The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2016, 20:57
szprotson napisał(a):Wyświetl post
dobrze ze go sprowadziles na ziemie bo niekotrzy maja naprawde dobre loty.
Jak będziemy grali w 3 lidze, to sciagniemy pilkarzy z 3 ligi. A to jak wygladaja pilkarze z 3 ligi mozna zobaczyc na meczu rezerw.
Sprowadzenie na ziemię? o czym ty gadasz człowieku?

Dopiero co nas zlał nas niedawny I ligowiec Arka Gdynia, a ty dalej olewasz możliwości piłkarzy z niższej ligi?

Oczywiście Lewandowski, Błaszczykowski, Czerwiński czy Gajos nigdy nie grali w niższych ligach?

Arked napisał(a):Wyświetl post
Bardzo mało prawdopodobne. Wymienieni przez ciebie to walczaki mocno ograne w Ekstraklasie/1 lidze/Championship. Jeśli zaczęlibyśmy masowo sprowadzać "walczaków" z jeszcze niższych lig to szybko byśmy za nimi zatęsknili.
.
Nie wiem co by musiało się stać, abyśmy zaczęli tęsknić za Urygą i Cywką. Takie z nich walczaki mówisz?

Czy ja mówię o masowym wstawianiu do składu 3-ligowców? po prostu trzeba szukać talentów i tyle. Ilu tutaj na forum chciało Recę z Wisły Płock?

Nie zmienia to faktu, że nasz klub jest bez pieniędzy, a jednocześnie potrzebuje wzmocnień składu i piłkarzy na których kiedyś zarobi. Nie widzę innej możliwości jak 'wychowanie' sobie utalentowanych graczy, czy to w klubie, czy też łowiąc 19-20- latków z niższych lig. To będzie procentowało. Tyle.

Jak widzicie inne rozwiązanie lub świętego Mikołaja z workiem pieniędzy to chętnie posłucham Waszych historii
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.08.2016, 22:16
Vranjes... wypalony, 30-letni piłkarz wypluty przez Legię... pozycję defensywnego, drewnianego pomocnika mamy mocno obsadzoną.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.08.2016, 22:57
Ja wiem, że Zdisek komuch itp. ale jest nam teraz potrzebny. Jako jedyny ogarnia te papiery...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.08.2016, 07:18
Od Zdziska to bym się odpier.dolił. Jest z nami już tyle czasu i jeszcze nikt w klubie się na nim nie poznał? Skaut z niego ch.ujowy bez dwóch zdań, ale do ogarnięcia pozostałych rzeczy w obecnej sytuacji jak znalazł.

Biorąc pod uwagę, że nie mamy ani defensywnego ani ofensywnego pomocnika to Vranijes mógłby pomoc w ratowaniu ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 25.08.2016, 16:39
Ja bym zaufał po prostu pracującym w klubie, którzy mówią, że Kapka jest niezbędny w Wiśle. Oni wiedzą więcej, przebywają z nim na co dzień i nie wydaje mi się, żeby miał na wszystkich takie haki, jak na Cupiała
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.08.2016, 17:00
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Biorąc pod uwagę, że nie mamy ani defensywnego ani ofensywnego pomocnika to Vranijes mógłby pomoc w ratowaniu ekstraklasy.
Ogladałeś mecz Legi z Arką? jeśli nie to sobie zobacz i jeszcze raz proponuję zweryfikować pogląd. Z Vranjesem polecimy do I ligi.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.08.2016, 10:14
Gościu weź się zastanów co piszesz stać nas na nich ? NIE Mak zaraz zakotwiczy w Niemczech.Stilić wierzysz,że wróci ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.08.2016, 10:37
lukas14 napisał(a):Wyświetl post
Budowa klubu z mysla o przyszłym sezonie , mysle ze w tym sie utrzymamy .
Z Klubu
Załuska , Buchalik , Guzmics ( sprzedaz , umowa do koncas sezony ) Jovic ( sprzedaz , umowa do konca sezonu ) Czekaj ,Brlek , Popovic , Ondrasek .

Do :
Bednarek http://www.transfermarkt.pl/filip-be...spieler/155158
Chorązka http://www.transfermarkt.pl/kacper-c...spieler/320897

Nalepa http://www.transfermarkt.pl/michal-n...spieler/175947
Jach http://www.transfermarkt.pl/jaroslaw...spieler/327755
Diaw http://www.transfermarkt.pl/elhadji-...spieler/410238

Murawski http://www.transfermarkt.pl/radoslaw...spieler/220969
Wilk http://www.transfermarkt.pl/piotr-pa...spieler/155202
Mi.Mak http://www.transfermarkt.pl/michal-m...spieler/143976
Ma.Mak http://www.transfermarkt.pl/mateusz-...spieler/143975
Stilic http://www.transfermarkt.pl/semir-st.../spieler/46340

Parzyszek http://www.transfermarkt.pl/piotr-pa...spieler/155202
Teraz trzeba sprzedać wszystkich, którzy mają oferty, a do tego sprowadzić Stilicia i kilka uzupelnien, by zwiększyć rywalizację. Prawy pomocnik niezbędny i środkowy obrońca jeszcze Bo Głowacki już niestety nie ta para kaloszy. Do współpracy z Sadlokiem musi być młodszy piłkarz. Ja bym widział Dancha z Górnika, ale nie wiem czy da się go jeszcze, w takiej sytuacji,w jakiej jest Wisła, wyciągnąć.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
lukas14
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 28.08.2016, 10:39
tak mak to 3 ligi niemieckiej ,
Odpowiedz cytując
lukas14
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 28.08.2016, 10:46
napewno nie sa drozsi w utrzymaniu od tych co mammy teraz
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.08.2016, 11:08
Napewno to Kopernik nie żyje.

Jakies fakty na potwierdzenie tego co mówisz czy zwykle domysły ?
Malarczyk rozwiązał kontrakt z Ipswich. Dzwonić i podpisywać
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 28.08.2016, 11:57
Nie wiem, czy się zgodzisz szprotson, ale nam potrzebni są - właśnie jakiś sensowny ŚO, OP i PP Musimy jakieś sensowne transfery przeprowadzić, jeśli chcemy się bić w tej lidze o utrzymanie. Ufam, że kibice nie będą tylko kanapowymi widzami, ale teraz wreszcie ruszą d... w troki i zaczną przyjeżdżać na mecze hurmem. To takie moje, pewnie "pobożne", życzenia. Mam jednak nadzieję, że się spełnią. Nadzieja umiera ostatnia. A My musimy zwierać szeregi i czynić jakieś zakupy, szaliki, koszulki, etc. to musi się udać!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Stary 28.08.2016, 12:06
Na każdą pozycję potrzeba piłkarzy w chwili obecnej. Bez wyjątku.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 28.08.2016, 12:09
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Na każdą pozycję potrzeba piłkarzy w chwili obecnej. Bez wyjątku.
Myślę, że napastnicy odpalą, jak będą mieli odpowiednią ilość sytuacji podbramkowych. A te mogą stworzyć tylko konkretni gracze z przodu. Kreatorzy gry. Ze 2 piłkarzy ofensywnych przydałoby się sprowadzić do przodu. Gergel np. byłby jak znalazł. Pytanie tylko, czy Górnik go sprzedałby i za ile. Oczywiście jego sprowadzenie należałoby uzależnić od transferów wychodzących.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.08.2016, 12:13
Jeszcze więcej spadkowiczów, utrzymać 16 pozycję w tabeli!

Kurva. Nie dość, że klątwa Mójty, Zachara to jeszcze Gergel.

Ściągaj jak najwięcej spadkowiczów, bądź zszokowany pozycją w tabeli.

Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 28.08.2016 o godz. 12:15.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 28.08.2016, 13:02
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze więcej spadkowiczów, utrzymać 16 pozycję w tabeli!

Kurva. Nie dość, że klątwa Mójty, Zachara to jeszcze Gergel.

Ściągaj jak najwięcej spadkowiczów, bądź zszokowany pozycją w tabeli.
Gergel akurat jeden z lepszych piłkarzy w Górniku. Uważam, że warto byłoby go kupić. Zwiększyłby rywalizację z przodu. Nie wiem czy nie jest lepszy od Bogusia
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.08.2016, 13:07
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Malarczyk rozwiązał kontrakt z Ipswich. Dzwonić i podpisywać
No to zrobił karierę na Wyspach, następny...
Ale fakt, dziś by się przydał taki Malarczyk z końcówki gry w Kielcach.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 28.08.2016, 13:38
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Gergel akurat jeden z lepszych piłkarzy w Górniku. Uważam, że warto byłoby go kupić. Zwiększyłby rywalizację z przodu. Nie wiem czy nie jest lepszy od Bogusia
Z Brożkiem w tej formie to i Stevie Wonder znacząco zwiększyłby rywalizację. Przyjęcie piłki na podobnym poziomie.

Aha, kupić. Za co?

Kupić Gergela. Nawet nie wjebać się już kilkanaście m w muł, tylko kilkadziesiąt.

Jeżeli lubisz wypierrdalać forsę w błoto, Twoja sprawa. Natomiast nawet przy takiej "mobilizacji", zakup/zakontraktowanie Gergela to jawny strzał w ryj po zakupie biletu/karnetu/gadżetu.

Pytanie powinno brzmieć - kto jest gorszy od Boguskiego?

Mogliby zrobić testy/nabory do 1 drużyny. Nie młodziki, 1 kadra. Od lat mam wrażenie, że w miejscu Boguskiego, Urygi i niestety Pawła randomowy gość z trybun zagrałby 10x lepiej.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 28.08.2016 o godz. 13:41.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 28.08.2016, 14:57
Kupić Gergela. Nawet nie wjebać się już kilkanaście m w muł, tylko kilkadziesiąt.
To kogo lepszego na tę pozycję widzisz? Ja podałem przykład zawodnika, na którego teraz mogłoby nas stać. Oczywiście jak sprzedamy całą trójkę zawodników, za których są oferty i zatrudnimy inne tańsze opcje. Tyle. Nie musi być Gergel, ale moim zdaniem byłoby to niezłe wzmocnienie.
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 28.08.2016, 15:30
Znam jednego zawodnika, który spełnia Wasze kryteria.

Młody podstawowy zawodnik kadry Polski U-21 Marcina Dorny, z całkiem sporym doświadczeniem w Ekstraklasie (blisko 100 rozegranych meczów), może grać na paru pozycjach, ma dobre warunki fizyczne, a co więcej to chłopak praktycznie z naszych trybun, pochodzący z Nowej Huty Wiślak z krwi i kości, od dzieciaka kibicujący Białej Gwieździe. Nawet nie musimy za niego płacić!

To Alan Uryga.
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 28.08.2016, 15:31
Znam jednego zawodnika, który spełnia Wasze kryteria.

Młody, podstawowy zawodnik kadry Polski U-21 Marcina Dorny, z całkiem sporym doświadczeniem w Ekstraklasie (blisko 100 rozegranych meczów), może grać na paru pozycjach, ma dobre warunki fizyczne, a co więcej to chłopak praktycznie z naszych trybun, pochodzący z Nowej Huty Wiślak z krwi i kości, od dzieciaka kibicujący Białej Gwieździe. Nawet nie musimy za niego płacić!

To Alan Uryga.
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 28.08.2016, 17:36
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
To kogo lepszego na tę pozycję widzisz? Ja podałem przykład zawodnika, na którego teraz mogłoby nas stać. Oczywiście jak sprzedamy całą trójkę zawodników, za których są oferty i zatrudnimy inne tańsze opcje. Tyle. Nie musi być Gergel, ale moim zdaniem byłoby to niezłe wzmocnienie.
Po pierwsze na 2 miechy temu ofensywny środkowy pomocnik a.k.a. rozgrywający.

Po drugie kolejny rozgrywający na wypadek kontuzji/zawieszenia/transferu tego pierwszego.

Po trzecie lewy skrzydłowy.

"Kogo lepszego widzisz?"

A czy ja jestem scoutem? Mnie po prostu rozpierrdala szok i niedowierzanie pozycji w tabeli, ale hurtowo ściągajmy piłkarzy spadkowicza. No po prostu miodzio logika.

Brożek/Ondraszek/Zachara. Na ekstraklape to nie starczy?

Weź chłopie nie pierrdol. Bez rozgrywającego Wisła będzie grać nadal jedno wielkie gówno. Funkcjonuje tylko jedno skrzydło za sprawą Małeckiego, Arek bierze się za rozgrywanie (sic!). Z gówna bicza nie ukręcisz.

W aspekcie sportowym najbardziej wkurvia fakt, że z tym jednym pierrdolonym trybikiem byłaby górna ósemka. Patrząc na grę Amiki czy Legii nawet miejsce premiowane pucharami.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 28.08.2016 o godz. 17:38.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 28.08.2016, 17:52
Największym problemem jest brak DP, rozgrywajacego i obrońcy na środek.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.08.2016, 19:31
Do końca sierpnia mamy okienko transferowe, czyli od września możemy kontraktować tylko zawodników z kartą w ręku?.
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.08.2016, 19:41
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Największym problemem jest brak DP, rozgrywajacego i obrońcy na środek.
Reżyser i skrzydłowy moim zdaniem, a resztę się jakoś załata.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.08.2016, 20:38
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
Do końca sierpnia mamy okienko transferowe, czyli od września możemy kontraktować tylko zawodników z kartą w ręku?.
Od września tylko z kartą w ręku.

Powiedzmy sobie szczerze, ten skład od tego z zeszłego sezonu różni się chyba tylko brakiem Wolskiego. Możliwe, ze nam potrzeba rozgrywającego, a na środek obrony Kujawę zamiast Gumisia. Gorzej od niego chyba nie zagra. Jeżeli nas nie stać na lepszych piłkarzy, to musimy stawiać na głodnych sukcesu.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.08.2016, 20:51
Co do sprowadzenia Widanowa to uważam że to dobry pomysł.Taki twardo grający obrońca na pewno sie przyda.
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 28.08.2016, 22:07
Z tego co wiem Adam Buksa z Lechii Gdańsk nie jest zadowolony ze swojej sytuacji. Naprawdę ciekawie się zapowiadał kiedyś ten chłopak. Forma Pawła i Odraska który w dodatku złapał kontuzje sprawia, że ktoś kto mógłby strzelić na bramkę nie wątpliwie by się przydał tej drużynie.
Ostatnio edytowane przez wester : 28.08.2016 o godz. 22:09.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 28.08.2016, 22:18

Weź chłopie nie pierrdol. Bez rozgrywającego Wisła będzie grać nadal jedno wielkie gówno. Funkcjonuje tylko jedno skrzydło za sprawą Małeckiego, Arek bierze się za rozgrywanie (sic!). Z gówna bicza nie ukręcisz.
To, że ktoś prawdę napisze, to od razu .......i? Uważam, że obecnie trzeba ratować, co się da, a z pewnością można nadmiary w pewnych formacjach przenieść na inne, w których są niedobory. Coraz gorzej funkcjonuje u nas druga linia, a z roku na rok nikt nie dbał o to, by zbudować coś sensownego w środku. Dlatego teraz tę formację mamy najbardziej zastaną i przez to najbardziej newralgiczną. To ta formacja generuje zbyt mało okazji dla napastników. To nie Brożek nie ma formy, tylko po prostu nie ma żadnych albo prawie żadnych okazji. Żeby to zmienić potrzeba wprowadzenia większego ożywienia z przodu i to w ofensywnej części pomocy. Zgadzam się z Tobą, że ofensywny pomocnik jest najbardziej potrzebny - wynika to z moich wcześniejszych postów. Gdybyś zadał sobie trudu i poczytał trochę moich postów, to byś zrozumiał clue tego, o co mi chodzi. Ja jednak widzę potrzebę zwiększenia rywalizacji w formacji ofensywnej, by pobudzić trochę przód do kreowania gry.
Roman Gergel nie gra na lewej stronie, ani nawet na OP, tylko właśnie na PP. Na dowód tego przedstawiam jego profil z transfermarkt. http://www.transfermarkt.pl/roman-ge.../spieler/74704
W zeszłym sezonie Gergel strzelił 10 bramek i zaliczył 5 asyst w spadkowiczu. Chyba nie wmówisz mi, że to jakiś słaby zawodnik? Jest to bardzo dobry gracz, jak na nasze możliwości. Pytanie, czy takie możliwości w ogóle będą, bo kończy się okres transferowy i zapewne Górnik nie będzie chciał pozbywać się jednego z najlepszych swoich graczy. Dlatego łaskawie - następnym razem, zanim coś napiszesz, chociaż przejrzyj statystyki zawodnika, a dopiero potem komentuj.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów