|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Karnet mam od dłuższego czasu, teraz nawet na cały sezon...
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Coś mi tu nie gra Spółka, która kupiła Wisłę,której prezesem jest P. Meresiński podpisała z Telefoniką dwie umowy - pierwsza umowa warunkowa - dot. wykonania prawa pierwokupu przez TS z dnia 23.07.2016 r. kolejna już przenosząca własność z końcem lipca.
TS rozumiem w tamtym momencie nie posiadał 1 mln zł, a teraz nagle się to zmieniło, przecież Meresiński będzie chciał odzyskać kasę a gwarancje bankowe wchodzą w grę w momencie jego niewypłacalności czyli ewentualnie dopiero pod koniec września. Pragnę również zauważyć, że Meresiński działa w spółce tzw. cichej, w której wspólnika nie poznaliśmy a to ta osoba ciągnie za sznurki vide Meresińskiego nie stać na wydanie 1 mln zł od tak. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Poki co to Meresinski zaplacil za klub 300 tys a nie 1 mln.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
Odnośnie przejęcia klubu przez TS to na pewno łatwiej przyjdzie mi wydać trochę gotówki w sklepie, czy zachęcić kogoś do pójścia na mecz. Z wesołym Jakubem istnieje bowiem spore ryzyko, że kupując bilet, klubowy gadżet wspieramy jego portfel, a nie Wisłę.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 21.08.2016 o godz. 08:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Meresiński vs matura:
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Kirwa Mac.
Jebana w dupę Monika. Mogli puścić info w kraj ze takimi kwotami operujemy. Jestem przekonany święcie ze w ciagu jednego dnia zebrała by sie mała grupa ktora miała by więcej hajsu a i pomysł na klub. 300 000 to sa grosze przecież. Grosze. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Moniczka jest widać "bardzo mądrą" dziewczyną. Potrafi wydawać pieniądze i ma tylr rozumku w głowie,że dała się zbajerować gimnazjaliście...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
||
Przy odrobienie szczescia Meresiński przelał te pieniądze z konta Wisły, więc nie dołożył/zainwestował ani grosza. 12 sierpnia 2016: Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 21.08.2016 o godz. 09:55.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A najśmieszniejsze jest to, ze klub został zajebiscie oddłużony i jest praktycznie na zero, bo bieżacych zobowiazań nie licze - takie sa w każdym biznesie i co? I kupil go jakis idiota, ktoremu nie udalo sie kupic klubu w Kielcach. Nie tam? to sobie przyszedl do nas i sobie tak po prostu nas kupil...za jebane grosze! Pewnie meres wyjebal dupe, zerwał pajęczyny tej Moniczki i się ....zie spodobalo. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Media juz podłapuja
http://www.tylkoekstraklasa.pl/grzeg...rzejmie-wisle/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dobrze by było, gdyby Smolnemu udało się dogadać. Takie rozwiązanie jest korzystne dla wszystkich stron. TF dostanie swoje pieniądze, co przy przejęciu Wisły przez TS wcale nie jest takie oczywiste, a JM odzyska co włożył.
Dla piłkarskiej Wisły Smolny także wydaje się być lepszą perspektywą od TS. On jednak jakieś pieniądze ma. Do tego, jeśli jest "załatwiany" przez Citko, to może udałoby się zatrzymać choć część "citkowych" sponsorów, którzy uciekli przez JM. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Facet pociagnal Pogon z IV ligi do Ekstraklasy wiec to chyba dobre CV
Ostatnio edytowane przez bódyń : 21.08.2016 o godz. 11:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli TS przejmie Wisłę z zamiarem znalezienia inwestora, a w pobliżu kręci się Smolny i Citko, to chyba można się domyślać z kim będą pierwsze rozmowy.
Pytanie tylko dlaczego TS chce w to wejść, a nie zostawić temat do bezpośredniego załatwienia JM - Smolny. Strzelam, że chcą pośredniczyć w przekazaniu Wisły, dopilnować, sprawdzić dokładnie kto ja przejmie, samemu wybrać inwestora lub zaakceptować Smolnego. Może też użyczą swojego know-how. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
OK, ma dobre CV, by wyciągać Wisłę z 4 ligi, ale na razie tam nie jesteśmy. Ludzie niech mierzą siły na zamiary, bo niektórym jak np.Citce wydawało się, że złapał Pana Boga za nogi (o czym świadczy jego zakompleksiony tel.do Stanowskiego),a tylko się skompromitował. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie dla żadnych nowych wynalazków! Tylko TS i niech nasi zadbają o dalszy rozwój Wisły.
Widze, że niektórych ostatnie wydarzenia nic nie nauczyly. Wy dalej myślicie ze meresinski umie coś załatwić, znaleść rzetelnego inwestora? Amber Gold!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 21.08.2016 o godz. 11:31.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a) PLN b) $ c) € TS przejmie SA za bezcen, a przecież nowemu inwestorowi za darmo nie odda. Nie żebym to krytykował, bo za postawienie klubu na nogi kasa się należy, ale wolałbym od razu inwestora docelowego, który uchroni nas od trudów okresu przejściowego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Każda opcja i Smolny i TS jest lepsza niż cyklista.
Co wydaje się lepsze? Smolny już bawił się w piłkę i wie ile można zarobić i ile wtopić. Nie wiemy jakie ma faktyczne zaplecze finansowe. TS to opcja tymczasowa i też nie wiemy na ile wynika ona z konieczności a na ile z faktycznych możliwości. Poza tym nie wiemy kto teraz rozdaje karty: Cupiał czy cyklista. BTW powstrzymajcie się z obrażaniem p. Moniki. Po pierwsze nikt na 100% nie wie na ile ona jest winna obecnej sytuacji a po drugie niczemu to nie służy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
A co do Citki kompromitacja jego polega ze uwierzyl Meresinskiemu. Jak wielu innych TF czy niektorzy na tym forum. Facet ma tyle i sie dam nabrac. Akurat jego dymisja przyspieszyla rozwoj wypadkow. jak niektorzy mysla ze do Wisly przyjdzie Abramowicz to powodzenia w mysleniu.
Ostatnio edytowane przez bódyń : 21.08.2016 o godz. 12:02.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Nie chce tutaj się rozpisywać, ale być może będzie to partnerstwo, w którym TS będzie miał swoje udziały.
Niestety ale Towarzystwo Sportowe (samo) nie jest w stanie zagwarantować należytej płynności finansowej. Jeżeli tak by było, to udałoby się im za pierwszym razem odkupić Wisłę od TF. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Jak najszybciej wykupić Wisłe z rąk tego pajaca. Najlepiej już przed meczem ze Śląskiem żeby nie znikneła kasa z dnia meczowego
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co to za wielki wyczyn wyciągnąć zasłużony klub z dużego miasta, mający rzeszę oddanych kibiców z otmętów niższych lig? To może oddamy Wisłę grupce osób ciągnących za uszy Polonię i Widzew, bo jakoś tam się przesuwają w górę i niedługo pewnie też wrócą do ekstraklasy? Citko niech się lepiej trzyma z daleka od Wisły. Niech potrenuje swoje wątpliwe talenty menadżerskie na "szczurach" vel jakiś LZS-ach z Pipidówek.
Ostatnio edytowane przez rozarian : 21.08.2016 o godz. 12:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
W zasadzie możnaby pomyśleć nad wejsciem spółki na giełdę. Minusów jest sporo ale jeśli chodzi o transparentność udziałów, czy publikowane raporty finansowe - bezcenne. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Czy Ciebie na prawdę martwi to, żeby ten sk****yn, gimnazjalista odzykał swoje pieniądze? O ile oczywiście cokolwiek swojego zainwestował, bo jakoś dziwnie mam wrażenie, że "pożyczył" sobie z kasy klubu....
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Sorry za OT, ale mam pytanie odnośnie Smolnego: gość jest związany ze Szczecinem od wielu lat, wspiera Pogoń finansowo od IV ligi, jest jej udziałowcem, więc tak na chłopski rozum po co mu drugi klub?
Ostatnio edytowane przez heoij : 21.08.2016 o godz. 12:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Czyli na dziś wypycham Mąkę?
No to TS planuje stabilizację po chuju. Ja osobiście wolę biznesmena z zewnątrz z pomysłem i umiejętnościami prowadzenia takiego biznesu niż TS ze wszystkimi swoimi "bonusami". Czas na coś nowego, nowego bez SKWK i wszystkich ich uzurpowań, gierek, miejsc w zarządzie itd. TS miał piłkę w swoich sekcjach w latach 90. Od katastrofy wyratował nas Cupiał. TS nie ten rozmiar kapelusza do spółki piłkarskiej ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
|
dj_ibutti napisał(a):
dj_ibutti napisał(a):
dj_ibutti napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Paweł : 21.08.2016 o godz. 13:14.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Można dyskutować czy TS jest dobry czy zły czy spobie poradzi, jedno jest za to pewne każdy dzień z tym dyletantem za sterami klubu to porażka.. teraz ważne jest żeby ustabilizować sytuację. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|