|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
U nas jak zwykle "sie nie sprawdził"...
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Zapamiętałem go chyba tylko dzięki bramce z połówki z Lechią. O ile to ten gość był
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
https://www.youtube.com/watch?v=-FHAyNqQOCI |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zdzisław Kapka jest jak bumerang...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Mnie osobiście najbardziej rozbawiło to zadanie Janusza Basałaja o Zdzisławie Kapce :
"Transfery traktował jak misję, przygotowywał je bardzo starannie." Wiem że nikt nie ma 100% skuteczności na rynku transferowym ale niektóre hity (a zwłaszcza jeden) świadczą doskonale o tym "profesjonalnym" podejściu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Odkładając na bok moje zdanie o Kapce jako człowieku pod względem moralnym;
Akurat transfery potrafił robić niezłe. Miał parę słabych strzałów, ale i trochę świetnych pociągnięć. Na pewno mnie ta informacja nie zasmuciła, ale z drugiej strony też nie ucieszyła. Ot jest szansa na kogoś lepszego, ale równie dobrze może zastąpić go ktoś kto będzie dużo gorszy. Czas pokaże, bo transfery to trochę tak jak i piłka. Nie do przewidzenia. Potrzeba też troszkę szczęścia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
A to nie taka trochę Urban Legend?
Szczerze nie mam też pojęcia czy Mandziarze się te pieniądze prawnie należały, jeśli tak to nie ma o co mieć pretensji. Człowiek czyta co podpisuje. Zważywszy na to, że przegraliśmy sprawę, to chyba jednak coś było na rzeczy. Odkładając na bok transfery w dobie dobrobytu to : 2013/2014 - Ostoja Stjepanović (FK Vardar), Wilde-Donald Guerrier (America de Cayes), Paweł Brożek (Recreativo de Huelva), Semir Stilić (Gaziantepspor). 2014/2015 - Maciej Sadlok (Ruch Chorzów), Richard Guzmics (Szombathelyi), Boban Jović (Olimpija Lublana). 2015/2016 - Krzysztof Mączyński (Guizhou Renhe). Były to całkiem udane pociągnięcia praktycznie bez wkładu finansowego lub z wkładem minimalnym. Znam wiele klubów, które robiły gorsze trasfery za większą kasę w naszej lidze.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 04.10.2016 o godz. 11:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Najwięcej maja do powiedzenia Ci ,którzy prawdę znają "ze słyszenia".....
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ostatnie transfery - biorąc pod uwagę co się działo w klubie i ogólny brak pieniędzy - nie były złe.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Natomiast przypisywanie wszystkich transferów na konto Zdzicha to delikatnie mówiąc lekka przesada. Mimo wszystko wydaje mi się, że Stilć trafił do nas ze względu na Smudę, a nie niesamowite zdolności transferowe Zdzicha. Zresztą kilka transferów powiązanych z Kapką zostało pominiętych na czele ze sławnym Decim.... ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Największym hitem transferowym był rumuński student, który przyjechał na testy dzięki filmikom zmontowanym na you tube. I nie na darmo ktoś wymyślił powiedzenie: "od Haiti po Wodzisław królem skautów Kapka Zdzisław"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
juz nie wiem czy było, ale Zieniu trenerem w Lechii a nie w Wiśle jak planowano
jak dla mnie najwiekszym hitem był Ouadja (pozdrawiam kolege który ma jego koszulke ) którego to Zdzisław złapał jak śmigał po Afryce. Lantame to był prawdziwy kocur. Razem z Sergem Branco mogliby stworzyć mega duet. Ouadja-Branco-Belotte
Ostatnio edytowane przez szprotson : 05.10.2016 o godz. 08:22.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
"... A myślisz, że to taka prosta sprawa wysiąść na plaży w Afryce, złapać w siatkę zwinnego, silnego Murzyna i wywieźć go za ocean?..." ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A jego to czasem Kasperczak nie polecał?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dokładnie z tego co kojarzę to Władzia i Belotte to pomysły Kasperczaka
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Kapce zawdzięczamy za to Bałkańskie legendy Wisły - Jovanica i Bunozę (nie był całkiem zły, ale transfer za 400t euro i ileś tam kontraktu na rok to bez jaj).
Ostatnio edytowane przez arti : 05.10.2016 o godz. 19:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Widzę że merytoryki w temacie ZK wiele
^^ Bunoza to Valcx kolego. Ja znam tylko opinie ludzi którzy w klubie pracują lub pracowali. Żaden nigdy złego słowa na Zdziska nie powiedział. Mało tego, od każdego słyszałem że gdyby był właścicelem to Zdzisek byłby u niego Dyrektorem. Ponoć żyłkę do negocjacji miał jak mało kto. Kontaktów wiele. I co najważniejsze cieszył się ogromnym respektem u zawodników. Z urlopu TS sprowadził go tylko po to żeby powiedział pięciu zwolnionym osobą o zakończeniu współpracy bo nikt z nowego zarządu nie miał do tego odwagi. Ponoć lekko nie miał bo za Antkowiaka sam stawiał się u Cupiała. I co? po miesiącu sami go kopnęli. To tak dla tych którzy znają całą prawdę. Widać więc wielką zmianę stylu zarządzania i przekazywania informacji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Jeśli się okaże, że na jego miejsce przyjdzie ktoś konkretny, z pomysłem i umiejętnościami, to nie mam z takim przebiegiem wydarzeń problemów. To nie czas i miejsce na sentymenty. Jeśli Z. Kapka nie pasuje do wizji klubu - trudno.
Za jakieś 2-3 okienka transferowe będzie można komentować. Nie wcześniej, bo nowy dyr sportowy teoretycznie zacznie pracę 1. stycznia, czyli razem ze startem najbliższego okienka. Trudno wymagać od niego, żeby już wtedy mógł się wykazać. Jeśli jednak się okaże, że na jego miejsce nie ma kandydata, to to posunięcie będzie można ocenić tylko negatywnie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie. Bunoza przyszedł przed Valcxk'iem. Transfery Holendra w lecie 2010 to Boukhari i Branco.
|
|
|
|
Guest
|
|
Rozwiń proszę tego Antkowiaka bo nie rozumiem. Co ma Cupiał do Wisły po Jej sprzedaży? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W takim razie pachnie mi że w okresie kiedy przychodził Bunoza za transfery odpowiadał Jakub Jarosz.
Chodzi o to, że za czasów Cupiała było sporo nagonki na Antkowiaka ze strony kibiców. Kapka stawiał się za nim i go bronił. Byli pewnie dobrymi znajomymi (może nawet przyjaciółmi). Tak samo z Panem Jasiem i innymi. Gdy klub przejął Meresiński Kapka poszedł na urlop (ponoć miał w cholere zaległego). Po przejęciu przez TS został sciągnięty z urlopu i jako pierwsze zadanie (chyba nawet jedynie w okresie rządów TS) jakie dostał to przekazanie pięciu pracownikom że są niepotrzebni. Ponoć stawiał się i ich bronił ale sprawa była postawiona jasno. Muszą odejść. Chodzi mi zatem o to ze nikt z nowego zarządu nie miał odwagi stanąć face to face i to powiedzieć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Kto by nie przyszedł na dyrektora sportowego, to:
a). nie będzie mieć pieniędzy na sensowne transfery gotówkowe b). nie będzie mieć praktycznie żadnej siły przebicia jeśli chodzi o wolnych zawodników, jest w tym momencie wiele klubów w Ekstraklasie bardziej atrakcyjnych pod względem finansowym i sportowym Tak więc na dobrą sprawę na dyrektora sportowego mogą zatrudnić np. Kamila Kosowskiego, żeby sobie podyrektorował w wolnym czasie ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Poki co nasza Pani Prezes za bardzo nie widzi potrzeby zatrudniania dyrektora sportowego, więc dyskusja wydaje się mocno jałowa.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Widzę, że u Ciebie z merytoryką też kiepsko.
Bunoza - 2 lipca 2010 testy w Wiśle Valckx pojawia się w Wiśle 23 sierpnia 2010 wraz z Maaskantem. Jak już tak przypominasz to lato 2010r. było dosyć gorące transferowo - odeszli Marcelo, Głowacki i Junior Diaz, a wypożyczenie skończyło się Alvarezowi. Czyli cała linia obrony poszła w p... a Kasperczak w eliminacjach LE miał do dyspozycji 12-13 zawodników. Kapka wówczas sprowadził Jovanicia, Bunozę, wypożyczył Cikosa - kto działał w sprawie Chaveza - nie wiem, ale może też Zdzichu. Łączenie Bunozy z Valckxem trochę z dupy..... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Potem było już oficjalnie że Valcx dyrektorem, Jarosz zastępcom a Kapka szefem skautingu. Chyba że znowu mnie pamięć zawodzi ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|