The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2016, 12:38
fialo napisał(a):Wyświetl post
Ten wywiad to jakaś kopalnia absurdu i beki toczona przez wiadomixa. Fragment o uprawie pieczarek to absolutny hit. Chyba tylko Maciek z klanu lyknal by taką bujdę. Wiadomixa trzeba wyrwać jak chwasta, jedyna szansa na jakąkolwiek normalność.

"Każdy popełnia błędy w mlodosci".

No ja np nie. Skończyłem trzy szkoły (o dziwo nawet udało mi się zdać maturę, to przecież tak ciężkie zadanie), a później studia wyższe na poważnych uczelniach. I znam setki osób które poszły podobna droga. Także .......enie o "bledach mlodosci" można sobie wsadzić w dupe.
wg tego oszusta i cfaniaczka jesteś frajer, uczyłeś się, a teraz będziesz uczciwie pracował i płacił podatki...i jeszcze dużo wody upłynie w Wiśle zanim kupisz sobie Panamere...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 17.08.2016 o godz. 12:58.
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 17.08.2016, 12:39
suikoden napisał(a):Wyświetl post
Poczekajmy do 31 sierpnia
po co mamy czekać, na co? wypłata Ci przyjdzie i kupujesz Wisłę?
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.08.2016, 12:40
Poczekajmy do 31 sierpnia
Wtedy umorzą mu zarzuty, czy może okaże się że ma pieniądze? A może dowiemy się, że któraś z jego firm nie była wydmuszką? Czy też znajdzie się frajer który wejdzie jako sponsor do klubu gimnazjalisty i poniesie PR-owe koszty (zamiast wizerunkowo zyskać, bo po to się przecież sponsoruje)?

Wiecie, jak Król wyciągał kasę z Polonii to przelew z Wiednia do piłkarzy też szedł w nieskończoność i też pewnie byli debile którzy na niego czekali.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.08.2016 o godz. 12:44.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.08.2016, 12:40
nesta napisał(a):Wyświetl post
Mało osób tez zwróciło uwagę na istotny moim zdaniem fragment "nie podjąłem jeszcze ostatecznej decyzji, ale jesli będzie taka potrzeba to całkowicie sie usunę".
Moim zdaniem on tu prawie wprost przyznaje, ze sa zainteresowani, którzy chcą od niego odkupić Wisle.
Skoro przyznaje że jest kupieć to jest i chętny sprzedawca. Jest więc szansa że jakaś kropla przechyli czarę i bedąc pod presją ,pod jaką jest obecnie, sprzeda klub. Im większa owa presja tym cena będzie niższa i kupców więcej. Woda na młyn.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 17.08.2016, 12:41
mówię poczekajcie do 31 sierpnia może pan JM was zaskoczy
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 17.08.2016, 12:41
fialo napisał(a):Wyświetl post
Ten wywiad to jakaś kopalnia absurdu i beki toczona przez wiadomixa. Fragment o uprawie pieczarek to absolutny hit. Chyba tylko Maciek z klanu lyknal by taką bujdę. Wiadomixa trzeba wyrwać jak chwasta, jedyna szansa na jakąkolwiek normalność.

"Każdy popełnia błędy w mlodosci".

No ja np nie. Skończyłem trzy szkoły (o dziwo nawet udało mi się zdać maturę, to przecież tak ciężkie zadanie), a później studia wyższe na poważnych uczelniach. I znam setki osób które poszły podobna droga. Także .......enie o "bledach mlodosci" można sobie wsadzić w dupe.
I to jest wlasnie Twoj blad. Wiadomix skonczyl gimnazjum i jest wlascicielem Wisly, a Ty?
Jego bledem bylo, ze dal sie nakryc.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 17.08.2016 o godz. 12:42.
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 17.08.2016, 12:42
- Jest pomysł, bym usunął się w cień, dla oczyszczenia całej atmosfery. Kompletujemy zarząd, by przekazać władze ludziom, którzy znają klub na wylot. Po to, by przywrócić Wiśle dobre imię. By pracownicy klubu złapali oddech.

Szykujcie sie, ze teraz klubem bedzie rzadził... Kapka nikt tak dobrze nie zna klubu jak On
wolfy
Senior Member

Stary 17.08.2016, 12:43
mówię poczekajcie do 31 sierpnia może pan JM was zaskoczy
Ja już mam dość zaskoczeń z jego strony, a jako że nie jestem debilem i wiem jak działa biznes to nie mam zamiaru żyć złudzeniami.

Ale niektórym wystarczy nowa zabawka w postaci jakiegoś kopacza i będzie OK.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
suikoden
Banita

Stary 17.08.2016, 12:43
Kapka z tego co wiem bedzie na boczny torze w klubie bedzie ale jego wpływy beda małe
suikoden
Banita

Stary 17.08.2016, 12:44
wolf to widzę ze słabo znasz się na biznesie jak chcesz wszystko w 2 tygodnie mieć na tacy
YakuzaOyabun
Banita

Od: 08.2016

Stary 17.08.2016, 12:45
cool SKWK sprzedało Wisełkę za stołki tk bodre będzie im się dogadywać z Meresińskim bo to ten sam poziom intelektualny gimbazy...
wolfy
Senior Member

Stary 17.08.2016, 12:45
wolf to widzę ze słabo znasz się na biznesie jak chcesz wszystko w 2 tygodnie mieć na tacy
Podejrzewam że lepiej niż Ty, bo wiem już czego się spodziewać. Dwa czy cztery tygodnie niczego tutaj nie zmienią.

Ale nikt Ci nie zabroni żyć wiarą w JM.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.08.2016, 12:47
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
I to jest wlasnie Twoj blad. Wiadomix skonczyl gimnazjum i jest wlascicielem Wisly, a Ty?
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
suikoden
Banita

Stary 17.08.2016, 12:47
wolf no to widzę, że oceniasz wszystko przez pryzmat gazet nie jestem zwolennikiem JM ale nie oceniam go po dwóch tygodniach gdzie pewnie wiele rzeczy w klubie trzeba było posprawdzac
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.08.2016, 12:51
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Jest taki stary dowcip, pasujący jak ulał:

Cytat:
Pani w szkole pyta Jasia kim chce zostać w przyszłości.
Jasiu mówi:
- Proszę pani ja chce zostać menelem.
- Jasiu menelem? Jak to?
- Proszę pani, bo stał cym sobie pod sklepem z kolegami, a to samo w sobie jest już przyjemne. No i niech pani pomyśli zero ZUS-u, podatków, NFZ się tobą nie interesuje. W lato będę spał pod gołym niebem, w zimę w przytułku, ludzie się mną zaopiekują, bo ludzie z natury są dobrzy. Byłbym szczęśliwym, wolnym człowiekiem.
Pani pośmiała się z Jasia, że głupi.
Trzydzieści lat później Jasiu spogląda z 80 piętra swojego hotelu w Dubaju na szereg nieruchomości, patrzy na helikopter, który zabierze go za chwilę na jego wyspę, patrzy na jego jacht, który kołysze się w jego przystani i mówi.
- K***a! Gdzie popełniłem błąd!?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 17.08.2016, 12:53
Poki co, sytuacja Wisły za panowania Jakuba Meresinksiego jest jak czarna komedia. Nie zmienia to jednak faktu, ze jest jej właścicielem (ścisłej mówiąc właścicielem firmy, w ktorej posiadaniu jest klub) i nie miał zbyt duzo czasu zeby pokazać co teraz bedzie.

zarzuty dotyczące jego osoby nadszarpnęły wizerunek klubu, piłkarze grają wała jakiego dawno przy R22 nie widziano. Ale...
Ma chłop czas. Do konca sierpnia bedziemy wiedzieć na czym stoimy. To nie jest tak, ze ktos jest spokojny po wywiadzie pełnym banałów. Poza kiepska prasa nic nie zepsuł ani nie naprawił. I tak, negatywny obraz medialny mozna bardzo szybko zatrzeć. Gosc musi byc pewny swoich znajomych/środków skoro chce tutaj troche posiedziec.

Jakkolwiek negatywny scenariusz i obraz namalujecie - gość nie przejął klubu po to, by 2 tyg po przejęciu zrzucić go do IV ligi. Nijak mu sie to nie opłaca. Jak bedzie na minusie to po prostu go sprzeda. A co dalej.. Nie'wiadomix'
Mimo wszystko z zainteresowaniem czekam na konferencje.

E: taki mały edit.. Wszyscy przez ostatnie miesiące opowiadali o okropnym dziadostwie w klubie, administracji, braku działu marketingu a nagle oczekują ze JM i MC przejmujac klub od TF-u zlikwidują wszystkie kłopoty. Jak dla mnie mogą byc przedstawiani negatywnie w mediach co drugi dzien, jesli tylko beda dobrze wykonywać swoja robotę i faktycznie maja sponsorskie/finansowe zaplecze. Bo 'uzdrawianiem administracji' kontraktów nie opłaca.
Powód: Ad
Ostatnio edytowane przez pomeran : 17.08.2016 o godz. 12:58.
suikoden
Banita

Stary 17.08.2016, 12:56
no własnie o tym mówie ze JM tak naprawde jeszcze nic nie s.......ił a te sprawy sa sprzed Wisły
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 17.08.2016, 12:59
Kompletnie spier.dol.ił wizerunek Wisły.
wolfy
Senior Member

Stary 17.08.2016, 12:59
wolf no to widzę, że oceniasz wszystko przez pryzmat gazet nie jestem zwolennikiem JM ale nie oceniam go po dwóch tygodniach gdzie pewnie wiele rzeczy w klubie trzeba było posprawdzac
pomeran napisał(a):Wyświetl post
taki mały edit.. Wszyscy przez ostatnie miesiące opowiadali o okropnym dziadostwie w klubie, administracji, braku działu marketingu a nagle oczekują ze JM i MC przejmujac klub od TF-u zlikwidują wszystkie kłopoty. Jak dla mnie mogą byc przedstawiani negatywnie w mediach co drugi dzien, jesli tylko beda dobrze wykonywać swoja robotę i faktycznie maja sponsorskie/finansowe zaplecze. Bo 'uzdrawianiem administracji' kontraktów nie opłaca.
Widzisz, przez pryzmat gazet będą go tez oceniali potencjalni sponsorzy, a jako że chłopak jest goły i wesoły (co sam przyznaje) to nie widzę żadnych źródeł utrzymania klubu poza dniem meczowym (a tu również jest nędza). Nikt teraz nie wejdzie w Wisłę z takim właścicielem. Za duże jest ryzyko, że za pół roku go posadzą albo wyjdzie że był słupem przy czymś jeszcze gorszym, a artykuły na temat Jakuba M. będą opatrzone zdjęciem piłkarza Wisły ze - zgadnij - logiem sponsora. Myślisz że czemu Tele-Fonika zeszła z koszulek w trybie natychmiastowym?! Nie wiem w jakiej branży działa Twój biznes, ale to jest elementarz.

Nie wystarczy biznesowy know-how (którego nasz gimnazjalista najprawdopodobniej nie ma), żeby zbudować struktury potrzebne są pieniądze. Żeby płacić zawodnikom i kupić nowych zresztą też.

Bez struktur, bez marketingu czy nawet głupich kasjerek przed meczem taki wał będzie a nie frekwencja ponieważ PRL już minął i ludzie nie pozwolą traktować się jak bydło. Jak się kilka osób poskarżyło to miejscowi geniusze ich wyśmiali że "można było kupić przez internet", ale tak to działa.

Mam się jarać, bo nasza gimbaza dała głos gdzie po.......iła trochę głupot że ludzie są zawistni i zazdroszczą mu samochodu, ale będzie dobrze? Pomijając fakt, że jego oświadczenie to było kłamstwo, bo sam się podczas przesłuchania przyznał? Ale rozumiem - wtedy kłamał, ale teraz to już na bank mówi prawdę.

Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.08.2016 o godz. 13:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.08.2016, 13:02
Wiemy jedno - zepsuć za wiele nie zepsują, bo TF nic praktycznie po sobie nie zostawiła w kwestii zarządzania, marketingu, skautingu itp.
wolfy
Senior Member

Stary 17.08.2016, 13:03
nesta napisał(a):Wyświetl post
Wiemy jedno - zepsuć za wiele nie zepsują, bo TF nic praktycznie po sobie nie zostawiła w kwestii zarządzania, marketingu, skautingu itp.
Nie no, po prostu zgaszą światło. Ale chyba nie o to chodziło?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Wolfy - z wiekszością tez zgoda. Ale masz pewność ze Meresinski nie ma zaplecza sponsorskiego któremu obojętne jest to co o nim piszą ? Bez znaczenia z jakiego powodu, ale moze sie okazać ze ma. Z gola dupa i bez $$ do klubu nie wszedł. Bo tu nawet nie ma co sprzedać.
suikoden
Banita

nesta masz racje co Wisła odziedziczyła po tf piłkarzy i mase długów 14-16 mln brak bazy brak skautingu zero marketingu
wolfy
Senior Member

Stary 17.08.2016, 13:04
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Wolfy - z wiekszością tez zgoda. Ale masz pewność ze Meresinski nie ma zaplecza sponsorskiego któremu obojętne jest to co o nim piszą ? Bez znaczenia z jakiego powodu, ale moze sie okazać ze ma. Z gola dupa i bez $$ do klubu nie wszedł. Bo tu nawet nie ma co sprzedać.
Jeżeli opchnąłby kilku piłkarzy i przytulił transze z Canal+ to wyjdzie niezły zysk. Poczytaj sobie jak Król zarobił na Polonii wygaszając ją. Sprawdź też sobie do jakiej wartości majątku odpowiada spółka Gmina.pl
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.08.2016 o godz. 13:07.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
suikoden
Banita

Stary 17.08.2016, 13:06
wolf wiesz tyle co zjesz tak jak kazdy znas
wolfy
Senior Member

Stary 17.08.2016, 13:07
wolf wiesz tyle co zjesz tak jak kazdy znas
Wiem więcej. Na tyle dużo żeby nie żyć złudzeniami. Ale cieszcie się wywiadem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 17.08.2016, 13:08
to jest dramat. Na wiosnę jechaliśmy do Kielc specjałem, a latem....
suikoden
Banita

Stary 17.08.2016, 13:08
Wolf śmiać mi się chce wiesz więcej co wiesz tyle co gazety doniosły tak jak każdy znasz reszta to są nasze domysły i próba dopasowania klocków
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.08.2016, 13:11
Szkoda, że dziennikarz nie zapytał, jak to jest, że w 2013 roku złożył dokumenty na uczelni wyższej, a w 2014 roku cieszył się już tytułem licencjata . To jest mistrzostwo! Niestety dziennikarstwo leży w naszym kraju i banalne pytania.

A co do przychodów, to wystarczy poczytać na ten temat. Do wyciągnięcia z klubu na przestrzeni roku jest kilkanaście mln zł(licząc, że trzeba wypłacać część pensji co 3 miesiące).
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 17.08.2016, 13:12
Jak można ufać gościowi co kłamie średnio w co drugim zdaniu? Jego wywiad to tylko i wyłącznie słodkie pier.do.lenie, wypowiada się w nim jak jakiś gimnazjalista. Gość zarżnie Wisłę, jaki normalny sponsor wejdzie teraz do klubu? Jedyni możliwi sponsorzy to jego funfle, którzy wejdą tu w wiadomym celu.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów