|
Oficjalny piknik
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Zdecydowanie tak, ledy będą o wiele lepsze i przy najbliższym przypływie gotówki, na pewno je zamontuję.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Czy jest na sali mechanik?
Siadło mi sprzęgło w Focusie MK2. Orientuje się ktoś jakie są koszty wymiany i części? Wiem, że w dieslach to jest droga impreza, natomiast mój to 1.6 beznyna. Jutro pewnie się wszystkiego dowiem od mechanika, ale wolałbym wcześniej się przygotować i wziąć ze sobą np. papierową torebkę na wypadek hiperwentylacji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
W Focusie MK1 wyszło coś między 1200 a 1500, nie pamiętam dokładnie. Ponad 3 lata temu.
![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ja bym się zdziwił jakby przekroczyło 2 koła ... w tym 1.6 to jest gołe sprzęgło - nawet dmumasy nie ma - koszt to 70% robocizna i 30% części bo pewnie jak zawsze trzeba skrzynię wyciągnąć.
Edit: Dokładnie jak Luke napisał, może 2-3 stówki więcej maks. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Ok, dzięki Panowie. Wiem już czego się spodziewać.
![]() Sama część widzę, że kosztuje ok 200 zeta. Jak sobie policzą 1500 robocizny, to im pourywam łby.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 17.01.2016 o godz. 18:56.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Wyjęcie skrzyni w takim aucie to koło 500 zł - więc jeśli sprzęgło - docisk i inne drobiazgi maks 300 zł to w 1K powinno się zamknąć.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
posiada ktoś Lexusa IS200? Niedługo jadę oglądać te dwie sztuki
http://otomoto.pl/oferta/lexus-is-is...-ID6ydmE3.html http://otomoto.pl/oferta/lexus-is-is...-ID6ye1ah.html może ktoś je oglądał albo coś zauważył nieciekawego na zdjęciach? ![]()
Bramki byłych Wiślaków grających obecnie w ligach zagranicznych oraz informacje o byłych ligowcach -> https://twitter.com/misticotsw
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Witam, jezdzi ktoś jakimś niemcem z silnikiem FSI, TFSI lub TSI?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
TSI. 1.4 122km. jakie pytania
?![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie potrzeba mi elektryka, najlepiej gdzieś w północnym Krakowie.
Focus MK1 mojej lubej, nie działa podświetlenie tablicy rozdzielczej, pokręteł itp, światła pozycyjne i tylne. Przód, stop, wsteczny i przeciwmgielne świecą normalnie. Bezpieczniki z tego co sprawdziłem są OK. Pewno gdzieś jakieś przebicie czy coś w tym stylu, nie znam się. ![]()
the future's uncertain
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Od siebie masz 3 minuty do Kubika w Węgrzcach - tyrknij 12 285 87 75 i podpytaj czy się zajmą - albo podskocz - zawsze lepiej w 4 oczy
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Autko już stoi u nich, podziękował
![]() ![]()
the future's uncertain
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Miał ktoś styczność ze Scenikiem silnik 2000 jakieś opinie o Tym silniku chodzi o awaryjność
![]() |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
Pytanie dość ogóle ale może ktoś coś poleci lub odradzi
samochód między 5-6 lat, raczej benzyna (aczkolwiek jeśli jest jakiś diesel godny polecenia to czemu nie ) segment B,C i D, marka nie gra głównej roli, bardziej chodzi o koszty utrzymania i ewentualnych napraw jakich silników się wystrzegać itp z góry dziękuję ![]()
Ostatnio edytowane przez PvD : 02.03.2016 o godz. 12:57.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Między 5-6 lat to połowa silników jest beznadziejna
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Polecam diesel 2.2 Hondy
Spalanie 10 po miescie i 8 w trasie ( CRV) DO 2010 BEZ DPF - w CRV nie wiem jak w accord lub civic 2008 - przebieg 240 tys. Mysle ze kolejne 3 lata posluzy Ku |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
Czy w Fordzie Focusie II FL występuje kontrolka świateł mijania, czy tylko pozycyjnych?
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Z tego co kojarzę to nie. Jak włączysz pozycję to wskakuje zielona kontrola ale po zmianie na mijania nic sie nie zmienia. Przy długich jest dodatkowa kontrolka.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
dzięki, trzeba będzie się przyzwyczaić to tego "udziwnienia". Przy długich faktycznie normalnie przeskakuje na niebieską.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jeśli masz podejrzenie że ci coś nie działa, jakaś kontrolka czy cos to w Fordzie możesz zrobić test zegarów, na YT masz filmiki jak włączyć i zobaczysz czy wszystkie kontrolki działają.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Oficjalny piknik
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Panowie.... zauważyłem ją. Dziś moim oczom ukazała się ruda... drobna bo drobna no ale jednak. Karoseria na bagażniku i przy tylnej lampie.
Kilka razy było słychać kamyczki odbijające się podczas jazdy, a teraz po kilku dniach deszczu zauważyłem pierwsze oznaki rudawej. Jak najlepiej poradzić sobie z tą zarazą na karoserii w jej początkowym stanie? Jakieś polecane specyfiki? Pozdrawiam, |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Hej przyjedz do mnie sprzedam ci środek z loctite tzw rost killer, wytłumaczę ci jak stosować . Będziesz miał spokój.
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
Ktoś podpowie ile wynosi moment dokręcania nakrętek kół w Focusie FL MK2? na niektórych stronach jest 85Nm ale to chyba zbyt mało, spotkałem się też, że 130Nm?
![]() Cytat:
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Gdzie byście polecali kupować / zmawiać komplet dywaników welurowych - dobrej jakości ale nie w cenie jak w ASO
![]() Ktos mi kiedyś mówił ale zapomniałem ... :/ ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Cześć,
Potrzebowałbym kupić samochód celem dojazdu głównie do pracy. Max ok. 50 km dziennie. Szukam samochodów używanych: - hatchback, 5 drzwiowy i 5 osobowy, - niezbyt stary, powiedzmy od 2011r., - niezbyt przejeżdżony, do 80k-100k - ekonomiczny, tani w ewentualnej naprawie, - wyposażenie: głównie bezpieczeństwo czylil poduchy i kurtyny, ESP, ABS etc, czujniki parkowania z tyłu, elektryczne szyby z przodu, - nie mułowaty, czyli żeby średnio na 1100kg ( bo tyle kompakty małe zazwyczaj ważą ) miał ok. 90KM. Co byście polecili? P.S. Jak wygląda wsparcie OPLA do serwisowania Chevroleta? Dzięki za pomoc!!!
Ostatnio edytowane przez iiYama : 06.04.2016 o godz. 10:26.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
troche daleko z Prądnika ale w Skotnikach jest producent pokrowcow i robia tez dywaniki.mi na zyczenie nawet wydzergali nazwe modelu auta na dywaniku
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Eee, jakby to było w Bielsku to daleko - do Skotnik mogę podskoczyć, poszukam ich
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przy głównej drodze koło stadionu Pogoni.firma nazywa się chyba "Lobo"
Ostatnio edytowane przez picasso : 06.04.2016 o godz. 18:27.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|