|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Hmm, a czy Bartosz nie grał przypadkiem na lewej obronie w wygranym meczu z Jagiellonią 1:0 ? Wtedy dobrze mu to wychodziło
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zastanawia mnie czy nie byłoby takiej możliwości, by Bartosz i Jović grali w tym samym składzie. Obaj są całkiem nieźli z prawej strony, a gdyby ich wspólnie tam postawić można byłoby np. przerzucić Boguskiego do ataku lub jako ofensywnego pomocnika. Nie wiem... staram się szukać jakichkolwiek rozwiązań, które przyniosłyby Wiśle więcej dobrego niż złego.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
No ale kogo za niego do składu? Żemło? Głowacki? Czy może Cywka?
![]() Prędzej na skrzydle Bartosz może grać, bo ma ciąg do przodu, a w defie lepszy jest Jović Boguś może na 10 wtedy i zobaczymy co to by było. No ale takiego składu nie dożyjemy to nie zobaczymy ![]() |
|
|
|
Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Ile znacie dobrych przykładów przesuwania kogoś z boku obrony na bok pomocy w 4-4-2 / 4-5-1? To się nie może udać, bo zawsze to przesuwanie w pionie ma wady. Od bocznego obrońcy wymagamy podłączania się do przodu, dublowania pomocnika, obieganki, wrzutki - bo w obronie przy grze aż czwórką + pomagający defensywny pomocnik, zawsze da się jakoś to ogarnąć, poasekurować. Ale od bocznego pomocnika wymagamy już ciągłej, aktywnej gry do przodu, ciągu na bramkę, dryblingu, strzałów i w dalszej kolejności: pomocy obrońcy. Gdy będzie 2 nominalnych bocznych obrońców jako boczny obrońca i pomocnik, to je*nie, bo ten grający wyżej (pomocnik) nie ma ani nawyków atakującego pomocnika, ani predyspozycji motorycznych (wytrzymałość szybkościowa), ani umiejętności (drybling, precyzyjne wykończenie, wytrzymałość szybkościowa). IMO tylko tak: albo Bartosz, albo Jović na prawej obronie. Te same zarzuty mam do Mójty w pomocy, choć co do niego nie jestem w stanie stwierdzić czy jest lepszym obrońcą czy pomocnikiem, chyba ogólnie jest po prostu za krótki. Jeden z nich (Jović/Bartosz) na lewą obronę to też kiepskie rozwiązanie, bo są PRAWOnożni!, choć zapewne lepsze niż ustawienie ich w pionie po prawej.
![]()
Nawet gdy upadniesz, ja będę z Tobą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Fakty są następujące, że to mimo wszystko nie jest skład personalny na 7 porażek z rzędu.
Nie stać nas teraz na rozwiązanie umowy i płacenie dwu trenerom jednocześnie, więc jest pat. Ponosisz za beznadziejne wyniki odpowiedzialność, wiec miej bucu honor i się sam podaj do dymisji.
Ostatnio edytowane przez masada : 11.09.2016 o godz. 18:59.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Dobra, pora spojrzeć prawdzie w oczy. Wdowczyk tego nie wyciągnie. Jeśli po dwutygodniowej przerwie i przygotowaniach pod ten skład dalej piłkarze wychodzą na mecz i nie wiedzą co mają grać, błąkając się bezładnie po boisku, to problem nie leży w mentalności czy przygotowaniu fizycznym, ale w taktyce.
Jeśli... hmmm... kiedy (brzmi lepiej) Wisła się przełamie, będzie to zasługa zawodników, a nie trenera. Najbardziej boli, że ciągle są mamy piłkarzy, którzy pamiętają coś tam z krakowskiej piłki, ale tego nie grają. I tutaj akurat widzę w tym "zasługę" Wdowczyka. I tak, wiem, nie mamy szans na lepszego trenera... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że trener Wdowczyk przejrzy na oczy. Ta drużyna nie wstanie grać w piłkę w obecnej sytuacji, nie jest wstanie prowadzić gry. Trzeba zacząć od solidności w defensywie i goli z kontrataku. Pierwszym błędem trenera Wdowczyka była próba przejścia na system z trójką obrońców, nie winie go za pomysł bo było to ciekawe natomiast sytuacja kadrowa, sytuacja zdrowotna piłkarzy, euro2016 spowodowały że ten pomysł nie miał kompletnie racji bytu. Na początku przygotowań uważałem że aby zacząć grać tym system potrzeba co najmniej 2 środkowych obrońców. Kolejny błąd to wiara w to, że tymi piłkarzami ugra co kol wiek w ataku pozycyjnym.
Ostatnio edytowane przez wester : 11.09.2016 o godz. 20:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Online |
|
|
Ja po sankach Sadloka w końcówce na karnego zacząłem wierzyć, że część piłkarzy gra na zwolnienie Wdowczyka.
Nie widziałem tak idiotycznej interwencji od bardzo dawna - sytuacja nie była super groźna, a Sadlok nie miał żadnych szans na czyste wejście. |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
I tak miałem nadzieje że ten mecz będzie wyglądał.Nam teraz nie potrzeba widowiska ale punktów.Przetrzymać,pomęczyć nawet jak bruk-bet wczoraj ale swoje przywieźć do Krakowa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Sadlok drugi sezon z rzędu gra ta, jakby chciał odejść. Albo chciał się zemścić za niepuszczenie do Legii. Z tego punktu widzenia dla niego im gorzej, tym lepiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
W żadnym klubie z w miarę zdrowa sytuacja Wdowczyk nie byłby juz trenerem. Nawet w biednym klubie. Tym bardziej ze sam chciał odejść. Nie bardzo rozumiem czym go zatrzymali a przede wszystkim po co. Tyle samo co on, zdziałał by i Kmiecik. Moze jutro z rana pojawi sie komunikat o jego dymisji.. Bo zwolnić niestety go nie zamierzają.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ciekawe, czemu gramy aż tak źle. Mijają tygodnie, a nikt nie przyniósł jeszcze żadnej plotki od piłkarzy/z klubu. Trudno mi uwierzyć, że piłkarze grają przeciw Wdowczykowi - na wiosnę grali dla niego, a teraz przeciw? To, co im zrobił w przerwie wakacyjnej? Zwyzywał im matki ma obozie przygotowawczym? Trener mógł natomiast sknocić przygotowania, popsuć taktykę, odpalić nie tych, co trzeba z klubu - wyniki były fatalne już w lecie. Ale wciąż nie były to chyba takie błędy, których nie dałoby się załatać w ciągu dwóch miesięcy. Przecież widzą, co się dzieje; Wdowczyk nie został trenerem wczoraj. Przedziwne.
Niezależnie od przyczyn tego kryzysu, drużyna potrzebuje impulsu. Zawodnicy raczej nie przegrywają tych meczów celowo, ale fakt faktem, że Wdowczyk nie ma pomysłu, jak poprawić wyniki, albo ma pomysły słabe. Uważam, że w przypadku kolejnej porażki należy poświęcić trenera i rozwiązać kontrakty z kilkoma zawodnikami. W to miejsce juniorów. Trudno, najwyżej będą ogrywać się na I ligę. A może zaskoczy i wymęczą utrzymanie. Na pewno nie ma sensu już dłużej czekać. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Paradoksalnie te sanki mało co by dały nam remis. Misiek wybronił i wielka szansa na strzelenie wyrównującego gola
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Wdowczyk powinien szukać jakiegoś kandydata na ofensywnego pomocnika, jeśli nie ma szans na zatrudnienie nikogo. Np. takiego Jovicia bym widział na OfPomie. On jest przebojowy, myślę, że warto zaryzykować. Po prostu trzeba spróbować znaleźć takiego do kreowania gry, bo takiego nie mamy. ![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2014
Offline |
|
|
Pytanie brzmi czy czasem zawodnicy nie grają przeciwko trenerowi, nie widać między nimi chemii
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
^^
ja też temu przyklaskuje. W Szymkiem kiedyś się powiodło. Może będzie analogia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Online |
|
|
Mimo wszystko różnica jest znacząca - w linku, który dałeś przeciwnik szedł centralnie sam na sam, a wczoraj wypuścił się gość na ostry kąt za bardzo w bok idąc, gdyby Sadlok do końca przeszkadzał na stojąco nic by z tego pewnie nie było.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Szczerze powiedziawszy myślałem, że jak wejdę koło 11 na forum to ten temat będzie miał nazwę
"Dariusz Wdowczyk były trener Wisły" Trzeba być gościem bez honoru aby po 7 porażkach z rzędu nie podać się do dymisji. ![]()
Semper Fidelis!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Podał się po meczu ze Śląskiem, ale z racji katastrofalnej sytuacji finansowej i prośbach pani prezes został.
To też niestety nie pomaga grajkom. 2x zmiana właściciela, dekompletowanie kadry trenerskiej, wyjebanie nawet magazyniera. Grajki nawet u trenera nie czuja wsparcia. Wdowiec natomiast wie, że z gowna bicza nie ukreci. Błędne koło. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Okej to w takim razie mea culpa, musiało mi to gdzieś umknąć.
Zdaję sobie doskonalę sprawę, że nie stać nas na klasowego szkoleniowca, ale wydaję mi się, że Wdowczykowi skończyły się pomysły a i piłkarze przestali wierzyć w niego Dlatego też dymisja powinna zostać przyjęta. Nowa miotła to zawsze jakaś świeżość w szatni i całkiem inne podejście piłkarzy. Może Mandrysz? Może Skorża(tfuu)? Kocian? Ojrzyński? Chociaż jak patrzę na te nazwiska to przestaje wierzyć w to co pisze.. @ABGwislakABG Wywiad z naszą Panią Prezes: Sporo kontrowersji ostatnio pojawiło się wokół Dariusza Wdowczyka. Po pierwsze czy prawdą jest, że trener chciał podać się do dymisji? Po drugie czy rozmawiała Pani na temat tych zawirowań, jak i wyników z naszym szkoleniowcem? Rozmawiałam z nim i jestem pewna, że to wszystko poukłada, natomiast nie mogłam rozmawiać na temat dymisji, bo takiej nie było. Nie było takiego tematu - zarząd Wisły Kraków i Dariusz Wdowczyk dowiedzieli się o tym z mediów. Tutaj niestety mieliśmy do czynienia z pewnego rodzaju niekompetencją niektórych dziennikarzy i gonieniem za sensacją za wszelką cenę. Tempo publikowania zdecydowanie wyprzedziło rzetelność. Podkreślam nie chodzi o formalne pismo złożone przez trenera, czy o jakieś zapytanie w tej sprawie. Po prostu nie było nawet takiej rozmowy. Nigdy. Czyli dymisji nie było. Powód: Część wywiadu.
Ostatnio edytowane przez Bartuk1906 : 12.09.2016 o godz. 10:36.
![]()
Semper Fidelis!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat: