The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.04.2016, 08:17
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Cześć,

Potrzebowałbym kupić samochód celem dojazdu głównie do pracy. Max ok. 50 km dziennie.

Szukam samochodów używanych:
- hatchback, 5 drzwiowy i 5 osobowy,
- niezbyt stary, powiedzmy od 2011r.,
- niezbyt przejeżdżony, do 80k-100k
- ekonomiczny, tani w ewentualnej naprawie,
- wyposażenie: głównie bezpieczeństwo czylil poduchy i kurtyny, ESP, ABS etc, czujniki parkowania z tyłu, elektryczne szyby z przodu,
- nie mułowaty, czyli żeby średnio na 1100kg ( bo tyle kompakty małe zazwyczaj ważą ) miał ok. 90KM.

Co byście polecili?

P.S. Jak wygląda wsparcie OPLA do serwisowania Chevroleta?

Dzięki za pomoc!!!
Ciekawym wyborem wydaje się być Citroen DS4 - ok. 35 tys. za 2012 rok z dobrymi dieslami PSA 1.6/2.0
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 15.04.2016, 14:26
Poleci ktos dobrego, niedrogiego lakiernika ?
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.04.2016, 21:18
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawym wyborem wydaje się być Citroen DS4 - ok. 35 tys. za 2012 rok z dobrymi dieslami PSA 1.6/2.0
Dzięki, auto super.

Ale za taką cenę to chyba albo netto albo mocno bite .
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 18.04.2016, 22:15
Raczej Belg od urzędasów z Brukseli.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.04.2016, 22:38
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Raczej Belg od urzędasów z Brukseli.
Z portalu czy inną ścieżką?
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 19.04.2016, 07:42
Urzędnicy w Brukseli mają od 30 do 50% zniżki przy wymianie samochodu na nowy. Po tym czasie samochód trafia albo do handlarzy, albo na stronki aukcyjne, albo na giełdy w Belgii, czy Holandii.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.05.2016, 11:42
Panowie ktoś sprzedawał auto do skupu? Jest pełno ogłoszeń firm zajmujących się skupem aut, niezależnie od stanu i rocznika. I tak pomyślałem, że może to i dobra opcja, żeby się pozbyć mojego starego rzęcha.
To stara Kia, na allegro jest tego tyle co nic, w przedziale 1-2 tys zeta. Ciężko to będzie sprzedać. Z końcem maja musiałbym płacić nowe OC, z początkiem czerwca przegląd, szkoda kasy chyba.
Polecacie takie rozwiązanie jak skup? Myślę, że jakby dali ze 7-8 stów i jeszcze go zabrali ode mnie to byłbym zadowolony
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Od: 06.2004

Stary 27.05.2016, 19:44
Pytanie...
Wymieniałem ostatnio klocki, hamowania słychać piszczenie, a podczas jazdy stukot przy kołach. Dziś przy przeglądzie gość powiedział, że sworzeń wahaczy do wymiany, ale te dźwięki o których mówię, to docieranie się klocków.

Przed oddaniem auta na wymianę klocków nie słyszałem żadnych stukotów ani pisków, pierwszy raz usłyszałem je po odbiorze auta i w serwisie również twierdzili, że to docieranie się klocków. Czy jestem przewrażliwiony?

Wymiana sworzeni we wtorek, a w poniedziałek trasa Kraków - Krynica - Kraków.

edit: dodaję dźwięk

https://soundcloud.com/pawe-wilk-3/glos-001
Ostatnio edytowane przez Lupo : 28.05.2016 o godz. 11:06.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 04.07.2016, 11:25
Gdzie polecacie:

a) wymienic przednia szybe
b) polerowac reflektory
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.07.2016, 19:36
Mobile, polecicie jakis serwis LPG w Krakowie lub okolicach ktory zajmie sie instalacja PRINSA
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 08.07.2016, 19:49
Poszukuje używanych drzwi tylnych do Hondy Accord VIII - znacie jakieś godne polecenia składy itp oprócz Jasienicy?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.07.2016, 21:39
Mam mały? problem w oponie letniej Continental ucieka mi powietrze, po staniu auta spadło do 0.6 bara! a po jeździe 2 godzinnej 0.2 bara i tu pytanie wadliwa opona? czy coś się wbiło/ewentualnie najechanie na coś, a może wina nakrętek na wentyle ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 19.07.2016, 21:45
wszystkie 3 powyższe mogą być prawdziwe.

wentyl mógł się spieprzyć, wbić coś w oponę - normalna rzecz, a bywa też że opona nie do końca leży na feldze i powietrze uchodzi.

-> wulkanizator, koło do wanny i wszystko będzie jasne.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 20.07.2016, 11:31
Dzięki Kocur za odzew! Jak się okazało z opony wyszły druty więc idzie do wymiany.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 20.07.2016, 11:52
Napisz coś więcej, już taka łysa była czy jak to się stało?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 20.07.2016, 14:39
Była głównie posiekana po bokach( jak ją wulkanizator nacisnął mocno wyszły druty) ostatnio trafiłem na drogę z kamyka i pewnie ją to dobiło.... 4 lub 5 bodajże sezon jeżdżę a trochę km robię,ale nie tylko po asfalcie jeżdżę także wymiana na nowe.Co ciekawe reszta zdrowe nie będę czekał i wymieniam na nowe
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 20.07.2016 o godz. 14:43.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.07.2016, 09:49
Hej wszystkim,
szukam auta dla mojej lubej i zastanawiam się nad:
Civic VII
Yaris II
Leon od 2005r.
Astra H
Golf V
ew. jakiś inny model?
Budżet - do 17 może 18 tyś ze wszystkimi opłatami.
Raczej benzyna (może gaz). Auto do jeżdżenia do pracy (15km), na zakupy (czasami nawet i 300km - SIC!) i czasami jakiś dalszy wypad na weekend. Macie jakieś doświadczenia z ww. autami? Jakieś sugestie dot. silnika, częste kosztowne naprawy itp.
Auto ma być na 2 lata max... następnie będziemy kupować lepsze z salonu - to jest na "rozjeżdżenie" dlatego auto to musi się łatwo sprzedać.
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdro
Odpowiedz cytując
PrzemooTSW
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 10.08.2016, 18:21
Zastanawiam SIę nad Vectra C posiada ktoś? Raczej preferuje Disel.
Ktoś ma? Jaki silnik itp?
Dzieki
Iść ku słońcu, ku wolności iść... Wolność po polsku, morze przelanej krwi...(...)

ARMIA

BIAŁEJ
GWIAZDY
Odpowiedz cytując
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 18.08.2016, 20:01
Dla potomnych. Jak sprzedajecie auto przez olx i pisze do Was jakiś cudzoziemiec jak np. Lars Olsson że jest zainteresowany to mail od razu do usunięcia. Oszustwo. Dobrzy są, prawie dałem się naciąć
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.08.2016, 21:53
jak działają?
Odpowiedz cytując
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 19.08.2016, 07:29
Prosta sprawa. Mam do sprzedania Saaba, dostałem tak jakby maila na telefon od gościa którego imię i nazwisko wskazuje na to że jest Szwedem. Prosił o kontakt mailowy, podał maila.
Pytał o więcej szczegółów auta, prosił o dodatkowe zdjęcia, opisał cały schemat jak chce kupić samochód - płatność na paypala (bo najłatwiej), następnie przyjeżdza firma transportowa, która wiezie auto do Portugalii, gdzie gość ma domek letniskowy itd. Oferowałem mu pomoc w znalezieniu transportu taniej, gdyż to moja branża, ale bez odzewu.

Przyszło mi powiadomienie na maila że dostałem kasę na paypala, równocześnie gość wysłał mi maila, że zapłacił mi 2600 zł więcej, żebym to ja zapłacił przez western union firmie transportowej w celu weryfikacji że nie jestem oszustem, a kasa została zablokowana przez Paypal właśnie w celu tejże weryfikacji. Wtedy mi się zapaliła lampka ostrzegawcza, w zasadzie nie wiedziałem jak mam wykonać ten przelew na western unionie, wpisałem kilka fraz w google i wyszło że to częsty schemat oszustów. Sam sprawdziłem, okazało się że mail z Paypala był lipny.

Jednym słowem wpłaciłbym 2600 zł z własnej kasy, kilkanaście minut później jakiś Daniel wypłaciłby to w Manchesterze i słuch po wszystkich (i po kasie) zanika.

Dodatkowo gość przesłał skan swojego paszportu, zadzwoniłem na Szwedzką policję w celu weryfikacji i okazuje się że paszport jest u nich w systemie legalny - brak jakichkolwiek zgłoszeń o kradzieży, zagubieniu itp. Nawet podali mi numer do tego gościa - prawdziwego Larsa Olssona, z którym pogadałem i który mi powiedział, że kiedyś sam sprzedawał dwa auta i ktoś prosił go o wysłanie skanu paszportu i od tego czasu już ktoś dzwonił, że kupił jakiś telefon itp..

Dodam, że zajmuję się dokładnie taką samą branżą - sprzedaż i zakup samochodów w Unii a prawie dałem się naciąć, głównie dlatego że wiem że Szwedzi kupują takie Saaby jak ja mam i to oszusta trochę uwiarygodniło.

Więc tak jak mówię - bardzo to przemyślany schemat. Gdyby napisałby mi jakiś anglik o tureckich korzeniach od razu bym to zlał.
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.09.2016, 12:59
gdzie zrobia dobrze regeneracje przekladni?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 04.09.2016, 16:02
Nie wiem czy jeszcze istnieje zakład koło Centralnej - niedaleko ZIKITu. - kiedyś mieli świetne opinie.

Ale regeneracja zawsze niesie ryzyko - zależy jak bardzo listwa jest ściachana to wytrzyma rok albo miesiąc. Chyba że tylko cieknie to dużo łatwiej uszczelnić.

ps. "głupie" pytanie - przymierzam się do prawka A na motóry - jak obleje (może akurat się uda) teorię czy praktykę to ma to wpływ na posiadane B
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 04.09.2016, 17:42
Nie, nie ma wpływu

Cytat:
W przypadku, gdy osoba będąca już szczęśliwym posiadaczem prawa jazdy określonej kategorii, przystępuje do egzaminu państwowego na inną kategorię i niestety nie uzyskuje na nim wyniku pozytywnego, nie grozi jej utrata dotychczasowych uprawnień. Przykładowo, gdy Pan X posiada prawo jazdy kategorii B i postanawia zdawać egzamin na kategorię A, to nawet w przypadku oblania egzaminu nie ryzykuje utratą dotychczasowych uprawnień. Taka regulacja jest zasadna biorąc pod uwagę fakt, iż egzaminy uprawniające do jazdy motocyklem i innym pojazdem mechanicznym są bardzo zróżnicowane.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 05.09.2016, 13:55
Panowie. Sprawa wyglada tak. Ubywa mi plynu chlodniczego posczas jazdy. Jak auto stoi to plyn jest w zbuorbiku. Natomiast nawet jak zrobie 5-6 km to plynu ubywa. Wczoraj dolalem 1l. Dzisiaj znowu trzeba dolac tyle jak nie wiecej. Ktos sie zna na tym?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.09.2016, 17:13
regan napisał(a):Wyświetl post
Panowie. Sprawa wyglada tak. Ubywa mi plynu chlodniczego posczas jazdy. Jak auto stoi to plyn jest w zbuorbiku. Natomiast nawet jak zrobie 5-6 km to plynu ubywa. Wczoraj dolalem 1l. Dzisiaj znowu trzeba dolac tyle jak nie wiecej. Ktos sie zna na tym?
najbardziej mechanik ...a tak powaznie.jak jedziesz nie kopcisz na biało?mozliwa np uszczelka pod glowicą
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 05.09.2016, 19:51
Zobacz na miarkę oleju, możne jego przybywa

Tak poważnie to zajrzyj na miarkę oleju. Zobacz czy poziom nie rośnie.

Odkręć też korek oleju i zobacz co jest na wewnętrznej stronie. Olej czy może jakiś syf w stylu galarety.

Co masz zalane jako płyn? Może wodę? Niektóre modele pracują na wyższej temperaturze i woda się nie sprawdza i odparowuje podczas jazdy.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 05.09.2016, 20:08
Zobacz czy masz sucho w środku pod dywanikami jak nie to nagrzewnica poszła,dobrze równie może to byś uszczelka pod głowicą
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 14.09.2016, 10:39
Gdzie dostanę części do vectry C (głownie zawieszenia) , procz zamiennikow w intercarsie i ori w ASO ?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 14.09.2016, 10:57
Hmm? Ale sa jeszcze jakies inne czesci niz ori albo zamienniki? O uzywki ci chodzi czy tani sklep?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów