The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.09.2016, 22:38
Zadziwiła mnie wypowiedź Probierza, jakoby zagrali najlepszy mecz w sezonie... Jeśli to był dobry mecz Jagi to nie chcę wiedzieć jakie były te słabe, bo naprawdę poza kilkoma sytuacjami z początku, babolem Miśka i cudownym strzałem Vassiljeva grali... słabo. My zresztą byliśmy jeszcze słabsi, choć przy odrobinie szczęścia mogliśmy wywieźć cenny, kto wie czy nie dający impulsu remis.
Nie wiem, co może jeszcze zrobić Wdowczyk, ale ja przy tej formie Boguskiego, Brożka czy o zgrozo nawet Mączyńskiego no po prostu nie umiałbym wstawić ich na boisko. Męczą się nieprawdopodobnie, a nawet jak zdarzają się im jakieś okazje to je partolą w niemiłosierny sposób, jak dzisiaj Krzysiek czy Boguś. Czary goryczy dopełnia Sadlok, który zachował się skrajnie nieodpowiedzialnie w sytuacji z karnym a i wcześniej robił błędy.
Zacząłbym już chyba po prostu stawiać na juniorów, bo jeszcze na którymś możemy zarobić gdy przypadkiem kilka razy prosto kopnie piłkę.

Boli to wszystko strasznie, bo dziś grały 1 z 16 drużyną tej ligi, a różnicy wielkiej nie było. Co z tego jednak, skoro znowu dostajemy w pałę. :(
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.09.2016, 22:40
Nie można grać już Boguskim, Brożkiem, Popoviciem, Mójtą!!
Smuda to miał nosa mówiąc kiedyś, że Popović jest słaby. Podczas gdy był on testowany przez Wisłę w 2014 roku.
Nie minał rok, a ten kaleka został zatrudniony za frytki i jeszcze dostał numer 10!!!!!!! Od następnego meczu Zając, Cywka, Drzazga, Żemło, Brlek już wole ich niż tych Boguskich, Brożków a w szczególności Popovicia!!!!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.09.2016, 22:52
Sadloka to nalezy wyjebać i to jeszce dzis z tej druzyny.Albo gra na zasadzie zostałem to bede jebał akcje i gre,albo wyladowywuje w ten sposob swoja frustracje ..karny taki zeby odgwizdac i to juz nie pierwszy raz on tak gra.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 12.09.2016, 08:08
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Nie zgodzę sie ze Wdowczyk wybrał optymalny sklad. No ni ... . Mojta jest tragiczny. On nie potrafi bronic. W kazdym meczu którym gra na obronie tracimy przez niego bramkę. Popovic i boguski, Brożek tez nie powinni grac.

Dzieki bódyń za przytoczenie regulaminu. Znaczy ze wcale nie musimy zaczac od IV a mozna by skończyć kompromitować ten klub.
Zgadzam się, że nie powinni grać. Tylko wiesz jaki jest problem ? Nie ma nikogo innego. To samo zmiany. Kogo ma wpuścić ?
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 12.09.2016, 08:39
Owszem moglismy przegrać zdecydowanie wyżej, mogliśmy wywieźć remis.
Generalnie wszyscy poza Małeckim grali bardzo słabo i jak widać, jeden Małecki nie udźwignie całej reszty i nie da nam punktów.

Rozumiem wieszanie psów na Sadloku, ale co powiecie o Ryśku, który od powrotu z Euro i nie wytransferowania go do Włoch gra obrażony? Przecież to co zrobił przy drugiej bramce (machnięcie się przy wybiciu piłki !!!!!!!!!!!!!!!) to ku..rwa nie kryminał, podejrzewam że Żemło takiego babola by nie .......nął. Sadlok zaliczył kolejne zółtko i pauzuje w meczu z Gliwicami - i co znowu Guzmics na środku - przecież to pewny gol dla przeciwnika!!!

I jeszcze jedno nie wiem jakim cudem Góralski nie dostał conajmniej jednej żółtej kartki, nie wiem dlaczego Wasiljew za faul bez piłki w środku pola przy wychodzącej kontrze nie dostał żółtka ? Dlaczego przy faulu Góralskiego w środku boiska przy kontrze sędzia sygnalizuje powrót do sytuacji po czym chwilę później o tym zapomina No i dlaczego skoro leży na boisku koleś, sędzia nie przerywa gry, nie przerywają jej jego koledzy próbując wyprowadzić kontrę, po czym nasi przejmują piłkę i zamiast grać (skoro jaga grała z leżącym sowim zawodnikiem) nagle stają jak debile czekając co zrobi sędzia. Przecież to kryminał.

Przy karnym |Sadlokowi brakło centymetrów do dziubnięcia piłki, a burak z Jagi tylko czekał na wślizg Sadloka ...

No i sędzia dolicza 4 minuty (było 6 zmian za które standardowo dolicza się 3 minuty plus kontuzja Kelemena) a kiedy w czasie doliczonym dyktuje karnego to nie dolicza już niczego .....
Ten liniowy który sędziuje ryjem do kamery powinien dostać okulary - 2 razy niesłuszny spalony dla Wisły w I połowie, jeden dla jagi w drugiej połowie. To widać, że jest ślepy
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 12.09.2016 o godz. 08:46.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 12.09.2016, 09:44
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Przy karnym |Sadlokowi brakło centymetrów do dziubnięcia piłki, a burak z Jagi tylko czekał na wślizg Sadloka ...
To się nazywa cwaniactwo i tyle. Jak Sadlok interweniuje, jak trampkarz, to takie są efekty.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 12.09.2016, 10:05
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Kilkudziesięciu centymetrów... Sadlok nie miał szans na "dziubnięcie piłki". Absolutnie żadnych.

Albo nie umie robić wślizgów, albo robi to specjalnie, bo to nie pierwszy taki przypadek.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.09.2016, 10:10
Jest również opcja, że jest piłkarskim debilem. I niestety miałbym kartotekę na poparcie swej tezy po odpowiednim researchu.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Stary 12.09.2016, 10:50
Przy wyniku 1-0 Krzysiek Mączyński został wyprowadzony na super sytuacje strzelecką, zajebał praktycznie w bramkarza, zastanawia mnie co tym strzałem chcial ugrać ? Kopnąć sobie na bramkę ? Żeby strzelić gola trzeba podjąć ryzyko starać się mierzy przy słupku, a nie strzelać tylko po to aby trafić w bramkę. Jak lubie tego zawodnika i ciągle w niego wierzę to w meczu z Jagiellonią został zmasakrowany fizycznie.

Należą się słowa uznania dla Patryka Małeckiego, który prezentuje równą i solidną formę od początku sezonu.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.09.2016, 11:03
Po prostu przejął schedę po Jankowski, a że temu się udało bramkę w tej kolejce strzelić...
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.09.2016, 11:21
czy to pierwszy raz gdzie Sadlok robi wślizg w jedenastce po której jest karny? NIE.
Kilka razy mu się udało, kilka nie. Niemniej jednak, wślizg to jest ostateczność u obrońcy...Dobrego obrońcy.
A takich już nie mamy. Sadlok gra jakby miał totalnie "WYJEBANE" na to co będzie, ale z odpowiednia koncentracją by nie doznac kontuzji - wszak wtedy to nikt go w rundzie zimowej nie wezmie.

P.s. Gdzie jest kolega który jest mi dłużny kratę piwa- chodzi o zakład z Maczynskim ? AntyMod czyzby to ty?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
17wojownik
Member

Od: 10.2015

Stary 12.09.2016, 11:32
Pomyślcie, jak w tym ogólnym marazmie i wkur*ieniu będzie smakować zwycięstwo... Ono kiedyś nadejdzie, zostało 29 kolejek, przecież to szmat czasu! Nie szczajcie tak na to wszystko, bo uwaga, okienko transferowe jest już zamknięte, rezerw już nie mamy, a ci wcześniejsi piłkarze z rezerw/dawnych juniorów jakoś nie idą robić ekstraklasy w innych klubach, tylko zazwyczaj to I-III liga. Jović na ofensywnym pomocniku? Granie Żemłą/Kujawą czy inne brawurowe roszady? Nie rozśmieszajcie mnie. Można wywalić Wdowczyka i co potem? Na pewno nasza obecna struktura organizacyjna szybciutko znajdzie w 2 dni 5 kandydatów, wypłaci kontrakt Wdowczykowi i weźmie jakiegoś młodego zdolnego Polaka. Albo nie, obcokrajowca lepiej! Albo lepiej kogoś kto zna klub! Rzygam tym, życie to nie film, gdzie główny bohater krzyczy głośno do kamery: "you're fired!" Nie szczajcie tak na lewo i prawo, bo będziecie się czuć jak ostatni frajerzy gdy wasz Klub w końcu odpali, rozegra fajną akcję, strzeli gola, zrobi punkt albo punkty.
Pokora i walka, trzeba szarpać te punkty i tyle, nie jesteśmy już chwilowo zachwianym mocarzem, który już za chwilkę wróci na swoje miejsce i zawalczy o puchary z Lechem i Legią. Pobudka, kibice sukcesu! I na stadion, a nie płaczkliwe honorowe - "ja już nie kibicuję". Teraz Piast, potem Legia, walczymy dalej.
Nawet gdy upadniesz, ja będę z Tobą.
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.09.2016, 11:39
Czytam posty niektórych osób i denerwują mnie bardziej, niż wczorajszy mecz. Co trzeba mieć w głowie, żeby ich bronić i przytaczać argumenty o braku wypłaty i smutnym powrocie z Białegostoku? Kiedy sobie uświadomicie, że oni prędzej czy później dostaną zaległe pieniądze? Nie zarabiają 1200zł, żeby nie mieć na chleb i odmawiać dziecku podstawowych potrzeb. To stado baranów dowodzonych przez osła nie umiera z głodu. Może rzeczywiście są zdenerwowani, ale większość budzi się kolejnego dnia i idzie na trening, po czym wraca i ma w dupie, czy Wisła spadnie czy nie. Skończą kontrakt, to pójdą gdzie indziej, tymczasem my i klub będziemy już grubo poniżej dna. To już dawno jest przegięcie, w każdym innym klubie Darka W. już dawno by zwolniono. Widocznie u nas znów mamy przypadek, że w kontrakcie jest klauzula, która nas pogrąża albo nikt inny nie chce przyjść i odpowiadać za wyniki mając taką kadrę do dyspozycji. Szkoda słów. Owszem, możemy się oszukiwać, że w końcu coś odpali. Co z tego, skoro będzie to pojedyncza słabość przeciwnika a później znów Mójta, Boguski i Uryga uświadomią nam, z czym mamy do czynienia.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 12.09.2016, 12:35
Serce boli na widok gry wisły.
Chyba się wypaliło na lini wdowczyk piłkarze
pan darek nie ma pomysłu na grę czas na zmianę bo dalej tak grać nie możemy.
Obserwuje zmiany i ustawienia i widzę, że wdowczyk się szarpie
Odpowiedz cytując
momo
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.09.2016, 12:38
Rustin napisał(a):Wyświetl post
Może rzeczywiście są zdenerwowani, ale większość budzi się kolejnego dnia i idzie na trening, po czym wraca i ma w dupie, czy Wisła spadnie czy nie. Skończą kontrakt, to pójdą gdzie indziej, tymczasem my i klub będziemy już grubo poniżej dna.
To powiedz mi gdzie pójdą z taką grą? Legia, Lech, Real, Barcelona? Sorry, ale Piast Gliwice to max gdzie mogą chcieć naszych zawodników w obecnej formie. I na 90% z niższą kasą niż mają teraz. Więc nie, nie sądzę że mają wszystko w dupie. Raczej jak każdy pracownik w momencie gdy w pracy jest tragicznie zastanawiali się co przyniesie kolejny dzień.

Ogólnie rzecz biorąc, nie siejmy defetyzmu. To początek, a nie koniec sezonu. Rundę jesienną trzeba skazać na porażkę. I pogodzić się z tym. Cieszyć z każdego punktu. Mamy ogromne szczęście z podziałem punktów. Siać panikę będzie można jak po 15 kolejkach będziemy dalej na dnie z ogromną stratą. Na razie można być lekko zaniepokojonym. Dwa tygodnie temu istniała realna szansa iż wylądujemy w 4 lidze. Teraz mamy 6 punktów starty do 10 miejsca. 6 punktów, po podziale 3. Jeden mecz.
Jest się czym martwić, nie mówię że nie. Ale właśnie wypłynęliśmy z morza gówna i zaczerpnęliśmy pierwszy oddech. Teraz powoli trzeba zacząć płynąć do brzegu. I sportowo, i organizacyjnie.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 12.09.2016, 12:41
momo napisał(a):Wyświetl post
To powiedz mi gdzie pójdą z taką grą? Legia, Lech, Real, Barcelona? Sorry, ale Piast Gliwice to max gdzie mogą chcieć naszych zawodników w obecnej formie. I na 90% z niższą kasą niż mają teraz. Więc nie, nie sądzę że mają wszystko w dupie. Raczej jak każdy pracownik w momencie gdy w pracy jest tragicznie zastanawiali się co przyniesie kolejny dzień.
To ciekawe co Mójta robi jeszcze w ekstraklasie. A jak chcesz, to zrobię Ci listę nieudaczników, którzy już nie sprawdzili się w kilku klubach, a mimo to nadal C+ pokazuje mecze z ich udziałem.
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 12.09.2016, 12:44
KADRA NA TĄ CHWILE POWINĄ WYGLĄDAĆ TAK

--------MIŚKIEWICZ-----------
--Jovic--Guzmics-Głowacki-Sadlok--
-Bartosz--Mączyński-Cywka-Brelek-Małecki
---------------Brożek-------------

1.Musimy zagęścić środek.
2.Bartosza widzę na skrzydle ma odwagę by próbować szarpać plus wrzutki ok
Odpowiedz cytując
momo
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.09.2016, 12:47
zim zum napisał(a):Wyświetl post
To ciekawe co Mójta robi jeszcze w ekstraklasie. A jak chcesz, to zrobię Ci listę nieudaczników, którzy już nie sprawdzili się w kilku klubach, a mimo to nadal C+ pokazuje mecze z ich udziałem.
Wspomniany przeze mnie Piast Gliwice z tego co wiem gra w ekstraklasie. Sądzisz że z taką grą dostaną gdzieś lepszy kontrakt bo właśnie o tym pisałem, nie o poziomie rozgrywek.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 12.09.2016, 13:27
Czyli tak naprawdę co to za kara ? Oleję grę w Wiślę, spadnę, a potem pogram sobie w innym klubie w ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 12.09.2016, 13:38
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Czyli tak naprawdę co to za kara ? Oleję grę w Wiślę, spadnę, a potem pogram sobie w innym klubie w ekstraklasie.
Dokładnie tak to się kręci w polskiej ekstraklasie od wielu, wielu lat. Tyle tylko, że my wcześniej nie mieliśmy tych problemów, co 90% klubów.

Nie jest nawet sztuką wywalić połowy składu, bo aktualni są słabi lub olewają mecze. Rzecz w tym, że na ich miejsce przyjdą inni, równie słabi i z podobnym nastawieniem mentalnym. To się kręci dokładnie tak samo, jak karuzela trenerska. Ciągle ci sami, tylko miejscami i barwami klubowymi się zmieniają.

A o miejsce w Wiśle nikt już nie będzie zabiegał i przejście pomiędzy Wisłą, Piastem, Łęczną czy innym Podbeskidziem będzie dla nich kompletnie bez znaczenia. Za karę mnie wywalą z Wisły? Panie, no i co z tego - na tym poziomie sportowo-finansowym znajdą się na mnie inni chętni. Bez różnicy.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 12.09.2016, 13:53
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tak to się kręci w polskiej ekstraklasie od wielu, wielu lat. Tyle tylko, że my wcześniej nie mieliśmy tych problemów, co 90% klubów.

Nie jest nawet sztuką wywalić połowy składu, bo aktualni są słabi lub olewają mecze. Rzecz w tym, że na ich miejsce przyjdą inni, równie słabi i z podobnym nastawieniem mentalnym. To się kręci dokładnie tak samo, jak karuzela trenerska. Ciągle ci sami, tylko miejscami i barwami klubowymi się zmieniają.

A o miejsce w Wiśle nikt już nie będzie zabiegał i przejście pomiędzy Wisłą, Piastem, Łęczną czy innym Podbeskidziem będzie dla nich kompletnie bez znaczenia. Za karę mnie wywalą z Wisły? Panie, no i co z tego - na tym poziomie sportowo-finansowym znajdą się na mnie inni chętni. Bez różnicy.
A na koniec ekspert w studio Tomasz Wieszczycki powie, że np. dobry wynik zbieraniny z Kielc, to jest siła ligi
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.09.2016, 14:00
suikoden napisał(a):Wyświetl post
KADRA NA TĄ CHWILE POWINĄ WYGLĄDAĆ TAK

--------MIŚKIEWICZ-----------
--Jovic--Guzmics-Głowacki-Sadlok--
-Bartosz--Mączyński-Cywka-Brelek-Małecki
---------------Brożek-------------

k
Jak ktoś umieszcza w składzie Cywkę ,to lepiej żeby się nie zajmował takimi tematami.....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 12.09.2016, 14:10
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Jak ktoś umieszcza w składzie Cywkę ,to lepiej żeby się nie zajmował takimi tematami.....
podobnie jak Guzmicsa w aktualnej formie ;-)
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 12.09.2016, 14:54
Albo Brożka na szpicy...
Odpowiedz cytując
Wiślak88
Member

Od: 03.2006

Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Przecież to suidoken. Jedyna rzecz jaką mógłby się zająć ten agent, to wylogowanie się z forum ku uciesze reszcie użytkowników
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Dajcie sobie spokój. I tak innych piłkarzy nie mamy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 12.09.2016, 15:10
Też bym wrzucił Cywkę.

Brutalna prawda jest taka, że na chwilę obecną można skrytykować wystawienie praktycznie każdego zawodnika, bo na każdego "coś" by się znalazło. Żaden piłkarz nie gwarantuje sensownego poziomu. Żaden nie zrobi różnicy, czy to tym, że wejdzie za kogoś, czy to tym, że ktoś inny wejdzie za niego.

Więc jedyne co nam zostaje, to eksperymentowanie i modlitwa, że ktoś kiedyś zaskoczy i zagra dobry mecz.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 12.09.2016, 16:59
Ktoś wcześniej napisał, żeby spróbować Jovicia ustawić w środku pomocy. Z Szymkowiakiem się udało. Bardzo ciekawy pomysł. Nie pamiętam czy to w tym temacie czy innym, ale ktoś podał bardzo interesująca opcję
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.09.2016, 17:04
Z ciekawostek: Oglądał ktoś wczoraj Ligę+ Extra? Było pokazane, jak Małecki wsadzał Mójtę na minę, odpuszczając krycie Grzyba ...
Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 12.09.2016, 18:02
Adasss napisał(a):Wyświetl post
Z ciekawostek: Oglądał ktoś wczoraj Ligę+ Extra? Było pokazane, jak Małecki wsadzał Mójtę na minę, odpuszczając krycie Grzyba ...
Chodzi o sytuacje przy pierwszej bramce? Jeśli tak, to ok. Zaczyna się od Małeckiego, który nie pokrył zawodnika. Później Mójta zostaje 2 na 1? Idzie piłka w pole karne, gdzie Jović wgl. nie skacze do główki. Piłka wpada do bramki. Czyli w jednej akcji 3-4 błędy. Ale tak to jest już w piłce nożnej. Jak, coś jedna osoba zawali, to druga musi próbować naprawić jej błędy, a przez to robi błąd przy swoim zadaniu i koło się zamyka. Pierwszej bramki mogliśmy uniknąć, bo to była piłka która krwawiła w czasie lotu i prosiła, żeby ją złapać.

Pozdrawiam Jacek Gmoch hehehe
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów