicia, Bunozę, wypożyczył Cikosa - kto działał w sprawie Chaveza - nie wiem, ale może też Zdzichu. Łączenie Bunozy z Valckxem trochę z dupy.....
OK. Przyznałem już wyżej że faktycznie się pomyliłem. Ale jednak wydaje mi się że kiedy w czerwcu 2010 do klubu wrócił B.Basałaj to "zrzucił" Pana Kapke na skauta (lub szefa skautów) a za transfery odpowiedzialność dał na Jakuba Jarosza. Jak to wyglądało w rzeczywistości to nie wiem. Nie byłem blisko klubu wtedy.
Potem było już oficjalnie że Valcx dyrektorem, Jarosz zastępcom a Kapka szefem skautingu. Chyba że znowu mnie pamięć zawodzi
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów