The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
_al3x
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2016, 13:30
wystarczy popatrzyć jak nasz system dystrybucji biletów działa:
- kolejki przed meczem kilometrowe >>> za mało kas
- goście z Ruch wpychający się do kolejki i blokują kolejkę dla swoich.

Czy tak się szanuje swoich kibiców przecież to są dodatkowe wpływy.
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 01.09.2016, 13:32
_al3x daj nowy władzą czas na ogarniecie tego w tydzień się nie ogarnia schematów po poprzednich władzach
Odpowiedz cytując
PlayLikeAPro
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 01.09.2016, 13:36
_al3x napisał(a):Wyświetl post
wystarczy popatrzyć jak nasz system dystrybucji biletów działa:
- kolejki przed meczem kilometrowe >>> za mało kas
- goście z Ruch wpychający się do kolejki i blokują kolejkę dla swoich.

Czy tak się szanuje swoich kibiców przecież to są dodatkowe wpływy.
Kupuj bilet w kasie przed meczem narzekaj na kolejki. Miej możliwość zakupu z domu na luzie do 15 dnia meczowego. #Fucklogic
drugiego punktu nie skomentuje bo nie będę strzępił języka na "przyjaciół"
Odpowiedz cytując
_al3x
Senior Member

Stary 01.09.2016, 13:39
ja kupuję przez net-a bilety, ale wiele ludzi nie może , nie potrafi a to są dodatkowe pieniądze dla klubu. Nawet przed erą Telefoniki na starym stadionie było więcej kas.
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Stary 01.09.2016, 13:40
dajcie nowym Władzą to pokładać bo to był pierwszy mecz zaraz po przejęciu
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.09.2016, 14:01
Thuesen napisał(a):Wyświetl post
Tak poza tym może zarząd powinien zacząć szukać oszczędności u siebie? Jesteśmy kibicami Wisły i każdy z nas oddałby swoja ostatnią złotówkę, żeby ratować Wisłe. W zarządzie siedzą przecież zadeklarowani Wiślacy, to czy nie wypadałoby zrezygnować z wynagrodzenia do póki sytuacja w klubie się nie poprawi?
No właśnie gdyby było tak tragicznie, że nawet magazynier jest obciążeniem dla klubu, to należało zarząd WK S.A. zdublować z zarządem TS. Panowie, jak rozumiem, w TS dostają wynagrodzenie, więc w WK S.A. mogliby dostawać symboliczne, żeby US się nie czepiał. No, chyba że obecny zarząd pracuje za pół darmo - w przypadku MS jestem w stanie uwierzyć, bo mogłaby ją utrzymywać kancelaria, ale DG chyba już wynagrodzenie musi pobierać.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 01.09.2016, 14:07
czaro napisał(a):Wyświetl post
DG chyba już wynagrodzenie musi pobierać.
Skoro był zatrudniony w Dziale Sportowym, to jakieś tam wynagrodzenie pobiera

Panowie, zejdźmy z pensji zarządu - to są ludzie, którzy nie tylko muszą podejmować trudne decyzje (za które ponoszą odpowiedzialność), ale jeszcze w praktyce muszą pracować 24 h na dobę, także na urlopie. Jeżeli nasz nowy Zarząd działa tak, jak wyżej napisałem, to na jakimś niskim wynagrodzeniu szybko odechce im się działać na rzecz Wisły - tak zwyczajnie po ludzku; no chyba że mają stabilną finansowo sytuację rodzinną i mogą sobie pozwolić na szczyptę altruizmu.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.09.2016, 14:15
master777 napisał(a):Wyświetl post
Panowie, zejdźmy z pensji zarządu - to są ludzie, którzy nie tylko muszą podejmować trudne decyzje (za które ponoszą odpowiedzialność), ale jeszcze w praktyce muszą pracować 24 h na dobę, także na urlopie. Jeżeli nasz nowy Zarząd działa tak, jak wyżej napisałem, to na jakimś niskim wynagrodzeniu szybko odechce im się działać na rzecz Wisły - tak zwyczajnie po ludzku; no chyba że mają stabilną finansowo sytuację rodzinną i mogą sobie pozwolić na szczyptę altruizmu.
rozumiem w takim razie ze przenigdy nie negowałeś tego ze politycy duzo zarabiają, co nie?
Czy tego ze mają wiecej praw niz normalny człowiek. Jesli nie, to rozumiem Twoj punkt widzenia.

Co znaczy "na jakimś niskim wynagordzeniu" ? Podaj widełki kwotowe.

p.s.
pewna osoba, pracowała w Wiśle za 1.200 zł na ręke. Za 1200 zł których ta osoba i tak nie otrzymała. A obowiązków miała barrrdzo duzo i bardzo szeroki zakres one miały. Ale chłopak sie cieszył z tego, ze moze pomaga ukochanemu klubowi.
Dlatego wierutnym .......eniem jest dla mnie argument ze powinni otrzymywać za to odpowiednie uopsażenie. Nie ! Skoro ktoś sie uważa za ratownika klubu to niech go ratuje za wszelką cene, tutaj -cene swojego uopsażenia na jakiś czas.
Póki co nie widze działan zarządu, tak samo nie czuję ze pracują 24h, a takze na urlopie.
suikoden napisał(a):Wyświetl post
_al3x daj nowy władzą czas na ogarniecie tego w tydzień się nie ogarnia schematów po poprzednich władzach
czesc wywiadu napisał(a):
Każdy z kolejnych prezesów, który pojawiał się w Wiśle, narzekał, że wypadają mu trupy z szafy. Pani też to może powiedzieć? Nie wiem, jakie trupy w szafie mieli poprzedni prezesi... Przecież mieliśmy do czynienia z jednolitą strukturą właścicielską, więc nie powinno ich być. Jeśli chodzi o mnie, to na razie wyjęłam tylko te, które wiedziałam, że wyjmę i innych się nie spodziewam.

Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...iadu,10578116/
wychodzi na to ze byli przygotowani na to co zastaną...
ale 2 pytania wcześniej Pani prezes mówi tak
Cytat:
Jeszcze za wcześnie, by mówić o szczegółowej strategii. Przyszło nam gasić pożar i na tym etapie moje działania koncentrują się na sprawach bieżących. Później przyjdzie moment, gdy zastanowimy się nad strategią.
Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...iadu,10578116/[/quote]
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...iadu,10578116/
Ostatnio edytowane przez szprotson : 01.09.2016 o godz. 14:23.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.09.2016, 14:27
nesta napisał(a):Wyświetl post
Lukasz,

TS płaci TF. Nawet mówi o tym w wywiadzie, że dostali lepsze warunki od JM, ze względu na wyjątkową sytuację.
PlayLikeAPro napisał(a):Wyświetl post
Z tego co można wyczytac w wywiadzie TS zastapił meresińskiego w roli. Czyli nie było kupna sprzedaży TS Meresinski tylko podmiana strony w umowie Meresinski << Telefonika U.K. Tym samym TS płacił pieniądze telefonice bo mereś dał tylko 300 k.
Już rozumiem - weszli w buty Meresińskiego. 'Przeniesienie praw i obowiązków z zawartej umowy'. Tyle że o ile dobrze przeczytalem na czym takie umowy polegają, Meresiński musiał zechcieć przenieść prawa na TS.

Tak czy siak dziękuje za pomoc.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.09.2016, 14:46
Tak, musiał.

szprotson napisał(a):Wyświetl post
...
Zgadzam się z Tobą. Jeżeli klub ma być zarządzany pod hasłem: TS ratuje sekcję piłkarską i przy tym się wykrwawia, to powinien konsekwentnie realizować to zadanie jako akcję społeczną na zasadzie "środowisko wiślackie zasłużonemu klubowi".
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 01.09.2016, 16:00
rozumiem w takim razie ze przenigdy nie negowałeś tego ze politycy duzo zarabiają, co nie?
Czy tego ze mają wiecej praw niz normalny człowiek. Jesli nie, to rozumiem Twoj punkt widzenia.
To jest zupełnie inny temat, jakoś nie mam ochoty o nim pisać.

To jest akurat wytyczna wielu elementów, ale jeżeli mamy do czynienia z dwuosobowym zarządem spółki o rocznym budżecie w przedziale 20-30 milionów, która ma zaległości finansowe na poziomie 10 milionów, i działa na dosyć specyficznym rynku, to mogę rzucać sumy z kapelusza, ale jakoś sprawiedliwym wydaje mi się dwukrotność średniej krajowej. Jeśli twierdzimy, że to za dużo, pomyślmy o wysokości kontraktów dla piłkarzy.

Ale zgadzam się, że przede wszystkim muszą w 100% pracować na rzecz klubu i jego rozwoju/sprzedaży, nie zaś czysto interesownie.
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 01.09.2016, 17:08
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Prezes:

Członek zarządu:

Kto komu płacił skoro nie TS Meresińskiemu?
może ten przez kogo to bagno powstało ...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.09.2016, 18:26

p.s.
pewna osoba, pracowała w Wiśle za 1.200 zł na ręke. Za 1200 zł których ta osoba i tak nie otrzymała. A obowiązków miała barrrdzo duzo i bardzo szeroki zakres one miały. Ale chłopak sie cieszył z tego, ze moze pomaga ukochanemu klubowi.
Dlatego wierutnym .......eniem jest dla mnie argument ze powinni otrzymywać za to odpowiednie uopsażenie. Nie ! Skoro ktoś sie uważa za ratownika klubu to niech go ratuje za wszelką cene, tutaj -cene swojego uopsażenia na jakiś czas.
Póki co nie widze działan zarządu, tak samo nie czuję ze pracują 24h, a takze na urlopie.

wychodzi na to ze byli przygotowani na to co zastaną...
ale 2 pytania wcześniej Pani prezes mówi tak
Powinni Ci sms'a wysłać.o 2. w nocy, żebyś to poczuł? Ja .......e....

Wy nawet nie wiecie, czy oni pobierają.pensje, a już.się.przypierdalacie...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.09.2016, 19:35
_al3x napisał(a):Wyświetl post
ja kupuję przez net-a bilety, ale wiele ludzi nie może , nie potrafi a to są dodatkowe pieniądze dla klubu. Nawet przed erą Telefoniki na starym stadionie było więcej kas.
Całkowicie się zgadzam. Rozładowanie kolejek do kas przed meczem powinno być absolutnym priorytetem. Postałem sobie ostatnio z dzieckiem do kas (biletu oczywiście mi się nie udało kupić) i z moich obserwacji wynika, że Wiśle przechodzi koło nosa jakieś 30-50 tys. z każdego meczu (!!!). Klub szuka wszędzie oszczędności (i dobrze), ale chyba czas rozglądnąć się za zwiększeniem wpływów. Inwestycje na zwiększenie ilości kas (nowe stanowiska, biletomaty itp.) zwrócą się po pierwszym meczu.
Dla Wujków Dobra Rada dodam, że biletu na sektor rodzinny dla dziecka nie da się kupić przez internet, a ludzie stojący w kolejce to nie sami idioci, tylko rodzice z dziećmi, obcokrajowcy, ci którzy zdecydowali się w ostatniej chwili, ludzie bez konta internetowego itd.
rrr
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 02.09.2016, 06:42
W klubie kolejne cięcia. Rozwiązana została drużyna siatkarskich seniorek w związku z wycofaniem się sponsora. Jestem daleki od defetyzmu. Wiem, że TS był jedyną deską ratunku. Mam nadzieję, że szybko uda się pozyskać sponsorów. Jednak piłka nożna potrzebuje wielkich nakładów i zabezpieczenie tego wszystkiego co związane z tą dyscypliną, wymaga zdwojonego nakładu pracy.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 02.09.2016, 07:14
Hahahah nowy zarzad zly bo pobiera pieniadze Szprotson jak tak Tobie zalezy na Wisle to co ty tu robisz na forum piszac swoje zjebane wypociny, zamiast byc nowym magazynierem, oczywiscie za friko bez zadnej pensji
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 02.09.2016, 07:15
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Powinni Ci sms'a wysłać.o 2. w nocy, żebyś to poczuł? Ja .......e....

Wy nawet nie wiecie, czy oni pobierają.pensje, a już.się.przypierdalacie...
Może mu chodzi o to ,że widać jak sponsorzy "ładują drzwiami i oknami....."
Wydaje mi się,ze to już drugi tydzień(wg zapowiedzi) do końca którego powinien taki się pojawić.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 02.09.2016, 07:34
Barti napisał(a):Wyświetl post
W klubie kolejne cięcia. Rozwiązana została drużyna siatkarskich seniorek w związku z wycofaniem się sponsora.
Sprawa sprzed 4 miesięcy. Sponsor postanowił sam stworzyć swój klub.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 02.09.2016, 07:53
rav napisał(a):Wyświetl post
Wszystko to prawda. Nie zgłoszono drużyny do rozgrywek teraz. Oznacza to, że przez ten czas nie udało się znaleźć nowego źródła finansowania.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 02.09.2016, 11:36
Mateusz Borek ‏@BorekMati 5m5 minutes ago

@KamilaKotulska @and_klemba Nie rozumiem dlaczego nie udalo sie tego kupić Grzegorzowi Smolnemu. Miał finansowanie. A teraz niepewność.

Andrzej Klemba
‏@and_klemba

@BorekMati ja rozumiem - TS(KWK) nie chciało Smolnego. Finansowania było na podobno 15 mln zł, ale można gdybać

Tak, na pewno 15 mln. leżało na stole, a TS masochistycznie wziął na siebie taki burdel jak jest teraz... No albo nas znowu robią w ch.. a my wszyscy klaszczemy.

Skoro Smolny taki chętny to niech się dogada teraz z TS i odkupi..
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 02.09.2016, 11:43
Ciężko już uwierzyć w to, że coś się zmieni. Raczej wszystko wskazuje, ze klub chyli się ku upadkowi.

Niby tylu jest chętnych do wspierania klubu, a wciąż nie ma informacji o nowych żródlach finansowania.

Dziwna byłaby rezygnacja z finansowania na poziomie jaki oferował Smolny. Strzał w stopę, jeśli to prawda
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 02.09.2016, 11:50
Tak oczywiście, Smolny dawał 15 mln (do tego pewnie w Euro!) i go "odapalono"

Ludzie...
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 02.09.2016, 11:55
i znowu pier....enie o "szopenie"! tu Wdowczyka zwalniają co godzinę, tu Stilić ląduje już cztery razy w Krakowie, i jeszcze Smolny dawał 15 baniek... ludzie ogarnijcie się!
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.09.2016, 12:19
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Tak oczywiście, Smolny dawał 15 mln (do tego pewnie w Euro!) i go "odapalono"

Ludzie...
Cytat:
Z moich info wynika, że 19.08 Szymański rozmawiał ze Smolnym ws. wspólnego przejęcia Wisły od JM @BorekMati @Inferno889 @KamilaKotulska

Czyli jeszcze przed TS
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.09.2016, 12:29
rav napisał(a):Wyświetl post
Pytanie dlaczego ? Brzemię 110-letniej historii było zbyt ciężkie ?
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Stary 02.09.2016, 13:00
Wisła dziś u prezydenta KRK. Szansa na zawieszenie opłat za dzierżawę, ale długi trzeba spłacać - ponad 4 mln zł
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Stary 02.09.2016, 13:53
Firma PROFIX Sponsorem Wisły Kraków! Witamy w naszej drużynie! https://twitter.com/suikoden1988/sta...92394878119936
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 02.09.2016, 13:58
Jasne i zamiast dać linka do wiadomości daje się lina do własnego twittera.
:facepalm
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 02.09.2016, 14:06
Pani Prezes jak powiedziała tak zrobiła ,,Do końca tygodnia powinniśmy coś ogłosić, tak na dobry początek"

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisly_krakow/

Jest prawdomówna, ma u mnie plusa

EDIT: Tak sobie myślę, może najgorzej było ruszyć, teraz powinno być łatwiej o kolejnych sponsorów.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 02.09.2016 o godz. 14:09.
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Stary 02.09.2016, 14:06
Pierwszy Plusik liczymy na kolejne
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów