The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.09.2016, 14:15
Brawo cos sie rusza! W koncu dobre wiadomosci.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.09.2016, 14:18
Dokładnie - zaczynamy od podstaw czyli solidnych stalowych konstrukcji !

Krok po kroku, budowac sieć sponsorów z 1-2 strategicznymi, mądre zarządzanie i będzie dobrze! Tak na prawdę wszystkie kluby w Polsce działają w takim lub podobnym modelu. Nie ma jednego magnata, ale wielokanałowa sieć dochodów i następnie ich mądre wykorzystanie. Do tego na czele ludzie wywodzący się z regionu, dla których klub coś znaczy (patrz Legia, Lech).
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 02.09.2016, 14:19
W sumie to sam Krzysztof nawet tutaj na forum ostatnio wyraźnie wspominał o tym, że chce wejść w sponsoring - tak że z pieśniami pochwalnymi na cześć pani prezes bym się jednak jeszcze wstrzymał. Bo raczej to nie TS znalazł w tym przypadku sponsora, ale Sponsor sam od pewnego czasu zabiegał o to, żeby do Wisły dołączyć
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 02.09.2016, 14:22
Damian Juszczyk: Logotyp nie będzie widniał na strojach meczowych.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 02.09.2016, 14:26
enzo napisał(a):Wyświetl post
W sumie to sam Krzysztof nawet tutaj na forum ostatnio wyraźnie wspominał o tym, że chce wejść w sponsoring - tak że z pieśniami pochwalnymi na cześć pani prezes bym się jednak jeszcze wstrzymał. Bo raczej to nie TS znalazł w tym przypadku sponsora, ale Sponsor sam od pewnego czasu zabiegał o to, żeby do Wisły dołączyć
No może, ale i tak są plusy chociażby w procedowaniu sprawy. Jestem pewien, że za TF rzecz ciągnęłaby się miesiącami. A to akceptacja ich RN, a to ktoś by zapomniał, a to ktoś by odradził Cupiałowi, a to zarząd by musiał czekać z podpisem na akcept TF, a to ktoś by chciał kogoś u.......ić i specjalnie by wstrzymywał.. żyg.

Teraz plusy właściciela oddanego sprawie. D
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.09.2016, 14:47
O to to. Ale może pozwoli to wzmocnić ten pozytywny pr, który próbują teraz robić w klubie.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 02.09.2016, 15:48
Oczywiście, że tak - nikt jednak tu peanów na cześć pani prezes nie wznosi... Ot - mówiła Ona wyraźnie o odzewie małopolskiego biznesu na problemy klubu i jak widać nie było to czcze gadanie. Tylko tyle i aż tyle.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 02.09.2016, 19:27
TS niestety Wisły nie zbawi - nie ma na to środków. Długoterminowo nie utrzyma klubu na godnym poziomie, co jest oczywiste i o czym sami przedstawiciele TS mówią. Dla Wisły jedynym wyjściem pozostaje więc poszukiwanie nowego nabywcy, tym razem odpowiedzialnego i "z możliwościami", a nie oszusta - i na tym powinny skupiać się wysiłki życzliwych jej osób.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.09.2016, 19:35
Markus napisał(a):Wyświetl post
TS niestety Wisły nie zbawi - nie ma na to środków. Długoterminowo nie utrzyma klubu na godnym poziomie, co jest oczywiste i o czym sami przedstawiciele TS mówią. Dla Wisły jedynym wyjściem pozostaje więc poszukiwanie nowego nabywcy, tym razem odpowiedzialnego i "z możliwościami", a nie oszusta - i na tym powinny skupiać się wysiłki życzliwych jej osób.
Samo TS nie, ale TS, które pozyska siatkę stabilnych sponsorów ma taką możliwość.
Pytanie czy sponsor będzie chciał pozostać sponsorem (czyli tylko czysta chwała) czy będzie chciał zostać współwłaścicielem (czyli liczenie na ewentualne przychody).
Cupiał szukał sponsorów a nie chętnych na akcje.
TS nie sprawia wrażenia psa ogrodnika.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 02.09.2016, 19:37
Chyba nikt nie spodziewa się, że TS w pojedynkę utrzyma Wisłę...

A czy jedynym wyjściem jest poszukiwanie nabywcy? Niekoniecznie - wystarczy kilku/kilkunastu możnych sponsorów. I wolałbym szczerze mówiąc taki model finansowania klubu niż znowu bycie uzależnionym od kaprysów właściciela.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 02.09.2016, 19:41
suikoden napisał(a):Wyświetl post
Firma PROFIX Sponsorem Wisły Kraków! Witamy w naszej drużynie! https://twitter.com/suikoden1988/sta...92394878119936
Cytat:
Jestem zwykły prosty Małym przedsiębiorcą kochający Piłkę Nożna a zawłasza moja Wisłę Kraków
Zmien opis, byk na byku - byku
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.09.2016, 19:47
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Samo TS nie, ale TS, które pozyska siatkę stabilnych sponsorów ma taką możliwość.
Pytanie czy sponsor będzie chciał pozostać sponsorem (czyli tylko czysta chwała) czy będzie chciał zostać współwłaścicielem (czyli liczenie na ewentualne przychody).
TS nie stać na bycie psem ogrodnika...
Tylko trzeba jeszcze takich, których stać/chcą płacić miliony na Wisłę..
Odpowiedz cytując
Matti1231
Member

Od: 06.2010

Stary 02.09.2016, 20:29
Czyli teraz TS może wprowadzić swoje gadżety do klubowego sklepiku? Bo nie oszukujmy się ale ilość gadżetów z oficjalnego sklepu to dno i metr mułu.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 02.09.2016, 21:51
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Pytanie dlaczego ? Brzemię 110-letniej historii było zbyt ciężkie ?
Bynajmniej. Po prostu strony nie dogadały sie co do dalszego funkcjonowania współpracy. I obie miały swoje racje.

... czy będzie chciał zostać współwłaścicielem (czyli liczenie na ewentualne przychody).
Nawet nie tyle przychody co wpływ na decyzje.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.09.2016, 23:04
Z innej beczki - wie ktoś ocb z Adamczewskim? Ja wiem, że Meresiński, że kolega Citki itp. ale skoro gościa zatrudniliśmy, to czemu zabraniamy mu pracowac? Ktos liczy, ze sam sie zwolni, czy jak?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 02.09.2016, 23:08
Też się właśnie zastanawiam w czym rzecz.. Jaki facet ma feler, że nie pozwalają mu wchodzić na teren klubu. Przecież nie mamy trenera do przygotowania fizycznego. Może Wdowczyk go nie chce?
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.09.2016, 23:09
Mamy - Zuchowicza.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
mr.eko
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 03.09.2016, 07:01
Adamczewski to nie jest u nas trener przygotowania, tylko koordynator pionu szkolenia. Pewnie chcą wymóc na nim zwolnienie, żeby nie płacić.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 03.09.2016, 08:10
To może być Nasza szansa.

A co do pamiątek klubowych - może wreszcie powrót do Naszego prawdziwego herbu, wspólnego z TS? Jak nie teraz to kiedy?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 03.09.2016, 08:18
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
To może być Nasza szansa.

A co do pamiątek klubowych - może wreszcie powrót do Naszego prawdziwego herbu, wspólnego z TS? Jak nie teraz to kiedy?
No właśnie.

Ja osobiście nic nie kupuję co ma herb S.A, wyjątkami są otrzymywane i darowane prezenty.
To nie jest herb mojego klubu.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 03.09.2016 o godz. 08:25.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 03.09.2016, 08:25
Dobrze, że to poruszyliście. Też mnie zastanawia, jak teraz formalnie wyglądałby powrót do prawdziwego herbu. Też zasadniczo nie kupuję pamiątek z logo SA i to nie z powodu jakiegoś buntu, ale dlatego, że to logo jest wstrętnie brzydkie, odpustowe.Nie utożsamiam się z nim specjalnie.
Wielu znajomych mnie pytało, czy teraz wrócimy do właściwego herbu i nie potrafiłam odpowiedzieć. Ktoś wie, czy jest to w klubie rozważane?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 03.09.2016, 08:32
Właśnie. Też mnie to gryzie. Niby dalej jest SA, co jednak nie znaczy, ze nowy wlasciciel, czyli TS, nie moglby zmienic herbu. Formalnie jednak nie mam zielonego pojecia jak to by mialo wygladac i od czego to zalezy.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 03.09.2016, 08:45
Pewnie musieli by do napisu nad gwiazdą dodac s.a i usunać T.S.
Moze zostawić samo Wisła, gdyz chyba nikt nie ma w herbie s.a a jest wymóg posiadania spółki.
Jak dla mnie, pełna akceptacja.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 03.09.2016 o godz. 08:55.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 03.09.2016, 09:16
Czyżby TF wrociła do końca roku na koszulki ? Wie ktoś czemu grali z tym logo sparing z Kalwarianką ?
Odpowiedz cytując
sndr
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 03.09.2016, 09:23
Davey777 napisał(a):Wyświetl post
Czyżby TF wrociła do końca roku na koszulki ? Wie ktoś czemu grali z tym logo sparing z Kalwarianką ?
Bo pewnie Adidas nie zdołał przygotować "pustych" kompletów rezerwowych. Ewentualnie, w ramach oszczędności, wykorzystujemy te koszulki, bo i tak nie ma co z nimi zrobić. Nie szukałabym tutaj sensacji.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.09.2016, 09:30
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Właśnie. Też mnie to gryzie. Niby dalej jest SA, co jednak nie znaczy, ze nowy wlasciciel, czyli TS, nie moglby zmienic herbu. Formalnie jednak nie mam zielonego pojecia jak to by mialo wygladac i od czego to zalezy.
Jeżeli chodzi o samą spółkę, to od wewnętrznych regulacji. Jeżeli herb TSu jest zarejestrowany jako znak towarowy to pewnie dla świętego spokoju trzeba by było podpisać jakąś umowę pomiędzy TS a SA. Czy klub może zmienić herb w trakcie rozgrywek tak, żeby odzwierciedlone to było w materiałach promocyjnych ekstraklasy i podmiotów współpracujących, tego już nie wiem.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 03.09.2016, 09:33
Jak dla mnie herb S.A. całkiem ładnie się prezentuje, nie ma sensu robić teraz zamieszania z podmiankami.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 03.09.2016, 09:36
czaro napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli chodzi o samą spółkę, to od wewnętrznych regulacji. Jeżeli herb TSu jest zarejestrowany jako znak towarowy to pewnie dla świętego spokoju trzeba by było podpisać jakąś umowę pomiędzy TS a SA. Czy klub może zmienić herb w trakcie rozgrywek tak, żeby odzwierciedlone to było w materiałach promocyjnych ekstraklasy i podmiotów współpracujących, tego już nie wiem.
Kiedy był już nawet nowy herb...to w relacjach pokazywał się herb gts-u. Więc z tymi materiałami bym nie przesadzał

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.09.2016, 10:07
Taka sytuacja była z Zawiszą, gdy pinokio zmienił biały na żółty.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
17wojownik
Member

Od: 10.2015

Stary 03.09.2016, 17:57
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Taka sytuacja była z Zawiszą, gdy pinokio zmienił biały na żółty.
Dokładnie, też to pamiętam, to żaden problem. Ekstraklasa zostałaby jedynie powiadomiona o fakcie, telewizje zmieniłyby swoje grafiki, nie widzę problemu. Ja też jestem jak najbardziej za logo TS, bo jak dobrze pamiętam, logo zmieniono nie dlatego, że zmieniła się forma prawna pod koniec lat 90., tylko ze strony TF. Ale umówmy się, pewnie jest miliard pilniejszych spraw teraz. A przy okazji - już od długiego czasu na koszulce meczowej jest tylko biała gwiazda, tak też było przecież wiele lat przed TF, o ile nie zawsze.

Co do Marzeny - w wywiadach prasowych czy tv można wyczuć, że to nie jest tępa baba i IMO przerasta swoich rozmówców o 2 klasy a) kompetencją, b) inteligencją, c) wykształceniem, d) klasą, no i wiadomo że e) znajomością tematu, bo jest insiderem w Wiśle. I bądźmy poważni, nawet mimo że nie ma już "niewidzialnej ręki TF" w klubie, która musiała klepnąć każdą decyzję, to przecież nie jest tak, że wszystko robi osobiście prezes klubu (czy jakiejkolwiek innej spółki). Świat tak nie funkcjonuje. Wisła to nie jest firemka: właściciel + 2 pracowników, tylko duża struktura.
Nawet gdy upadniesz, ja będę z Tobą.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów