The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2016, 21:03
To kluby powinny zabezpieczyć swoje interesy. Trzeba w tych młodziakach budować przywiązanie do barw, pokazywać że młodzi mają szanse przebić się w pierwszej drużynie i że nikt im nie będzie blokował transferu na zachód - tylko tyle i aż tyle...

Anyway, liczę że w poniedziałek przeczytam info o tym, że pan JM jest już spakowany i tuż po sprzedaży klubu, zatrzyma się u swoich kolegów na Montelupich....
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
BigLeb
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.08.2016, 21:08
Prędzej w ich rodzicach nie sądzę, że jesteś takim idealistą.
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.08.2016, 21:09
BigLeb napisał(a):Wyświetl post
Ja nie wiem czy Akademia, z której każdy wyciąga młodziaków jak chce, to taki zajebisty interes. PZPN powinien tutaj lepiej zabezpieczyć interesy klubów.
tak jak pisze dj_ibutti to kluby powinny o siebie i o młodych zadbać

bo jaka jest alternatywa? to co proponował przez ostatnie lat Cupiał? kupujemy kupujemy kupujemy .... i jesteśmy tu gdzie jesteśmy bez żadnej możliwości rozwoju
żadnej
ze zużytymi przepłaconymi grajkami w I drużynie
i rezerwami które są jakie są
i MP juniorów sprzed dwóch lat którzy już w zasadzie zakończyli grę w piłkę....
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.08.2016, 21:11
Prędzej w ich rodzicach nie sądzę, że jesteś takim idealistą.
ojcowie Stolarskiego i Handzlika
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 19.08.2016, 21:17
Jedna z pierwszych decyzji Bońkowego PZPNu była ta, że nawet z piętnastolatkiem (opiekunem), można podpisać umowę która w osiemnaste urodziny wchodzi w życie (chyba nie dłuższa niż trzy lata). Jest oczywiście w tym ryzyko dla klubu.
BigLeb
Senior Member

Stary 19.08.2016, 21:17
manson777 napisał(a):Wyświetl post
ojcowie Stolarskiego i Handzlika
No cóż "wężykiem" w obecnych czasach to właśnie tacy ojcowie kierują karierami synów.
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.08.2016, 21:24
My tutaj za bardzo się rozmarzyliśmy. Natenczas najważniejszym jest odbicie Wisły z rąk tego kmiota.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
BigLeb
Senior Member

Stary 19.08.2016, 21:28
manson777 napisał(a):Wyświetl post
tak jak pisze dj_ibutti to kluby powinny o siebie i o młodych zadbać

bo jaka jest alternatywa? to co proponował przez ostatnie lat Cupiał? kupujemy kupujemy kupujemy .... i jesteśmy tu gdzie jesteśmy bez żadnej możliwości rozwoju
żadnej
ze zużytymi przepłaconymi grajkami w I drużynie
i rezerwami które są jakie są
i MP juniorów sprzed dwóch lat którzy już w zasadzie zakończyli grę w piłkę....
Zasadniczo Towarzystwo Sportowe, czy klub sportowy, to powinno oferować możliwość treningu młodzieży, nie może się składać wyłącznie z zawodowej drużyny, no ale u nas (nie tylko w Wiśle) wszystko jakby na głowie stało.
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 19.08.2016, 21:30
Dwa trupy juz są.
Ten od dużej hawajskiej i specjalista zwalniany z każdego klubu.

Obydwaj bedą musieli dostać odszkodowania niestety gdy ich bedzie następna władza wypierdalac z hukiem.
Boia chi molla !
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 19.08.2016, 21:37
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Mówisz poważnie, że Can-Pack dawał na koszykarki więcej niż TF? Nie mam powodu, żeby nie wierzyć, ale brzmi absurdalnie. W takim razie dlaczego nie woleli zainwestować w piłkarzy, gdzie reklama miałaby dużo większy zasięg.
Po prostu, prezes (były) CP miał sentyment akurat do Wiślackiej sekcji koszykówki, i tyle. Gdzieś mi się obiło o uszy, że planowany jest koniec współpracy (prezes się zmienił w międzyczasie), ale nie jestem fanem koszykówki, więc nie drążyłem tematu ...
Obecnie Can-Pack sponsoruje sekcję piłkarską Okocimskiego Brzesko.

Co do reklamy, to w tym przypadku akurat chybiony argument, bo ilu prezesów firm zainteresowanych opakowaniami zobaczy taką reklamę na stadionie? Nie ten segment rynku niestety ...
BigLeb
Senior Member

Stary 19.08.2016, 21:41
5 meczy, 1 zwycięstwo, ostatnie miejsce i to nie jest nasz największy problem - jak żyć?
Wiślak88
Member

Od: 03.2006

Stary 19.08.2016, 21:47
5 meczy, 1 zwycięstwo, ostatnie miejsce i to nie jest nasz największy problem - jak żyć?
To przykre, ale też tak myślę. Sprawy sportowe zeszły na baaardzo daleki plan i to jest właśnie bardzo smutne.
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.08.2016, 21:48
A ten wpis (bo chyba jeszcze nie artykuł) w PS widzieliście?

PS/red. Miga:
Cytat:
Jakuba Meresińskiego trudno zlokalizować, problemy z tym miewają nawet sądy, ale wedle naszych informacji – w piątek wyjechał z Krakowa bez zamiaru szybkiego powrotu.
Wieczorem poprzedniego dnia spotkał się z przedstawicielami Towarzystwa Sportowego Wisła i Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków.
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...518,1,727.html
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 19.08.2016, 21:48
Zasadniczo Towarzystwo Sportowe, czy klub sportowy, to powinno oferować możliwość treningu młodzieży, nie może się składać wyłącznie z zawodowej drużyny, no ale u nas (nie tylko w Wiśle) wszystko jakby na głowie stało.
Chyba, że ilość trenujacych przeklada się na ilość głosów na Walnym Zgromadzeniu Delegatów, towarzystwo może "tworzyć fundacje lub spółki oraz wnosić udziały do innych podmiotów gospodarczych, w tym spółek akcyjnych", a w 2017 schodzą wszystkie hipoteki, następuje spłata i faktyczne przekazanie w niezarobkowe uzytkowanie wieczyste 6 ha ziemi w centrum jakiegoś miasta.

Niezarobkowość można uzyskać zlecając wszystko co się da zlecić firmom "obsługującym" generując koszty zjadające zyski jakie mozna mieć z udziału w spółkach wymienionych wcześniej, a przewage na walnym delegatów zapewniając sobie zwiększaniem liczebności jednych sekcji kosztem drugich.

To oczywiście tylko moja wizja jakbym prowadził biznes gdyby mi nie zależalo na sporcie a na kasie.
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 19.08.2016, 21:50
Meresiński w tej chwili Wisły nie sprzeda. Musiałby ją chyba oddać za darmo. Przecież kto ten klub teraz kupi. Po takim szarganiu wizerunku? Marki? On będzie szkodził jeszcze przez najbliższy roku do następnego postępowania licencyjnego. To Cupiał chciał to oddać w cholerę i nikogo normalnego nie znalazł ,a teraz do tego gimbusa mają ustawiać się kolejki chętnych filantropów bo trzeba "ratować pomnik"? Ten sezon to będzie masakra! Zresztą ,żeby solidnie podejść do tematu i przejąć taką Wisłę - klub z tradycją, prestiżem, kibicami, ale i spuścizną zaległości finansowych - to musi być podmiot bądź grupa podmiotów zdeterminowanych i przygotowanych w szerszym horyzoncie czasowym. To nie może być łapanka.
Wiślak88
Member

Stary 19.08.2016, 21:53
Tak teraz myślę, ze narzekaliśmy na SKWK, że nic nie robią w tej sprawie. Może nie było oświadczeń i interwencji medialnych, ale wychodzi na to, że po prostu smutni panowie w krótkich spodenkach odwiedzili wiadomixa i ten od razu przestał cwaniakować
lukaszsz86
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.08.2016, 21:56
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Meresiński w tej chwili Wisły nie sprzeda. Musiałby ją chyba oddać za darmo. Przecież kto ten klub teraz kupi. Po takim szarganiu wizerunku? Marki? On będzie szkodził jeszcze przez najbliższy roku do następnego postępowania licencyjnego. To Cupiał chciał to oddać w cholerę i nikogo normalnego nie znalazł ,a teraz do tego gimbusa mają ustawiać się kolejki chętnych filantropów bo trzeba "ratować pomnik"? Ten sezon to będzie masakra! Zresztą ,żeby solidnie podejść do tematu i przejąć taką Wisłę - klub z tradycją, prestiżem, kibicami, ale i spuścizną zaległości finansowych - to musi być podmiot bądź grupa podmiotów zdeterminowanych i przygotowanych w szerszym horyzoncie czasowym. To nie może być łapanka.
a ja uważam że to jest właśnie idealny moment na przejęcie Wisły, bo ten co to zrobi będzie traktowany jak rycerz na białym koniu i wybawiciel, a do tego o Wiśle piszę się wszędzie i cały czas. Sytuacja jest idealna żeby się wypromować na ratowaniu takiej marki jak Wisła Kraków.
Bronex
Senior Member

Stary 19.08.2016, 21:58
Wiślak88 napisał(a):Wyświetl post
Tak teraz myślę, ze narzekaliśmy na SKWK, że nic nie robią w tej sprawie. Może nie było oświadczeń i interwencji medialnych, ale wychodzi na to, że po prostu smutni panowie w krótkich spodenkach odwiedzili wiadomixa i ten od razu przestał cwaniakować
smutni panowie w krótkich spodenkach będą musieli założyć długie spodnie jak częstochowski Savastano przywlecze swoich "mistrzów wyrabiania ciasta" z Neapolu .... ;-)
BigLeb
Senior Member

Stary 19.08.2016, 22:00
No powiem szczerze, że mam odmienne odczucia. Teraz każdy normalny człowiek, ogarnięty itp., wjeżdża na białym koniu w chwale zbawcy, i nikt absolutnie nikt, nie zarzuci mu kiepskich wyników sportowych. Oczywiście przez jakiś tydzień, aż kurz opadnie, i będzie się musiał zmierzyć z pytaniem: gdzie transfery?

lukaszsz86 napisał(a):Wyświetl post
a ja uważam że to jest właśnie idealny moment na przejęcie Wisły, bo ten co to zrobi będzie traktowany jak rycerz na białym koniu i wybawiciel, a do tego o Wiśle piszę się wszędzie i cały czas. Sytuacja jest idealna żeby się wypromować na ratowaniu takiej marki jak Wisła Kraków.
Czyli mamy podobnie.
Ostatnio edytowane przez BigLeb : 19.08.2016 o godz. 22:05.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.08.2016, 22:03
Dzięki rav, że się odezwałeś i wytłumaczyłeś gimbazie jak wygląda sytuacja, bo od tych debilnych domysłów nesty i reszt bałwanów już krew zaczynała człowieka zalewać...

EDIT:

I założę się, że jak TS-owi uda się uratować sekcje piłkarską, to żaden z forumowych geniuszy nie przeprosi. Ostatnio mam dobrą serię, pewnie też trafię.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.08.2016 o godz. 22:07.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Wiślak88
Member

Stary 19.08.2016, 22:05
smutni panowie w krótkich spodenkach będą musieli założyć długie spodnie jak częstochowski Savastano przywlecze swoich "mistrzów wyrabiania ciasta" z Neapolu .... ;-)
Za dużo Gomorry Podejrzewam, że espedito pedalito ma jedynie znajomości w branży kulinarnej
qbbba
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 19.08.2016, 22:12
rav napisał(a):Wyświetl post
A przyjmujesz wariant, że TS przejmie to tylko na moment, byle tylko rzetelnie poszukać nowego właściciela? Oni znają ten klub. Przecież PDS dopiero co był jego prezesem. Kontakt ze Smalcerzem i Kapką muszą mieć.

Na dzisiaj PRIORYTETEM jest przejęcie klubu od Wiadomixa. To się MUSI stać najszybciej jak to możliwe!!! (póki nie zdążył zbyt wiele namieszać, jak np. zatrudnienie tego Adamczewskiego)

Pamiętajcie: klub od bardzo niedawna jest oddłużony względem TF. Dzięki temu zwiększa się grono potencjalnych chętnych by przejąć klub.

Mało tego, ten sponsor dawał (powtórzę: dawał, nie pożyczał) kwotę wyższą niż TF na piłkę.
Ja raczej przyjmuję wariant, że wiadomixy w krótkich spodenkach jak poczują (a przecież czują od dawna) zapach siana, to ten "moment" szukania nowego właściciela potrwa kolejne 1906 lat. To jak rekiny, poczują krew i już z paszczy nie wypuszczą.
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
Bronex
Senior Member

Stary 19.08.2016, 22:14
No powiem szczerze, że mam odmienne odczucia. Teraz każdy normalny człowiek, ogarnięty itp., wjeżdża na białym koniu w chwale zbawcy, i nikt absolutnie nikt, nie zarzuci mu kiepskich wyników sportowych. Oczywiście przez jakiś tydzień, aż kurz opadnie, i będzie się musiał zmierzyć z pytaniem: gdzie transfery?

Czyli mamy podobnie.
ale w tej sytuacji to i tak byłyby to działania doraźne i krótkoterminowe, a w takie coś nikt poważny się nie wpakuje... Jeżeli klub przejmie stowarzyszenie kibiców to i tak przecież egzekucja będzie odroczona w czasie na rok czy dwa... pytanie podstawowe jest takie "czym Wisła ma być dla jej właściciela?" klubem a la Warta Poznań czy czymś takim jak ta piekielna Legia ,która za tydzień będzie w LM? czy to ma być sprint czy maraton? Dom na solidnym fundamencie organizacyjnym czy pływająca tratwa po mokradłach? Jakie wnioski płyną z tych 19 lat Bogusława Cupiała? To też nowy właściciel musi przeanalizować. Czy nowy właściciel będzie budował klub w oparciu o realia ekonomiczne-społeczne i gospodarcze mieszkańców III RP? Zbudujemy taki klub jak na zachodzie? Przecież u nas nie ma zachodniej infrastruktury rodzimych przedsiębiorców ,a Polacy nie mają kasy na rozrywki? Polska ekstraklasa to kupa bo kupą jest polski przemysł, polskie usługi i pensje Polaków.. Nie ma ....a rodzimego kapitału ,którym można by sensownie zarządzać. I potem się dziwić ,że taka Legia Warszawa to eksces.
BigLeb
Senior Member

Stary 19.08.2016, 22:15
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dzięki rav, że się odezwałeś i wytłumaczyłeś gimbazie jak wygląda sytuacja, bo od tych debilnych domysłów nesty i reszt bałwanów już krew zaczynała człowieka zalewać...

EDIT:

I założę się, że jak TS-owi uda się uratować sekcje piłkarską, to żaden z forumowych geniuszy nie przeprosi. Ostatnio mam dobrą serię, pewnie też trafię.
Dlaczego TS nie skorzystał z prawa pierwokupu? Skoro jesteś taki akuratny, to mnie oświeć.
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.08.2016, 22:18
1. bo wówczas cena była wyższa?
2. bo nie byli w stanie przedstawić gwarancji bankowych (tzn. podrobić), co zrobił ten idiota.
3. bo może teraz, gdy trzeba ratować Wisłę z rąk gimnazjalisty, łatwiej było znaleźć inwestora?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
BigLeb
Senior Member

Stary 19.08.2016, 22:22
ale w tej sytuacji to i tak byłyby to działania doraźne i krótkoterminowe, a w takie coś nikt poważny się nie wpakuje... Jeżeli klub przejmie stowarzyszenie kibiców to i tak przecież egzekucja będzie odroczona w czasie na rok czy dwa... pytanie podstawowe jest takie "czym Wisła ma być dla jej właściciela?" klubem a la Warta Poznań czy czymś takim jak ta piekielna Legia ,która za tydzień będzie w LM? czy to ma być sprint czy maraton? Dom na solidnym fundamencie organizacyjnym czy pływająca tratwa po mokradłach? Jakie wnioski płyną z tych 19 lat Bogusława Cupiała? To też nowy właściciel musi przeanalizować. Czy nowy właściciel będzie budował klub w oparciu o realia ekonomiczne-społeczne i gospodarcze mieszkańców III RP? Zbudujemy taki klub jak na zachodzie? Przecież u nas nie ma zachodniej infrastruktury rodzimych przedsiębiorców ,a Polacy nie mają kasy na rozrywki? Polska ekstraklasa to kupa bo kupą jest polski przemysł, polskie usługi i pensje Polaków.. Nie ma ....a rodzimego kapitału ,którym można by sensownie zarządzać. I potem się dziwić ,że taka Legia Warszawa to eksces.
Była Wisła w dupie, potem była hegemonem w lidze, teraz jest... szkoda gadać, dzisiaj mnie osobiście nie obchodzą Ligi Mistrzów. Uporządkować sprawy i być nad Cracovią. A jak się znajdzie KTOŚ z wizją, pomysłem na klub, na Towarzystwo Sportowe to daj nam Boże.
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 19.08.2016, 22:27
Ta sytuacja nie jest zero jedynkowa. Nie ma opcji, że przejechał sobie oszust po gimnazjum, bez pieniędzy z kryminalna przeszłością, oszukał najpierw menagera piłkarskiego, potem wykręcił doświadczonego biznesmena jakim jest Cupiał, następnie wykręcił ogarniętych ludzi z SKWK. W dodatku dostał klub na warunkach o jakich inni chętni mogliby tylko marzyć. Przecież ten gość nie wydaję się nawet bystry, wystarczyło wejść na FB czy obserwować Twitera aby to pojąć.

Czekam na ksiązkę Jakuba Mersinskiego odnośnie kupna Wisły, mam nadzieję że kiedyś powstanie.
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 19.08.2016, 22:29
Dlaczego TS nie skorzystał z prawa pierwokupu? Skoro jesteś taki akuratny, to mnie oświeć.

Bo Towarzystwo Sportowe nie dysponowało zapleczem finansowym, które mogłoby zapewnić funkcjonowanie klubu na standardzie ekstraklasowym.
Następne pytanie?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

InQ
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.08.2016, 22:33
TS niestety nadal nie ma funduszy...

Ktoś wie jakie zostały poczynione ruchy? (28 sierpnia też jest istotnym terminem)
Bronex
Senior Member

Stary 19.08.2016, 22:35
Dla mnie najważniejsze jest to ,żeby Wisła Kraków wreszcie trafiła do takiego człowieka bądź ludzi ,którzy uporządkują sprawy kadrowe, organizacyjne, finansowe, marketingowe, percepcyjno-mentalne, szkoleniowe. Zacząć od "twórców" ,a "tworzywo" samo się wyklaruje. Efekt sportowy przyjdzie z czasem. Jestem pewien ,że ci kibice ,którzy są Wisła Kraków już dekady to też mają takie pragnienie. Stabilność i szerszy horyzont czasowy, a nie jedna wielka karuzela personalna i koncepcyjna.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów