The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
seta
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2016, 21:30
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Super ale zeby aż takie halo robic ? Jak ktos ma skyboxa to co ma zrobic ?
Też się zastanawiałem, jutro zeskanuje umowę
Lepiej siedizeć cicho i wyglądać na idiotę, niż powiedzieć jedno słowo i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Odpowiedz cytując
KotWButach
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2015

Stary 24.08.2016, 21:54
białych koszulek nie ma w sprzedaży?
ZAWSZE WIERNE ZACHODNIE PODKARPACIE
WISŁA FC CHICAGO
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 24.08.2016, 21:58
KotWButach napisał(a):Wyświetl post
białych koszulek nie ma w sprzedaży?

1) https://sklep.wisla.krakow.pl/pl/kol...2013_14_biala/

2) https://sklep.wisla.krakow.pl/pl/kol...2015_16_biala/

3) https://sklep.wisla.krakow.pl/pl/kol...10_2011_biala/

z ktorego sezonu to raczej bez znaczenia, i czy ma taki czy inny krój, wazne ze wislacka
Odpowiedz cytując
KotWButach
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2015

Stary 24.08.2016, 22:19
c. napisał(a):Wyświetl post
1) https://sklep.wisla.krakow.pl/pl/kol...2013_14_biala/

2) https://sklep.wisla.krakow.pl/pl/kol...2015_16_biala/

3) https://sklep.wisla.krakow.pl/pl/kol...10_2011_biala/

z ktorego sezonu to raczej bez znaczenia, i czy ma taki czy inny krój, wazne ze wislacka
Chodzi mi o obecną, pozostałe mam już w kolekcji...
ZAWSZE WIERNE ZACHODNIE PODKARPACIE
WISŁA FC CHICAGO
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.08.2016, 22:25
dawiss napisał(a):Wyświetl post
Druk takich plakatow w dobrej jakosci to ok. 1zl za sztuke. Im wiecej tym taniej.
Dlatego tym bardziej warto wcielić ten pomysł życie i kasować nawet po dwie dyszki
Odpowiedz cytując
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.08.2016, 22:39
wracając do kupna biletów online, swoją drogą jest to chore, że możesz kupić bilet online ale musisz mieć kartę kibica, którą należy wyrobić na stadionie... To jest pierwszy punkt do zmiany, mega ułatwienie dla ludzi kupujących online.
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 24.08.2016, 23:31
To jest zabawne. Grupa ludzi ratuje topielca. I kiedy już go z wody wyciągają, to nadlatuje grupka z obiekcjami:
"Nie wy! Pamiętacie, co zrobiliście diesięć lat temu? Czekajmy aż ktoś inny przyjdzie do ratowania".
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 25.08.2016, 01:06
raindog napisał(a):Wyświetl post
Jak już trzymać się Twojej metafory, dla pewnych osób, Klub przejęli właśnie Ci, którzy temu topielcowi przywiązali kamień do szyi, by sam nie mógł wypłynąć na powierzchnie.
No nie bardzo. Tylko jeden z nich (i to z podgrupy a nie z TS) rzucił nożem i tylko na jeden rok miało to wpływ.
Do wody wrzucili topielca właściciele i zarządcy poprzez swoje absurdalne zarządzanie i nie nauczenie topielca pływać.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.08.2016, 06:54
raindog napisał(a):Wyświetl post
Jak już trzymać się Twojej metafory, dla pewnych osób, Klub przejęli właśnie Ci, którzy temu topielcowi przywiązali kamień do szyi, by sam nie mógł wypłynąć na powierzchnie.
Bzdura. Obecna sytuacja Wisły to wina Cupiała (a konkretnie braku jakiejkolwiek wizji funkcjonowania klubu). Z perspektywy czasu, nawet gdybyśmy awansowali do LM to i tak by się nic nie zmieniło - więcej pieniędzy zostałoby pewnie rozpiżdżone na wszelkiej maści paralityków, ale żadne fundamenty by nie powstały.

Odpowiedź Cupiała w najlepszych czasach wyglądała zawsze tak samo: zmienić trenera/prezesa i kupić nowych piłkarzy. Tylko z uwagi na zapaść polskiego futbolu w pewnym momencie nie było już kogo kupić.

Co mają do tego wybryki WSH? Dodajmy, ze WSH to nie SKWK i nie TS, chociaż i tak każdy tutaj wie lepiej...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 25.08.2016, 07:04
Herbi1303 napisał(a):Wyświetl post
wracając do kupna biletów online, swoją drogą jest to chore, że możesz kupić bilet online ale musisz mieć kartę kibica, którą należy wyrobić na stadionie... To jest pierwszy punkt do zmiany, mega ułatwienie dla ludzi kupujących online.
To jest problem przede wszystkim dla tych, którzy okazjonalnie wpadają do Krakowa i przy okazji chcą mecz zobaczyć. Jak ktoś chce chodzić regularnie, to taką kartę - moim zdaniem- musi mieć.

I tutaj kolejne pole do popisu dla marketingu. Do czego może się ona jeszcze przydać w mieście czy sklepach (nie tylko klubowym)? Na zachodzie, w idealnych modelach funkcjonowania, takimi kartami można posłużyć się nawet przy miejskich parkingach czy zakupach. Może kiedyś, małymi kroczkami, doczłapiemy do takich luksusów w każdym większym, polskim mieście.
Ostatnio edytowane przez Vinci : 25.08.2016 o godz. 07:15.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Clanowy
Member

Od: 05.2004

Stary 25.08.2016, 07:25
nero napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś prali w rzece dlaczego korzystasz z pralki?
Mamy XXI wiek i mamy w dupie za czym i ile ktoś stał 25 lat temu!
Ofertę dostosowuje się do obecnych czasów nie tych kiedyś tam.
Oj nie rozumiemy się.

Czego oczekujesz od klubu pisząc o dostosowaniu oferty do dzisiejszych czasów?

Sprzedaż przez internet jest.

Lepszego marketing? Co to znaczy?

Pretensje widzę są do klubu, że na mecz mało ludzi przychodzi a to wg mnie znak czasów - ludzie mają piłkę w Krakowie gdzieś.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 25.08.2016, 09:35
Zupełnie się nie zgadzam.

W Krakowie popyt na piłkę i na Wisłę jest ogromny. Weźmy mecz z Zagłebiem - nie o mistrza, nie o puchary, nie ligowy klasyk tylko o zwykłe TOP 8. Do tego poprzedzony latami mizerii sportowej i brakiem jakiegoś super klimatu przy klubie. I co? I jest ponad 20 tys. ludzi, super atmosfera, znów się o meczu rozmawia, znajomi się umawiają itp.

Zatem potencjał i rynek jest ogromny . Problem jest taki, że jak pisano wyżej - konkurencja rozrywek jest już coraz większa, ludzie oczekują jakości za produkt za który płacą i co może najważniejsze - są mocno rozpieszczeni Wisłą z ostatnich lat. Więc dla nich przeciętność nie jest niczym atrakcyjnym. Samo posiadanie klubu w ekstraklasie, nie jest czymś co przyciągnie ich na stadion. Musi iść jakość i produkt.

Do tego zakup biletu to też zakup mocno bazujący na emocjach, ogólnym trendzie i klimacie. To tak jak z reprą - krok po kroku, wizerunek związku, poziom sportowy, super kanał na YT, mnóstwo większych i mniejszych działań - i teraz wszyscy wręcz chwalą się tym, że idą na kadrę. A pare lat temu to był obciach.

I Wisła zacznie powoli wychodzić na prostą. Pojawią się sponsorzy, poprawi się klimat, poprawią się wyniki. I frekwencja zacznie iść do przodu. Ale niestety w obecnym modelu kibicowania w Krakowie Wiśle, nie odwrócimy kolejności lub będzie o to bardzo trudno. Co nie znaczy, że mamy nie robić akcji zachęcających do przyjścia na stadion.

I nie ma się co obrazać i pisać, że Wisła w potrzebie, trzeba przyjść itp. Takich ludzi, do których trafia ten komunikat jest pewnie właśnie ok 10 tys. z czego część też taka co chodzi zawsze. Kolejne segmenty przyciągnąć trzeba będzie już inaczej, bo to po prostu inny rodzaj kibica, który jednak zostawi w kasie takie same pieniądze.

Ale już pojawiają się dobre komunikaty:

Cytat:
Zapowiadana na dzisiaj konferencja prasowa, na której miał zostać przedstawiony nowy zarząd Wisły Kraków SA, została przesunięta na jutro. To dlatego, że przy ul. Reymonta sporo się dzieje i jest szansa, że wkrótce kibice otrzymają dobre informacje. Przede wszystkim o sponsorach, którzy mogą wspomóc klub.

- W środę rano spotkaliśmy się z jednym ze sponsorów. Na wieczór mamy zaplanowane kolejne spotkanie z firmą, która najprawdopodobniej znajdzie się na koszulkach piłkarzy - mówił wczoraj Szymański. - Te rozmowy zmierzają w dobrym kierunku. W klubie trzeba przeglądnąć mnóstwo dokumentów, żeby przygotować bilans otwarcia po przejęciu spółki. Stąd potrzebujemy jeszcze jednego dnia, by przygotować się do konferencji. Co ciekawe, Wisła prowadzi rozmowy nie tylko z dwoma sponsorami, których nazwy są na razie tajemnicą, ale zgłaszają się do niej również inni chętni. Deklarację pomocy złożył krakowski biznesmen Krzysztof Targosz, którego firma specjalizuje się w projektowaniu i budowie hal stalowych. - Pomożemy Wiśle - zapewnia Targosz. - Oczywiście w takim wymiarze, na jaki nas będzie stać. Nie chcę obiecywać złotych gór, ale jesteśmy po pierwszych rozmowach z osobami z klubu i myślę, że wejdziemy w ten projekt. Rozmawiałem już zresztą wcześniej z Jakubem Meresińskim, jeszcze zanim zaczęły wychodzić te wszystkie rewelacje na jego temat, ale... akurat ja nie dałem się nabrać. Chcę pomagać Wiśle, a w tamtym układzie właścicielskim nie miałbym pewności, że moje pieniądze pójdą na potrzeby klubu. Teraz takich wątpliwości nie mam. Wiem, że ludzie, którzy przejęli Wisłę, chcą jej dobra. Dlatego wchodzimy w to!

Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/sport...kanu,10551038/
Ostatnio edytowane przez nesta : 25.08.2016 o godz. 09:39.
Odpowiedz cytując
Herbi1303
Senior Member

Stary 25.08.2016, 09:41
Vinci napisał(a):Wyświetl post
To jest problem przede wszystkim dla tych, którzy okazjonalnie wpadają do Krakowa i przy okazji chcą mecz zobaczyć. Jak ktoś chce chodzić regularnie, to taką kartę - moim zdaniem- musi mieć.

I tutaj kolejne pole do popisu dla marketingu. Do czego może się ona jeszcze przydać w mieście czy sklepach (nie tylko klubowym)? Na zachodzie, w idealnych modelach funkcjonowania, takimi kartami można posłużyć się nawet przy miejskich parkingach czy zakupach. Może kiedyś, małymi kroczkami, doczłapiemy do takich luksusów w każdym większym, polskim mieście.
Co za różnica, to powinno być zniesione i koniec kropka. Na siłę nie zmusisz ludzi do chodzenia, ktoś chce wpaść okazjonalnie bo jest w Krakowie i chciałby zobaczyć mecz na żywo, a tu klops nie kupi biletu bo musi mieć kartę... Bez sensu
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 25.08.2016, 09:47
Dokładnie.

Niech nawet przyjdzie raz w roku i cały mecz prześpi. Wisły to nie interesuje. Ma zrobić jak najwygodniejszy system kupna biletów przed meczem, w dniu meczowym i online. Kibic to kibic i zostawi takie same pieniądze. Co oczywiście nie znaczy, że mamy nie premiować tych, którzy pojawiają się na stadionie regularnie.

To takie abecadło i zapewne krok po kroku wszystko będzie porządkowane. Najważniejsze, że wreszcie w klubie są ludzie, którym się chce, którzy robią to z serca, a nie rzucą pare mln., kupią paralityka, zmienią trenera, a reszta struktur zarasta chaszczami.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 25.08.2016, 10:25
Cytat:
Chcę pomagać Wiśle, a w tamtym układzie właścicielskim nie miałbym pewności, że moje pieniądze pójdą na potrzeby klubu. Teraz takich wątpliwości nie mam. Wiem, że ludzie, którzy przejęli Wisłę, chcą jej dobra. Dlatego wchodzimy w to!

Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/sport...kanu,10551038/
Oby, jak najwięcej takich wypowiedzi i decyzji. Bez względu na skalę zaangażowania biznesu.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 25.08.2016, 10:26
Dobre wiadomości. Już nie mogę się doczekać jutra
Odpowiedz cytując
Herbi1303
Senior Member

Stary 25.08.2016, 10:26
nesta napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie.

Niech nawet przyjdzie raz w roku i cały mecz prześpi. Wisły to nie interesuje. Ma zrobić jak najwygodniejszy system kupna biletów przed meczem, w dniu meczowym i online. Kibic to kibic i zostawi takie same pieniądze. Co oczywiście nie znaczy, że mamy nie premiować tych, którzy pojawiają się na stadionie regularnie.

To takie abecadło i zapewne krok po kroku wszystko będzie porządkowane. Najważniejsze, że wreszcie w klubie są ludzie, którym się chce, którzy robią to z serca, a nie rzucą pare mln., kupią paralityka, zmienią trenera, a reszta struktur zarasta chaszczami.
Coś ala program lojalnościowy, albo jakieś bonusy dla regularnie kupujących karnety to kolejny punkt do zrealizowania. Damy radę, niech to uporządkują organizacyjnie i wspólnie coś zdziałamy.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.08.2016, 11:04
"Zapowiadana na dzisiaj konferencja prasowa, na której miał zostać przedstawiony nowy zarząd Wisły Kraków SA, została przesunięta na jutro. To dlatego, że przy ul. Reymonta sporo się dzieje i jest szansa, że wkrótce kibice otrzymają dobre informacje. Przede wszystkim o sponsorach, którzy mogą wspomóc klub. "

http://www.dziennikpolski24.pl/sport...kanu,10551038/
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 25.08.2016, 11:54
https://twitter.com/DJuszczyk/status/768756322280112128

Jutro o 10.00 konfa!
Odpowiedz cytując
lukaszsz86
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 25.08.2016, 12:10
będzie dobrze. widać że są ludzie chętni zainwestować i promować się na Wiśle. Jak zobaczą że Wisła jest w modzie to będzie ich jeszcze więcej. Wbrew pozorom lepiej możemy wyjść na większej liczbie mniejszych inwestorów niż na jednym większym.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.08.2016, 12:16
Oby było więcej takich ludzi jak Pan Krzysztof Targosz. Zwykli kibice też mają dużo do zrobienia.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
Thuesen
Member

Od: 05.2010

Stary 25.08.2016, 12:30
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Oby było więcej takich ludzi jak Pan Krzysztof Targosz. Zwykli kibice też mają dużo do zrobienia.
Dokładnie! Każdy pomaga tak jak może. Sam KT klubu nie uratuje, dlatego kupujcie bilety! Nie myślcie ze jeden bilet nie zrobi różnicy. Każda osoba na stadionie, każdy sprzedany bilet jest sygnałem dla sponsorów że Wisła jeszcze nie zginęła!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.08.2016, 12:34
Thuesen napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie! Każdy pomaga tak jak może. Sam KT klubu nie uratuje, dlatego kupujcie bilety! Nie myślcie ze jeden bilet nie zrobi różnicy. Każda osoba na stadionie, każdy sprzedany bilet jest sygnałem dla sponsorów że Wisła jeszcze nie zginęła!
Ja dodam, że to samonapędzające się koło. Więcej kibiców to dla sponsora większa pewność, że jego sponsoring będzie bardziej skuteczny. Więc do dzieła!
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 25.08.2016, 16:00
Jak jutro na konferencji padną konkrety, dające nadzieję na lepsze jutro, to jestem pewien, że to będzie dodatkowy bodziec i jeszcze sporo ludzi ruszy po bilet.
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 25.08.2016, 17:52
Chciałem się szarpnąć na Gold albo chociaż na Silver i ... nie ma biletów ?! Są niedostępne ? rozdane ? sprzedaż zawieszona ? Czy może po prostu już wszystko poszło ?!
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 25.08.2016, 17:56
Chciałeś kupić przez Internet?

Chyba trzeba osobiście:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...z_ze_slaskiem/

"Bilety można nabywać w siedzibie klubu - w pokoju nr 3 (wejście od ul. Reymana). Płatność: zarówno gotówką, jak i przy użyciu kart płatniczych. Możliwy jest również zakup przez telefon, w tym przypadku płatność dokonywana będzie przelewem (do dwóch dni przed meczem)."
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 25.08.2016, 18:01
Nie chyba, ale na pewno - biletów VIP nie kupisz internetowo.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.08.2016, 18:35
szorstki napisał(a):Wyświetl post
Chciałem się szarpnąć na Gold albo chociaż na Silver i ... nie ma biletów ?! Są niedostępne ? rozdane ? sprzedaż zawieszona ? Czy może po prostu już wszystko poszło ?!
silver to moim zdaniem szajs. byłem raz... dla mnie za nisko - guzik widziałem (w sensie widzenia całego boiska)
Ostatnio edytowane przez arti : 25.08.2016 o godz. 19:03.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 25.08.2016, 19:47
arti napisał(a):Wyświetl post
silver to moim zdaniem szajs. byłem raz... dla mnie za nisko - guzik widziałem (w sensie widzenia całego boiska)
A silwer to nie czasem vip ale na boku? I wszystko zalezy w ktorym rzedzie ma sie bilet.
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 25.08.2016, 20:22
Trochę nie rozumiem tego kupowania biletów VIP tylko osobiście na stadionie. To jakaś forma weryfikacji czy nie mam dziurawych spodni i czy nie śmierdzi mi z gęby ? I czy będę pasował do towarzystwa ?
Jakby nie było to jednak utrudnienie i dodatkowa fatyga. A tak chciałem usiąść jak na dawnym A
Nie mam do tego sekretarki a samemu nie mam kiedy zasuwać na stadion więc ... kupiłem tam gdzie zwykle
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów