The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2016, 19:27
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Boże co za rozkapryszone płaczki.... Macie przed sobą widmo UPADKU klubu, mamy właściciela nie tylko gołodupca ale i idiotę i klasycznego krętacza, a Wy jesteście przerażeni wizją władztwa TS.

O mój Boże, nie będzie mistrzostwa! Ojej co to będzie, co to będzie!
Przerażenie to za duże słowo - przynajmniej w moim odczuciu. Jak kiedyś pisałem - w posiadaniu i zarządzaniu klubem nie tyle jest ważna duża kasa i pełen portfel, ale sieć kontaktów, dobry PR, marketing czy po prostu głowa na karku i dobre zarządzanie całym organizmem.
Nie boje sie tego, ze tam nie ma dużych pieniędzy. Bardziej tego czy bedą w stanie pozyskać środki finansowe na prowadzenie klubu, sponsorów, fachowców. Właśnie ze względu na kwestie wizerunkowe. Moze być bardzo podobnie jak teraz. Przecież zaraz Weszło i 5 innych portali zrobi artykuł na temat Miska, kolejni dziennikarze pokaza kto rządzi w TS, jakie określone osoby maja tam wpływy itp. itd.

Edit.
Twój drugi post.

Okej, tylko, ze jak wejdą na świecznik media zaczną szukać, drążyć itp. I jak zawsze nawet dobry plan zostanie przykryty sensacjami, które pewnie znajda. Tego sie boje. I czy w takiej sytuacji pozyskasz ludzi, sponsorów do funkcjonowania klubu.
Ostatnio edytowane przez nesta : 19.08.2016 o godz. 19:30.
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.08.2016, 19:29
Ok, czyli Ludwik Miętta Mikołajewicz lata z kosą po osiedlach, wieczorem handluje dragami z kolegami z Lazio, a następnego dnia (wspólnie z kolegami z Chorzowa) robi zasadzkę na LPH pod Niecieczą.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.08.2016, 19:32
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Znaczy jeśli klubem rządzi jeden idiota i kretacz to małe piwo. TS - super ale za TS kryje się zapewne narkotowarzystwo z przerośniętym karkiem więc w sumie niewiadomo co dziś lepsze. Wg mnie obie te drogi prowadzą do 4.ligi
Lepszy narkokark niż pieczarkowy słup
GENERALNIE TO WIADOMO CO
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.08.2016, 19:34
Ok, czyli Ludwik Miętta Mikołajewicz lata z kosą po osiedlach, wieczorem handluje dragami z kolegami z Lazio, a następnego dnia (wspólnie z kolegami z Chorzowa) robi zasadzkę na LPH pod Niecieczą.
Prawie, my potrafimy czytać pewne sugestie i wiemy, że klubem de facto będzie rządził Misiek, czyli prawie Miętta - Mikołajewicz z kosą
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
dj_ibutti
Senior Member

Stary 19.08.2016, 19:35
I Misiek sprzeda Mączyńskiego, a za kasę.z transferu kupi dwie tony koki.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 19.08.2016, 19:36
Ależ by Wisła na tym zyskała!!! Jakieś cymbały już tutaj kiedyś wyliczały, że 50000 dziennie z dragów wyciągają pewne osoby. Pomyślcie ile to jest pieniędzy rocznie z samych dragów!!!
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 19.08.2016 o godz. 19:38.
BigLeb
Senior Member

Stary 19.08.2016, 19:38
Oczywiście, że nie ale też nie jest osobą, którą wypadałoby eksponować po skyboxach i gabinetach.
dj_ibutti
Senior Member

Stary 19.08.2016, 19:39
Dobrze, że cinkciarz Cupiał był taką osobą
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2016, 19:43
nesta napisał(a):Wyświetl post
A co potem to sie bedą martwić potem.. Wyprzedaż, niższa liga. Główny cel osiągnięty - Wisła jest ich.
Sugerujesz, że TS & SKWK wystawili JM w roli słupa? No to dementuję. I tak - TS to lepsza opcja niż JM.

Zapewniam Cię, że nie jest marzeniem TS przejęcie SA. To dla nich cholernie duży kłopot. Jestem niemal pewien, że gdyby doszło do szybkiego przejęcia SA przez TS to TS od razu:
- spróbuje uporządkować ten megabajzel,
- zacznie szukać nowego właściciela lub współwłaściciela.

Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Nie tak do końca.Na pewno teraz łatwiej przejąć Wisłę niż d BC
Niekoniecznie łatwiej, ale faktem jest, że BC wybrał bazującą na farmazonie ofertę JM a nie realną TS.

Na pewno łatwiej będzie przejąć klub od TS niż od BC czy teraz od JM.

Marcinkrakwoj napisał(a):Wyświetl post
Janex89 z twittera: pojawiają sie zainteresowani ale są skutecznie zniechecani przez skwk.
Raczej bzdura.
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.08.2016, 19:46
Po pierwsze - wiem,.że po forum na którym kibice ciągle mylą Cupiała z Ciupiałem, Boguskiego z Boguckim i Reymana z Reymontem, nie powinienem się wiele spodziewać, ale:

SKWK =/= TS WISŁA =/= WSH

Po drugie - wiem, że dla Was Wisła to tylko piłka nożna, ale tak nie jest. TS Wisła to ogrom sekcji (!) sportowych i lata sukcesów na różnych arenach - jak choćby w żeńskiej koszykówce, czy w "wykształceniu" kilkunastu olimpijczyków.

TS to także 110 lat tradycji i 110 lat zarządzania klubami sportowymi.

W końcu - przyjmijcie to wreszcie do wiadomości. To Ci "smutni panowie" wyprowadzili TS na prostą. To oni znacząco oddłużyli klub, czy wykorzystali nieużytki do robienia pieniędzy - parking, siłownia, grille. Dzięki nim TSW jeszcze istnieje, a co więcej jest w znacznie lepszej sytuacji finansowej niż S.A.

Czy podoba mi się scenariusz w którym TS przejmuje sekcję.piłkarską ?
-Tak. Dlaczego? Bo Ci ludzie mają Wisłę w sercu i nie pozwolą jej zginąć. Nie mają grubych portfeli, ale mają know-how jak zrestruktoryzować klub i wiedzą gdzie szukać sponsorów.

Ale Wy wolicie Wojciechowskiego, bo na dzień dobry Wam kupi Stilica. A że po x miesiącach mu się znudzi i .......nie wszystkim, to mniej istotne. Najwyżej się.kupi licencję od Termalici.

Ludzie, czy Wy się słyszycie? Nastraszył Was ktoś jakimiś "dantejskimi" scenami w TS, jak to Misiek rządzi światem i terroryzuje ludzi na siłowni, a prawda jest taka że kto bywał w Extreme Fitness, czy choćby przebywał w tzw. Nowej Hali - przed i po "wrogim przejęciu", ten wie, że WSP to po prostu dobry biznesplan, poparty inwestycjami.
a łyżka na to niemożliwe

żyjemy w różnych światach i raczej niekoniecznie przenikających się nawzajem
tyle że wrzuceniem do wora "wszystkich" strzelasz sobie w kopyta równie celnie jak ci co piszą coś o Ciupiale czy Boguckim

przyjmij do wiadomości to że dla mnie (a mam podstawy twierdzić że nie jestem jedyny)
pan Cupiał zmarnował 19 lat władzy nad Wisłą
nie zostawił nic: ani akademii, ani boisk treningowych (tzn. zostawił ale... jakoś tak niekoniecznie on miał cokolwiek wspólnego z ich budową - wszak dobrze pamiętam co to niby za cudo miało powstać koło kortowego - a i ciutkę daleko są one od stadionu Wisły), stadion też budował kto inny (odgrzeb sobie z bardzo dawnej prasy 1998?, 1999? jakie zamiary były TF w tej sprawie). Nie ma nic:
ani podstaw ani fundamentów, ani akademii z prawdziwego zdarzenia.

Jesteśmy w gównie po szyję, bo car mial fantazję wyp... Wisłę jak ścierę...
Po karkach spodziewam się.... dokładnie tego samego albo i jeszcze czegoś gorszego
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

dj_ibutti
Senior Member

Stary 19.08.2016, 19:54
Widzisz, a ja z tym o Cupiale się zgadzam. Tylko widocznie mam lepsze rozeznanie w sprawach TS i wiem co się tam działo przed inwestycjami....

A resztę napisał Rav.
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 19.08.2016, 19:55
Cytat:
Sugerujesz, że TS & SKWK wystawili JM w roli słupa? No to dementuję.
Przyznam szczerze, że nabierało to dla mnie sensu tylko w tej konfiguracji. Głównie kierowałem się tym, że nie uważałem Cupiala za idiotę, tym bardziej nie wierzyłem, że ludzie z SKWK dali się wysterować. To kompletnie nie ma żadnego sensu.
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.08.2016, 19:55
Mięta w klubie w tym momencie to już chyba tylko może zdecydować jaką chce kawę, więc nie wiem po co tutaj go wyciągać.

WSH przejęło wszystko a czego nie mogło przejąć to zniszczyło.

Kiedyś ta wyliczanka miała ręce i nogi i tak SKWK nie było WSH ani TS, dziś nikt znający realia już tak nie powie.

To mniej więcej tak jak UW i WG to nie WSH. Tak to była prawda. Dziś nie ma ani UW ani WG.

Ale jest jeszcze jeden aspekt. W moim odczuci siła umownie powiedzmy SKWK z konfliktu z bednarzem a z dnia dzisiejszego to jakieś 10%. Sam ich wspierałem ale upłynęło dużo czasu, sporo się wydarzyło i dziś takie poparcia by nie dostali. Zresztą widać jak to wygląda na trybunach. Mogą opowiadać bajki ale sorry. To już nie jest to. Nawet dobrze jakby zrobili taki bojkot bo było by ich 200 osób.

Z innej strony rośnie nasz krakowski Rockefeller. W 18 lat od rzucania w piłkarzy nożem do bycia prezesem klubu! Oficjalnie lub mniej oficjalnie ale rozdawać w tej spółce karty...

A ktoś mówił że to w latach 90 było eldorado...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
nesta
Senior Member

Stary 19.08.2016, 19:56
@Stanowski: Na 99% nie ma możliwości aby Wisła pozostała w rękach JM. Pytanie teraz kiedy i komu?

@Jadczak: Po spotkaniu jakie JM ostatnio odbył to przede wszystkim nie chce juz być właścicielem Wisły

rav,

Po prostu mam obawy czy bedą w stanie finansowo to pociągnąć nawet zanim znajda kupca. Na TT jeszcze krążyło nazwisko Szustera w powiązaniu z transakcja z TS.
regan
Senior Member

Stary 19.08.2016, 20:03
BigLeb napisał(a):Wyświetl post
Jasne... Takie gadki słyszę od początku wojny z JB. Wtedy skwk rozpoczęło akcję zbijania wartości spółki, żeby ją w końcu przejąć. Jak widać działania są skuteczne. Tyle, że są takimi samymi gołodupcami jak JM. Nic dobrego z tego nie będzie dla nas - będzie wystarczająco dla kumatych, wszystko jedno w jakiej lidze. SKWK przejęła patologia, i nią kieruje - zapewne nie wprost, i tak samo będzie ze spółką piłkarską. Nikt normalny (sponsorzy) nie wejdzie w układ z gangsterami. Byli już tacy co próbowali.
Dziwne ze ci gangsterzy potrafili znaleźć i utrzymać sponsora na koszykówkę damską. Spokojnie bez popadania w paranoje. Akurat na takie mozliwosci jakie maja dobrze radza sobie w TSie
Tylko Wisła!
BigLeb
Senior Member

Stary 19.08.2016, 20:04
Widzisz, a ja z tym o Cupiale się zgadzam. Tylko widocznie mam lepsze rozeznanie w sprawach TS i wiem co się tam działo przed inwestycjami....

A resztę napisał Rav.
Prawie każdy zdaje sobie sprawę, że TS jest lepszy od meresińskiego, Wojciechowskiego itp., ale co dalej?
Nie czujesz, że skwk i Misiek&Co jest balastem, który mocno utrudni wejście do spółki piłkarskiej poważniejszych inwestorów?
Ostatnio edytowane przez BigLeb : 19.08.2016 o godz. 20:08.
qbbba
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 19.08.2016, 20:06
+ ostrzałkę
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
parumbuła
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.08.2016, 20:10
Czy tylko mi sie wydaje czy takie gadanie nikogo nie przekona, że Misiek to inteligentny, rozsądny biznesmen, który tylko... popełnił błędy młodości?
Praworządni ludzie raczej takiej osoby nigdy nie będą uważać za kogoś wspaniałego
Wisła...Kraków...Biała...Gwiazda
BigLeb
Senior Member

Stary 19.08.2016, 20:10
regan napisał(a):Wyświetl post
Dziwne ze ci gangsterzy potrafili znaleźć i utrzymać sponsora na koszykówkę damską. Spokojnie bez popadania w paranoje. Akurat na takie mozliwosci jakie maja dobrze radza sobie w TSie
Koszykówka damska i piłka nożna zasadniczo różnią się skalą.
dj_ibutti
Senior Member

Stary 19.08.2016, 20:11
Prawie każdy zdaje sobie sprawę, że TS jest lepszy od meresińskiego, Wojciechowskiego itp., ale co dalej?
Nie czujesz, że skwk i Miciek&Co jest balastem, który mocno utrudni wejście do spółki piłkarskiej poważniejszych inwestorów?
Po pierwsze - tak jak napisał Rav, S.A. jest dla TS za dużym ciężarem i coś mi się wydaje, że TS wcale nie chce przejmować S.A.
Po drugie - TS szykując się do rozmów z Cupiałem musiał mieć plan sponsorsko/marketingowy.
Po trzecie - działam trochę w było nie było niszowym sporcie, od strony szukania sponsorów itp. Jeżeli TS znalazł sponsorów na koszykówkę damską, powtórzę DAMSKĄ KOSZYKÓWKĘ, to są na prawde dobrzy....

Znalezienie kilku małych sponsorów na jeden z najbardziej utytułowanych klubów piłkarskich, z milionami kibiców, potężnym obiektem i dalece niewykorzystanym potencjałem marketingowym powinno być znacznie prostsze.

Uważam, że idealna sytuacja to 49% udziałów TS i 51% inwestora, ale podkreślę jeszcze raz - dla tych którzy nie kumają - jeżeli TS tego nie przejmie wkrótce, to może już nie być czego przejmować.... Nie wiem czy sobie z tego zdajecie sprawę jak źle jest w Wiśle. W porównaniu do sytuacji S.A. to TS jest jak pałac ZUS.
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2016, 20:12
Nie czujesz, że skwk i Miciek&Co jest balastem, który mocno utrudni wejście do spółki piłkarskiej poważniejszych inwestorów?
A przyjmujesz wariant, że TS przejmie to tylko na moment, byle tylko rzetelnie poszukać nowego właściciela? Oni znają ten klub. Przecież PDS dopiero co był jego prezesem. Kontakt ze Smalcerzem i Kapką muszą mieć.

Na dzisiaj PRIORYTETEM jest przejęcie klubu od Wiadomixa. To się MUSI stać najszybciej jak to możliwe!!! (póki nie zdążył zbyt wiele namieszać, jak np. zatrudnienie tego Adamczewskiego)

Pamiętajcie: klub od bardzo niedawna jest oddłużony względem TF. Dzięki temu zwiększa się grono potencjalnych chętnych by przejąć klub.

Po trzecie - działam trochę w było nie było niszowym sporcie, od strony szukania sponsorów itp. Jeżeli TS znalazł sponsorów na koszykówkę damską, powtórzę DAMSKĄ KOSZYKÓWKĘ, to są na prawde dobrzy....
Mało tego, ten sponsor dawał (powtórzę: dawał, nie pożyczał) kwotę wyższą niż TF na piłkę.
Ostatnio edytowane przez rav : 19.08.2016 o godz. 20:15.
bonawentura
Senior Member

Stary 19.08.2016, 20:12
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Ależ by Wisła na tym zyskała!!! Jakieś cymbały już tutaj kiedyś wyliczały, że 50000 dziennie z dragów wyciągają pewne osoby. Pomyślcie ile to jest pieniędzy rocznie z samych dragów!!!
:/ co wy ludzie, chcecie by Wisła była finansowana z pieniędzy pochodzących z przestępstw?
dj_ibutti
Senior Member

Stary 19.08.2016, 20:14
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
:/ co wy ludzie, chcecie by Wisła była finansowana z pieniędzy pochodzących z przestępstw?
Ku.wa zrobiłeś "wrogie przejęcie" czyjegoś.konta, czy założyłeś je jak mialeś 2 lata? Bo, z całym szacunkiem, ale gadasz jak gimnazjalista....
bonawentura
Senior Member

Stary 19.08.2016, 20:16
Ku.wa zrobiłeś "wrogie przejęcie" czyjegoś.konta, czy założyłeś je jak mialeś 2 lata? Bo, z całym szacunkiem, ale gadasz jak gimnazjalista....
Pieniądze z dragów Cię tak frapują?

Myślę, że jednak Twoje pisanie odnosi się do gościa powyżej. W każdym razie chciałem zacytować jedynie fragment Twojej wypowiedzi.
Uważam, że idealna sytuacja to 49% udziałów TS i 51% inwestora, ale podkreślę jeszcze raz - dla tych którzy nie kumają - jeżeli TS tego nie przejmie wkrótce, to może już nie być czego przejmować.... Nie wiem czy sobie z tego zdajecie sprawę jak źle jest w Wiśle. W porównaniu do sytuacji S.A. to TS jest jak pałac ZUS.
Z takim układem bym się zgodził - jest najbardziej racjonalny. Generalnie nie znam historii S.K.W.K., jakkolwiek dla mnie dali się dotąd poznać jako burzyciele jakiegokolwiek ładu i porządku, patrząc z punktu widzenia zwykłego kibica. Ich innych akcji, prócz odrażających mnie - nie znam. Jakkolwiek trochę odstrasza mnie perspektywa, w której za plecami Wisłą rządzi gość, który onegdaj rzucał nożem w Dino Baggio
Powód: dodany fragment.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 19.08.2016 o godz. 20:42.
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 19.08.2016, 20:29
rav napisał(a):Wyświetl post
(...)

Mało tego, ten sponsor dawał (powtórzę: dawał, nie pożyczał) kwotę wyższą niż TF na piłkę.
Mówisz poważnie, że Can-Pack dawał na koszykarki więcej niż TF? Nie mam powodu, żeby nie wierzyć, ale brzmi absurdalnie. W takim razie dlaczego nie woleli zainwestować w piłkarzy, gdzie reklama miałaby dużo większy zasięg.
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2016, 20:34
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Mówisz poważnie, że Can-Pack dawał na koszykarki więcej niż TF? Nie mam powodu, żeby nie wierzyć, ale brzmi absurdalnie. W takim razie dlaczego nie woleli zainwestować w piłkarzy, gdzie reklama miałaby dużo większy zasięg.
W ostatnich latach na pewno więcej (bo TF dawała mniej niż wcześniej).
Dlaczego? Zawsze mnie to zastanawiało.
To, że właścicielem jest Amerykanin i on "love this game" może jakieś znaczenie mieć.
Wizerunek dyscypliny sportu, regularna gra w Europie, kontakty... może w tym rzecz.
BigLeb
Senior Member

Stary 19.08.2016, 20:36
rav napisał(a):Wyświetl post
A przyjmujesz wariant, że TS przejmie to tylko na moment, byle tylko rzetelnie poszukać nowego właściciela? Oni znają ten klub. Przecież PDS dopiero co był jego prezesem. Kontakt ze Smalcerzem i Kapką muszą mieć.

Na dzisiaj PRIORYTETEM jest przejęcie klubu od Wiadomixa. To się MUSI stać najszybciej jak to możliwe!!! (póki nie zdążył zbyt wiele namieszać, jak np. zatrudnienie tego Adamczewskiego)

Pamiętajcie: klub od bardzo niedawna jest oddłużony względem TF. Dzięki temu zwiększa się grono potencjalnych chętnych by przejąć klub.

Na dzisiaj wszystko jest lepsze, trudno się spierać. Tyle, że to nie jest wyłącznie wina Cupiała
Ostatnio edytowane przez BigLeb : 19.08.2016 o godz. 20:39.
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 19.08.2016, 20:39
Ciężko stwierdzić co JM kombinuje dużo pytań mało odpowiedzi
regan
Senior Member

Stary 19.08.2016, 20:47
Koszykówka damska i piłka nożna zasadniczo różnią się skalą.
W pilce noznej sa o wiele wieksze pieniadze. Lesniodorski&Co jeszcze wieksze golodupce i daja rade dzialac. Po prostu poszli w strategie ktora sie oplaca. Czyli scauting.

Moze w koncu polacza akademie z pilkarska sekcja i wkoncu bedzie szkolenie jakiego wszyscy chcieli? Moze w koncu bedziemy kuznia mlodych talentow? Potencj jest tylko trzeba dobrze zarzadzac
Tylko Wisła!
BigLeb
Senior Member

Stary 19.08.2016, 20:55
Ja nie wiem czy Akademia, z której każdy wyciąga młodziaków jak chce, to taki zajebisty interes. PZPN powinien tutaj lepiej zabezpieczyć interesy klubów.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów