The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2016, 17:15
Ja nie mogę. Cóż za hipokryzja na forum. Zakładamy nowy temat o sponsorze, wszyscy klepią - dobre! Ale nikt nie dołoży z własnej sakwy i nie kupi czegoś ekstra i się tym nie pochwali. To jest właśnie hipokryzja.

Sponsor będzie, jak mu Wisła Kraków S.A. pokaże atuty, np. zwiększone obroty w ostatnich miesiącach. To w znacznym stopniu wpłynie na jego decyzję o sponsoringu. Dlatego trzeba robić wszystko, by Wisła generowała zwiększony przychód, do czego tak zachęcam, by każdy kupił nawet głupi plastikowy kubek. Ale nie - wolą dalej klepać. Za bardzo nie wiedzą, jak się zgarnia sponsora, ale klepią dalej.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 21.09.2016, 18:01
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Uwielbiam argumenty na tym forum
Wydedukuj. Czemu bandery reklamowe są obrócone tyłem do trybun(frekwencji?)
memory 5 - Telewizja - i wszystko jasne.
Frekwencja to tylko jeden z kilku składników i to wcale nie decydujący. Kiedyś mieliśmy chu*jowy stadion 8-10 tys ludzi max a płacili po 5 milionów za miejsce na koszulce. Teraz nie chcą nie dlatego, że mamy wiekszą średnią frekwencję, większy nowocześniejszy stadion, tylko dlatego, że medialność klubu podupadła ze względu m.in na to, że nie gramy w pucharach i mniej ludzi ogląda nasze mecze w TV.
Ostatnio edytowane przez regan : 21.09.2016 o godz. 18:11.
Tylko Wisła!
crapmaster
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.09.2016, 22:33
raz

Cytat:
Dzień dobry

uprzejmie dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą i zaproszenie do współpracy.
Niestety z prawdziwą przykrością musimy poinformować, że nasza firma nie angażuje się w inicjatywy o charakterze sportowym oraz nie włącza się w działania w tym obszarze.

W razie dodatkowych pytań proszę o kontakt.
dwa

Cytat:
Szanowny Panie,

Dziękujemy za kontakt. Niestety nie angażujemy się w sponsoring sportowy.

Z wyrazami szacunku,
czy ktoś dostał jaką odpowiedź cokolwiek ?
DEVILS FANS HOOLIGANS
zieniu.nazawsze
Member

Od: 06.2009

Stary 22.09.2016, 09:11
z tymi firmami według mnie trzeba się kontaktować w pierwszej kolejności:
http://www.lista500.polityka.pl/rankings/show/region:6

oraz

Największe firmy Małopolski:
1. Grupa PGD to grupa dealerska
2. Zakłady Azotowe w Tarnowie-Mościcach SA
3. Grupa Polska Stal S.A. Przedsiębiorstwo z siedzibą w Krakowie
4. Fakro, Nowy Sącz
5. Wawel SA
6. Spółka Alumetal S.A. z siedzibą w Kętach jest jednym z największych w Europie producentów wtórnych aluminiowych stopów odlewniczych.
7. ArcelorMittal Poland SA
8. Grupa Kęty S.A.
9. Tesco Polska SA
10. Poszukiwania Nafty i Gazu Kraków Sp. z o.o
11. Kopalnia Soli „Wieliczka” S.A.
12. Grupa Maspex S.A.
13. Synthos S.A
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 22.09.2016, 09:18
Moder żyjesz? Zamknijże w PiS-du ten temat.
Anty PO-PiS!!!
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.09.2016, 09:31
regan napisał(a):Wyświetl post
Wydedukuj. Czemu bandery reklamowe są obrócone tyłem do trybun(frekwencji?)
memory 5 - Telewizja - i wszystko jasne.
Rozumiem, że banerów reklamowych po drugiej stronie boiska nie widać?
Ale masz rację.... banery są głównie dla telewizji.
Problem z nimi jest taki, że na banerach obecni są, w przypadku topowych zespołów tylko ci, którzy tak naprawdę nie muszą się reklamować, ale nie mogą sobie pozwolić na reklamową nieobecność tam, gdzie zachodzi przypuszczenie, że w opuszczone przez nich miejsce wejdzie natychmiast ktoś inny.
Tymczasem nie wejdzie nikt inny tam gdzie nie ma atmosfery sukcesu, z którym można się utożsamić.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Danielek1906
Member

Od: 07.2016

Stary 22.09.2016, 11:24
Ten temat nie jest zły, tylko trzeba wprowadzić pewne modyfikacje. Nie ma sensu pisać hurtem do byle jakiś firm, bo 70% z nich nie przeczyta maila, 20% nie angażuje się w sport, a pozostali oleją temat. Należy szukać firm, które chcą się wybić. Na przykład u sąsiadki jest Comarch z branży informatycznej/IT, więc trzeba poszukać firm z podobnym charakterem, które chcą się wybić. Takimi na przykład są Oracle Polska lub Dell. Do microsoft'u czy innych nawet nie ma co pisać. Trzeba szukać po internecie i patrzeć czy ktoś angażuje się w działalność sportową., a nuż ktoś się skusi. Pozdrawiam
herkules
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 22.09.2016, 12:23
Podobno odezwało się Tesco Polska
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 22.09.2016, 13:10
Nie oszukujmy się, w latach panowania Cupiała, wiele firm nie było w stanie spełnić wymagań finansowych odnośnie sponsoringu, sam klub w okresie najlepszej działalności klubu a więc jeszcze lata 2010-2011 nie szukał na gwałt takowych partnerów.
Teraz sytuacja jest inna, trzeba ją przedstawić biznesowi, który nie ma obowiązku śledzenia obecnej Wisły.

Cytat:
Podobno odezwało się Tesco Polska
Skąd informacja?
Danielek1906
Member

Od: 07.2016

Stary 22.09.2016, 13:31
Ja wysłałem dziś maila do sieci marketów Piotr i Paweł.

"Dziękujemy za wiadomość.

W przypadku zainteresowania ofertą skontaktujemy się z Państwem.

Pozdrawiamy,
Piotr i Paweł"

Zobaczymy co będzie dalej
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.09.2016, 13:47
Danielek1906 napisał(a):Wyświetl post

Pozdrawiamy,
Piotr i Paweł"

tak z ciekawosci - na jaki adres?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.09.2016, 13:50
Wysyłał ktoś do NTT SYSTEM? Polska firma produkująca komputery. W branży IT stoją wyżej od Comarchu a mało kto o nich wie.
http://www.ntt.pl/
lukaszsz86
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.09.2016, 14:58
Trzeba szukać po internecie i patrzeć czy ktoś angażuje się w działalność sportową., a nuż ktoś się skusi. Pozdrawiam
To może Red Bull oni bardo chętnie angażują się w działalność sportową
picasso
Senior Member

Stary 22.09.2016, 15:00

Pozdrawiamy,
Piotr i Paweł"

a nie było tam dopisku "wiadomość wygenerowana automatycznie,prosimy na nią nie odpowiadać"?
dziękuję za uwagę
herkules
Senior Member

Stary 22.09.2016, 15:12
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Wysyłał ktoś do NTT SYSTEM? Polska firma produkująca komputery. W branży IT stoją wyżej od Comarchu a mało kto o nich wie.
http://www.ntt.pl/
Nikt
Wyślij koniecznie
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.09.2016, 15:34
Dla mnie bardzo chałupniczo to wygląda, jeżeli w imieniu Klubu piszą do sponsorów Kibice. Może warto byłoby uzyskać zgodę Klubu? Może Klub już wysłał zapytanie i to jest dublowanie roboty? Chodzi też o wizerunek Klubu. Tego typu akcje wyglądają na desperackie i obniżają z założenia pozycję negocjacyjną.

Oczywiście chwała Kibicom, że są aktywni i podejmują różnego typu działania, ale to akurat zostawiłbym Zarządowi, a na pewno bez ich wiedzy i zgody nie rozpoczynałbym działań w imieniu Klubu. Może warto część aktywności przenieść na kontakty z Zarządem Klubu? Podesłać listę kontaktów, zaanonsować, ułatwić kontakt, skomponować treść oferty, itp.

Ja uważam, że warto byłoby zająć się projektami społecznymi. Nadal uważam, że cegiełka na Wisłę to akcja, ktora przyniosłaby korzyści. Cegiełki np. od 20 do 1000 zł o różnych nominałach spotkałaby się z zainteresowaniem. Po drugie jest trochę znanych osób kibicujących Wiśle (Daniec, Nowicki, Sikorowski, Wachowicz, Sołtysik, itd.). Może trzebaby ich wykorzystać do akcji wspierającej. Np. przyprowadź znajomego na stadion i wklej zdjęcie. Kupuj w sklepiku Wisły i wklej paragon (bonaventura), kup pan cegłę itd. Zawsze poszłoby to w świat.
Do what you mean and mean what you do.
herkules
Senior Member

Stary 22.09.2016, 16:33
Jest też reakcja ze strony Fakto producenta okien
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 22.09.2016, 16:41
Zależy jak to jest reakcja, jeśli polubienie twitta, to dla mnie żadna reakcja.
Jeśli coś takiego jak napisało oficjalne konto Betclic na tt to owszem.
Oni napisali że przez przepisy są zablokowani do początku przyszłego roku (styczeń/luty) jednak deklarują chęć współpracy, twierdząc że Wisła Kraków będzie pierwszym klubem z którym nawiążą kontakt.

W podobnym tonie wypowiedział się również inny bukmacher-firma Otobet
herkules
Senior Member

Stary 22.09.2016, 17:00
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie bardzo chałupniczo to wygląda, jeżeli w imieniu Klubu piszą do sponsorów Kibice. Może warto byłoby uzyskać zgodę Klubu? Może Klub już wysłał zapytanie i to jest dublowanie roboty? Chodzi też o wizerunek Klubu. Tego typu akcje wyglądają na desperackie i obniżają z założenia pozycję negocjacyjną.

Oczywiście chwała Kibicom, że są aktywni i podejmują różnego typu działania, ale to akurat zostawiłbym Zarządowi, a na pewno bez ich wiedzy i zgody nie rozpoczynałbym działań w imieniu Klubu. Może warto część aktywności przenieść na kontakty z Zarządem Klubu? Podesłać listę kontaktów, zaanonsować, ułatwić kontakt, skomponować treść oferty, itp.

Ja uważam, że warto byłoby zająć się projektami społecznymi. Nadal uważam, że cegiełka na Wisłę to akcja, ktora przyniosłaby korzyści. Cegiełki np. od 20 do 1000 zł o różnych nominałach spotkałaby się z zainteresowaniem. Po drugie jest trochę znanych osób kibicujących Wiśle (Daniec, Nowicki, Sikorowski, Wachowicz, Sołtysik, itd.). Może trzebaby ich wykorzystać do akcji wspierającej. Np. przyprowadź znajomego na stadion i wklej zdjęcie. Kupuj w sklepiku Wisły i wklej paragon (bonaventura), kup pan cegłę itd. Zawsze poszłoby to w świat.
Jest poparcie dla akcji ze strony klubu oraz TS Wisła
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.09.2016, 17:17
herkules napisał(a):Wyświetl post
Jest poparcie dla akcji ze strony klubu oraz TS Wisła
No i o to chodzi!
Gdzie potwierdzenie tej wiadomosci bo nic nie widze na oficjalnej.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

herkules
Senior Member

Stary 22.09.2016, 17:25
szprotson napisał(a):Wyświetl post
No i o to chodzi!
Gdzie potwierdzenie tej wiadomosci bo nic nie widze na oficjalnej.
Nie bylo na oficjalnej ale bylo na tt.
piotek
Senior Member

Stary 22.09.2016, 19:07
Juszczyk napisał coś w rodzaju: "aktywność kibiców nigdy wstydu nie przynosi", czy coś w tym sensie.
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 22.09.2016, 21:49
Najzwyczajniej w świecie zapytałbym się Juszczyka, czy kontynuować takie działania. Tylko tyle i aż tyle.

Oczywiście, że temu pierwszemu kibicowi dali bilet VIP i podziękowania - bo do cholery, co mieli zrobić, jak ktoś napisał do klubu z cytowanymi tweetami: "zobaczcie co robi, może mu podziękujecie?". Chodzi o PR, bilet VIP to dla klubu jest nic, a jakoś wybrnęli i zostało to dobrze odebrane. A przecież nie mógł mu Juszczyk odpisać "sorry stary, weź przestań bo marketing mówi, że wiocha".

I podniecanie się, że firmy odpisują na twitterze, to wyższy poziom abstrakcji. Co wy myślicie, że na tym twitterze Acera siedzi prezes Acer Polska, czy chociaż dyrektor marketingu?
Uważam, że ogromnym sukcesem by było, jakby taki zarządzający danym kontem w ogóle przesłał wasz link wyżej, do marketingu. To są REALIA.

Więc jak już pisać, to na firmowe maile, i to maile dot. współpracy/marketingu. To może zadziałać, o ile trafi się w dobry moment i na odpowiednią osobę - ale nie mówimy o sponsorze koszulkowym, ale np. bannerze/LED. Choć i tak szansa jest niska.
I dodatkowo treść takiego maila skonsultowałbym z Juszczykiem. Nie obrażając nikogo, mam spore podejrzenia, że w niektórych z nich roi się od błędów, co nie daje dobrego odbioru już na wstępie.

Podsumowując akcję - jest jak zagrania Boguskiego - pomysły są dobre, ale wykonanie mogłoby być lepsze.

Dobrze ktoś powiedział - lepiej się skupić na podniesieniu frekwencji i większą skuteczność miałoby, gdybyście energię poświęconą na wysyłanie tweetów i szukanie firm poświęcili na namawianie jak największej ilości znajomych, rodziny i obcych ludzi na przyjście na Reymonta. Tutaj byłby dużo większy procent konwersji waszej energii na pieniądz.

PS. Ja akurat wierzę, że w klubie ciężko pracują nad kwestią sponsora i ufam im w tym zakresie.
herkules
Senior Member

Stary 22.09.2016, 23:40
TWITTER : Dzięki, ale piłka nożna nie zalicza się do dyscyplin wspieranych przez #MonsterEnergy.
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.09.2016, 11:27
To, że ten temat wciąż żyje, jest dla mnie dowodem na to, jak bardzo w klubie wciąż nie jest normalnie.

Osobna sprawa to, że ktoś na taki pomysł wpada i zakłada temat To mnie nie dziwi, bierze się to zapewne z krystalicznie czystych intencji, nie wątpię.
A że szansa na jakiekolwiek efekty mizerna, a uczynione szkody spore..? Ludzie, no weźcie wy się zastanówcie jaki między wierszami wysyłacie komunikat tym firmom? Jest on dokładnie taki: Wisła to klub w którym panuje kompletna partyzantka, dział marketingu muszą wyręczać kibice.

Dziwi mnie z kolei bardzo pozytywna odpowiedź z klubu, o ile to prawda. Bo komunikat w normalnej sytuacji powinien być inny: dzięki za zaangażowanie, ale my mamy sprawę pod kontrolą i się nią sami zajmujemy, do wszystkich tych firm wysłaliśmy kompleksowe i spersonalizowane oferty z cennikami, polami możliwej współpracy, etc.

Naprawdę to było już sto razy mówione: kupujcie bilety, nakręcajcie znajomych, kupujcie też gadżety i pamiątki, to najlepsze co w tej chwili można zrobić.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.09.2016, 11:30
masada napisał(a):Wyświetl post
Jest on dokładnie taki: Wisła to klub w którym panuje kompletna partyzantka, dział marketingu muszą wyręczać kibice.
Komunikat jest trochę inny - są zapaleńcy interesujący się Wisłą. Rezultat może nie być natychmiastowy, ale jedna czy druga firma może rozważyć czy by nie zostać sponsorem. Niekoniecznie wielka, niekoniecznie od razu wchodzić na koszulki. Ale sama informacja że sytuacja się zmieniła niekoniecznie musiała do wszystkich dotrzeć.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.09.2016, 11:44
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Komunikat jest trochę inny - są zapaleńcy interesujący się Wisłą.
Ach to oczywiście też, ale o tym chyba każdy wie. Tylko, że są też pewnie podobni zapaleńcy z Izolatora Boguchwała i być może też ofertę do Emirates już wysłali.

Mam nadzieję, że to Ty masz rację, ale wg mnie odbiór wśród lokalnych firm może być właśnie taki jak napisałem, zwłaszcza jeśli kontakt miał miejsce wyłącznie ze strony kibiców, a oferty z klubu nie było żadnej.
Ostatnio edytowane przez masada : 23.09.2016 o godz. 12:00.
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 23.09.2016, 14:23
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Zależy jak to jest reakcja, jeśli polubienie twitta, to dla mnie żadna reakcja.
Jeśli coś takiego jak napisało oficjalne konto Betclic na tt to owszem.
Oni napisali że przez przepisy są zablokowani do początku przyszłego roku (styczeń/luty) jednak deklarują chęć współpracy, twierdząc że Wisła Kraków będzie pierwszym klubem z którym nawiążą kontakt.

W podobnym tonie wypowiedział się również inny bukmacher-firma Otobet
To na czym powinni się skupić kibice, to robienie dobrych liczb na stadionie, na filmikach, na facebooku bo to jest atrakcyjne dla sponsorów w szczególności tych od bukmacherki. Niestety klub nadal kroczy fatalną drogą jeśli chodzi o pewne kwestie związane z promocją. W dzisiejszych czasach liczy się szybkość oraz częstotliwość publikowanych informacji, mam tu na myśli też zdjęcia filmiki gdyż to generuje większe liczby. Dużo rzeczy jest nawet stremowane na żywo. Bardzo duże znaczenie nabrał marketing mobilny. Klub decydując się na działania outscoringowe w pewnych kwestiach musi się dostosowywać do dyspozycyjności pewnych firm. Dlatego jest dużo do zrobienia aby uczynić Wisłę jeszcze bardziej atrakcyjną dla potencjalnego sponsora.

Piłkarze powinni poprawić miejsce w tabeli, a co wydarzy się w najbliższych miesiącach jeśli chodzi o prawo hazardowe jest sprawą otwartą. Proponuję przystopować z tą akcja szukania sponsora . Dla tych chcących się wykazać udostępniajcie/montujcie filmiki, grafiki róbcie dobre liczby aby pokazać przyszłemu sponsorowi, że Wisła to atrakcyjna marka, a wtedy Wisła nie będzie musiała szukać sponsora tylko sobie go wybierze
Ostatnio edytowane przez wester : 23.09.2016 o godz. 14:40.
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 23.09.2016, 19:13
Sam pomysł akcji jest ok. To co robią chłopaki nie szkodzi klubowi. Takie zachowanie jest naturalne i dla odbiorcy zrozumiałe. Moja propozycja jest taka. Chcesz namówić sponsora, musisz mieć siłę przebicia. W tej chwili jest to głos jednej osoby, brak statystyk. Co innego gdy do firmy jest wysłane pismo z podpisami kilku setek kibiców, którzy podpisują się pod propozycją. Tak opcja już ma jakiś cień szansy na zrealizowanie.
bonawentura
Senior Member

Stary 25.09.2016, 11:34
https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...anies_of_China - tutaj mamy listę chińskich firm, do których pewnie warto byłoby napisać. Jeśli ktoś ma czas i ochotę - proszę bardzo, niech się tym zajmie Jak wiadomo Chińczycy chcą budować poważny futbol, więc może także będą chcieli przejmować kluby europejskie, by mieć możliwość angażowania do gry Chińczyków w najlepszych światowych ligach. Wszak lidze polskiej daleko jeszcze do idealizmu, to pewnie najłatwiej byłoby zaistnieć tutaj na rynku środkowoeuropejskim, a stworzenie sensownego klubu nie zabrałoby aż tak dużo czasu, jak mogłoby zajmować na rynku zachodnioeuropejskim.

Ja jednak jeszcze raz przypominam, żebyśmy nie tylko szukali firm, ale także wspierali klub dodatkowymi datkami w postaci zakupów chociażby pamiątek. To także ważne, by budować kapitał także z nas - kibiców. To my tworzymy klub i wyłącznie my możemy go wydostać z dołka. Wiem, że łatwo się mówi - dawaj na klub, ale jak się szybko nie postaramy, to możemy zaczynać w niedługim czasie od IV ligi, a budowanie drużyny od tego stopnia wcale może nie być takie łatwe.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów